Jezioro

Ponyville nie jest duże, ale zdarza się, że pewne miejsca są wysunięte bardziej... przy okazji są dość oddalone od centrum. Znajdują się tutaj gospodarstwa, jak na przykład farma rodziny Apple, ale także szkoła i zdarza się tutaj mieszka niektórym kucykom.

Moderatorzy: Mistrz Gry, Kojira, Reetmine, Tali, Sal Ghatorr, SilentGrass

Re: Jezioro

Postprzez Uriel Flame » 16 cze 2012, o 16:32

- Tak samo - Odpowiedzia?, wtulaj?c si? w jej b??kitn? grzyw?. A wi?c, koniec. Teraz byli par?. - Przyznam si?... Nawet smoczy p?omie? nie posiada takiej si?y jak p?omie? dwóch bij?cych serc... A mi znowu zbiera si? na pseudopoetyk? - Doda?, chichocz?c.
- Jak to w sumie si? sta?o, ?e si? poznali?my? Pami?tam to niby, jakby to by?o wczoraj, a jednocze?nie... Wszystko rozmywa si? we mgle... - Ko?cówki jego skrzyde? delikatnie przejecha?y po bokach Winter.
Po?oga jest taka pi?kna, nieprawda??
Uriel Flame
Bitter - Sweet

Postprzez Winter Tea » 16 cze 2012, o 18:02

- Hmm... - Winter zamy?li?a si? - Posz?y?my wtedy z Lucky nad jeziorko. Kiedy tylko si? pojawi?e?, ona oskar?y?a ci? o podgl?danie, pami?tasz? - za?mia?a si? - Na pocz?tku zwraca?e? si? do mnie "Szanowna Pani". Ja usi?owa?am wykrzesa? z siebie troch? powagi, og?ady... Nie mo?na powiedzie? ?eby mi wychodzi?o. ?ycie jednak nie jest takie z?e... - powiedzia?a.
By?oby z?e, gdyby musia?a i?? przez nie sama, zapada?aby si? w rutyn?. Ale tak nie by?o. I nie b?dzie, pomy?la?a. Czu?a si? wspaniale. Zakochanie by?o jednak lepsze, ni? kawa.
Rodzinka: córka Tea Charmera i wszystko co za tym idzie...
Dziękuję, Nomi!
Obrazek
Winter Tea
Wieczny Optymista

Postprzez Uriel Flame » 16 cze 2012, o 18:58

- Istotnie. ?ycie jest jak s?o?ce: Cho? czasami w Nas ga?nie, wraca z podwójn? moc? - Uriel za?mia? si? cichutko. Zaczyna? mu si? udziela? jej entuzjazm.
- To co... Wracamy? O?wiadczymy ?wiatu radosn? nowin?? Czy mo?e... Szanowna Pani jest sk?onna posiedzie? tu ze mn? jeszcze chwilk?? - Doda? ?artobliwie, muskaj?c jej policzek swoim. Agonia w jego oczach znikn??a, ust?puj?c miejsca dziecinnej rado?ci.
Uriel Flame
Bitter - Sweet

Postprzez Winter Tea » 18 cze 2012, o 14:31

Winter skupi?a ca?? swoj? rozproszon? uwag? na ?wiecie poza jeziorkiem i na czasie poza t? cudown? chwil?. Mog?a by tak sta? w niesko?czono??, a jednak...
- W sumie... Jestem do?? zm?czona. Poza tym, nie zg?odnia?e?? Mog?abym co? ugotowa?...
Po prawdzie to by?y d?ugie 24 godziny. Niezapowiedziani go?cie, odwiedziny kuzyna, bitwa...
Dziękuję, Nomi!
Obrazek
Winter Tea
Wieczny Optymista

Postprzez Azure Dawn » 18 cze 2012, o 15:28

Azure wreszcie móg? zainwestowa? w szczotk? do w?osów! Nie by? ju? nachmurzony jak wcze?niej. Podszed? nad jezioro... by?o tu naprawd? ?adnie. By? w ko?cu (w miar?) uczesany. Zobaczy? Winter i Uriela. Jasne, przecie? mieli ze sob? porozmawia?... a to jest bardzo dobre miejsce na rozmowy. -Pomy?la?. Ale zobaczy?... zobaczy? spojrzenie Winter. Spojrzenie Winter, które kierowa?a na Uriela. Nie, nie móg? si? myli?... takie spojrzenie mog? mie? tylko zakochani... A wi?c ona by?a z Urielem, to takie oczywiste! Azure spu?ci? tylko g?ow? id?c dalej. Ech... Winter przynajmniej wybra?a dobrze... Uriel w przeciwie?stwie do niego by? porz?dnym Ogierem... powa?nym, odpowiedzialnym... On za? by? jak zagubione ?rebie, próbuj?ce odnale?? rodziców. Czu? pustk?... có?... w ko?cu ca?y czas wypiera? si? swojej mi?o?ci do Winter... wi?c teraz musi przyj??, ?e tej mi?o?ci w ogóle nie by?o. Mimo to, po jego policzku spe?z?a powoli ma?a, prze?roczysta ?ezka, która zosta?a skutecznie zakryta, przez jego, przed chwil? (w miar?) u?o?on? grzyw?. Teraz chcia? omin?? Winter... pój?? dalej. Dalej ku nieznanej mu przysz?o?ci. Wszystko wró?y?o przeciwko niemu, by? skazany na niepowodzenie... ale có?... musi i??... nie mo?e si? zatrzyma?.
Jedna amnezja to za mało? To zróbmy drugą! I to jeszcze z historią o jechanych innych wymiarach!1!
(Wiem, że avek zdeczka ujowy, ale już wolę taki niż ten szajs z kreatora)
Obrazek
Azure Dawn
Wieloświadomy

Uroczy Znaczek: Wschodzące słońce
Lubi: Herbatę z sokiem malinowym... Na razie tyle mi do głowy przychodzi
Nie Lubi: Zapominać... Zapomina... Zapomin... Zapomi... Zapom... Zapo... Zap... Za... Z... ... .. .
Strach: Kolejne amnezje
Stan: Pwnd
Koneksje Rodzinne: Nie zna...
Rasa: Jednoróg
Charakter: Chaotyczny Dobry
Multikonto: NIE

Postprzez Uriel Flame » 18 cze 2012, o 20:19

Uriel u?miechn?? si? do Winter.
- ?wi?ta racja - Kiwn?? g?ow?, szczerz?c z?by i wk?adaj?c okulary z powrotem na nos. - Przyznam si?, umieram z g?odu i generalnie... - Dopiero chwil? pó?niej zauwa?y? Azure'a wpatruj?cego si? w nich zapewne ju? jaki? czas.
Pegaz zatrzyma? si? i szpetnie zakl?? w my?lach. No to d?ugo si? swoim sekretem nie nacieszyli.
Uriel Flame
Bitter - Sweet

Postprzez Winter Tea » 19 cze 2012, o 19:05

Winter nie zauwa?y?a Azura. Nie?wiadoma obecno?ci kogo? trzeciego po raz ostatni spojrza?a na s?o?ce, które ju? niemal ca?kowicie znikn??o za horyzontem.
- W takim razie chod?my do domu - u?miechn??a si? jeszcze szerzej.
Ruszy?a w kierunku domu. Nie salonu, czy cukierni. Po prostu do domu. Zwyk?ego, przytulnego. Zepchn??a na drugi plan narastaj?ce zm?czenie.
z/t
Dziękuję, Nomi!
Obrazek
Winter Tea
Wieczny Optymista

Postprzez Azure Dawn » 19 cze 2012, o 19:30

Winter nie zauwa?y?a Azure'a... to w sumie dobrze. Niech cieszy si? nowym partnerem... on tylko by przeszkadza?. Uriel natomiast zauwa?y?. Azure przez chwil? zastanawia? si? co pegaz zrobi: zaatakuje Azure'a? Uzna go za potencjalnego rywala? Uriel jedynie spojrza? na niego swym ch?odnym wzrokiem. Pewnie my?la? co? w stylu "znowu ten dupek, przerywa mi chwile z Winter". Azure nie mia? natomiast na to najmniejszej ochoty. Min?? ich... zakochanych. Przez jego g?ow? przetacza?o si? teraz tysi?ce my?li... Tysi?ce my?li - niczym statki rozbijaj?ce si? o zimne ?ciany jego czaszki. Po cichu wyszepta? tylko:
-Niech wam si? dobrze wiedzie...-zrobi? krótk? przerw?. Uriel tego raczej nie dos?ysza?, a Winter ju? napewno nie. Azure przetar? kopytkiem, aby zmy? t? jedn? ?z?, która pociek?a mu przed par?nastoma sekundami, udaj?c, ?e drapie si? po nosie. Chwil? pó?niej podniós? g?ow? i na sekund? spojrza? Urielowi w oczy. W jego (Azure'a) turkusowych oczach wida? by?o brak jakiegokolwiek oporu, akceptacj? oraz rezygnacj?... Potem z powrotem spu?ci? g?ow?... i poszed? dalej, zostawiaj?c Winter i Uriela za sob?.
Jedna amnezja to za mało? To zróbmy drugą! I to jeszcze z historią o jechanych innych wymiarach!1!
Obrazek
Azure Dawn
Wieloświadomy

Nie Lubi: Zapominać... Zapomina... Zapomin... Zapomi... Zapom... Zapo... Zap... Za... Z... ... .. .

Postprzez Uriel Flame » 19 cze 2012, o 22:22

- Ju? biegn? - Powiedzia? do Winter, mru??c ciut oczy. Na szcz??cie zza okularów nie by?o tego wida?. Chwil? poobserwowa? odchodz?c? klacz, po czym zwróci? si? w stron? Azure'a, doganiaj?c go w galopie.
- Azure - Zacz??, dysz?c. Nie przypomina? sobie, by kiedy? bieg? tak szybko. - Azure... Pos?uchaj... Widzia?em ten b?ysk w twoich oczach. Ja... Kurde no - Pokr?ci? g?ow?. - Nie wiedzia?em, ?e... Wybacz... I tego... No... Przepraszam stokrotnie - Nie czekaj?c na jego reakcj?, obróci? si? na pi?cie i pogalopowa? za Winter.
Musia? zapomnie?, ?e Azure kiedykolwiek istnia?.

z/t
Uriel Flame
Bitter - Sweet

Postprzez Azure Dawn » 20 cze 2012, o 13:04

Azure s?ucha? przerywanej wypowiedzi Uriela. Zdecydowa? si? jedynie krzykn?? za nim:
-Spoko... nie mam ?alu.- Ale chwil? potem zakry? twarz kopytem. Nawet nie p?aka?... po prostu, troch? za du?o si? dzia?o w jego g?owie (MÓZG ROZJE**NY!) Co? w nim p?ka?o. Przynajmniej dobrze, ?e Uriel nie zareagowa? na niego agresj?, Azure naprawd? nie chcia? z nikim walczy?. Teraz musi si? ustatkowa?. Jest sam... ma czas aby wszystko przemy?le?... a potem musi jako? na siebie zarobi?... By? sam... zupe?nie sam... nad pi?knym jeziorem, w pi?kny zachód s?o?ca... przybli?y? si? do tafli. Zobaczy? swoje odbicie. Uroni? ?z?. Nagle co? si? w nim zmieni?o... by? z?y. Nie na Uriela, nie na Winter... na siebie samego. Cokolwiek powinien zrobi?, nie by?o to mazanie si? nad jeziorem jak ?rebi?! Potar? twarz kopytem, wsta?. Teraz i tak b?dzie musia? tu przespa? noc... a jutro, jutro zarobi troch? pieni?dzy na utrzymanie si?. Azure poszed? do jakiego? ma?o widocznego miejsca za krzakami, po drugiej stronie jeziora. U?o?y? si? w miar? najwygodniej. (niestety twardy grunt ciep?ego ?ó?ka nie przypomina?) i zamkn?? oczy staraj?c si? zasn??...
Obrazek
Azure Dawn
Wieloświadomy

Postprzez Lucky Star » 20 cze 2012, o 20:26

-Azure to tutaj robisz? -zapyta?a Lucky kiedy zauwa?y?a przyjaciela le??cego na ziemi .
-czy co? si e sta?o. Napadni?to na ciebie? czy mo?e ?pi?cy? -Lucky przejmowa?a si? w swój sposób nad losem jednoro?ca. -Wiesz co? Pensjonat jest ju? wyremontowany! Mo?emy teraz zacz?? po??dl? prac?. -powiedzia?a rado?nie.
Lucky Star
Wieczny Optymista

Uroczy Znaczek: Rozbita szklanka
Lubi: prawie wszystkich iwszystko
Nie Lubi: Bycia samej
Strach: Przed Pajakami
Stan: Panna
Koneksje Rodzinne: Starsza siostra Shooting Satra
Rasa: Kucyk ziemny
Charakter: Wieczna optymistka

Postprzez Azure Dawn » 21 cze 2012, o 06:56

Azure powoli otworzy? oczy. S?ysza? g?os. Za chwil? zobaczy? stoj?c? nad nim Lucky. Odruchowo zada? dwa pierwsze pytania jakie przychodzi?y mu do g?owy:
-Lucky?! Jak mnie tutaj znalaz?a?? I która w ogóle jest godzina?-Powiedzia? nieprzytomnym g?osem. Wsta? zataczaj?c si?. Swoj? drog? móg? wygl?da? na nieco pijanego, ale wczoraj przecie? nic nie pi?... chyba. Chwil? pó?niej dotar? do niego sens wypowiedzi klaczy.
-Yyyy... nic siu? nie stao si?.-Powiedzia? o ma?o nie l?duj?c na znajduj?cych si? za nim krzakach.-Fajnie, ?e pensjonuat jest wyre...um... tego... wyremontowany.
Ech... nie... musi si? teraz ogarn??! Nie mo?e si? zachowywa? jak jaki? pijak...
-Ech... sorki Lucky, ale je... stuem lekkuo zm?czony i ...tego... nie wyspany
Azure potrz?sn?? g?ow?... nic si? nie dzieje... zaraz dojdzie do siebie.
Obrazek
Azure Dawn
Wieloświadomy

Postprzez Lucky Star » 21 cze 2012, o 18:44

Lucky spojrza?a na azurea z niepokojem po czym powiedzia?a z ulga.
-To ciebie te? dopad?a ta choroba? ja rano jak wsta?am tak mnie g?owa bola?a i tak mi si? pic chcia?o ?e normalnie nienormalna by?a. -Lucky mówi?a o swoim pierwszym w ?yciu kacu.
-Wiem co trzeba zrobi? w tym przypadku! - po chwili jednoro?ec znalaz? si? w jeziorze. -Lepiej? -zapyta?a g?upio.
Lucky Star
Wieczny Optymista

Postprzez Azure Dawn » 21 cze 2012, o 19:43

-Jaka choroba?-Spyta? Azure. Nagle Lucky popchn??a go tak, i? ten wpad? do jeziora.
-Tfu! Tfu! Co ty robisz?!-Azure by? kompletnie zaskoczony. Fakt woda mo?e go obudzi?a, ale Azure nie mia? teraz zbytniej ochoty na k?piel. Zawo?a? po chwili z nut? rozdra?nienia w g?osie:
-Lucky! Nie mam ochoty na takie zabawy! - Mia? nadzieje, ?e chocia? si? wy?pi, a tu... Lucky. Nie no! Mia? mocny m?tlik w g?owie poprzedniego wieczora, ale oczywi?cie nie mo?e mie? nawet paru godzin odpoczynku! ...Ech... dobra, to nie Lucky wina... ona chce dobrze. Azure z trudem wdrapa? si? na brzeg. Leg? wyczerpany... po chwili podniós? si? i powiedzia?:
-Ech... Lucky prosz? Ci?! Na nast?pny raz nie wrzucaj mnie na powitanie do wody! - W jego g?osie nie by?o agresji, tylko zm?czenie.
Obrazek
Azure Dawn
Wieloświadomy

Postprzez Lucky Star » 22 cze 2012, o 16:34

Lucky odst?pi?a na bok kiedy azure na j? nakrzycza?, lecz potem z rado?nie.
-No i jeste? znowu ?ywy. No mo?e nie ca?kiem . Nie mo?na spa? ca?y czas na dworze, bo jeszcze kto? pomy?li ?e jeste? martwy i postanowi ci? zakopa?. Znam to, gdyby nie to ?e zacz??o pada? by mnie ju? 3 razy pochowano. -Lucky wspomina?a te prze?ycie jak jak?? b?ahostk?. -Dlaczego nie skorzystasz z zaproszenia Winter, albo z mego Pensjonatu?
Lucky Star
Wieczny Optymista

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Obrzeża