Park

W centrum miasta zawsze jest pełno życia. Wiele młodych kucyków idzie do szkoły, na ulicach stoi stragan rodziny Apple... Na samym środeczku wybudowano też niewielką fontannę dla umilenia czasu kucyków.

Moderatorzy: Mistrz Gry, Kojira, Reetmine, ReflexivoArco, Tali, Sal Ghatorr

Re: Park

Postprzez Hikari Senshi » 29 sie 2012, o 20:14

Shade wydawa?a si? zna? z tym niespe?na rozumu bia?ym pegazem, który zwa? si? Featherem lub ?askotkiem. Hikari post?pi? krok w ty?. W jego kraju atakowanie ob??kanych nie by?o zbyt dobrym pomys?em. Ogier nie wiedzia?, jak jest tutaj, ale wola? zastosowa? si? do tego, czego nauczyli go w domu rodzinnym. Gdy wariat mu si? przedstawi?, Hikari odwzajemni? uk?on.
- Hikari, wojownik z klan Senshi. - powiedzia?, po czym sprawdzi? czy miecz dobrze wysuwa si? z pochwy. Zwyczaje zwyczajami, ale nie wiedzia? jak ten wariat zachowa si? wobec Shade. W razie czego lepiej by? przygotowanym do ochrony swojej ukochanej.
WS-BS-S-T-Per-Ag-Int-Fe-WP
36-25-34-39-31-31-31-26-31

Ikonka by Nomiki, arigato.
Hikari Senshi
Nadwrażliwy

Postprzez Shade Night » 29 sie 2012, o 20:27

Klacz wys?ucha?a gro?by Feathere która to mia?a j? przestraszy?.
-Ale jak wida? inni te? nie dokonali tego co powinni. Chocia? mieli dosta? za to pieni?dze. Klacz powiedzia?a do bia?ego pegaza. Nie wiem czy faktycznie zamierza zaatakowa?. Ale wol? by? przygotowana.-Po pierwsze to mo?esz odda? to co do ciebie nie nale?y. Powiedzia?a klacz zabieraj?c Featherowi sztylet za pomoc? magii i chowaj?c go za p?aszcz.
-I nie próbuj ?adnych swoich sztuczek. Klacz powiedzia?a nawet nie patrz?c si? na ogiera a przygl?daj?c si? Hikariemu który sprawdza swoj? bro?.
-Nie b?d? dalej gada?a o niczym. Przejd? do wyja?nienia. Ale najpierw przyjrzyj si? temu. Klacz powiedzia?a podaj?c Featherowi Kopert? na listy z przerwan? piecz?ci? przedstawiaj?c? dwa skrzy?owane sztylety na tle tarczy. Poda?a mu za pom?c? magii równie? inn? piecz??. Ciekawi mnie czy zobaczy ró?nic?.
Shade Night
Nadwrażliwy

Tytuł Użytkonika: Skrytobójczyni
Uroczy Znaczek: Żmija oplatająca różę.
Lubi: Noc,ciszę,zmrok,księżyc,pieniądze,spokój,nocne niebo,Lunę
Nie Lubi: Gapiów,tłumu,źrebaków,rozkazów,
Strach: Śmierć znikąd
Stan: W związku z Hikarim.
Koneksje Rodzinne: Nieznane
Rasa: Jednorożec
Multikonto: NIE

Postprzez Feather » 29 sie 2012, o 20:39

Pegaz odebra? otro?nie list i piecz?ci. Porówna? je. Tak wi?c Shade pope?ni?a straszny b??d. B??d, który móg? ich oboje kosztowa? ?ycie.
- Tak... Chyba ju? wiem, o co chodzi.
Feather spowa?nia? i stan?? na czterech nogach. Ugi?tych, by móg? zawsze sie wybi?.
- Nie zmienisz faktu, ?e chcia?a? mnie zabi?. Ten b??d móg? nas kosztowa? ?ycia. Wiem, ?e twój zakon ?le traktuje myl?cych si?. Co zamierzasz wi?c zrobi?, skoro kto? ci? wrobi?? Nie wyt?umaczysz si?. O ile ja jeszcze zrozumiem, to twoi prze?o?eni niekoniecznie.
W tym momencie us?ysza? imie samuraja.
- Hikari Senshi. Hikari... Momencik, musz? co? sprawdzi?.
?askotek zdj?? juk? i poszuka? w niej pewnej kartki. Drzewa genealogicznego.
- Hikari - San, prosz? spojrze?.
Poda? j? samurajowi.
- To drzewo genealogiczne. Jeste?my kuzynami.
HP: 8
WS: 50 amulet Eldena(zdjęty amulet = (-10) pkt)
BS: 31
S: 26
T: 35
PER: 26
AG: 43 amulet Eldena
INT: 20
FEL: 50
WP: 30
Feather
Perwersyjny

Tytuł Użytkonika: Pan Łaskotek
Uroczy Znaczek: Piórko
Lubi: Łaskotki, czytać, łaskotki, zawierać znajomości, łaskotki, rozmawiać,
Nie Lubi: Krytyki, dwulicowych kucyków, cwaniactwa,
Strach: Pająki, posądzenie o molestowanie/wykorzystanie.
Stan: Zaręczony ze Spearmint
Koneksje Rodzinne: Nie wypiszę wszystkiego, bo ma największe na forum.
Córka- Feather Sway
Narzeczona- Spearmint
Synowie- Sunny i Shadow.
Rasa: Pegaz
Charakter: Chaotyczny dobry, perwersyjny

Postprzez Hikari Senshi » 29 sie 2012, o 20:55

Hikari ostro?nie przyj?? kartk? papieru, któr? podawa? mu bia?y pegaz. Rozwin?? j? i zacz?? j? studiowa?, wci?? nie spuszczaj?c oczu z ukochanej i tego wariata, gotowy w ka?dej chwili j? odrzuci? i zainterweniowa?, je?li sytuacja zrobi si? niebezpieczna.
Z tego powodu, a tak?e z powodu do?? s?abej praktyki w czytaniu alfabetu zaj??o mu troch? czasu odczytanie jej tre?ci. Okaza?o si? ?e to jest drzewo genealogiczne, z którego wynika?o ?e Hikari jest spokrewniony z tym pozbawionym zmys?ów dziwakiem. Samuraj odruchowo uderzy? si? kopytkiem w czo?o.
- Subarashī* - powiedzia? z ironi?.

-------------------------
* z jap. cudownie

Hikari Senshi
Nadwrażliwy

Postprzez Shade Night » 29 sie 2012, o 21:03

Klacz zauwa?y?a ?e Feather spowa?nia? po dok?adnym obejrzeniu obydwu piecz?ci. A jednak zobaczy? ró?nic?... Nie by?o to takie trudne, Kto? sfa?szowa? to bardzo nieudolnie. Klacz s?ucha?a tego co mówi? Feather.
-Nie mam nawet jak tego zmieni?. Chcia?am ci? zabi? i za to ci? przepraszam. Klacz powiedzia?a do bia?ego pegaza i s?ucha?a dalszej cz??ci jego wypowiedzi.
-Tego kogo? spotka? bardzo nieprzyjemny... wypadek. Mo?na to tak uj??. A co do moich prze?o?onych, To raczej pr?dzej pos?uchaj? jednego kapitana ni?eli stada rekrutów. Nie jest tak ?le, ostatecznie moi podw?adni... je?li mo?na ich tak nazwa? wstawi? si? za swoj? mentork?. Powiedzia?a klacz powa?nie do Feathera zabieraj?c mu delikatnie piecz?cie za pomoc? magii.
-Nie martw si? o mnie. Klacz powiedzia?a do Hikariego. Zobaczy?a ?e Feather pokazuje mu jak?? kartk? . Us?ysza?a to co powiedzia? i z lekka mu nie wierzy?a. Ale to sprawy ich a nie moje. Nie b?d? si? wtr?ca?.
Shade Night
Nadwrażliwy

Postprzez Feather » 29 sie 2012, o 21:15

Pegaz nie zrozumia?, co mówi Hikari, chocia? wywnioskowa?, ?e musi by? "naprawde ucieszony" faktem kuzynostwa. 
- Nie bój si?, Hikari. A? tak ?le nie b?dzie. Jako? si? zaadaptujesz tutaj.  
Feather posta? chwil?, pomilcza?.
- Nie znam waszych zwyczajów, ale proponuj? cydr na zgod? i z okazji poznania nowej rodziny. 
Pegaz wyci?gn?? z juki trzy butelki i poda? Shade, a potem Hikariemu. Jedn? zostawi? dla siebie.
- To zdrowie. 
I zacz?? pi?.
Feather
Perwersyjny

Córka- Feather Sway
Narzeczona- Spearmint
Synowie- Sunny i Shadow.

Postprzez Hikari Senshi » 29 sie 2012, o 21:25

Hikari wzi?? butelk? i niepewnie spojrza? na pegaza. Có?, wariat, nie wariat: rodziny si? nie wybiera i trzeba z ni? ?y?, bez wzgl?du na wszystko.
- Wita? w rodzina, Feather-kun - powiedzia?, po czym spojrza? na swoj? ukochan?
- ten ob??kany kucyk by? moja rodzina. Niestety ja nie móc nic na to poradzi?. - powiedzia? do niej zrezygnowanym g?osem.

Hikari Senshi
Nadwrażliwy

Postprzez Shade Night » 29 sie 2012, o 21:34

Wzi??a butelk? od pegaza i od razu mimo ?e pegaz zapewne wybaczy? jej to ?e próbowa?a go zabi? to sprawdzi?a czy nic nie jest dodane do cydru. Tak na wszelki wypadek. Wydaje si? normalny. Nie wyczuwam w nim ?adnej domieszki. Klacz od razu przylewitowa?a butelk? do ust i upi?a pierwszego ?yka. Klacz us?ysza?a wtedy s?owa Hikariego.
-Mo?e ma swoje dziwactwa ale nic mu nie jest. A rodziny si? nie wybiera. Klacz odezwa?a si? mi?o do Hikariego i wzi??a kolejnego ?yka z butelki. Mog?a pi? do woli a i tak prawie nie odczuwa?a tego ?e co? wypi?a. Kolejny plus inicjacji w bractwie.
-Na zdrowie. Powiedzia?a klacz do obydwu ogierów. Mam nadziej? ?e jednak jako? uda si? sprostowa? spraw? tego wrobienia. Pewnie nic nie b?dzie bo moi prze?o?eni i tak si? o tym dowiedzieli. Ale jestem pewna ?e nic nie zrobi? wa?nemu cz?onkowi bractwa. Klacz upi?a ju? trzeciego ?yka z butelki.
Ostatnio edytowano 29 sie 2012, o 21:51 przez Shade Night, łącznie edytowano 1 raz
Shade Night
Nadwrażliwy

Postprzez Feather » 29 sie 2012, o 21:51

- Nie jestem ob??kany. By?em po prostu wtedy ?asktany przez wiewiórk?. A ze ?mierci kpi? lubie. Wi?cej poczucia humoru, Hikari!
Upi? ?yk, ?miej?c si? lekko. 
Maja-hi, maja-hu, maja-ha, maja-ha-ha. Mam Neighpo?skiego kuzynka. No to b?dzie si? dzia?o. Trzeba by kiedy? ?ó?tka wrobi? w co?, ?eby jaja by?y - pomy?la? Feather.
- Je?li zami?owanie do ?askotek jest a? tak dziwne, to... W?a?nie. Jak si? nazywasz? To jest: jak ci na imie?- spyta? Shade Night.
Feather jakto Feather zawsze by? ufny. Nie g?upi, ale zbyt ufny. Wierzy? w to, ?e Shade mu nie zrobi krzywdy. 
- Hikari jeste? samurajem, jak s?dz?? 
Feather
Perwersyjny

Córka- Feather Sway
Narzeczona- Spearmint
Synowie- Sunny i Shadow.

Postprzez Sunny Sky » 29 sie 2012, o 22:19

Sunny westchn??, wdychaj?c rze?kie powietrze Ponyville, tak inne od przesyconego strachem powietrza tamtej bezimiennej wioski. W g?owie jeszcze mu wirowa?y wiadomo?ci medyczne, jak te? i po?o?enie jego nowego mieszkania. Z tego co zauwa?y?, przegl?daj?c nowe, niezbadane obszary mózgu, zorientowa? si?, ?e ma ca?kiem mi?y domek, i to naprawd? ?adnie wyposa?ony. Mi?o z strony feniksa.
-Cze??! - Wypali? odruchowo, gdy zobaczy? stoj?ce niedaleko kuce, z których co najmniej jednego zna? doskonale. Z u?miechem na ustach podszed? do bia?ego pegaza i u?ciska? go. - Feather, jak dobrze ci? widzie?! - Uk?oni? si? te? grzecznie pozosta?ej dwójce. - Mam nadziej?, ?e nie przeszkadzam?
Sunny Sky
Nadwrażliwy

Tytuł Użytkonika: Medyk
Uroczy Znaczek: Słońce wystające zza serca
Lubi: Flame, swoją pracę, żarty, śmiech
Nie Lubi: Więzienia go w ponurych jaskiniach, buraków, Instytutu, zbytniej powagi
Strach: Strata Flame i dzieci
Stan: Narzeczony Flame
Koneksje Rodzinne: Ojciec Feather, brat Shadow, narzeczona Flame, "kochanka" April, córki Sunset, Rapid Fire i Frozen Hope
Charakter: Chaotyczny dobry
Multikonto: TAK

Postprzez Hikari Senshi » 29 sie 2012, o 22:39

Odpowied? ukochanej uspokoi?a samuraja, który sk?oni? pegazowi i napi? si? ?yka alkoholu z butelki. Gdy opu?ci? butelk? zobaczy? nowego pegaza, który do nich do??czy? si? nowy pegaz. Wygl?da? strasznie podobnie do Feathera, pewnie byli blisk? rodzin?.
- Ca?kowicie mi nie przeszkadza?. Ja by? Hikari z klan Senshi, a ty?- powiedzia? do nowoprzyby?ego kuca.

Hikari Senshi
Nadwrażliwy

Postprzez Shade Night » 29 sie 2012, o 22:46

Zobaczy?a ?e jaki? kuc leci w ich stron?. Ale przedtem us?ysza?a Feathera pytaj?cego j? o jej imi?.
-Powiedzia?am ci moje imi? ju? wcze?niej, tym razem nie u?y?am fa?szywego imienia. Tym razem. Klacz powiedzia?a w stron? Feathera. I ponownie unios?a do ust butelk? cydru z której upi?a ?yka. Us?ysza?a od strony nadlatuj?cego pegaza zwyk?e ,,cze??''. Musi to by? kto? z bli?szej rodziny bia?ego pegaza, by? strasznie podobny. Jedynie co si? nie zgadza?o to by?a grzywa i skrzyd?a. Ale to tylko szczegó?y.
-Witaj. Odpowiedzia?a lakonicznie na powitanie i ponownie ju? przechyli?a butelk?. Dobry cydr. Nie ma co. Klacz ponownie spojrza?a na nowo przyby?ego pegaza.
Shade Night
Nadwrażliwy

Postprzez Feather » 29 sie 2012, o 23:01

Feather spojrza? w stron? dobiegaj?cego "cze??". 
- Cze?... Rany julek! S-Sunny?! 
By? cholernie zdziwiony widokiem swojego synka.
- Co si? sta?o z tob?? Przecie? by?e?... Jak wychodzi?em z domu by?e? ?rebakiem? Mo?e postarza?a ci? ta magia, któr? ci? odratowali? Cholera, cholera... 
A co, je?li jutro b?dzie starcem i nawet ma?y nie zd??y zazna? rozkoszy tego ?ycia? Oj niedobrze, niedobrze 
- A co z Shadowem?! Co z nim?!
Pegaz nie wiedzia? co zrobi? z tym fantem, który fachowo by? zwany "i tak nic nie zrobisz". 
- Hikari. Wiem, ?e to zabrzmi g?upio, ale to mój syn, Sunny Sky... 
Feather nerwowo mówi? co? do siebie, chodzi? wokó? zebranych. 
Feather
Perwersyjny

Córka- Feather Sway
Narzeczona- Spearmint
Synowie- Sunny i Shadow.

Postprzez Sunny Sky » 29 sie 2012, o 23:09

Sunny nie móg? si? powstrzyma? i parskn?? ?miechem na widok miny swojego ojca. Z rado?ci? zauwa?y?, ?e postarzenie nie zmieni?o mu a? tak charakteru.
-Drogi ojcze, nie wiem czy uwierzysz, ale trafi?em na pewien czas na, powiedzmy, tamten ?wiat. Mia?em kilkana?cie ca?kiem mi?ych lat, wiesz, szko?a, nauka, klacze, pierwszy... A raczej drugi, jeszcze pami?tam prezent od Blanca... alkohol, takie tam. - Usiad? i b?ysn?? bia?ymi z?bami do otaczaj?cych go kucy. - Mog? z dum? powiedzie?, ?e jestem lekarzem, uwierzysz, drogi ojcze? Shadow, o ile wiem, jeszcze tam jest. Bardzo si? ciesz?, ?e mog? was pozna?, oby niebiosa pomna?a?y wasze szcz??cie. - Sk?oni? znowu g?ow? w stron? tamtych kucy. Bardzo spodoba? mu si? u?yty przez niego zwrot, uzna?, ?e skoro ma udawa? prawie ?e nieboszczyka, to mo?e przemyci?, niby nabyte w "niebie", powiedzonka i inne takie.
Sunny Sky
Nadwrażliwy

Tytuł Użytkonika: Medyk
Uroczy Znaczek: Słońce wystające zza serca
Lubi: Flame, swoją pracę, żarty, śmiech
Nie Lubi: Więzienia go w ponurych jaskiniach, buraków, Instytutu, zbytniej powagi
Strach: Strata Flame i dzieci
Stan: Narzeczony Flame
Koneksje Rodzinne: Ojciec Feather, brat Shadow, narzeczona Flame, "kochanka" April, córki Sunset, Rapid Fire i Frozen Hope
Charakter: Chaotyczny dobry
Multikonto: TAK

Postprzez Feather » 30 sie 2012, o 21:37

Pegaz "klapn??" sobie obok syna i przys?ucha? si? jego opowie?ci. 
- Wierz?. Powiedz, widzia?e? mamusi?? Shadowowi nie stanie si? tam krzywda? Ech... 
Zabra?em im dzieci?stwo ?yczeniem. G?upi ja...
- Przepraszam was, to ja sobie za?yczy?em w Przystanii, by?cie mogli wej?? w za?wiaty i zobaczy? mam?. Nie wiedzia?em, ?e jest w tym haczyk.
Pegaz zacz?? p?aka?. Poci?gn?? noskiem 
- Co mog? zrobi?, ?eby wam to wynagrodzi?? Wybacz mi synu, prosz?! Mog? da? ci wszystko, co tylko chcesz. Zrobi? wszystko, dam wszystko!
Z?apa? nog? syna i zacz?? si? do niej tuli?, wyp?akuj?c si? i przeklinaj?c w duchu.
Feather
Perwersyjny

Córka- Feather Sway
Narzeczona- Spearmint
Synowie- Sunny i Shadow.

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Centrum Miasta