Salon Fryzjerski 'Winter Style'

W centrum miasta zawsze jest pełno życia. Wiele młodych kucyków idzie do szkoły, na ulicach stoi stragan rodziny Apple... Na samym środeczku wybudowano też niewielką fontannę dla umilenia czasu kucyków.

Moderatorzy: Mistrz Gry, Kojira, Reetmine, ReflexivoArco, Tali, Sal Ghatorr

Re: Salon Fryzjerski 'Winter Style'

Postprzez Starlight » 15 cze 2012, o 21:31

- Wow! Naprawd? to twój wrodzony talent! - Star by?a w podziwie - Dzi?kuj?, ile p?ace??
Pegazica by?a zachwycona! By?o i ?adnie, i wygodnie.
- W Canterlocie fryzjerki ucina?y ogon tylko ?eby by?o wygodnie i strasznie drogo
Starlight
Wieloświadomy

Uroczy Znaczek: półksiężyc i trzy niebieskie gwiazdy
Lubi: noce, słodycze, tulenie <3
Nie Lubi: pająków
Strach: pająki
Stan: panna
Koneksje Rodzinne: Nie ma lub nieznane
Rasa: pegaz
Charakter: neutralny dobry
Multikonto: NIE

Postprzez Winter Tea » 15 cze 2012, o 21:55

- Có?, ceny u mnie nie s? zbyt wygórowane... - Winter u?miechn??a si? do Starlight - Za strzy?enie jedna moneta...
Prawda by?a taka, ?e salon prosperowa? na tyle dobrze, ?e nie musia?a bra? od klientów tyle, ile ona potrzebowa?a, a tyle ile oni mogli da? bez najmniejszego problemu. Porcja cydry kosztowa?a 3 monety. Za t? cen? mo?na by?o u Winter zafarbowa? grzyw?. Poza tym: bra? pieni?dze za przyjemno??, jak? dawa?o ogl?danie w?asnego dzie?a na ulicy? Niedorzeczno??...
My?li klaczy skierowa?y si? w kierunku Uriela i zbli?aj?cej si? rozmowy. Mo?e powinna zrobi? kanapki, czy co? w tym stylu? Nie no, po co. Najwy?ej wst?pi po drodze do cukierni. Zacz??a si? zastanawia?, co pegaz mo?e jej powiedzie?.
Rodzinka: córka Tea Charmera i wszystko co za tym idzie...
Dziękuję, Nomi!
Obrazek
Winter Tea
Wieczny Optymista

Postprzez Azure Dawn » 15 cze 2012, o 22:00

Zanim Starlight odpowiedzia?a Azure'owi na przywitanie, ten dostrzeg? co? w jej oczach. Mo?e by?a to t?sknota, mo?e samotno??. Oba te uczucia zna? doskonale... sam nie zna? swojej rodziny. Klaczy u boku nigdy nie posiada?, a przynajmniej nie dane mu by?o to pami?ta?. Wiele razy patrzy? przez szpitalne okno na ksi??yc, na pi?kny ksi??yc i zastanawia? si?, gdzie w szerokiej Equestrii mo?e by? osoba, któr? on móg?by pokocha?, a Ona mog?a by pokocha? jego. Ale dobrze... nie my?lmy ju? o tym. Azure zauwa?y?, ?e ?askotek wyszed?. Cholercia! A on nawet nie zd??y? si? z nim po?egna?! Trudno... Azure mia? nadziej?, ?e jeszcze kiedy? go spotka... polubi? go przez ten krótki czas, przez który go zna?. Po s?owach Shar jednoróg w my?lach pomy?la? sam do siebie: Ech... ja nawet nie umiem dba? o siebie... jejku czemu ja do *Buy Some Apples* jestem taki brudny! ale na g?os nic nie powiedzia?, tylko pog?adzi? si? po grzywie, która bez dwóch zda? potrzebowa?a szybkiego mycia i czesania... Dobra, mo?e jeszcze zarobi dzi? na szampon, wiadro i szczotk? do w?osów. We?mie troch? wody z jakiej? pobliskiej rzeki i umyje w ko?cu t? jego nieszcz?sn? grzyw?. W mi?dzy czasie Winter zd??y?a ju? przystrzyc grzyw? i ogon klaczy. Znowu tchn??a w t? grzyw? pi?kno. Có?, to naprawd? musia? by? talent. Ech, on musi si? nied?ugo zbiera?! Ale po co? Szczotka! Grzywa! Wygl?d! Dobrze... pi?? minut nikogo nie zbawi... Mo?e tu jeszcze chwilk? zosta?, pieni?dze nie uciekn?...
Jedna amnezja to za mało? To zróbmy drugą! I to jeszcze z historią o jechanych innych wymiarach!1!
(Wiem, że avek zdeczka ujowy, ale już wolę taki niż ten szajs z kreatora)
Obrazek
Azure Dawn
Wieloświadomy

Uroczy Znaczek: Wschodzące słońce
Lubi: Herbatę z sokiem malinowym... Na razie tyle mi do głowy przychodzi
Nie Lubi: Zapominać... Zapomina... Zapomin... Zapomi... Zapom... Zapo... Zap... Za... Z... ... .. .
Strach: Kolejne amnezje
Stan: Pwnd
Koneksje Rodzinne: Nie zna...
Rasa: Jednoróg
Charakter: Chaotyczny Dobry

Postprzez Shar Ghatorr » 15 cze 2012, o 23:08

Shar usiad?a i powoli pi?a herbat? z fili?anki. S?odki, gor?cy napój ?wietnie rozgrzewa? i dodawa? energii. Czekaj?c na swoj? kolej popija?a p?yn i rozgl?da?a si? po salonie. Có?, fryzjer jak fryzjer, du?o luster, elegancko, schludnie, poza kilkoma k?aczkami w?osów na ziemi pochodz?cymi od ciemnogranatowej pegaz panowa? niemal zupe?ny porz?dek. Ale to pomieszczenie nie sprawia?o wra?enia zimnego, wr?cz przeciwnie, by?o tu co? ,,swojskiego''. Z radyjka p?yn??a cicha muzyka b?d?ca niejako t?em dla maj?cych tu miejsce zdarze?. Musia?a pomy?le? nad jakim? noclegiem...
To multikonto należy do ReflexivoArco
Shar Ghatorr
Nadwrażliwy

Postprzez Uriel Flame » 16 cze 2012, o 00:05

- To co... Idziemy? - Zapyta? klaczy Uriel. Denerwowa? si?. W sumie, ca?y ten pomys? z wyj?ciem na rozmow? w cztery oczy by? czysto spontaniczny i gdyby nie fakt, ?e to Winter wysz?a z t? inicjatyw?, pegaz najprawdopodobniej nigdy by z ide? nie wyszed?.
- Je?eli... je?eli masz co? jeszcze do zrobienia, poczekam na... na miejscu - Doda?, po czym sk?oni? g?ow? w ge?cie po?egnania do pozosta?ych i ruszy? do?? niepewnym krokiem w stron? jeziora.

[z/t]
Po?oga jest taka pi?kna, nieprawda??
Uriel Flame
Bitter - Sweet

Postprzez Rainbow Dash » 16 cze 2012, o 08:29

Bitwa na ?askotki wkrótce si? sko?czy?a. Feather opu?ci? towarzystwo, udaj?c si? do parku, za to salon odwiedzi?y dwie nowe klacze. Rainbow ogl?da?a z podziwem, jak Winter obs?uguje dwie nowe klientki:
- Naprawd? masz talent do tego, co robisz Winter. - powiedzia?a z podziwem do w?a?cicielki salonu - Od dzisiaj b?d? twoj? sta?a klientk?.
- Ja te? ju? musz? zmyka?. - powiedzia?a do wszystkich - Musz? potrenowa? jeszcze dzisiaj latanie. To na razie! - po?egna?a si? ze wszystkimi i wylecia?a z salonu

[z/t]
Aby mój avatar si? animowa?:
Google Chrome: http://tinyurl.com/gcapng
Mozilla Firefox i Opera: obs?uga APNG wbudowana :-)
Safari i Internet Explorer: nie obs?uguje APNG :-(
Rainbow Dash
Nadwrażliwy

Postprzez Starlight » 16 cze 2012, o 09:48

Star bardzo si? zadziwi?a Takie niskie ceny u takiej ?wietnej fryzjerki? No dobra.
- Dobrze, prosz? 1 moneta dla ciebie! - klacz wyci?gn??a monet? i poda?a Winter - Ja te? b?d? twoj? sta?? klientk?.
Starlight przypomnia?o si? mieszkanie w Canterlocie, z rodzicami, babci? w mieszkaniu obok. Mia?a czym p?aci?, bo dosta?a spadek pieni??ny po babci i rodzicach, jak by go nie dosta?a nie mia?a by za co ?y?. Mieszka?a by na ulicy, zaniedbana. Znów z oka uroni?a si? ma?a ?za.
Starlight
Wieloświadomy

Postprzez Winter Tea » 16 cze 2012, o 11:31

- W porz?dku. Zaraz przyjd? - Winter kiwn??a Urielowi g?ow?.
Spojrza?a na Starlight. Biedactwo, pomy?la?a. Wygl?da?o na to, ?e pegaz m?cz? wspomnienie. Nie tylko j?...
- Zapraszam na fotel - u?miechn??a si? do Shar.
Umy?a w?osy klaczy szamponem o truskawkowym zapachu, nast?pnie wysuszy?a, spryska?a nab?yszczaczem, podci??a i delikatnie u?o?y?a.
- Gotowe - o?wiadczy?a weso?o - Nale?? si? dwie monety. Teraz jednak musz? was przeprosi?, czas zamyka?... Zapraszam jednak jutro.
Wywiesi?a na drzwiach tabliczk? "ZAMKNI?TE" i ruszy?a za Urielem.
Dziękuję, Nomi!
Obrazek
Winter Tea
Wieczny Optymista

Postprzez Shar Ghatorr » 16 cze 2012, o 13:53

Shar przejrza?a si? w lustrze ze wszystkich stron. Wygl?da?a pi?knie, a jej w?osy b?yszcza?y i unosi? sie za nimi delikatny, s?odki zapach.
-Dzi?kuje serdecznie- powiedzia?a nie kryj?c podziwu do umiej?tno?ci fryzjerskich waniliowej klaczy o lawendowej grzywie i ogonie. Z portmonetki wyj??a dwie z?ote monety, którymi zap?aci?a za us?ugi.
-Oczywi?cie, z pewno?ci? b?d? tu cz?sto go?ci?- powiedzia?a z u?miechem po czym po po?egnaniu si? ze wszystkimi wysz?a z salonu by poszuka? siostry- lub jakiego? noclegu.

/zt/
To multikonto należy do ReflexivoArco
Shar Ghatorr
Nadwrażliwy

Postprzez Starlight » 16 cze 2012, o 14:05

- Do zobaczenia! - granatowa klacz powiedzia?a do wszystkich kucy w salonie. - nie wiem kiedy tu b?d? jeszcze raz, ale na pewno przyjd?!
Wysz?a z salonu z dopiero obci?t? grzyw?. Wzbi?a si? w powietrze i polecia?a do domu w Cloudsdale.

z/t
Ostatnio edytowano 16 cze 2012, o 14:15 przez Starlight, łącznie edytowano 1 raz
Starlight
Wieloświadomy

Postprzez Lucky Star » 16 cze 2012, o 14:38

Lucky w ko?cu si? obudzi?a i od razu z?apa?a si? za g?ow?.
-Oj gdzie ja jestem? Co si? sta?o? dlaczego mnie tak strasznie g?owa boli?
To co klacz teraz prze?ywa?a by? chyba najwi?kszym kacem po takiej ma?ej ilo?ci alkoholu.
My?la?a tylko aby pój?? do ?ó?ka,wiec wysz?a do swego pokoju spa?.

[z/t]
Lucky Star
Wieczny Optymista

Uroczy Znaczek: Rozbita szklanka
Lubi: prawie wszystkich iwszystko
Nie Lubi: Bycia samej
Strach: Przed Pajakami
Stan: Panna
Koneksje Rodzinne: Starsza siostra Shooting Satra
Rasa: Kucyk ziemny
Charakter: Wieczna optymistka

Postprzez Azure Dawn » 16 cze 2012, o 21:05

Azure zastanawia? si? chwil? o czym Winter chce pogada? z Urielem. Có?... Uriel by? na pewno rozwa?nym i odpowiedzialnym ogierem (przynajmniej tak si? zdawa?o Azure'owi. Azure mo?e ju? i??... jest gorszy. Ech... nie chodzi o to ?e on chcia?by Winter, ale i tak ?wiadomo??, ?e kto? taki jak Uriel bardziej jej si? podoba i tak siedzia?a w jego g?owie i nie zamierza?a si? wynie??. Jejku on i tak by? niewykszta?cony (przynajmniej nie w pe?ni), bezrobotny i bezdomny. On by? pi?tym ko?em u wozu, tr?dowatym, niechcianym. Nie chodzi?o o to, czy podoba? si? klaczom. Po prostu co? w jego g?owie ca?y czas mówi?o mu, i? jest niechciany.
-?egnaj Winter! ?egnajcie pozostali!-Powiedzia? g?osem, który niezale?nie od tego jak jednoróg si? stara? i tak brzmia? ponuro. Otworzy? drzwi i wyszed? zamykaj?c je za sob?.
[z/t]
Jedna amnezja to za mało? To zróbmy drugą! I to jeszcze z historią o jechanych innych wymiarach!1!
(Wiem, że avek zdeczka ujowy, ale już wolę taki niż ten szajs z kreatora)
Obrazek
Azure Dawn
Wieloświadomy

Uroczy Znaczek: Wschodzące słońce
Lubi: Herbatę z sokiem malinowym... Na razie tyle mi do głowy przychodzi
Nie Lubi: Zapominać... Zapomina... Zapomin... Zapomi... Zapom... Zapo... Zap... Za... Z... ... .. .
Strach: Kolejne amnezje
Stan: Pwnd
Koneksje Rodzinne: Nie zna...
Rasa: Jednoróg
Charakter: Chaotyczny Dobry

Postprzez Winter Tea » 14 lip 2012, o 16:29

Winter wesz?a do salonu. Zaparzy?a sobie fili?ank? mocnej kawy i usiad?a w fotelu. By?o do?? pó?no, jak na otwieranie zak?adu, rozpaczliwie szuka?a kontaktu ze swoim zawodem. Jakkolwiek, uk?adanie grzyw jako sacrum wydawa?o si? ?mieszne, wywiesi?a na drzwiach tabliczk? : "otwarte".
- Teraz tylko czeka?... - westchn??a.
Wyj??a z pó?ki przypadkow? ksi??k? i zacz??a czyta?.
Dziękuję, Nomi!
Obrazek
Winter Tea
Wieczny Optymista

Postprzez Lucky Star » 14 lip 2012, o 16:50

Lucky przyby?a do salonu w którym nadal pracowa?a i zboczy?a czyhaj? Winter.
-Witaj najlepsza przyjació?ko! -powiedzia?a jak zawsze rado?nie.- nie ma Uriela? To dobrze, trzeba mie? te? czas dla siebie. Wiem o czym mówi? , mam w ko?cu tyle rodze?stwa. Wiesz co? Mo?e by? mi zrobi?a w ko?cu t? sesje zdj?ciow?, na plakaty do salonu. Par? wywiesz? w pensjonacie i b?dzie lepsza reklama. Co o tym s?dzisz?- Lucky pe?na nadziei patrzy?a na kole?ank?.
Lucky Star
Wieczny Optymista

Uroczy Znaczek: Rozbita szklanka
Lubi: prawie wszystkich iwszystko
Nie Lubi: Bycia samej
Strach: Przed Pajakami
Stan: Panna
Koneksje Rodzinne: Starsza siostra Shooting Satra
Rasa: Kucyk ziemny
Charakter: Wieczna optymistka

Postprzez Feather » 14 lip 2012, o 17:35

?askotek szed? przez uliczki Ponyville, pob??dzi? po rynku, wszed? do kilku sklepików. Tak, wyj?tkowo szybko zwiedzi? miasteczko. Mia? wi?c du?o czasu, by wej?? do salony fryzjerskiego, nale??cego do jej kochanej kuzyneczki, zmieni? fryzur? i pogada?. No i jak starczy czasu, to troch? j? po?askota?. Zatrzyma? si? przed lokalem z szyldem, informuj?cym, ?e dotar? do celu. Wszed?, widz?c, ?e salon jest otwarty.
- Hej Winter!
Od razu podlecia? i przytuli? kuzynk?.
- Nie b?dziesz mia?a nic przeciwko, je?li poprosz? ci? o zmian? mojej fryzurki?
U?miechn?? si? przyjacielsko.
- Heja Lucky!
HP: 8
WS: 50 amulet Eldena(zdjęty amulet = (-10) pkt)
BS: 31
S: 26
T: 35
PER: 26
AG: 43 amulet Eldena
INT: 20
FEL: 50
WP: 30
Feather
Perwersyjny

Tytuł Użytkonika: Pan Łaskotek
Uroczy Znaczek: Piórko
Lubi: Łaskotki, czytać, łaskotki, zawierać znajomości, łaskotki, rozmawiać,
Nie Lubi: Krytyki, dwulicowych kucyków, cwaniactwa,
Strach: Pająki, posądzenie o molestowanie/wykorzystanie.
Stan: Zaręczony ze Spearmint
Koneksje Rodzinne: Nie wypiszę wszystkiego, bo ma największe na forum.
Córka- Feather Sway
Narzeczona- Spearmint
Synowie- Sunny i Shadow.
Rasa: Pegaz
Charakter: Chaotyczny dobry, perwersyjny

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Centrum Miasta