Sala nr. 001

Czyli pokoje wydzielone dla chorych.

Moderatorzy: Kojira, Reetmine, Tali, QuietWord, Sal Ghatorr

Re: Sala nr. 001

Postprzez Daring Do » 19 lut 2012, o 19:59

- HA. HA. Nawet bez skrzyde? nic by si? nie zmieni?o. Mo?e poprosz? kogo? ?eby napisa? o mnie ksi??k? "Daring do i tajemnica dziwacznego lekarza equestri." - rzuci?a z nud?. - ?egnaj "najgorszy lekarzu equestri", jeszcze ci si? dostanie doktorku humorku.- rzek?a bez zastanowienia, a przy drugiej cz??ci ?ciszy?a g?os.
Spojrza?a na skrzyd?o. Nie b?dzie go urzywa? i tyle. Do z natury nie lubi?a lekarzy... Takie dmuchane kuce ze sztucznym poczuciem humoru. Do jutra, tak? Zerkn??a na zegarek. Pfff.
- O pó?nocy sobie pójd?. Rano to rano. - zrobi?a zeza.
Wpatrywa?a si? w zegar aby kiedy ten wybij? pó?noc, ona wreszcie mog?a sobie pój??.
Daring Do
Nadwrażliwy

Postprzez Willow Bark » 19 lut 2012, o 23:02

Gdy piel?gniarka oraz lekarz wyszli, Willow podnios?a si? nieco z ?ó?ka i popatrzy?a na pegaz le??c? obok. Nie wydawa?a si? na zadowolon? ze swojego po?o?enia, ale có?, z?ama?a skrzyd?o. Br?zowa pegaz popatrzy?a na ni? ze wspó?czuciem. Ciekawo?? jednak wzi??a gór?.
- Kto? napisa? o Tobie ksi??k?? - zapyta?a. W?a?ciwie zastanawia?a si? nad tym odk?d us?ysza?a od lekarza, ?e ów kucyk jest wymy?lony. Co prawda Willow nie umia?a czyta?, wi?c nie s?ysza?a o niej, ale wydawa?o jej si?, i? jej ?ycie musi by? naprawd? ciekawe, skoro kto? je opisa?.
Klacz opar?a si? o poduszk?, by nie bola?y jej plecy i patrzy?a z zaciekawieniem na pegaz.
Ws-Bs-S-T-Per-Ag-Int-Fel-Wp
36-44-35-34-39-43-29-35-37
Obrazek
Obrazek
Ikonka od Nomi :3
Willow Bark
Niewiniątko

Tytuł Użytkonika: Wariatka
Uroczy Znaczek: Listek i piórko
Lubi: Wszystkich, którzy chcą jej pomóc lub ją w czymś wyręczyć, ptaki, słodycze z Cukrowego Kącika
Nie Lubi: Wrzasku swoich bahorów, powagi, latać
Strach: Małe, zamknięte pomieszczenia
Stan: Ciekły
Koneksje Rodzinne: Dwójka uciekniętych, bezimiennych dzieci.
Rasa: Pegaz
Charakter: Praworządnie zła. Ponoć.
Multikonto: NIE

Postprzez Daring Do » 19 lut 2012, o 23:06

- Tak. Bardzo du?o ksi??ek. I nadal je pisze. - odpowiedzia?a. - Dlatego wi?kszo?? zwyk?ych kuców my?li, ?e jestem nieprawdziwa. ?e takiego ?ycia nie da si? mie?. - kontynuowa?a. - Ale czasami jest to straszliwie denerwuj?ce. Kiedy si? tu pojawi?am ?ci?gn??am sensacj?. - doda?a z niech?ci?.
Spojrza?a na Willow. Wygl?da?a na zdrow... Nie wa?ne. W milczeniu czeka?a na odpowied?.
Ostatnio edytowano 19 lut 2012, o 23:24 przez Daring Do, łącznie edytowano 2 razy
Daring Do
Nadwrażliwy

Postprzez Willow Bark » 19 lut 2012, o 23:23

Willow popatrzy?a chwil? na pegazic? zastanawiaj?c si?. Musia?a faktycznie robi? niezwyk?e rzeczy, skoro uznawana by?a za fikcj?. Niesamowite.
- To na jednej ze swoich przygód z?ama?a? skrzyd?o? - zapyta? spokojnie - Gdzie to si? sta?o? Jak si? tu znalaz?a?? Co w?a?ciwie robisz? Podró?ujesz? Uda?o ci si? odnale?? jakie? skarby? Bardzo boli ci? skrzyd?o? Dlaczego chcesz tak szybko uciec? Czy... - br?zowa klacz zala?a j? seri? pyta?, przerwa?a jednak, by z?apa? oddech. I... chyba troszk? przesadzi?a. U?miechn??a si? przepraszaj?co i umilk?a. Podejrzewa?a, ?e nie spodoba?o si? to karmelowej pegazicy - skoro wszyscy uwa?ali j? sa wytwór wyobra?ni, pytania musia?y j? denerwowa?.
Obrazek
Obrazek
Willow Bark
Niewiniątko

Lubi: Wszystkich, którzy chcą jej pomóc lub ją w czymś wyręczyć, ptaki, słodycze z Cukrowego Kącika

Postprzez Daring Do » 19 lut 2012, o 23:36

- Spokojnie, nikt ci? nie goni. Na pocz?tku: ?ama?am skrzyd?a milion pi??set sto dziewi??set razy. To dla mnie ?adna nowo??. Teraz z?ama?am je tutaj w tej, no... Equestri – rzadko tu bywam. Zwyczajnie spad?am. – powiedzia?a z u?miechem. - Na dach. Tak jako? wysz?o. – doda?a. - Z tego co wiem, to ten kuc, który mnie znalaz? mnie tu przyniós?. Podró?uje. Szukam skarbów. W?a?ciwie to ?atwiej powiedzie? czego nie robi?. Co do bogactw – tak znalaz?am ich miliony i szukam dalej. Nie boli mnie wcale. Przyzwyczai?am si? do tego, to tak jakbym przez chwil? go nie mia?a. Nie cierpi? szpitali, ani doktorów, leków, czy czegokolwiek takiego. Im szybciej st?d odejd? tym lepiej. Nie mówi?c ju? o grymasach i sztucznych ?artach doktora. – wyja?ni?a.
Jako? nie mia?a nic przeciwko tym pytaniom. Mia?a przynajmniej co robi?.
- Mo?e zreszt? zostan? tu do rana? - powiedzia?a w ko?cu.
Daring Do
Nadwrażliwy

Postprzez Willow Bark » 19 lut 2012, o 23:52

Przez chwil? s?ucha?a jej z zaciekawieniem. Rzeczywi?cie, klacz musia?a mie? niesamowite ?ycie. Nie to co ona...
- A mog?aby? opowiedzie? jedn? ze swoich historii? Chocia? jak?? krótk?, nigdy nie mia?am okazji czyta? o twoich przygodach - poprosi?a, pomijaj?c fakt, ?e nawet nie umia?aby przeczyta? tej powie?ci. Rozsiad?a si? wygodniej i po?o?y?a kopytka na brzuchu, po czym spojrza?a na ni? wyczekuj?co.
- Prooosz? - doda?a.
Obrazek
Obrazek
Willow Bark
Niewiniątko

Postprzez Nurse Redheart » 20 lut 2012, o 00:02

M?ody, niebieski kucyk ziemny w okularach po?ówkach wszed? do sali ?piewaj?c hymn Equestrii.
- Czo?em panienki - przywita? si? wyrzucaj?c swój cylinder przez okno - jestem Gaddavír pozwolicie ?e zadam wam po dwa pytania?
Nie czekaj?c na odpowiedz kontynuowa?.
- Wi?c tak...
Doktor zaklaska? kopytkami, przegl?dn?? karty pacjentek i kontynuowa?.
- Kochana DARING DOOOOOO czemu udajesz Darking Do i kim naprawd? jeste?, jeste? mo?e gryfim szpiegiem? - powiedzia? patrz?c si? podejrzliwie na pegaz. Zaraz jednak odwróci? si? tanecznym krokiem o 180 stopni i zapyta? Willow.
- Willow skarbe?ku, kwiatuszku, s?odka istotko jak si? czujesz? Co my?lisz o swoim stanie?
Mit o tym ?e ka?dy psychiatra musi by? szalony zosta? najprawdopodobniej potwierdzony.
Nurse Redheart
Nadwrażliwy

Postprzez Daring Do » 20 lut 2012, o 00:08

- Hym... No dobrze. - rzuci?a. - Tak wi?c by?o to w pewnej d?ungli...

By?o tam zimno, ciemno, ale mnie najbardziej przera?a?y... Ogromne drapie?niki. Niestworzone osobniki przypominaj?ce dzikie koty. Naturalnie, mia?am z?amane skrzyd?o.. Chcia?am jak najszybciej si? stamt?d zwin??, ale no niestety - nie mog?am lata?. Biega?am wzd?u? i wszerz tropików szukaj?c schronienia. By?am ju? zm?czona wi?c stan??am na jednym z korzeni drzew, aby troch? odsapn??. Gdy nagle... Te potworne koty zacz??y mnie ?ciga?. Nie wiedzia?am czego chc? - wzi??am wi?c nogi za pas i zacz??am biec, a? do przepa?ci. Tam, musia?am skoczy? i fortunnie mi si? uda?o. Nie wierzy?am w?asnym oczom - przede mn? sta?a stara zapomniana budowla z legendarnym Szafirowym Kamieniem. By?o tam wiele przeszkód ju? nie chc? opisywa? jakich, lecz gdy wreszcie stan??am twarz? w twarz z legend?, d?ugo waha?am si? co zrobi?. Jednak bezmy?lnie, zwyczajnie j? wzi??am, wzi??am i schowa?am do kapelusza. Otworzy?o si? okienko i pokój wype?nia? si? law?. skaka?am po wal?cych si? kolumnach, lecz w ko?cu uda?o mi si? wydosta?. Niestety. Czmycha? tam na mnie bowiem ogromny mutant. Odebra? mi kamie? i zamkn?? w pu?apce. Na szcz??cie uda?o mi si? wydosta? za pomoc? kapelusza. Tam zobaczy?am t? ogromn? hybryd?, trzymaj?c? mój kamie?. Zacz??am udawa? Tarzana i hu?taj?c si? na lianie by?am w bezpiecznym miejscu.
- Znowu pokrzy?owa?a? moje plany Daring Do - krzykn??o to monstrum.
Na szcz??cie mog?am wtedy ju? bezpiecznie opu?ci? d?ungl?.

To tak z grubsza
- rzek?a.

Spojrza?a zezowato na psychologa.
- Jestem Daring Do, g?upku. - rzuci?a oschle. - I mog? ci to udowodni? - doda?a.
Zdj??a z g?owy kapelusz, rozgl?daj?c si? bacznie.
~ Obym jeszcze go nie wyci?gn??a. ~ pomy?la?a.
Do w?a?ciwie nie mia?a domu, wi?c nie mia?a gdzie przechowywa? swych skarbów. Nagle za podwójnym dnem kapelusza dostrzeg?a co?, tak!
- Prosz?. Oryginalny, jedyny i niepowtarzalny Szafirowy Kamie?. - poda?a mu przedmiot do r?ki.
Wida? by?o, ?e jest prawdziwy... By? twardy i ogó?em no... Autentyczny.
- Tsa. Na pewno. Mo?esz sobie próbowa? ile chcesz. Ja jestem Daring Do, a ty jeste? szurni?ty. - doda?a.
Daring Do
Nadwrażliwy

Postprzez Willow Bark » 20 lut 2012, o 00:24

Pegaz z zaciekawieniem s?ucha?a opowie?ci Daring. Niezwyk?e, a by?a to tylko jedna z wielu przygód. Mo?e kto? inny uzna?by historyjk? za zmy?lon?, ale Willow ?ykn??a wszystko. Zrozumia?a ju? cz??ciowo dlaczego nie chce ona zosta? w ?ó?ku. Po co, skoro mo?na robi? takie rzeczy?
Otworzy?a usta, by zada? kolejn? seri? pyta?, ale do ?rodka wszed? jaki? lekarz i zacz?? zadawa? dziwne pytania. Na swoje klacz odpowiedzia?a jedynie zdziwionym spojrzeniem, za? Do nagle wyci?gn??a z kapelusza szafirowy kamie?. Zupe?nie jak z tej historii... Brazowa pegazica wlepi?a w ni? zachwycone spojrzenie.
Obrazek
Obrazek
Willow Bark
Niewiniątko

Postprzez Nurse Redheart » 20 lut 2012, o 00:28

Doktor zamruga? jakby zaskoczony ?e kto? si? do niego odzywa.
- ?adna zabawka – powiedzia? ogl?daj?c kamie? – Je?li jeste? prawdziwa to musisz by? postaci? z ksi??ki, postacie z ksi??ki nie istniej? czyli b?d? si? musia? sam zbada? a to oznacza ?e...
Doktor si? zamy?li? gdy po minucie przemówi? mia? ju? gotowe wnioski.
- Wybaczcie musz? i?? si? zbada?. Moje drugie pytanie brzmi nast?puj?co : Czy podoba Ci si? nasz szpital? Nie mam czasu do stracenia wi?c, prosz?! - da? klaczom po karteczce - zapiszcie swoje odpowiedzi, tak Willow na to pierwsze pytanie te?, i zostawcie je na biurku jak tylko odrobacz? kota to po nie przyjd?!
Po czym wyszed? ta?cz?c kozaka. Gaddavír po odbyciu praktyk w Cervidas sta? si? do?? ekscentryczny. Jednak "Szalony" Gaddavir zawsze uzyskiwa? odpowiedzi na zadane pytania.

B?d?c ju? na zewn?trz poprawi? okulary, odchrz?kn?? i powiedzia? sam do siebie.
- No prosz? a jednak ona jest prawdziwa, bardzo ciekawe... zapami?ta?: zbada? spraw? Daring Do. Za tym musi si? co? kry?, co nie zmienia faktu ?e ona naprawd? istnieje ergo nie ma podstaw aby stawia? hipotez? o problemach psychicznych tej pegaz. Druga pegaz wydaje si? by? w szoku ale równie? nie stwierdza si? u niej problemów psychicznych.
Gaddavír znów odniós? sukces, jak zwykle w ?wietnym czasie i stylu!

[zt]
Nurse Redheart
Nadwrażliwy

Postprzez Daring Do » 20 lut 2012, o 00:32

Dering podrzuci?a d?ugopis i chwyci?a go w usta. Nabazgra?a na kartce zakrywaj?c j? ca??, wielki, szkoda, ?e nie czerwone, NIE. Po chwili doda?a do niego perspektyw? i tyln? cz??? zakreskowa?a.
- ?wir. - rzuci?a tylko. - Chcesz co? jeszcze wiedzie?? - zapyta?a spogl?daj?c na Willow.
Daring Do
Nadwrażliwy

Postprzez Willow Bark » 20 lut 2012, o 00:50

Willow popatrzy?a na karteczk? z lekkim zak?opotaniem. Wyg?upy doktora zdziwi?y j? jeszcze bardziej. Je?li kto? mia?by si? leczy? na g?ow?, to chyba tylko on. A polecenie jakie im wyda? okaza?o si? by? dla br?zowej klaczy niemo?liwe do wykonania. Z?apa?a d?ugopis ustami i przez chwil? zastanawia?a si? co ma zrobi?. W ko?cu narysowa?a drzewo, a na drzewie ogromnego flaminga z ryb? w dziobie. Co prawda to nie mia?o nic wspólnego z odpowiedzi? na pytanie, ale pegaz po prostu chcia?a czym? wype?ni? pustk? karteczki. Spojrza?a na Do.
- W?a?ciwie... to chyba ju? nie... - odpar?a. Nie rozumia?a zdziwienia lekarzy. Daring by?a obok, ?ywy kucyk z krwi i ko?ci. Dlaczego mia?aby nie by? prawdziwa? I jeszcze ten kamie?...
Obrazek
Obrazek
Willow Bark
Niewiniątko

Postprzez Daring Do » 20 lut 2012, o 16:09

No i prosz?, zagada?a si?, ju? dawno nie ma ranka!
- W takim razie ja ju? id?. Mo?e si? jeszcze zobaczymy. - rzek?a z u?miechem.
W?a?ciwie to jej skrzyd?o powinno by? ju? dobre. Jednak na razie wola?a tego nie nara?a?. Zeskoczy?a z ?ó?ka i znalaz?a si? na pod?odze. Pchn??a drzwi i ba, ju? jej nie by?o.

z.t
Daring Do
Nadwrażliwy

Postprzez Nurse Redheart » 21 lut 2012, o 15:30

Redheart wesz?a do sali chc?c sprawdzi? jak ma Willow. S?ysza?a ju? o wyj?cie Daring wi?c nie zdziwi?a si? jej nieobecno?ci?.
- Witaj kochaniutka - powiedzia?a s?odkim g?osem - jak si? dzi? czujemy?
Siostra przygryz?a warg?, denerwowa?a si? poniewa? bardzo liczy?a na pogodzenie si? Willow ze swoim obecnym stanem.
Nurse Redheart
Nadwrażliwy

Postprzez Willow Bark » 21 lut 2012, o 16:41

Daring najwidoczniej postanowi?a ju? opu?ci? szpital. Willow jednak tylko pomacha?a jej kopytkiem na do widzenia, po czym zasn??a, by?a przera?liwie zm?czona. Mimo tego obudzi?a si? do?? szybko, bo nie by?a w stanie spa? d?u?ej. Zapewne przez zdenerwowanie jakie czu?a za ka?dym razem gdy patrzy?a na swój brzuch, w którym podczas badania wyra?nie widzia?a dwie istotki. Zaczyna?a ?a?owa? tego, w co si? wpl?ta?a.
Jednak nie le?a?a w poczuciu beznadziei zbyt d?ugo, bo w sali pojawi?a si? siostra Redheart. Pegaz podnios?a si? do pozycji siedz?cej i u?miechn??a do niej.
- Wszystko okej. Chyba... - odpar?a z pewnym wahaniem, bo siadaj?c zrobi?o jej si? niedobrze - W takim razie ja ju? si? wynosz? - doda?a i pospiesznie zesz?a z ?ó?ka.
Obrazek
Obrazek
Willow Bark
Niewiniątko

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Sale chorych