Pracownia technologiczna Bright Dawn

Ponyville nie jest duże, ale zdarza się, że pewne miejsca są wysunięte bardziej... przy okazji są dość oddalone od centrum. Znajdują się tutaj gospodarstwa, jak na przykład farma rodziny Apple, ale także szkoła i zdarza się tutaj mieszka niektórym kucykom.

Moderatorzy: Mistrz Gry, Kojira, Reetmine, Tali, Sal Ghatorr, SilentGrass

Re: Pracownia technologiczna Bright Dawn

Postprzez DarkFire » 27 lut 2012, o 18:11

Gdy znale?li si? na dole Klacz wci?? zalotnie patrzy?a si? na Darkyego. Odpowiada? jej na to ciep?ym u?miechem. Gdy znale?li si? przy stanowisku pracy dok?adnie wys?ucha? klaczy i obejrza? schemat. Pomy?la? przez chwil? jak by to zrobi? po czym odchrz?kn?? i powiedzia?
- Tak... Dobrze ?e po ostatnim razie zd??y?em sobie odpocz??. Powinno pój?? w miar? ?atwo.
Ju? mia? si? bra? do roboty. W okó? mia? rozpoczac si? pokaz magii gdy nagle jednoro?cowi przeszkodzi? g?o?ny irytuj?cy d?wi?k. Odruchowo zatka? sobie uszy co spowodowa?o upadek na pysk na szcz??cie nie gro?ny. Wsta? szybko i powiedzia?
- Co to za ha?as? Brzmi jak ten twój...
Bordowy jednoro?ec wybieg? z pracowni i ujrza? Autumna próbuj?cego co? zrobi? z dzwonkiem. Wyrwa? mu go za pomoc? magii jak i te? z jej udzia?em naprawi? ustrojstwo.
- Tak lepiej... Witaj Autumn... Bright powinna za chwil? przyj??. Ja wracam do pracy.
Jak powiedzia? tak zrobi?. Wróci? do pracowni i postara? si? wróci? do pracy. Zanim to powiedzia? Bright o go?ciu.
- Mamy klienta s?odka. Mam tu na Ciebie poczeka? czy zrobi? to sam?
Obrazek
Obrazek

WS BS S T Per AG Int FEL WP HP
30 26 29 32 25 21 44 33 45 5
DarkFire
Upadły Anioł

Tytuł Użytkonika: Mistrz Ognia
Uroczy Znaczek: Kula ognia
Lubi: Słodycze, Ogień
Nie Lubi: Zimno, Wywyższania
Strach: NIC!
Stan: Wolny
Koneksje Rodzinne: Brat Coy
Rasa: Jednorożec
Charakter: Chaotyczny-Dobry
Multikonto: NIE

Postprzez Bright Dawn » 27 lut 2012, o 18:51

-Dobrze, zatem ja si? nieco odsun?, a Ty... -Wypowied? przerwa? jej d?wi?k dzwonka oznajmiaj?cego jej, ?e kto? przyszed? i najprawdopodobniej ma jakie? zlecenie. Jednak?e ku jej irytacji, ów dzwonek nie chcia? przesta? dzwoni?...
-Cholera, znowu kto? si? bawi? -Powiedzia?a wyra?nie podirytowana ow? sytuacj?. Jedyne rzeczy które j? denerwowa?y to to, ?e jaki? kuc jest dziecinny, niedojrza?y lub po prostu g?upi. A jak kto? si? bawi dzwonkiem po raz kolejny, to musi by? jednym z tych trzech. Ku jej zaskoczeniu, Dark wybieg? z pracowni do dzwonka, aby go uciszy?. Nie spodoba?o si? jej to. To ONA tu rz?dzi. I to ONA przyjmuje klientów i zajmuje si? wszystkim. On w sensie pracy ma tylko wykonywa? polecenia.
Gdy Dark do niej wróci?, ta spojrza?a na niego z powa?nym wyrazem twarzy, i powiedzia?a stanowczo, opanowuj?c emocje:
-Nie jeste? osob? upowa?nion? zarówno do przyjmowania klientów, jak i do naprawiania sprz?tu bez mojej zgody, a w tej chwili zrobi?e? co? zupe?nie odwrotnego. Nie pami?tam abym zatrudni?a Ci? jako ekspedienta czy jakiego? mechanika. Ty masz wykonywa? moje polecenia. Widz?, ?e b?dziemy musieli dok?adniej omówi? warunki naszej wspó?pracy. A co do obecnej pracy, to poczekaj na mnie. Nic nie zaczyna si? tutaj bez mojej zgody i nic nie zaczyna si? bez mojego nadzoru. -Po tych ostrych aczkolwiek stanowczych s?owach wypowiedzianych z najwy?sz? doz? spokoju, min??a ogiera oboj?tnie, po czym bior?c kilka g??bokich oddechów i otrz?saj?c si? delikatnie, wysz?a przed drzwi, i z nieod??cznym u?miechem podesz?a do lady, nast?pnie serdecznym g?osem mówi?c do ogiera:
-Prosz? nie u?ywa? brutalnej si?y przy naciskaniu dzwonka, jest to wysoce niepotrzebne. Wyja?niwszy to zatem, pytam si?, có? Pana tutaj sprowadza...?
viewtopic.php?f=3&t=24&start=105#p46348

nowoczesna samopowtarzalna kusza - 5 obr. + przebicie
krótki wysuwany mieczyk - 3 obr.

38-33-25-24-33-43-37-32-34-6
WS-BS-S-T-Per-AG-Int-FEL-WP-HP
Bright Dawn
Racjonalista

Tytuł Użytkonika: Pani Naukowiec
Uroczy Znaczek: Chmurka z prześwitującymi promieniami Słońca
Lubi: Spokój, porządek, kreatywność, odpowiedzialność, system władzy Equestrii, assuming direct control, naukę, technikę i technologię
Nie Lubi: Wszelkich używek, chaosu, egoizmu, krótkowzroczności, irracjonalizmu
Strach: Przed utratą kontroli nad sytuacją
Stan: Panna
Koneksje Rodzinne: Grinch - brat, główna rodzina w Cloudsdale. Przedstawicieli rodziny można spotkać w Canterlocie, na terenie Germaneigh, w Trotterdamie i innych miejscowościach środkowej Equestrii.
Rasa: Pegaz
Charakter: praworządny neutralny

Postprzez Autumn Leaf » 27 lut 2012, o 19:58

Autumn zastawia? si? przez chwil? wszystkie trybiki w jego mózgu zosta?y postawione w stan gotowo?ci i zacz??y pracowa?, do?? wolno lekko nabieraj?c tempa. Wpierw Drakfire by? z Raging Flame, ale j? rzuci? dla Nomiki, a teraz kr?ci si? w pobli?u tej niezwykle ?adnie ubarwionej klaczy pegaza. Czy?by znalaz? sobie inn? wybrank?, która zastuka?a do jego serduszka a Nomiki zosta?a odstawiona na boczny tor? Ale prawdopodobnie Darkfire tylko tutaj pracowa?. W tym przekonaniu utwierdzi?y Autumna s?owa bordowego ogiera, który podszed? do lady by? go niby obs?u?y?.
- Strza?eczka Darkfire i sorry za to urz?dzonko to cholerstwo chyba mnie nie lubi. Do pomieszczenia zaraz za jednoro?cem wesz?a klacz. Autumn lekko si? skrzywi? dostaj?c opieprz za nic, zreszt? opieprz dosta? te? Darkfire. Mo?e klacz mia?a ruj? - pomy?la? Autumn. W tym okresie klacze zachowywa?y si? lekko agresywnie wiec ?aciaty ogier nie by? do ko?ca przekonany czy kontynuowa? swoj? wypowied? czy ucieka? z tego miejsca gdzie pieprz ro?nie. Postanowi? si? wyt?umaczy? pi?knej pegaz - Ja serio delikatnie to nacisn??em, to mnie nie lubi i dlatego wole tradycyjne dzwoneczki ze sznureczkiem a nie jakie? dziwne ustrojstwa z guziczkiem. Emm a sprowadza mnie .... potrzebuj? naj?? do pomocy kogo? przy naprawie mojego dachu najlepiej pegaza. Co prawda móg?bym u?y? jednej z tych maszyn co macie na sk?adzie. Bo zapewne macie du?y wybór i katalog. Jednak?e czytanie instrukcji obs?ugi ze zrozumieniem to ju? nie moja broszka i wiem ?e mia?bym z tym nielichy problem, dlatego wola?bym fachowca. - za?mia? si? rado?nie, po czym doda? du?o spokojniejszym g?osem - Tylko nie jestem dostatecznie przekonany czy tutaj znajd? tak? pomoc, ale mo?e jednak trafi?em w dobre miejsce - ogier powoli zacz?? si? mota? w swoich zdaniach. Du?o lepiej by mu sz?o gdyby rozmawia? z ogierem. W rozmowach z klacz? by? raczej nie?mia?y.
WS....BS.....S.....T....PER...AG...INT....FEL...WP....HP
37.....29....40....40....34...39....32....32.....31....16

Jeżeli szczęście jest przeszkodą dla zbawienia.
To osądzi mnie bezduszna wieczna noc.

Obrazek
Autumn Leaf
Wieczny Optymista

Tytuł Użytkonika: Celestia Slave
Uroczy Znaczek: Jesienny Liść
Lubi: pomagać innym, księżniczka Celestia
Nie Lubi: moknąć, fałszywych i dwulicowych kucy
Strach: nietoperze, las Everfree
Stan: kawaler
Koneksje Rodzinne: wuj Steel siostry Shiver Summer Spring Winter
Rasa: Kuc Ziemny
Charakter: praworządny dobry

Postprzez DarkFire » 27 lut 2012, o 20:09

Ogier wys?ucha? narzeka? klaczy z powa?n? min?. Ca?e szcz??cie klacz wysz?a bo jeszcze wypl?ta?aby si? z tego k?ótnia.
- Cholera... Raz doprowadzam j? do orgazmu samym masa?em a za chwil? ?apie bulwersa o ch?? pomocy... Ja chcia?em tylko uciszy? ten wredny dzwonek...
Pomy?la? lekko zdenerwowany jej zachowaniem. Mo?e i by?a tu szefem ale ju? sam nie wiedzia? jak ma j? traktowa?. Jako szefa czy jako kogo? bliskiego.. Czy te? oddziela? jedno od drugiego... B?dzie musia? z ni? o tym pogada?. Jak na razie czeka? a? Bright wróci do niego po sko?czonej rozmowie z Autumnem.
Obrazek
Obrazek

DarkFire
Upadły Anioł

Postprzez Bright Dawn » 27 lut 2012, o 21:27

Klacz wys?ucha?a uwa?nie wypowiedzi ogiera ze zrozumieniem, mimo i? by?a ona troch? chaotyczna. Dzi?ki jej umys?owi który szybko przyjmowa? i przetwarza? informacje by?o w stanie wszystko zrozumie?, przy tym uk?adaj?c sobie wypowied? klienta w odpowiedniej kolejno?ci w swojej pod?wiadomo?ci. Gdy ten sko?czy? wypowied?, Bright chwilk? si? zastanowi?a, po czym odpowiedzia?a spokojnym g?osem, jak zawsze przy konwersacjach patrz?c si? w oczy rozmówcy:
-Bardzo mi przykro, ale niestety nie specjalizuj? si? w dziedzinach zwi?zanych z budownictwem, przez co nie b?d? mog?a pomóc przy jakichkolwiek naprawach dachów czy te? innych budynków. I niestety, ale nie posiadam tak?e ?adnych urz?dze? potrzebnych do prac remontowych, je?eli o to Panu chodzi. Mam zwyczajne narz?dzia które ma zapewne ka?dy kuc w swoim domu do dokonywania przeróbek, niewielkich napraw czy remontów, ale nic wi?cej. Przykro mi, ale nie jestem w stanie Panu pomóc.

Bright Dawn
Racjonalista

Lubi: Spokój, porządek, kreatywność, odpowiedzialność, system władzy Equestrii, assuming direct control, naukę, technikę i technologię
Koneksje Rodzinne: Grinch - brat, główna rodzina w Cloudsdale. Przedstawicieli rodziny można spotkać w Canterlocie, na terenie Germaneigh, w Trotterdamie i innych miejscowościach środkowej Equestrii.

Postprzez Autumn Leaf » 27 lut 2012, o 21:43

Autumn posmutnia?, uszka mu oklapn??y smutnie - No nic, dzi?kuj? bardzo za pomoc i jeszcze raz przepraszam za dryndade?ko, to naprawd? nie by?o specjalnie. Pa pa Darkfire ! - krzykn?? i odwróciwszy si? wyszed? ze sklepu. Usiad? pod dachem pracowni i zacz?? si? g??boko zastanawia?. Rozp?yn? si? w marzeniach. A w tych marzeniach zobaczy? najcudowniejsz? klacz w ca?ej Equestrii.

[ Marzenia b?d? za jaki? czas nie chce psu? kolejki w pracowni]
WS....BS.....S.....T....PER...AG...INT....FEL...WP....HP
37.....29....40....40....34...39....32....32.....31....16

Jeżeli szczęście jest przeszkodą dla zbawienia.
To osądzi mnie bezduszna wieczna noc.

Obrazek
Autumn Leaf
Wieczny Optymista

Tytuł Użytkonika: Celestia Slave
Uroczy Znaczek: Jesienny Liść
Lubi: pomagać innym, księżniczka Celestia
Nie Lubi: moknąć, fałszywych i dwulicowych kucy
Strach: nietoperze, las Everfree
Stan: kawaler
Koneksje Rodzinne: wuj Steel siostry Shiver Summer Spring Winter
Rasa: Kuc Ziemny
Charakter: praworządny dobry

Postprzez DarkFire » 27 lut 2012, o 21:47

Darky us?ysza? jak Autumn si? ?egna?. Postanowi? odpowiedzie?.
- Nara Autumn.
Gdy us?ysza? d?wi?k zamykanych drzwi. Poczeka? na Bright lekko tupi?c przednim kopytem z min? wyra?aj?c? delikatn? irytacj?.
Obrazek
Obrazek

DarkFire
Upadły Anioł

Postprzez Bright Dawn » 27 lut 2012, o 22:24

-Dobrze, nic wielkiego si? nie sta?o. A ja przepraszam ?e nie mog?am panu pomóc. Do zobaczenia i powodzenia. -Odpowiedzia?a ?aciatemu ogierowi serdecznie, gdy ten zacz?? opuszcza? pracowni?. Có?, nie mog?a pomóc ka?demu...
Gdy wyszed? przez drzwi, Bright od razu szybkim krokiem wróci?a do cz??ci technicznej budynku, zamykaj?c za sob? drzwi do taj?e cz??ci. Nie lubi?a zbytniej bezczynno?ci, a mia?a jeszcze tyle pomys?ów w g?owie, a to oznacza?o sporo pracy. Podesz?a wi?c do Darka i staj?c obok niego, niezbyt przejmuj?c si? jego wyrazem twarzy i tupi?cym kopytkiem, powiedzia?a krótko, aczkolwiek spokojnie i serdecznie:
-Dobrze Darky, mo?esz zaczyna? swój magiczny show gdy tylko b?dziesz gotowy.

Bright Dawn
Racjonalista

Postprzez DarkFire » 27 lut 2012, o 22:33

- Ekhem... - Odchrz?kn?? gdy klacz wesz?a do pokoju. - Zanim we?miemy si? do roboty chcia?bym z Tob? porozmawia?...
Zbli?y? si? do klaczy przyjmuj?c nieco ?agodniejszy wyraz twarzy.
- Bright... Jeste? bardzo... Wyj?tkow? klacz?. Niecodzienn?, niezale?n?... Staraj?c? si? wci?? dominowa?... Rozumiem ?e jako szef musisz by? taka ale ja nie wiem czy mam Ci? traktowa? jako szefow? czy te? jako kogo? bli?szego... Raz Zachowujesz si? s?odko i mi?o a innym razem gdy chce jako? pomóc albo wnie?? osobist? inicjatyw? gasisz mój p?omie? w zarodku.
Pokiwa? lekko g?ow? patrz?c si? w ziemi? ale po chwili ponownie podniós? wzrok na klacz
- Kim dla mnie jeste?...? Albo raczej... Kim chcesz dla mnie by?...? Poniewa? ja nie chcia?bym by nasze stosunki zatrzyma?y si? na poziomie przyjaciel przyjació?ka...
Obrazek
Obrazek

DarkFire
Upadły Anioł

Postprzez Bright Dawn » 27 lut 2012, o 23:07

Bright zrobi?a pytaj?c? min?, gdy Dark wypowiedzia? pierwsze zdanie swojej wypowiedzi. Analizuj?c ton wypowiedzi dosz?a do wniosku ?e b?dzie to powa?na konwersacja. Bior?c pod uwag? poprzednie wydarzenia zapewne b?dzie dotyczy? bezpo?rednich kontaktów mi?dzy oboma kucami i rozgraniczeniu stref biznesowej i prywatnej. Po tej szybkiej analizie, Bright przyst?pi?a do uwa?nego wys?uchania s?ów ogiera, przy okazji sobie na bie??co przygotowuj?c w umy?le odpowiedzi na ka?de zagadnienie przez niego poruszone. Nie reagowa?a w ?aden sposób na jego pocz?tkowe mi?e s?owa, w tej chwili by?a ca?kowicie skupiona na problemie który si? najwidoczniej pojawi?. A ka?dy problem nale?y rozwi?za?. S?ysz?c jednak drug?, krótsz? cz??? jego wypowiedzi, zmartwi?a si? nieco... bo... nie wiedzia?a co odpowiedzie? na to... Gdy ogier sko?czy? mówi?, klacz westchn??a i tak?e si? do niego przybli?y?a, po czym czu?ym i ?agodnym wzrokiem spojrza?a mu g??boko w oczy, po czym równie ?agodnym g?osem, zacz??a odpowiada?...:
-Dobrze... Po kolei... A raczej prosto z mostu... Istniej? dwa rodzaje kontaktów mi?dzy nami... prywatna i biznesowa, pracownicza... W tej drugiej, czyli pracowniczej, s? mi?dzy nami kontakty ?ci?le hierarchiczne.. czyli ja jestem szefem który zatrudni? Ciebie na ?ci?le okre?lone stanowisko... I jako mój pracownik, w sprawach zwi?zanych z pracowni?, z nasz? prac?, jeste? tylko jako mój magiczny asystent, podporz?dkowany moim dzia?aniom i poleceniom... -Po tych s?owach, jeszcze bardziej przybli?y?a si? do Darka, i ci?gle, bez ustanku wpatruj?c si? w jego ?lepia, obj??a go, i stykaj?c si? z nim noskami, kontynuowa?a wypowied?, g?osem przesi?kni?tym czu?o?ci?, wra?liwo?ci? i du?? dawk? empatii...:
-A... w tej sprawie... sercowej... Ju? teraz mi jeste? bardzo bliski, i chc? aby to si? dalej rozwia?o... Ale ze wzgl?du na to co wydarzy?o si? z Diamondem, czasem b?d? si? dystansowa?... Bo z nim pope?ni?am najwi?kszy b??d swojego ?ycia... Odda?am mu cz??ciowo kontrol?... Nad moim wn?trzem, nad emocjami... By? to swoisty eksperyment, który do teraz czuj? w sercu... Nie okazuj? tego, bo u mnie serce zawsze pe?ni rol? podrz?dn? do rozumu... Dzi?ki temu jestem silna i zdecydowana... Ale tak?e, to samo zranione serce dzi?ki któremu odda?am si? Diamondowi, pcha mnie do Ciebie... W twe ciep?e obj?cia... Ale musz? utrzyma? nad tym kontrol?... Musz? utrzyma? nad sob? kontrol?... Co nie oznacza, ?e Ciebie nie chc?... Bo chc?, i to mocno... -Po tych... spokojnej aczkolwiek wiele mówi?cej wypowiedzi... Bright zmru?y?a oczy, po czym powoli zacz??a zbli?a? swoje usta do ust Darka, przed?u?aj?c w ten sposób t? chwil? pe?n? emocji... Jej u?cisk si? zacie?ni?, gdy po kilku sekundach w ko?cu nast?pi?o spotkanie, i klacz, powoli czuje poca?owa?a ogiera p?ytko, aczkolwiek d?ugo, przekazuj?c mu w ten sposób uczucia drzemi?ce w jej sercu... Uwi?zionym sercu...

Bright Dawn
Racjonalista

Postprzez DarkFire » 28 lut 2012, o 10:55

Wys?ucha? dok?adnie pierwszej cz??ci jej wypowiedzi co wywo?a?o u?miech na jego pysku. W?a?nie takiej odpowiedzi si? spodziewa?.
- No dobrze. Mia?em nadziej? ?e to powiesz. A co z tym drugim rodzajem?
Wtedy Bright obj??a go i spojrza?a na niego bardzo czu?ym wzrokiem. Jej g?os by? jak miód dla uszu jednoro?ca. Mówi?a tak s?odkim tonem. Wci?? zapatrzony w jej bram? do duszy S?ucha? uwa?nie ka?dego jej s?owa. Przygl?da? sie dok?adnie ka?demu jej gestowi. Zanim zd??y? odpowiedzie? na jej wypowied? zauwa?y? ?e Bright szykuje si? do poca?unku. Gdy moment spotkania nast?pi? ogier zamkn?? oczy delektuj?c si? ka?d? sekund? poca?unku. Gdy ta krótka jednak dla niego trwaj?ca bardzo d?ugo chwila min??a spojrza? sie na ni? czule i powiedzia?
- Ja te? pragn? by to si? rozwija?o... Rozumiem ?e mo?esz nie mie? do mnie zaufania przez to co Ci? spotka?o z Diamondem. Nie by? Ciebie wart. Ale mam nadziej? ?e z czasem otworzysz na mnie swoje serce. Pragn? by? mnie prawdziwie pokocha?a. Tylko wtedy b?d? w stanie odwzajemni? twoje uczucie. Je?eli b?dziesz wiecznie blokowa? uczucia moc? swego umys?u niestety nic z tego nie wyjdzie... Bright... Kiedy tylko pierwszy raz Ci? zobaczy?em wiedzia?em ?e b?dziemy mieli ?wietne ze sob? kontakty. Nie my?la?em jednak ?e si? w Tobie zakocham... A to nast?pi?a tak szybko... Jeste? moim prawdziwym Anio?em prosto z nieba.
Ka?de jego s?owo zosta?o wypowiedziane z wielk? dawk? uczucia. Wyrazi? po przez nie wszystkie swoje obawy jak i nadzieje. Mia? nadziej? ?e Bright zaakceptuje jego s?owa i mo?e nie teraz ale kiedy? otworzy dla niego swoje zranione serce.
Obrazek
Obrazek

DarkFire
Upadły Anioł

Postprzez Bright Dawn » 28 lut 2012, o 15:55

Gdy w ko?cu ich usta po poca?unku si? powoli rozdzieli?y, klacz otwieraj?c z powrotem oczka, nadal obejmuj?c ogiera, ws?uchiwa?a si? dok?adnie we wszystkie jego s?owa... Jej serce zacz??o bi? nieco szybciej, s?ysz?c kolejne zdania wydobywaj?ce si? z ust Darka, które by?y kilka centymetrów od jej pyszczka... Gdy ten sko?czy? wypowied?, Bright pocz?tkowo westchn??a ci??ko i spu?ci?a nieco g?ówk?, po chili j? z powrotem podnosz?c, i spogl?daj?c ogierowi w oczy, odpowiedzia?a takim samym g?osem jak poprzedno... Cichym... Spokojnym... Czu?ym...
-Mo?e tego nie wiesz, ale Diamond by? moim pierwszym partnerem ?yciowym... Tak to zawsze si? broni?am, broni?am szalenie przed jakimikolwiek bliskimi kontaktami, uwa?aj?c je za ca?kowicie niepotrzebne mojemu ?yciu... Ale gdy on, nie wiem jak, dotar? do mnie, to natychmiast wpad?am w swoisty wir uczu?, prawie trac?c nad sob? kontrol? emocjonaln?, która doprowadzi?a do tego do czego doprowadzi?a... Nie mog? pope?ni? jeszcze raz tego samego b??du, czyli ca?kowicie uwolni? uczucia, dopóki Ci? dok?adnie... bardzo dok?adnie nie poznam... Musz? mie? pewno?? co do Ciebie, jaki jeste?, musz? Ci? pozna? na wylot... Wtedy poczuj? si? bezpieczna mentalnie... I wtedy si? otworz?... Do tego czasu, moje uczucia... moje serce, które tak uparcie do Ciebie prze, b?dzie pod ?cis?? kontrol?... -Gdy sko?czy?a wypowied? odtwarzaj?c sobie wypowied? ogiera sprzed kilkudziesi?ciu sekund, co? j? tkn??o. Dopiero teraz zorientowa?a si?, co tak?e ogier powiedzia?... Jej ?renice si? nieco zw??y?y, i otwieraj?c szeroko oczy z zaskoczenia oddali?a nieco swój pyszczek do pyszczka ogiera, nadal ca?y czas go obejmuj?c. Po kilku sekundach ciszy, spyta?a si? przerywanym g?osem, wyra?nie zaskoczonym jego s?owami...:
-Z-zakocha?e? si?...? J-jak to...? W-we m-mnie...? Przecie?... ledwie dob? temu... opu?ci?a si? klacz, któr? kocha?e? z ca?ego serca...

Bright Dawn
Racjonalista

Postprzez DarkFire » 28 lut 2012, o 16:13

Przez krótk? chwil? Darky zastanawia? si? co odpowiedzie? klaczy. Szybko u?o?y? sobie w g?owie odpowied? na jej pytanie.
- Mo?e... Zakocha?em to z?e s?owo. Przepraszam nie powinienem by? go u?ywa?. Zauroczy?a? mnie swoj? osob?. Pozwoli?a? mi o niej zapomnie? tak jak mi sama kaza?a. Moje serce wci?? krwawi po utracie Nomi i zapewne szuka sobie jakiej? pociechy... Ja równie? musz? nad nim zapanowa?.
Jednoro?ec pu?ci? klacz uwalniaj?c si? z obj??. Potrz?sn?? g?ow? tak jakby chcia? si? obudzi? z jakiego? transu.
- Jest mi teraz na prawd? ci??ko a przy tobie czuje szcz??cie... Jednak musimy rozwija? to powoli. Nie chcia?bym by nasz zwi?zek by? chwilowy, nieprzemy?lany i nietrwa?y. Musimy si? dok?adnie pozna? tak jak mówi?a?.
U?miechn?? si? delikatnie w jej stron? i doko?czy?.
- Minie troch? czasu zanim b?d? w stanie prawdziwie kocha?. Ale gdy to nast?pi... B?dziesz pierwsz? która si? o tym dowie.
Obrazek
Obrazek

DarkFire
Upadły Anioł

Postprzez Bright Dawn » 28 lut 2012, o 17:18

Kamie? spad? Bright z serca, gdy Dark zacz?? poprawia? swoj? wypowied?... Nie za bardzo wiedzia?a co by mia?a robi?, gdyby on si? naprawd? w niej zakocha?... Nie by?a jeszcze na to gotowa, nauczy?a si? na swoim poprzednim b??dzie... Gdy ich u?cisk si? zako?czy?, Bright cierpliwie poczeka?a i wys?ucha?a do ko?ca ogiera, delikatnie si? przy tym u?miechaj?c. Cieszy?a si? wewn?trz siebie, ?e w tej kwestii si? zgadzaj?. Za? ostatnie s?owa spowodowa?y uczucie ciep?a wewn?trz niej...
-Dzi?kuj? Ci za to, ?e tak Ci na mnie zale?y... I wiedz, ?e zawsze mo?esz na mnie liczy?, je?eli tylko b?dziesz potrzebowa? jakiej? pomocy mentalnej... Nie pozwol?, aby taki wspania?y i inteligentny ogier chodzi? smutny i przygn?biony. B?d? przy Tobie zawsze, nawet je?li nie cia?em, to sercem. Niezale?nie jaka odleg?o?? b?dzie nas dzieli?. Bardzo si? ciesz? z tego, ?e sobie wszystko wyja?nili?my. -Podsumowa?a s?owa ogiera krótk?, aczkolwiek bardzo uczuciow? wypowiedzi?, wspomagan? przyjaznym i serdecznym wyrazem jej pyszczka. Po chwili, ?miej?c si? uprzednio, spojrza?a na blat stanowiska projektowego, po czym powiedzia?a mi?ym g?osem:
-No, my tutaj sobie s?odzimy i zapadamy si? nawzajem w swoich oczach, a kryszta?y nadal s? martwe i nieaktywne. Czekam na Twój show, czarodzieju.

Bright Dawn
Racjonalista

Postprzez DarkFire » 28 lut 2012, o 17:36

Ogier spokojnie wys?ucha? jej wypowiedzi z u?miechem na pysku.
- To ja Ci dzi?kuj?. W tej chwili jeste? mi najbli?szym kucykiem. Nie wiem co bym zrobi? gdyby? mnie opu?ci?a. No i dzi?kuj? za komplementy. Jeste? wspania?a.
Kiwn?? lekko g?ow? w ge?cie podzi?kowania. Gdy klacz wspomnia?? o pracy sam zasmia? si? chicho.
- No faktycznie. Przyda?oby si? wreszcie co? zrobi? z tymi kryszta?ami.
Jednoro?ec przypominaj?c sobie dok?adnie co ma z nimi zrobi? wykonywa? ka?d? czynno?? magiczn? w du?ym skupieniu maj?c nadziej? ?e tym razem nikt i nic mu nie przeszkodzi. Kryszta?y zab?ysn??y by po chwili otrzyma? cechy o które chodzi?o Bright. Jednoro?ec odetchn?? z ulg? i spojrza? si? ponownie na pegaz.
- No... Co z nimi teraz?
Obrazek
Obrazek

DarkFire
Upadły Anioł