przez Feather » 29 mar 2012, o 14:11
- Blanco, ja my?la?em, ?e ty jeste?... no ?e... wolisz ogiery - wybe?kota? pegaz do nieco wstawionego go?cia, delikatnie wyra?aj?c swoje zdziwienie - no dobra, jak chcesz, to mog? zosta? tym Twoim ?wiadkiem. Mam nadziej?, ?e ty i twoja klacz b?dziecie szcz??liwi ze sob?.
Przystawi? kopytko do piersi pegaza i odsun?? go od Shadowa. Nie zna? dobrze bia?asa, ale ten wydawa? si? by? zawsze zakr?cony. ?eby wi?c nie kusi? losu i nie straszy? dzieci powiedzia?:
- Co ty stary, ?lepy jeste?? Przecie? to moje dzieci, a nie jakie? tam karze?ki! - za?mia? si? - I lepiej odpu?? ju? sobie alkohol... no, chyba ?e chcesz znowu dosta? "specjalny trunek" - pu??i? porozumiewawczo oczko do Toli, maj?c nadziej?, ?e zrozumie, ?e pan m?ody by? ju? w jego piwnicy.
Gdy sko?czy? mówi?, podszed? do Shadowa, po czym pog?aska? go po g?ówce, za pomoc? swojego skrzyde?ka.
- Spokojnie malutki, to tylko kolega twojego tatusia, pan Blanco, to na prawd? mi?y kucyk. No, mo?e nieco zakr?cony - spostrzeg? "instrument", na którym zacz?? gra? szlachic. Wydawa? z siebie obrzydliwe brzd?kni?cia - Doooobraaaa. On jest BARDZO zakr?cony.
Na propozyjc? po?askotania "w?amywacza" zareagowa? u?miechem. Stan ogiera by? do?? dobry, ?eby sprowadzi? go na dó?, jednak straszenie dzieci schowkiem to nie najlepszy pomys?.
- Hehe, no my?l?, ?e Blanco nie ma nic przeciwko, prawda? - sprzeda? bia?askowi kuksa?ca.
Przys?ucha? si? opowie?ci Toli, po czym odpowiedzia?:
- Doskonale. B?dzie potrzebny stó? do kr?powania klientów, piórka, miote?ki, szczotki, co? nawil?aj?cego,jaki? dobry sos, albo mleko... - powiedzia? po cichutku - Sesja ?askotek mówisz? W po??dku, tylko to tym razem ty b?dziesz si? ?mia?a - zachichota?, po czym si? zarumieni?, czuj?c delikatnie dra?ni?cy go ogon klaczy, muskaj?cy go tam, gdzie zdecydowanie nie powinien. Oczywi?cie w tej chwili, przy dzieciach - jakby nie one, nie mia?by nic przeciwko.
HP: 8
WS: 50 amulet Eldena(zdjęty amulet = (-10) pkt)
BS: 31
S: 26
T: 35
PER: 26
AG: 43 amulet Eldena
INT: 20
FEL: 50
WP: 30