Dom Sunny'ego

Ponyville nie jest duże, ale zdarza się, że pewne miejsca są wysunięte bardziej... przy okazji są dość oddalone od centrum. Znajdują się tutaj gospodarstwa, jak na przykład farma rodziny Apple, ale także szkoła i zdarza się tutaj mieszka niektórym kucykom.

Moderatorzy: Mistrz Gry, Kojira, Reetmine, Tali, Sal Ghatorr, SilentGrass

Re: Dom Sunny'ego

Postprzez Sunny Sky » 6 paź 2012, o 08:07

-Jak dobrze, że mam taką dzielną klacz.- Zaśmiał się lekko Sunny gdy mówiła o "przykolegowaniu". Stropił się jednak, gdy mówiła o jego klonie. Zmarszczył brwi. - W pierwszej chwili myślałem że to mój brat bliźniak, Shadow... Ale on raczej nie umie tak znikać. Może jakiś mag ma cię na oku... I tak. - Przytaknął. - Wolałbym, żebym to ja się nim zajmował... Niż ona. Pomijając nawet wszystkie względy moralne, ona mieszka w jaskinii w Everfree, to na pewno nie jest dobre miejsce dla dziecka... Ech. Coś by się wymyśliło... Spędzałoby większość czasu w żłobku czy coś...- Spojrzał na Flamy.
WS....BS.....S.....T....PER...AG...INT....FEL...WP....HP
25....33.....26...28....36.....37....52....30.......37.....?

+20 pkt za sesję "dorastania"
Sunny Sky
Nadwrażliwy

Tytuł Użytkonika: Medyk
Uroczy Znaczek: Słońce wystające zza serca
Lubi: Flame, swoją pracę, żarty, śmiech
Nie Lubi: Więzienia go w ponurych jaskiniach, buraków, Instytutu, zbytniej powagi
Strach: Strata Flame i dzieci
Stan: Narzeczony Flame
Koneksje Rodzinne: Ojciec Feather, brat Shadow, narzeczona Flame, "kochanka" April, córki Sunset, Rapid Fire i Frozen Hope
Rasa: Pegaz
Charakter: Chaotyczny dobry
Multikonto: TAK

Postprzez Raging Flame » 6 paź 2012, o 13:55

-Odpada.-Powiedziała stanowczo, patrząc się w niego z zmrużonymi oczami i niebezpiecznie zmarszczonym noskiem.-Nie ma opcji, bym ja na pewno na coś takiego przystała. Co jeszcze? Niedzielne wizyty matki u swojego dziecka? Zwariowałeś już, czy po prostu wciąż niewiele ci do tego brakuje?-Powiedziała z wciąż bardzo niebezpieczną miną. Było widać, że pomysł by Sunny opiekował się dzieciakiem spłodzonym na boku, niezbyt jej się podoba.
WS-BS-S-T-Per-AG-Int-FEL-WP
17 - 30 - 31 - 23 - 33 - 34 - 40 - 34 - 41
Raging Flame
Buntownik

Uroczy Znaczek: Płomień
Lubi: Ciepło, być adorowaną
Nie Lubi: Chłodu, więzów, bólu
Strach: Duża ilość wody
Stan: Z Sunnym
Koneksje Rodzinne: Córki: Rapid Fire, Sunset
Rasa: Jednorożec
Multikonto: NIE

Postprzez Sunny Sky » 6 paź 2012, o 19:32

-Rozumiem cię, Flame... - Podszedł bliżej, mimo pewnego niebezpieczeństwa, i usiadł. Pokręcił głową. - Flamy, kocham cię... I naprawdę nie chcę, by cokolwiek cię drażniło. Postaram się to załatwić tak, by i moje dziecko miało się dobrze, i by nic ci nie przeszkadzało. A teraz... Bardzo cię proszę, chcę odpocząć choć chwilkę od takich spraw... Mogłabyś mnie obejrzeć? Głównie z tyłu? Dostałem kilka razy z poganiacza dla bydła, wolałbym wiedzieć czy zostawiło ślady.

Sunny Sky
Nadwrażliwy

Nie Lubi: Więzienia go w ponurych jaskiniach, buraków, Instytutu, zbytniej powagi
Koneksje Rodzinne: Ojciec Feather, brat Shadow, narzeczona Flame, "kochanka" April, córki Sunset, Rapid Fire i Frozen Hope

Postprzez Raging Flame » 6 paź 2012, o 20:05

Klacz prychnęła niezbyt zadowolona, ale podeszła do Sunny'ego i obeszła go. Przyjrzała się jego plecom z lekkim ściągnięciem ku sobie brwi. Widziała głównie kilka czerwonych pręg, oraz drobne rozcięcia. Wzdrygnęła się lekko i zaczęła go powoli gładzić po plecach, starając się być delikatną.
-Nic z czego się nie wywiniesz skrzydlaty.-Powiedziała poruszając lekko kopytami po jego ranach.-Trochę pocierpisz. Jako lekarz sam powinieneś wiedzieć, czy zostaną ci blizny.-Mruknęła mu cicho do ucha, przylegając do jego pleców oraz obejmując go kopytami z przodu.
Raging Flame
Buntownik

Postprzez Sunny Sky » 6 paź 2012, o 20:12

To było bardzo przyjemne i strasznie mu tego brakowało przez ostatnie kilka dni. Czułości ukochanej klaczy. Syknął lekko raz czy dwa, gdy przejeżdżała kopytkiem po jego ranach, ale nie skomentował ani słowem, bo to i tak było przyjemniejsze niż to co przeżywał ostatnio. Gdy jeszcze go objęła i wtuliła się w niego, poczuł się jak w niebie. Szkoda, że ślady po poganiaczu pewnie zostaną... Nachylił się i pocałował ją w kopytko, którym go obejmowała.
-Kocham cię, Flamy. - Powiedział tylko.

Sunny Sky
Nadwrażliwy

Postprzez Raging Flame » 6 paź 2012, o 20:36

-Wiem Sunny, wiem.-Powiedziała spokojnie do niego i odetchnęła głębiej. Zaczęła mruczeć mu do ucha, kołysząc się przy okazji lekko. Mimo wszystko, było jej przykro, że pegaz spędził czas w takim uwięzieniu. Wiedziała aż nazbyt dobrze, co ten może czuć. Teraz już zauważyła, że jakoś Sunny ma więcej z nią wspólnego niż początkowo sądziła. Zamknęła oczy i poluźniła nieco uścisk. Czuła się mimowolnie bardziej zmęczona niż zwykle.
-Nie zrób sobie krzywdy. Jak coś ci się stanie przez twoją głupotę, to po prostu cię zatłukę...-Wyszeptała, po czym go puściła już całkiem i odeszła kilka kroków.
Raging Flame
Buntownik

Postprzez Sunny Sky » 6 paź 2012, o 20:58

Sunny czuł się coraz lepiej, z mruczącą mu do ucha klaczą, kołyszącą się powoli. To było... Takie swojskie, miłe i normalne... Potrzebował tego po ostatnich dniach. Szkoda mu trochę było, gdy go puściła po chwili. Odwrócił się do niej.
-Wiem, oczywiście. - Uśmiechnął się do niej. - Słuchaj, skarbie... Widziałem w kuchni świeżo zabrudzone talerze, czyli jadłaś już kolację, tak? To... Co powiesz na to, że zrobię ci masaż, na miły koniec ciężkiego dnia, i wpadnę potem na chwilę do mojego ojca? Nawet nie uwierzysz, jak strasznie się za wszystkimi stęskniłem przez ten czas. - Uśmiechnął się, dość krzywo.

Sunny Sky
Nadwrażliwy

Postprzez Raging Flame » 6 paź 2012, o 21:02

-Idź już teraz. Ja bez masażu sobie dam radę, a twój ojciec... Na pewno będzie się cieszył z twojej wizyty.-Powiedziała spokojnie, z raczej obojętną miną. Podeszła do łóżka, po czym na nim po prostu usiadła.-Mam nadzieję, że będziesz się dobrze bawił spotykając swojego ojca. Ja tymczasem tutaj posiedzę, raczej nie mam już się czego obawiać.
Raging Flame
Buntownik

Postprzez Sunny Sky » 6 paź 2012, o 21:07

-Dobrze, kochanie. Pa. - Podszedł do niej, dał jej buziaka w policzek i po prostu wyszedł z domu. Strasznie mu się śpieszyło, nie widział taty od... Pierwszego dnia po dorośnięciu? Chyba tak, o ile pamiętał, ale był zdziwiony.... A, nie, jeszcze go zobaczył w Saloniku, ale to zanim był tak bardzo blisko z Flame. Ciekawe, jak mu sie spodoba to, co usłyszy....

[z/t]

Sunny Sky
Nadwrażliwy

Postprzez Raging Flame » 6 paź 2012, o 22:30

-Do zobaczenia, słodziutki.-Powiedziała obserwując przez okno jak pegaz udaje się w stronę która zapewne prowadziła do domu jego ojca. Próbowała się jakoś uśmiechnąć, ale nie do końca jej to wychodziło. Ten poszedł do ojca, zastanawiało ją jak by wyglądało jej życie gdyby jej ojciec również przetrwał. Najpewniej całkiem inaczej, zabrałby ją do Canterlot, gdzie byłaby wychowywana na młodą damę. Zapewne również zostałaby całkiem korzystnie wydana za mąż, lub zostałaby słynną w całej Equestrii łamaczką serc.
Zaśmiała się mimowolnie myśląc o tym. Brak ojca zdawał się być bardzo irytujący w tej chwili. Żałowała, że do tej pory nie miała za bardzo nikogo, komu mogłaby zaufać wyjątkowo mocno. Wszystko w jej życiu do tej pory polegało raczej na żywiołowości, co było jednak dość męczące na dłuższą metę. Ziewnęła głośno i położyła się na łóżku. Stwierdziła, że wypadałoby chyba zrobić coś dla Sunny'ego, nawet jeśli jak ostatnia pierdoła dał się złapać przez jakąś nimfomankę, która naciągnęła go na ciążę. Pokręciła głową stwierdzając, że to będzie na pewno ciężki czas.
Raging Flame
Buntownik

Postprzez Feather » 7 paź 2012, o 19:17

Feather przypomniał sobie, że miał odwiedzić synalka.
- Gdzie to było... Umm... Cholera, ta mapka strasznie niedokładna.
Poszedł więc i zadzwonił do domku, który powinien być w miejscu wspazanym przez krzyżyk. Ku jego zdziwieniu otwarła mu jakaś zgrzybiała staruszka-jednorożka, która potarmosiła go magią za uszko.
- Ups, to pomył...
- OOOO WITAJ WNUSIU! JAK JA CIĘ DAWNO NIE WIDZIAŁAAAM!
- Ale ja nie jestem pańskim wnukiem, po prostu pomyliły mi się...
- Nie wygłupiaj się i wchodź, ciastka upiekłam!
- JA NIE JESTEM TWOIM WNUKIEM, KOBIETO! - rynął - Znaczy... Przepraszam, ale ja po prostu pomyliłem domki...
I wtedy staruszka zaczęła beczeć i narzekać, jakiego to ma strasznie zdemoralizowanego wnuka.
- Dobra, przepraszam cię babciu... To co tam słychać?
Został więc skazany na goidzinę pobytu u klaczy. Gdy już się wyrwał od niej, zapukał obok.
- Dobra, to napewno dom Sunniego. - powiedział sam do siebie.
HP: 8
WS: 50 amulet Eldena(zdjęty amulet = (-10) pkt)
BS: 31
S: 26
T: 35
PER: 26
AG: 43 amulet Eldena
INT: 20
FEL: 50
WP: 30
Feather
Perwersyjny

Tytuł Użytkonika: Pan Łaskotek
Uroczy Znaczek: Piórko
Lubi: Łaskotki, czytać, łaskotki, zawierać znajomości, łaskotki, rozmawiać,
Nie Lubi: Krytyki, dwulicowych kucyków, cwaniactwa,
Strach: Pająki, posądzenie o molestowanie/wykorzystanie.
Stan: Zaręczony ze Spearmint
Koneksje Rodzinne: Nie wypiszę wszystkiego, bo ma największe na forum.
Córka- Feather Sway
Narzeczona- Spearmint
Synowie- Sunny i Shadow.
Charakter: Chaotyczny dobry, perwersyjny

Postprzez Raging Flame » 7 paź 2012, o 20:56

Nieobecność Sunny'ego strasznie jej się dłużyła. Sama próbowała sobie znaleźć zajęcie, jednak to było zdecydowanie zbyt trudne jak dla niej. Dlatego też z niemałą radością zeszła prędko z piętra i ledwie wyhamowała przed drzwiami i z szerokim uśmiechem otworzyła drzwi mając nadzieję zobaczyć Sunny'ego. Jej mina lekko zrzedła, kiedy zamiast znajomego ogiera, zobaczyła również pegaza, ale takiego którego raczej zbyt dobrze nie znała. Zmarkotniała nieco i spojrzała się w jego stronę uważniej, odnosząc wrażenie, że skądś go zna.
-Witam, w czymś mogę pomóc?-Zapytała się, przywdziewając ponownie na twarz uśmiech, lecz tym razem znacznie spokojniejszy.
Raging Flame
Buntownik

Postprzez Sunny Sky » 7 paź 2012, o 21:11

Przed przylotem tutaj pegazik wstąpił jeszcze gdzieś na kilka minutek. Sunny wylądował z boku domu i wyjrzał zza rogu. O, jego ojciec... I ukochana. Podszedł bliżej.
-Cześć. Flamy, przepraszam że tak długo mnie nie było, muszę coś jeszcze zrobić. - Zniknął w przychodni, odetchnął kilka razy dla pozbycia się nerwów i przystąpił do wykonywania badań... Na kucze choroby weneryczne. Wyszło mu, że jest zdrowy...

Sunny Sky
Nadwrażliwy

Postprzez Black_Gallant » 7 paź 2012, o 21:16

Black spokojnie przemierzał przedmieścia z Vermouthkiem owiniętym w kocyk i trzymanym za pazuchą jego marynarki. Upewnił się chyba z piętnaście razy, że guziki utrzymają źrebiątko i dodatkowo przepasał się szalikiem by się zabezpieczyć przed jego wypadnięciem. Dodatkowo miał zawsze kopyto w pogotowiu, gdyby musiał łapać. Był taki szczęśliwy, ale nie pozwalał, by mu to zaćmiło bezpieczeństwo swojego małego synka, jego pierworodnego.

Wreszcie zaszedł do prywatnej przychodni Sunny'ego i zapukał do drzwi. Miał nadzieję, że przyjmie noworodka poza kolejką. Vermouth spokojnie patrzył na świat zza poł jego marynarki. O dziwo, nie płakał, a był zaciekawiony. Chwat, a nie szkrab normalnie.

Zapukał jeszcze raz.
Incompetence, breeds even more incompetence
- Megatron

37.....46....47...39......25....38....33....42.... 28....13
Black_Gallant
Upadły Anioł

Tytuł Użytkonika: Pierwszy Elegant
Uroczy Znaczek: Cylinder
Lubi: Modę, Swoje mankiety
Nie Lubi: Rażącego braku higieny, złego wychowania.
Strach: Wielki Magiel
Stan: W związku z Bright Beer
Koneksje Rodzinne: Shiny Masquarade - Brat
Tali - Siostra
Silent Grass - Biologiczny Ojciec.
Vermouth - Syn.
Haramu - Córka
Bright Beer - Przyszła żona.
Poza tym, wychowany jako sierota.
Rasa: Ziemny
Charakter: Własny

Postprzez Feather » 7 paź 2012, o 21:19

- Dzień dobry, nazywam się Feather i głupio to zabrzmi, ale przyszłem odwiedzić syna. Z opisu pasuje, że pani jest jego ukochaną. Cóż, jeśli mam oceniać po wyglądzie, to był to strzał w dziesiątke. Pani Raging Flame, jak mniemam? - Tak przywitał się z jednorożką.
Chwilę później przyleciał Sunny. Zdziwiony pegaz zawołał za nim:
- Cześć Sunny! Może byś tak przedstawił... Albo leć tam, badaj... Jak chcesz.
Stał tak sobie, uśmiechał się, uświadamiając sobie, że pewnie wyszedł na idiotę. Bywa.
HP: 8
WS: 50 amulet Eldena(zdjęty amulet = (-10) pkt)
BS: 31
S: 26
T: 35
PER: 26
AG: 43 amulet Eldena
INT: 20
FEL: 50
WP: 30
Feather
Perwersyjny

Tytuł Użytkonika: Pan Łaskotek
Uroczy Znaczek: Piórko
Lubi: Łaskotki, czytać, łaskotki, zawierać znajomości, łaskotki, rozmawiać,
Nie Lubi: Krytyki, dwulicowych kucyków, cwaniactwa,
Strach: Pająki, posądzenie o molestowanie/wykorzystanie.
Stan: Zaręczony ze Spearmint
Koneksje Rodzinne: Nie wypiszę wszystkiego, bo ma największe na forum.
Córka- Feather Sway
Narzeczona- Spearmint
Synowie- Sunny i Shadow.
Charakter: Chaotyczny dobry, perwersyjny

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Obrzeża