Dom DarkFire

Ponyville nie jest duże, ale zdarza się, że pewne miejsca są wysunięte bardziej... przy okazji są dość oddalone od centrum. Znajdują się tutaj gospodarstwa, jak na przykład farma rodziny Apple, ale także szkoła i zdarza się tutaj mieszka niektórym kucykom.

Moderatorzy: Mistrz Gry, Kojira, Reetmine, Tali, Sal Ghatorr, SilentGrass

Re: Dom DarkFire oraz Nomiki

Postprzez Rude Smile » 12 mar 2012, o 20:41

- Mhm. - Przytakn??a mu, kiwaj?c g?ow? z ustami zapchanymi nale?nikami z czekolad? i serem waniliowym. Nie mog?a nie zgodzi? si? ze stwierdzeniem, ?e by?y to przepyszne nale?niki. O tak, sama by?a z nich dumna. A kiedy prze?u?a kolejny spory k?s, spojrza?a na DarkFire'a z szeroko otwartymi oczami.
- Ja zasn??am na kanapie. I dam sobie skrzyd?a obci??, ?e to prawda. To Ty sprawi?e?, ?e znalaz?am si? obok Ciebie przecie?. - Odpar?a, wpatruj?c si? w niego nieruchomym spojrzeniem. Prze?kn?wszy jeszcze k?s nale?nika, doda?a po chwili: - Nie bój ?aby. Ja nikomu nie powiem. - Wyszczerzy?a si?, mrugaj?c w jego stron? i znów zajmuj?c si? jedzeniem.
[center]Obrazek
Pr?dko?? stania, to droga powiedziana.[/center]
Rude Smile
Nadwrażliwy

Postprzez DarkFire » 12 mar 2012, o 20:53

Jednoro?ec zjad? pierwszego nale?nika i zabra? si? za drugiego. Tym razem zrobi? sobie takiego jak uwielbia Smile. Sam bardzo lubi? wanili? i czekolad? wi?c na pewno mu posmakuje. Robi?c go s?ucha? te? klaczy. Jego zdziwienie nabiera?o na sile. Ale po chwili przypomnia? sobie co mog?o to spowodowa?. U?wiadomi? sobie ?e jego ?wiat jest zabarwiony delikatn? zieleni? co oznacza ?e jego oczy równie? s? tego koloru. Zd??y? si? przyzwyczai? do cz?stych zmian koloru oczu jak i zabarwienia ?wiata. Przypomnia? sobie te? ?e jedyn? si?? która mog?a przenie?? Smile podczas jego snu by?a ta... T?czowa moc...
- Na kanapie tak... - Za?mia? si? krótko do siebie - Tak... Teraz ja te? jestem tego pewien... - Zamkn?? na chwil? oczy - Ciekawe czy zadzia?a... - Wyszepta? do siebie a po chwili z jego rogu wysz?a powoli t?cza która zacz??a zachowywa? is? jak osobny ?ywy organizm. Jednoro?ec otworzy? oczy i u?miechn?? si? widz?c t?cz?. - No tak... Moc nabyta podczas jednej z moich przygód najwyra?niej wci?? dzia?a. - Spojrza? si? na Smile i u?miechn?? przyja?nie - Poznaj T?czynka. Ten skurczybyk ma zwyczaj uaktywnia? si? wtedy kiedy nie powinien... A jego zadaniem jest najwyra?niej wywo?anie mojego zbli?enia z kim?... Ale nie przejmuj si? nim... Rzadko si? pojawia.
Jednoro?ec jak gdyby nigdy nic zacz?? jedzenie zrobionego przed chwil? nale?nika a T?czynek schowa? si? do jego rogu.
Obrazek
Obrazek

WS BS S T Per AG Int FEL WP HP
30 26 29 32 25 21 44 33 45 5
DarkFire
Upadły Anioł

Tytuł Użytkonika: Mistrz Ognia
Uroczy Znaczek: Kula ognia
Lubi: Słodycze, Ogień
Nie Lubi: Zimno, Wywyższania
Strach: NIC!
Stan: Wolny
Koneksje Rodzinne: Brat Coy
Rasa: Jednorożec
Charakter: Chaotyczny-Dobry
Multikonto: NIE

Postprzez Rude Smile » 12 mar 2012, o 22:03

On dopiero zacz?? je??, a ona ju? zd??y?a kopytkiem odsun?? pusty talerz po nale?nikach.
- A wi?c mam uwierzy?, ?e ma?y t?czowy Darku? steruje du?ym, silnym, magicznie ognistym Darkuniem? - Rzuci?a, popijaj?c sok pomara?czowy. - Chyba w to w?tpi?. Przyznaj si?, ?e co? masz co? na my?li... - Doda?a i u?miechn??a si? zawadiacko.
Po chwili wsta?a i, trzepn?wszy ogonem, odstawi?a pusty talerz do zlewu, by zaraz wróci? do sto?u, po drodze przypadkiem tr?caj?c ogiera skrzyd?em. Usiad?a naprzeciw niego, patrz?c na niego uparcie, ale z przyjemnym wyrazem pyska.
- To jak b?dzie, przyznasz si? wreszcie czy nadal mam Ci? ci?gn?? za j?zyk? - Zapyta?a, mrugaj?c w jego stron? jednym okiem.
[center]Obrazek
Rude Smile
Nadwrażliwy

Postprzez DarkFire » 12 mar 2012, o 22:12

- Ale? on nie przejmuje nade mn? kontroli... On po prostu czasami lubi sobie wyj?? i... No... Odwali? jaki? wybryk
W tej chwili t?cza wysz?a z jego rogu i strzeli?a go w pysk po czym si? schowa?a
- Widzisz? A?a...
Pokr?ci? szcz?k? z bólu. Spokojnie sko?czy? nast?pnego nale?nika i na?o?y? sobie kolejnego. Po chwili poczu? lekkie uderzenie. Uzna? ?e by?o ono przypadkowe.
- Nie masz po co mnie ci?gn?? za j?zyk bo nie mam Ci nic wi?cej do wyznania.
Zacz?? je?? kolejnego nale?nika z u?miechem na pysku.
Obrazek
Obrazek

DarkFire
Upadły Anioł

Postprzez Rude Smile » 14 mar 2012, o 19:05

Pokr?ci?a pyskiem z cichym westchnieniem, lekko wywracaj?c oczami.
- Nie mog? uwierzy?, ?e zamiast poczuwa? si? do jakiejkolwiek odpowiedzialno?ci za swoje nocne wybryki wolisz wyczarowa? jak?? samookaleczaj?c? Ci? t?cz?, która Ci? bije.- Odpar?a, popijaj?c sok pomara?czowy.
A potem wzlecia?a od sto?u i po zawi?ni?ciu w powietrzu spojrza?a na DarkFire'a.
- Wiesz, mi?o by?o. Bardzo dzi?kuj? za nocleg i za to, ?e mog?am zrobi? ?niadanie, ale teraz lec?, bo chyba masz plany. - Mrugn??a do ogiera z szerokim u?miechem i, zrobiwszy p?tl?, podlecia?a w stron? okna - có?, co to za pegaz, który u?ywa?by drzwi? (XD)
[center]Obrazek
Rude Smile
Nadwrażliwy

Postprzez DarkFire » 14 mar 2012, o 19:19

- Ale ja mówi? prawd?. Przysi?gam. - Powiedzia? powa?nym tonem. - Jest jeszcze jeden objaw obecno?ci T?czusia. Moje oczy. Widzisz s? zielone. To dlatego ?e mam Do Ciebie przyjazne nastawienie. Gdyby moje nastawienie zmieni?o si? b?d? mój humor by si? pogorszy? kolor oczu zmieni?by si?.
Sko?czy? jedzenie nale?nika i znowu spojrza? si? na Smile która najwyra?niej szykowa?a si? do odlotu postanowi? nie powstrzymywa? jej.
- Tak na prawd? nie mam na dzisiaj jakich? wi?kszych planów. Zobaczymy jak is? u?o?y ten dzie?. Ale je?eli musisz ju? lecie? to ja Ci? nie powstrzymuj?. Dzi?kuj? Ci bardzo za ?niadanie. By?o pyszne.
U?miechn?? si? przyja?nie w jej stron? i pu?ci? klaczy oko.
- Mam nadziej? ?e nied?ugo znowu si? zobaczymy Smile
Obrazek
Obrazek

DarkFire
Upadły Anioł

Postprzez Rude Smile » 14 mar 2012, o 19:24

Pokiwa?a g?ow? w odpowiedzi, ale ju? si? nie odezwa?a. Polubi?a tego ogiera, chocia? jego opowie?ci o magicznej t?czy nie do ko?ca trzyma?y si? kupy w jej odczuciu, jednak nie mia?a ju? ch?ci si? o to wyk?óca?. Uchyli?a okno.
Jeszcze raz zerkn??a w ty?, by zerkn?? na DarkFire'a i po?egna? go szerokim u?miechem. By? naprawd? fajnym ogierem, cho? zdawa? si? niekoniecznie wiedzie? czego chce od ?ycia, a nie robi? nic, by zmieni? ten stan rzeczy. Ale polubi? jej nale?niki, wi?c ma u niej du?y plus!
Jedno machni?cie skrzyd?ami i ju? nie by?o jej w pomieszczeniu, a po kolejnym ca?kiem znikn??a ogierowi z oczu.

[zt]
[center]Obrazek
Rude Smile
Nadwrażliwy

Postprzez DarkFire » 14 mar 2012, o 19:52

Jednoro?ec wci?? z szerokim u?miechem patrzy? sie jak klacz odlatuje zostawiaj?c go samego. Po chwili u?miech znikn?? a oczy poszarza?y. Jad? powoli kolejne nale?niki które zosta?y zostawione na stole. Gdy sko?czy? je?? ostatniego wsta? i pozmywa? naczynia. Gdy sko?czy? to robi? u?miechn?? si? do siebie i zacz?? zastanawia? co dzisiaj b?dzie robi?... Wypada?oby si? spotka? z Bright... T?skni? za ni?... Chcia? si? znale?? blisko niej. Na jedn? noc Rude Smile by?a mi?ym towarzyszem i pozwoli?a mu zapomnie? o t?sknocie jego serca. Przypominaj?c sobie o ba?aganie który zapewne wci?? panuje w sypialni poszed? tam i zacz?? sprz?ta?

---15 minut potem---

Sko?czy? sprz?tanie którego nie by?o wiele. Mia? nadziej? ?e nie wpadnie mu tu teraz ?adna pegaz albo inna klacz. No... Mo?e poza Bright. Tylko wtedy by si? ucieszy?. Maj?c chwil? spokoju dla siebie postanowi? udoskonali? swoje umiej?tno?ci magiczne pod wzgl?dem defensywy.
Obrazek
Obrazek

DarkFire
Upadły Anioł

Postprzez DarkFire » 15 mar 2012, o 20:35

Czas ju? dawno nie p?yn?? tak szybko... Jednoro?ec pracowa? z ca?ych si? nad swymi zakl?ciami defensywnymi. Przeczyta? kilka ksi??ek na ten temat staraj?c si? wzmacnia? swe zakl?cie. By? on znacznie bardziej nastawiony na manipulowanie magii w kierunku ofensywnym wi?c tarcze nie wychodzi?y mu najlepiej. Siedzia? tak nad ksi??kami od czasu do czasu robi?c sobie przerw? na oczywiste potrzeby. Siedzia? tak a? do rana nast?pnego dnia poch?oni?ty nauk?. Wreszcie przeczyta? ostatni? stron? grubej ksi?gi. Wsta? od sto?u i skupi? si?. Przed nim pojawi?a si? ognista tarcza. Wyci?gn?? z Torby ostrze które wycelowa? w tarcz? a ta natychmiastowo rozpu?ci?a metal.
- Idealnie...
Po tym jednym prostym s?owie jednoro?ec och?odzi? roztopiony metal i pad? na ziemi? przem?czony nauk?. Zamkn?? oczy i si? u?miechn?? a nast?pnie zasn??.
Obrazek
Obrazek

DarkFire
Upadły Anioł

Postprzez DarkFire » 16 mar 2012, o 18:27

Jednoro?ec obudzi? si? wreszcie. Spa? bardzo d?ugo. Od poprzedniego ranka do nast?pnego. Sen by? ca?kiem przyjemny... Nie mo?na tego samego powiedzie? o wstawaniu. Ogier spa? na twardej pod?odze. Gdy si? poruszy? poczu? morderczy ból na szyi. Cierpienie by?o prawie nie do zniesienia. Przez chwil? walczy? sam ze sob? ale wreszcie zrobi? ma?e kó?ko g?ow? co wywo?a?o seri? brutalnych strzykni??. By?o to bardzo bolesne ale wydawa?o si? troch? pomóc. Jednoro?ec poszed? do toalety gdzie wzi?? d?ug? ciep?? k?piel. Zabieg ten dodatkowo z?agodzi? ból który mimo wszystko nie dawa? spokoju Darkyemu. Gdy jego cia?o by?o czyste umy? z?by a nast?pnie poszed? do kuchni gdzie zrobi? sobie ?niadanie. Kanapki z pomidorem mu w zupe?no?ci starcza?y. Zjad? je do?? szybko a nast?pnie usiad? w fotelu przez chwil? zastanawiaj?c si? co mo?e teraz zrobi?. Zdecydowa? ?e wyjdzie z domu i odwiedzi Bright. Jak pomy?la? tak zrobi?. Opu?ci? dom z drobnym u?miechem na pysku

<zt>
Obrazek
Obrazek

DarkFire
Upadły Anioł

Postprzez DarkFire » 7 kwi 2012, o 12:05

Spanikowany ogier bieg? w po?piechu do domu. W tym niestety przeszkadza? mu pewien ból w tylnej cz??ci cia?a.
- Celestio droga... Jak to mo?liwe... Jak ja mog?em da? si? wpl?ta? w co? takiego... WHA THA FAK!
Wykrzykn?? na koniec nie do ko?ca wiedz?c co mówi. Wbieg? do swojego domu i zamkn?? drzwi na klucz. Szybko pobieg? do toalety gdzie znalaz? jak?? ma?? któr? posmarowa? bol?ce miejsce w nadziei ?e to mu pomo?e. Wci?? lekko spanikowany wszed? do sypialni gdzie po?o?y? si? na du?ym mi?kkim ?ó?ku i zacz?? rozmy?la? nad tym co si? sta?o oraz jakie b?d? tego konsekwencje.
- No dobra... Po pierwsze... Co si? wydarzy?o tego cholernego dnia... - Przed oczyma Darkyego zacz??o si? "wy?wietla?"
1. Zmiana p?ci.
2. Znalezienie si? w tym przekl?tym domu
3. Przegrana bitwa z samym sob?
4. Szalony lesbijski sex... Z klacz? która... Mo?liwe ?e jest moim bratem po przemianie...
Jednoro?cowi nagle zacz??o si? robi? nie dobrze. Pobieg? do ?azienki gdzie zwymiotowa? na my?l co robi? z w?asnym bratem... To by?o straszne uczucie... Co hormony mog? zrobi? z kucykiem... To okropne... Gdy wróci? zm?czony do ?ó?ka dalej prowadzi? list?
5. Zmiana w ogiera... I ból w zadzie... To straszne...
- Ok... To chyba wszystkie wa?ne wydarzenia tego dnia... Teraz plusy...
1. Poznanie cia?a klaczy.
2. Niesamowita przyjemno??...
- Tak... Niewiele tego... A teraz minusy...
1. Sex z w?asn? rodzin?
2. zdrada Bright.
3. Mo?liwe utracenie klaczy któr? kocham
4. Ból w odbycie
5. Strata szacunku do samego siebie.
- Uhm minusy s? znacznie gorsze... Celestio kochana... Co ja teraz zrobi?... B?d? musia? o wszystkim powiedzie? Bright. Nie mog? mie? przed ni? tajemnic...
Darky jeszcze chwile my?la? nad ca?ym tym dniem po czym zasn?? niespokojnym snem.

--- Nast?pnego dnia---

To by?a bardzo niespokojna noc. ?ni?y mu si? koszmary zwi?zane z tym co robi?. To by?o okropne... Wreszcie si? wybudzi?. Ca?y spocony dysza? ci??ko. Poszed? do toalety gdzie ogarn?? si? i postanowi? zapomnie? o tym wszystkim co mia?o miejsce tamtego dnia... Jednak zanim to zrobi b?dzie musia? opowiedzie? o wszystkim swojej ukochanej... Jak ona to zniesie... To straszne poczucie winy... Darky zrobi? sobie ?niadanie które zjad? w niepokoju. Gdy by? ju? gotowy ruszy? w stron? pracowni Bright

<zt>
Obrazek
Obrazek

DarkFire
Upadły Anioł

Re: Dom DarkFire

Postprzez DarkFire » 24 gru 2012, o 12:31

Jednorożec ledwo doszedł do swojego domu... Cudem zapamiętał jak tutaj trafić. Po drodze pozbył się reszty medycznego sprzętu przyczepionego do jego ciała. Wreszcie doszedł do drzwi... Pociągnął za klamkę ale była ona zamknięta... Na szczęście pamiętał o swojej magicznej torbie. Pojawiła się obok niego. Wyciągnął z niej klucz a następnie włożył do otworu i przekręcił. Dźwięk otwieranego zamka drażnił go jak zresztą każdy inny dźwięk. Otworzył drzwi... To co zobaczył przeraziło go... Tyle kurzu to jeszcze nigdy nie widział. Westchnął zrezygnowany... Dzięki Celestii jego magia cały ten czas gdy leżał i spał regenerowała się dzięki czemu ma jej teraz ogromne zapasy... Bez najmniejszego problemu wprawił narzędzia do sprzątania w ruch i w mniej jak 15 minut wszystko się błyszczało. Westchnął dumny po czym walnął się na mięciutkim łóżku w sypialni...
- Nie no... Darky... Leżałeś w łóżku nie wiadomo ile i znowu się kładziesz... Tak być nie może...
Ogier na prawdę stracił dużo nie masy i nie tylko tej tłuszczowej ale i mięśniowej. Wstał i już miał się brać za trening... Ale poczuł ogromny głód... W lodówce było same zepsute żarcie które już leżało na stercie śmieci... Musiał coś zjeść więc udał się do Sugarcube corner.

<Z/w>
Obrazek
Obrazek

DarkFire
Upadły Anioł

Postprzez DarkFire » 24 gru 2012, o 14:45

Darky ustąpił klaczy w drzwiach by mogła spokojnie wejść do środka. Gdy już znaleźli się wewnątrz budynku oprowadził ją pokazują wszystkie pomieszczenia. Po małej wycieczce dookoła domu usiadł na kanapie.
- No... I oto mój skromny dom... Mam nadzieję że Ci się tutaj spodoba.
Z jego pyska nie znikał przyjazny wyraz twarzy.
- Będę musiał iść do sklepu kupić jedzenie... Wszystko co miałem w lodówce zdążyło się niestety zepsuć... Jak nie masz teraz pieniędzy nic nie szkodzi. Potem mi oddasz. Chciałabyś coś jeszcze wiedzieć czy mogę wyjść kupić żywność?
Nie bał się zostawiać klaczy samej. Wszystko co cenne trzymał w swojej magicznej torbie.
Obrazek
Obrazek

DarkFire
Upadły Anioł

Postprzez Spirit » 24 gru 2012, o 14:55

-Piękny dom. - Spirit rozejrzała się po domku. Odezwały się w niej jej dawne instynkty. Kątem oka poszukiwała już jakichś drogocennych przedmiotów, lecz nie zauważyła nic interesującego. W sumie to dobrze , gdyż chciała się uwolnić ode jej poprzedniego stylu życia. - Tak , tak pieniądze.... Jasne idź , ale zanim wyjdziesz nie wiesz czasem czy tu jest jakiś emmm jubiler? - uśmiechnęła się dla niepoznaki , nie mogła przecież wyjawić , że chce sprzedać trefny towar.
WS 34 BS 41 S 32 T 30 Per 28 AG 44 INT 22 FEL 20 WP 34
Spirit
Zniszczony

Tytuł Użytkonika: Zniszczona
Uroczy Znaczek: Nieznany
Lubi: Storma, tego miłego barmana i... to w sumie wszystko.
Nie Lubi: Tego że nie wie kim jest. No i tej wrednej półzebry. Ogólnie jakoś zebr nie lubi.
Strach: Z niczym strasznym się nie spotkała
Stan: Zakochaanaa
Koneksje Rodzinne: Nie wie. Oby tak.
Rasa: Pegaz
Charakter: chaotyczny-neutralny
Multikonto: TAK

Postprzez DarkFire » 24 gru 2012, o 15:00

- Dziękuję bardzo. - Kiwnął głową - Jubiler? Hmmmm... Moja pamięć szwankuje... Ale na szczęście miasto mniej więcej zapamiętałem... Em... Musisz iść do centrum... W centrum znajdziesz wyróżniający się dość budynek. Na pewno poznasz że to sklep jubilerski. - Uśmiechnął się radośnie. - Zaprowadzić Cię czy potem pójdziesz? - Zapytał dla pewności
Obrazek
Obrazek

DarkFire
Upadły Anioł