Park

W centrum miasta zawsze jest pełno życia. Wiele młodych kucyków idzie do szkoły, na ulicach stoi stragan rodziny Apple... Na samym środeczku wybudowano też niewielką fontannę dla umilenia czasu kucyków.

Moderatorzy: Mistrz Gry, Kojira, Reetmine, ReflexivoArco, Tali, Sal Ghatorr

Re: Park

Postprzez Fire Hell » 6 kwi 2013, o 23:22

Klacz przyjrzała się płaszczowi
-Osobiście taż nie lubię słońca... Wiesz na pustyni nauczyłam się jednego, Zbyt długi płaszcz przeszkadza chodzić a odpowiednio skrócony jest wygodny i spełnia swoje zadanie.-
Po tych słowach po lewej i po prawej stronie ogiera przeszły ogniste pasy skracając jak od linijki jego płaszcz.
-Jak dobrze rozpoznałam materiał to jego końce się przy topiły i zakleiły, dzięki temu nie będzie się szczepił-
Mina którą tą akcja udało jej się w nim wywołać na długo zostanie w jej pamiętniku dziwnych min
-Zmiana swojego stylu życia jest dość ciężka praca. Najbardziej boli zrywanie ze starymi przyzwyczajeniami i nawykami. Dawniej zjarałabym cię już dawno dla zabawy... Ale tak właściwie to rozmowa z tobą jest dość miła
-
Obrazek Obrazek
Obrazek
Motyw przewodni postaci: Skillet-Monstar
Fire Hell
Mól książkowy

Tytuł Użytkonika: kocham noc
Uroczy Znaczek: czarny płomyczek
Lubi: Lune, Sweet Lulibly, Lucky Star i jej brata. No i wszystko co jest ładne. Kocha drogie rzeczy.
Nie Lubi: Ogółu żywych istot
Strach: Bycie zniewoloną
Stan: wolna
Koneksje Rodzinne: brak żywych członków. Zabici przez wiarę lub rodzice przez nią
Rasa: Jednorożka!
Charakter: Chaotycznie zły. Dla przyjaciół chaotycznie dobry. Ogólnie Chaotyczna.
Multikonto: NIE

Postprzez Feather Lock » 6 kwi 2013, o 23:41

W istocie. U ogiera nastąpił istny łańcuch reakcji. Najsampierw krzyknął, jednak udało mu się powstrzymać przed dalszym niszczeniem uszu klaczy. Jęknął przeciągle i skulił się, aby po chwili znowu wyprostować. A co jeśli ruchy ciała sprawią, że zapłonie jego oczywiście naturalna grzywa? Brr, aż go dreszcz przeszedł...
W końcu zamknął oczy, zacisnął zęby i przeczekał "operację". A gdy było już po wszystkim, ostrożnie otworzył jedno oko. Potem drugie. I odetchnął głośno z wyraźną ulgą. Podniósł się na równe nogi i obrócił w miejscu, oglądając pelerynkę. Ładnie. I drzeć się nie będzie. Fajnie. Super!
Uśmiechnął się od ucha do ucha.
- Dziękuję, dziękuję, dziękuję! Chociaż, uprzedź mnie następnym razem... Heheh... Heh... - wyraźnie spokojniej.
Komentarz klaczy spowodował jednak mieszankę sprzecznych uczuć. Powinien się obrazić, przerazić czy dziękować za komplement i to, że jeszcze żyje? Dziwny jest ten świat...
- Um... staram się...? - tik nerwowy oka. - Zresztą jestem dużo zabawniejszy żywy niż w ogniu, tak na wszelki wypadek mówię, ale i tak wierzę, że się zmieniłaś i w ogóle, i ładna pogoda, nieprawdaż...? - stulił uszy. - Za dużo gadam...
WS: 23 || BS: 34 || S: 31 || T: 35 || Per: 36 || AG: 41 || Int: 31 || FEL: 31 || WP: 32 || HP: -
Feather Lock
Nadwrażliwy

Tytuł Użytkonika: Mister Fajtłapa
Uroczy Znaczek: Rdzawy klucz z szarymi skrzydłami po bokach
Lubi: zabawę, jedzenie, pochmurne niebo, noc i gwiazdy
Nie Lubi: sarkazmu, słońca, swej białej grzywy
Strach: Wszystko, co się rusza i jest w stanie zrobić mu krzywdę
Stan: Kawaler (homo)
Koneksje Rodzinne: Ojciec, Matka (miasteczko przy Baltimare)
Rasa: Nielotny pegaz
Charakter: Chaotyczny neutralny

Postprzez Fire Hell » 7 kwi 2013, o 08:47

-Znam bardziej gadatliwe istoty.-
Klacz uśmiechnęła się, a jej oczy stały się trochę nie obecne, rozmarzone.
-Ech, osobiście to chciała bym się przekonać czy nie wyglądałbyś zabawnie w panice wywołanej ogniem ale obiecałam powstrzymywać się od ranienia i zabijania. Należę do kucyków które starają się dotrzymywać obietnic-
Przeniknięcie i stała tuż za nim, wręcz oparta zadem o niego
-nie masz nawet pojęcia jak bardzo strach innych mnie nakręca... To okropne, muszę z tym skończyć. A pogoda, istotnie ma coś w sobie, choć wolę bezchmurne nocne nieba-
Obrazek Obrazek
Obrazek
Fire Hell
Mól książkowy

Lubi: Lune, Sweet Lulibly, Lucky Star i jej brata. No i wszystko co jest ładne. Kocha drogie rzeczy.
Koneksje Rodzinne: brak żywych członków. Zabici przez wiarę lub rodzice przez nią
Charakter: Chaotycznie zły. Dla przyjaciół chaotycznie dobry. Ogólnie Chaotyczna.

Postprzez Feather Lock » 7 kwi 2013, o 12:33

- Cholercia, muszą naprawdę dużo mówić... - uśmiechnął się delikatnie.
Po chwili odetchnął głęboko, już bardziej pewny, że przeżyje to spotkanie. Naprawdę, powinien się leczyć. Ale to kosztuje, cholercia...
- Ale... ja już panikuję. - zaśmiał się nerwowo. - Wtedy dostałbym zawału, nie warte zachodu, naprawd... yelp!
Podskoczył w miejscu. Nie spodziewał się, że klacz użyje magii. Ba, nie wiedział nawet, że potrafi się... teleportować? Znikać i pojawiać? Bah, po prostu nagle pojawiła się z tyłu! Magia to skomplikowane zjawisko...
Odwrócił się do niej pyszczkiem. Jego wzrok powędrował ku niebu, aby po chwili znowu wrócić do klaczy.
- Zdążyłem zauważyć. Ale ze wszystkiego idzie się wyleczyć, zwłaszcza gdy pomaga... Luna! Na gwiazdy, to prawda, że jej grzywa wygląda jak nocne niebo?! - wyszczerzył się.
WS: 23 || BS: 34 || S: 31 || T: 35 || Per: 36 || AG: 41 || Int: 31 || FEL: 31 || WP: 32 || HP: -
Feather Lock
Nadwrażliwy

Postprzez Fire Hell » 7 kwi 2013, o 13:05

Luna... Ach Fire znów się rozmarzyła.
-Luna to najpiękniejsza klacz jaką znam, a jej grzywa połyskuje jakby mieszkały w niej gwiazdy nocnego nieba-
Spokojną rozmowę przerwał skrzek sępa, który wylądował tuż przed Klaczą. Naga głowa i szyje pokryte były krwią o której świeżość można było się sprzeczać. Hell pochyliła łeb i polizała tą głowę.
-Konina. Czuję że udało ci się trafić w swój gust ścierwojadzie-
Dość dwu znaczne przywitanie ptaka. Klacz go lubiła, lecz była to bardziej symbioza korzystna dla oby stron.
-Nie masz może czegoś do picia-
słowa znów skierowane były do ogiera. Klacz jednak nie obróciła się do niego przodem tylko zerkała odchylając nieco głowę
Obrazek Obrazek
Obrazek
Fire Hell
Mól książkowy

Postprzez Feather Lock » 7 kwi 2013, o 14:26

- Ale fajnie...! Gwieździsta grzywa... coś pięknego! - zachwycał się.
Jego myśli zajęte były wyobrażeniem majestatycznej postaci księżniczki na tyle, iż nie zauważył ptaka. Dopiero głos klaczy wybił go z zamyślenia. Odwrócił się jeszcze bardziej, szukając wzrokiem osoby, do której mówiła. I zastrzygł uszami na widok sępa. Pokrytego krwi... KREW!
Wzdrygnął się. Upiorne stworzenie. Łysa głowa przykuła jego uwagę. Dopiero po chwili zorientował się, że ktoś do niego mówi.
- Oh...? Ah, nie, nie mam. Ale... - pochwycił w usta sakiewkę, która dyndała sobie u jego szyi.
Po kilku wyjątkowo niezdarnych ruchach udało mu się zajrzeć do środka.
- ...ale mam kilka monet, zapewne starczy na coś pitnego. Bo... gdzieś tu można coś kupić... tak? - najwyraźniej nie znał miasta.
Feather Lock
Nadwrażliwy

Postprzez Fire Hell » 7 kwi 2013, o 15:07

klacz uśmiechnęła się. Ptaszysko wywołało u niego reakcje której się spodziewała, a na dodatek przybyło tu samo, bez jej wołania.
-Jest taka speluna...-
Biała wyjęła ze swojego juku butelką dokładnie zabezpieczoną przed słońcem i ją odkręciła co sprawiło wybuch aromatu miodowo-kwiatowego przez który przebijała się jeszcze jakiś podejrzany zapach.
-Tylko nie chce mi się tam iść. Choć to nieuniknione go muszę odwiedzić wynajęty tam pokój.=
Fire pogładziła sępa i oblizała kopytko na którym po tym zabiegu znalazła się krew, po czym łyknęła alkoholu
-chcesz łyka? Tylko ostrzegam wódka przy tym to mleko dla dzieci-
klacz wyciągnęła w stronę ogiera butelkę
Obrazek Obrazek
Obrazek
Fire Hell
Mól książkowy

Postprzez Feather Lock » 7 kwi 2013, o 16:57

Zastrzygł uszami i zmarszczył nos. Pfeh, co za intensywny zapach!
- Nie... podziękuję. - uśmiechnął się nieco krzywo.
Ten zapach naprawdę go podrażnił. W kącikach oczu pojawiły mu się łzy. Obserwował butelkę, aby po chwili przenieść wzrok na kopytko klaczy. I na jej pyszczek.
- ...czy ty jesteś kanibalem...? - stulił uszy, już w ogóle nie wiedząc co o tym wszystkim myśleć.
Feather Lock
Nadwrażliwy

Postprzez Fire Hell » 7 kwi 2013, o 18:02

Fire zaczęła się śmiać
-Do kanibalizmu mi daleko, bo po mięsie dostaje niestrawności ale krew już piłam. W małych ilościach bo wiem że większe mogą spowodować problemu zdrowotne-
Kolejna szczera odpowiedź. Czyżby rozmowa aż tak ją bawiła, że na razie nie trafiła na nic co by trzeba było zatajać.
-A ta próbowałeś kiedyś krwi? osobiście wolę krew klaczy bo jest delikatniejsza w smaku a najlepiej O RH-, to dziwne ale mam na tyle wyczulony smak że wyczuwam antygeny RH i grupowe. Ale teraz traktuję picie krwi jako coś co pozostanie miłym wspomnieniem, choć nie odmówiłabym poczęstunku.-
Klacz puściła oczko do ogiera, Była rozbawiona.
-Nie wydaje mi się bym usatysfakcjonowała cię tą odpowiedzią. Powiedz jak się znalazłeś w Ponyvil?-
Obrazek Obrazek
Obrazek
Fire Hell
Mól książkowy

Postprzez Emily » 7 kwi 2013, o 18:54

Emily wyszła na spacer, miała dość ciągłego przebywania w domu i świeże powietrze dobrze jej zrobiło. Emily ceniła sobie spokój i ciszę mimo tego ze sama była wybuchowa, pierwszym miejscem jakie przyszło jej na myśl to park.. każdy kuc szanujący sobie miejsce bez hałasu tam przychodził. Emily kroczyła przez park powoli, błądziła gdzieś myślami i patrzyła w podłoże po chwili podniosła łeb i ujrzała parę kucyków, usłyszała ich rozmowę i przeraziła się
- Czy.... to kuc-wampir? - zapytała sama siebie w myślach, Emily czytała dużo książek fantastycznych przez co wierzyła w niestworzone rzeczy. Jako iż Emy zawsze była odważna i pchała się tam gdzie nie trzeba krzyknęła:
- Nawet nie próbuj jego zjeść!

//DUŻE ILOŚCI NARAZ POWTÓRZEŃ D://
Emily
Nadwrażliwy

Tytuł Użytkonika: Emily
Stan: Panna
Rasa: Kucyk Ziemny
Charakter: - Dobry

Postprzez Feather Lock » 7 kwi 2013, o 19:33

Wydał z siebie stłumiony jęk. Jeszcze bardziej stulił uszy, o ile to możliwe.
- N-nie... W ogóle sama ze mnie skóra i kości, pewnie też niesmaczny jestem... A i nie chętno mi do takich... drinków... Lubię soczek malinowy... - plątał mu się trochę język. - Ale naprawdę, czemu mi to wszystko mówisz? Znaczy będę milczeć jak grób, ale...
Pociągnął nosem, unikając spojrzenia klaczy. Dawno nie spotkał kogoś takiego, to pewne. Nie wiedział też co o niej myśleć. Z jednej strony ta cała historia, z drugiej... była całkiem miła. Na swój sposób. No i jeszcze go nie zabiła, a to duży plus.
Spojrzał na nią, gdy usłyszał pytanie.
- Na pewno mnie przeraziłaś. Heh... heheh... ekhm... - krzywy uśmiech. - Ah, to bardzo proste. Przyszedłem. Czy raczej przybiegłem... Bo widzisz, to dosyć śmieszna historia, ja...
Urwał nagle, słysząc obcy głos. Odwrócił się w stronę obcej klaczy. I do Fire Hell. I znowu obcej klaczy.
- Jak na razie jestem cały, więc chyba nikt mnie dzisiaj nie zje. - zaśmiał się niezręcznie, nerwowo. - Znaczy... - odwrócił się do Fire Hell. - ...nie zjesz, co nie?
Feather Lock
Nadwrażliwy

Postprzez Nopony » 7 kwi 2013, o 20:08

Ogier od dawna nie miał chwili dla siebie. Gdy zauważył park, poleciał wgłąb niego.
-Przydało by się odetchnąć od tego ciągłego szukania.. W sumie.. Napiłbym się czegoś.. -pomyślał. Przechadzał się w spokoju po parku gdy zauważył grupkę kucy.-Podejść? W sumie nikogo nie znam, nowe znajomości? Może oni coś wiedzą.. -powiedział do siebie i potruchtał w ich stronę.
-Hej wszytskim, jestem Non. Jestem nowy w mieście, znacie jakieś fajne miejsca? I.. Jakieś w których można nocować?-powiedział niepewnie. Miał nadzieję, że nie wpakował się w złe towarzystwo, w końcu musiał znaleźć swoje rodzeństwo.
Nopony
Wieczny Optymista

Uroczy Znaczek: odwrócony znak zapytania
Lubi: Latać, poznawać swoją historię, procenty i dobrą zabawę
Nie Lubi: Ciszy podczas rozmów
Strach: Samotność
Stan: Kawaler
Koneksje Rodzinne: Wie że ma dwójkę rodzeństwa
Rasa: Pegaz
Charakter: Chaotyczny- dobry
Multikonto: TAK

Postprzez Fire Hell » 7 kwi 2013, o 20:18

-nie jadam czegoś czego najpierw nie potraktuje mieczem jeśli jest to coś co żyje. No i od kilku miesięcy jestem niemal wegetarianką--
Szybka szczera odpowiedz, ale klacz która wtrąciła się w rozmowę trochę wyprowadziła Fire z równowagi, przecież tak dobrze się bawiła.
Hell przeniknęła w jednej chwili znajduję się milimetry przed nowoprzybyłą i wpatrując się w jej oczy
-[b]Nie lubię wampirów i nie lubię gdy ktoś mnie do nich przyrównuje. Jak już musisz mnie wyzywać lub przezywać to użyj bardziej oficjalnego "demon pustyni", lecz jeśli należysz do istot które wierzą że kuc może się zmienić to mów mi Fire Hell.[b]-
Poważny ton mógł nie jednemu zmrozić krew w żyłach, a płomiennowłosa ledwo panowała nad sobą. Dobrze że Luna zabroniła jej posiadać miecz bo teraz mogłoby to skończyć się krwawą jatką.
Sęp jakby czuł co może nastąpić, a właściwie to liczył, że nastąpi, wzbił się w powietrze i krążył nad kaczami licząc na świeżą "padlinę"
Obrazek Obrazek
Obrazek
Fire Hell
Mól książkowy

Postprzez Nopony » 10 kwi 2013, o 09:12

-Te-he-he.. Demon Pustyni? To ja może sobie pójdę.. Nie brzmi to miło, ale wyglądasz na doświadczoną.. Nie wiesz może gdzie jest jakiś Pub albo hotel? -powiedział cichym, lecz opanowanym głosem.
-Non.. Co Ty odwalasz?! Ona może Cię zabić, Ty ją o drogę pytasz?.. Cholera.. Przez to ciągłe poszukiwanie rozum straciłeś?!-pomyślał, uśmiechając się delikatnie do płomiennej klaczy, po czym spojrzał na białego ogiera.
Nopony
Wieczny Optymista

Uroczy Znaczek: odwrócony znak zapytania
Lubi: Latać, poznawać swoją historię, procenty i dobrą zabawę
Nie Lubi: Ciszy podczas rozmów
Strach: Samotność
Stan: Kawaler
Koneksje Rodzinne: Wie że ma dwójkę rodzeństwa
Rasa: Pegaz
Charakter: Chaotyczny- dobry
Multikonto: TAK

Postprzez Fire Hell » 10 kwi 2013, o 10:26

Fire w jednej chwili znalazła się obok Nopony i wciągnęła łapach jakby węsząc.
-Ścieżka na lewo wiedzie do pensjonatu. A ta droga tam do baru "utopia". Jak chcesz więcej pić niż odpoczywać to bar, a jak nie to polecam pensjonat. Nie byłam tam jeszcze ale wiem że prowadzi go osoba zawsze uśmiechnięta.-
Robi kilka kroków.
-Ja się zbieram. Tego biznesu mej znajomej nie poprowdzi nikt inny. -
Fire z uśmiechem i na pokaz otoczyła się ognistą obręczą która znikła razem z nią.
Z.t
Obrazek Obrazek
Obrazek
Fire Hell
Mól książkowy

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Centrum Miasta