Jadalnia

To tutaj organizuje się największe przyjęcia w stylu Pinkie Pie! Wszystkie słodkości i wypieki równie? powstają właśnie tutaj. Można przyjść, zamówić sobie coś słodkiego na osłodę życia. Usiąść i chwilkę i odsapnąć.

Moderatorzy: Mistrz Gry, Kojira, Reetmine, ReflexivoArco, Tali, Sal Ghatorr

Re: Jadalnia

Postprzez DarkFire » 11 lut 2012, o 22:16

Widz?c jak klacz si? g?o?no ?mieje jego u?miech si? rozszerzy?. Nie s?dzi? ?e a? tak rozbawi Bright. Mia? nadziej? na najwy?ej drobny chichot.
- Bez przesady. Po prostu lubi? si? wyg?upia? w lu?nej atmosferze. - Powiedzia? po czym zrobi? bezsensown? g?upi? min? która zmieni?a si? po chwili w zupe?nie powa?ny wyraz twarzy. - B?d? musia?. A Ty do mojego... Chyba ?e mnie zwolnisz. - Za?mia? si? krótko do siebie. - Ale nie rób tego. - Jego mina wykazywa?a pe?n? powag? s?ów. Brzmia?y one prawie jak gro?ba. W sekund? pó?niej znowu przybra? bardzo przyjazny wyraz twarzy. Ca?a ta sytuacja mia?a by? tylko kiepskim ?artem w jego wykonaniu.

Kelner wys?ucha? zamówienia klaczy i odszed? bez s?owa.
Obrazek
Obrazek

WS BS S T Per AG Int FEL WP HP
30 26 29 32 25 21 44 33 45 5
DarkFire
Upadły Anioł

Tytuł Użytkonika: Mistrz Ognia
Uroczy Znaczek: Kula ognia
Lubi: Słodycze, Ogień
Nie Lubi: Zimno, Wywyższania
Strach: NIC!
Stan: Wolny
Koneksje Rodzinne: Brat Coy
Rasa: Jednorożec
Charakter: Chaotyczny-Dobry
Multikonto: NIE

Postprzez Bright Dawn » 11 lut 2012, o 23:12

-Bardzo mi si? to podoba, tak?e w lu?nej i przyjaznej atmosferze mi czasem... odbija i uwalniam swoj?... bardziej otwart? stron?... Ale ze wzgl?du na to, ?e takie sytuacje tak dotychczas mia?y miejsce bardzo rzadko, to niewiele kucyków zdo?a?o si? o tym przekona?. -Odpowiedzia?a weso?ym g?osem, ca?y czas patrz?c si? mi?ym wzrokiem prosto na Darka. Po tym, zacz?? on robi? ró?ne dziwne i ?mieszne miny, które ponownie rozbawi?y Bright do rozpuku.
-Wybacz mi, z regu?y jestem mocno zdystansowana, z drugiej strony najbardziej mnie bawi? czyste g?upoty... -Powiedzia?a, uspokajaj?c powoli kolejn? fal? ?miechu. Gdy jednoro?ec zacz?? mówi? o swoim zachowaniu i mo?liwo?ci zwolnienia z pracy, u?miech Bright zmniejszy? si? do ''normalnego'', z lekko przymru?onymi oczami, opar?a swój podbródek na przednich kopytkach, których ''?okcie'' opar?a na stoliku. W takiej pozycji, powiedzia?a spokojnym g?osem:
-Jestem bardzo tolerancyjna, nie przejmuj si?. Nie b?d? mia?a powodu aby zwolni? tak dobrego maga, dopóki nie przeskrobie on czego?, lub... -tutaj na chwil? przerwa?a, po czym powi?kszy?a delikatnie u?miech i doko?czy?a:
...nie b?dzie wykonywa? moich jasnych polece?.
Po chwili zobaczy?a, jak kelner odchodzi od stolika, jednak?e zdziwi?o j? to, ?e Darky nic nie zamówi?. Spojrza?a si? na niego, i pytaj?cym g?osem spyta?a si?:
-A Ty...? Nic nie chcesz...?
viewtopic.php?f=3&t=24&start=105#p46348

nowoczesna samopowtarzalna kusza - 5 obr. + przebicie
krótki wysuwany mieczyk - 3 obr.

38-33-25-24-33-43-37-32-34-6
WS-BS-S-T-Per-AG-Int-FEL-WP-HP
Bright Dawn
Racjonalista

Tytuł Użytkonika: Pani Naukowiec
Uroczy Znaczek: Chmurka z prześwitującymi promieniami Słońca
Lubi: Spokój, porządek, kreatywność, odpowiedzialność, system władzy Equestrii, assuming direct control, naukę, technikę i technologię
Nie Lubi: Wszelkich używek, chaosu, egoizmu, krótkowzroczności, irracjonalizmu
Strach: Przed utratą kontroli nad sytuacją
Stan: Panna
Koneksje Rodzinne: Grinch - brat, główna rodzina w Cloudsdale. Przedstawicieli rodziny można spotkać w Canterlocie, na terenie Germaneigh, w Trotterdamie i innych miejscowościach środkowej Equestrii.
Rasa: Pegaz
Charakter: praworządny neutralny

Postprzez DarkFire » 11 lut 2012, o 23:29

- Swoj? bardziej otwart? stron? mówisz? No ciekawe jak si? wtedy zachowujesz. - Powiedzia? z u?miechem na pysku. - Ale widz? ?e ogólnie jeste? bardzo weso?? i mi?? klacz?.
Ogier by? w szoku ?e takie durnoty rozbawia?y klacz. S?dzi? ?e ma bardziej wyrafinowane poczucie humoru. Najwyra?niej po protu lubi?a takie g?upoty i nic nie móg? na to poradzi?. Pasowa?o mu to gdy? lubi? si? wydurnia?.
- Spokojnie jestem pos?uszny jak... - Wystawi? na chwil? j?zyk i zasapa? kilka razy po czym kontynuowa? - Piesek. A tak na serio to nie powinna? mie? ze mn? problemów.
Do sto?u podszed? kelner z zamówieniem klaczy oraz z ostr? szarlotk? dla Darka. Darky zap?aci? po czym kelner si? oddali?.
- Jak widzisz znaj? mnie tu i wiedz? co lubi? wi?c nie musz? si? mnie pyta? o zamówienie. - Wskaza? swoje ciasto - Szarlotka na ostro. Mój wymys?.
Obrazek
Obrazek

DarkFire
Upadły Anioł

Postprzez Bright Dawn » 11 lut 2012, o 23:54

-No có?... Zobaczysz jak ju? to nadejdzie. -Odpowiedzia?a sympatycznie ale i tajemniczo, aby go nieco bardziej zaintrygowa? swoj? osob?. Sama jest ciekawska i lubi ciekawskie kuce.
Jedyn?, ale za to bardzo wymown? reakcj? na mi?e s?owa ogiera by? szeroki u?miech na twarzy Bright i delikatne, ledwo widoczne zaczerwienienie. Mimo i? zewn?trznie wygl?da?o jakby takie mi?e s?owa mia?y na ni? wp?yw, to mia?y wp?yw tylko na jej emocje, czyli na serce. Umys? ca?y czas pozostawa? mocno zdystansowany. Taka postawa umo?liwia jej ca?kiem bliskie kontakty z innymi kucami bez gro?by pope?nienia jakiego? g?upstwa, gdy? u niej rozum zawsze ma decyduj?ce zdanie.
Owa chwil? kontemplacji przerwa?y klaczy kolejne wyg?upy Darka, od których znów nie mog?a powstrzyma? ?miechu. Ponownie ze wszelk? cen? staraj?c si? ukry? ?miech schowa?a twarz w kopytka, i po chwili, to jest kilkunastu sekundach, wyj??a j?, i powiedzia?a s?odziutkim - przynajmniej stara? si? - g?osikiem:
-Jaki ten piesio jest ??odziutkiii! Siama ??odyyy?! -Po tym, nieco si? uspokoi?a, i z szerokim u?miechem doda?a ?artobliwie:
-Nie ma mowy abym mia?a z Tob? jakiekolwiek problemy. B?dziesz mi utrzymywa? wysoki poziom cukru we krwi gdy Diamonda akurat nie b?dzie obok.
Tu? po zako?czeniu swojej wypowiedzi, przyszed? kelner z - jak si? okaza?o - nie tylko Bright, ale i Darka nieformalnym zamówieniem. Zaciekawiona, powiedzia?a ?artuj?c:
-No prosz?, to jeste? tu jakim?... bossem... Dzi?ki Tobie b?d? mia?a tutaj wtyki... Podoba mi si?...
Po czym zacz??a próbowa? swojego zamówionego ciasta. Bior?c pierwszy delikatny gryz, dok?adnie sprawdzi?a smak na j?zyku i podniebieniu. Po chwili, jej pyszczek a? zal?ni? od u?miechu, i klacz dalej spokojnie - przynajmniej stara?a si? - konsumowa?a swoje ciastko.

Bright Dawn
Racjonalista

Lubi: Spokój, porządek, kreatywność, odpowiedzialność, system władzy Equestrii, assuming direct control, naukę, technikę i technologię
Koneksje Rodzinne: Grinch - brat, główna rodzina w Cloudsdale. Przedstawicieli rodziny można spotkać w Canterlocie, na terenie Germaneigh, w Trotterdamie i innych miejscowościach środkowej Equestrii.

Postprzez DarkFire » 12 lut 2012, o 11:30

- Uuu... Chyba powinienem si? ba?... - Powiedzia? ?miej?c si? chicho do siebie.
- No tak... Ta klacz mimo i? z rodu szlacheckiego to bardzo ?atwo j? roz?mieszy?. Przynajmniej b?d? wiedzia? jak j? rozbawi? w przysz?o?ci. - Pomy?la? dalej utrzymuj?c na pysku przyjazny u?miech i patrz?c si? jej w oczy. Widz?c jej reakcj? na jego kolejne wyg?upy on sam nie móg? powstrzyma? ?miechu. Wygl?da?a tak mi?o i s?odko gdy to mówi?a.
- No to wa?na rola mi si? trafi?a. B?d? si? stara? by? jak najlepszym zast?pstwem Diamonda gdy tego nie b?dzie w pobli?u. - Powiedzia? wci?? b?d?c szeroko u?miechni?tym.
S?ysz?c jej komentarz na temat jego pozycji w Sugarcube zachichota? cicho
- Tak. Bardzo wysoko jestem tu postawiony. Trzeba dba? o t? lini? - Wykona? du?y pó?okr?g w okolicach brzucha po czym za?mia? si? ponownie.
Obrazek
Obrazek

DarkFire
Upadły Anioł

Postprzez Bright Dawn » 12 lut 2012, o 14:29

-By? mo?e... by? mo?e... -Doda?a z nieskrywanym cichym ?miechem, odpowiadaj?c na ca?kowicie nies?uszne ?artobliwe przypuszczenia Darka. Po tym, ich spojrzenia na kilka sekund si? skupi?y na ich w?asnych oczach, Bright dzi?ki temu próbowa?a dojrze? co? nowego w pod?wiadomo?ci jej rozmówcy, jednak?e nie uda?o jej si?, pewnie przez nieformalno?? ca?ej sytuacji, która utrudnia?a skuteczn? analiz?.
-No ja my?l?, u mnie b?dziesz z siebie dawa? albo 100%, albo 0%. Nie ma warto?ci po?rednich, pod ka?dym znaczeniem tego stwierdzenia... -Odpowiedzia?a mówi?c pó?-?artem pó?-serio, bo ona rzeczywi?cie nie toleruje lenistwa u innych kuców. Po tym, u?miechn??a si? szeroko w kierunku jednoro?ca.
-Nooo... jak na razie widz? ?e dobrze Ci to idzie... O brzuszek trzeba dba?... -Odpowiedzia?a ci?gle wyra?nie ?artuj?cym g?osem, komentuj?c brzuch Darka, który miejscami mia? wyra?nie widoczne wypuk?o?ci. Po tym, ze smakiem zjad?a pierwszy kawa?ek swojego zamówionego ciasta, które jej niezwykle zasmakowa?o.
-Ten ró?any syrop, czy co to jest, jest naprawd? ?wietny... Chyba sobie kupi? go ca?y s?oik i b?d? nim smarowa? kanapki... -Skomentowa?a, po czym przyst?pi?a do konsumpcji drugiego kawa?ka. Wtem jednak, przypomnia?a jej si? rozmowa Diamonda z Darkiem w jej pracowni. By?a bardzo ciekawa, co si? sta?o, ?e Diamond go uratowa?, wywa?aj?c przy tym drzwi. Od?o?y?a wi?c na chwil? ciastko, po czym spyta?a si?:
-Hmmm... Mam pytanie... Je?eli nie chcesz, to nie musisz odpowiada?, do niczego nie zmuszam... Ale... O co chodzi?o, gdy mówi?e?, ?e Diamond uratowa? Ci ?ycie, wywa?aj?c przy tym drzwi? Mo?esz mi t? sytuacj? opowiedzie?...?
Po czy, aby skusi? Darka do odpowiedzi, delikatnie zmru?y?a oczy, i z delikatnym u?mieszkiem ponownie po?o?y?a swój podbródek na swoich przednich kopytkach.

Bright Dawn
Racjonalista

Postprzez DarkFire » 12 lut 2012, o 15:18

Ogier przemilcza? kilka pierwszych wypowiedzi klaczy reaguj?c jedynie mi?ym u?miechem na pysku. S?ysz?c jej pytanie o stosunki z Diamondem pog?adzi? si? kopytem po podbródku i zacz?? mówi?.
- S?dz? ?e mog? Ci to powiedzie?. Jako szefow? darz? Ci? sporym zaufaniem a nasze obecne stosunki poza prac? jedynie utwierdzaj? mnie w przekonaniu ?e mog? Ci zaufa?. Widzisz t? bransolet?? - Ogier odsun?? si? od sto?u i wskaza? na tylne kopytko na które za?o?ona by?a m?ska czarno-szara bransoleta. - Chroni mnie przed czym?... Gdy j? zdejm? staj? si?... - Wyszepta? jej na ucho powa?nym g?osem tak by wiedzia?a ?e to nie ?arty. - Wampirem. Sta?em si? nim dzi?ki Nomi. Mojej ukochanej. Chcia?a mnie ocali? nie wiedz?c ?e jednocze?nie wpuszcza we mnie chorob? która powoli mnie zabija?a. Nie wiem czemu ale moje cia?o nie jest w stanie wytrzyma? stanu wampiryzmu. - Ponownie podsun?? si? do sto?u i kontynuowa?. - Nomi równie? u?ywa bransolet jako blokada na wampiryzm jednak?e jej to nie zabija. Kiedy? zgubi?a swoje bransolety a by?y one potrzebne do wytworzenia tej mojej. Diamond je znalaz? a ?e bardzo mu si? ?pieszy?o wbiegaj?c do mojego domu zniszczy? drzwi wej?ciowe. - Mówi? to bardzo powa?nym tonem z kamienn? twarz?. Gdy sko?czy? na pysk powróci? mu u?miech. - Mam nadziej? ?e zachowasz to dla siebie.
Obrazek
Obrazek

DarkFire
Upadły Anioł

Postprzez Bright Dawn » 12 lut 2012, o 15:32

Bright z wielkimi oczami s?ucha?a opowie?ci Darka. By?a ona... nieprawdopodobna. Zbyt nieprawdopodobna, jak na jej wysoce racjonalistyczny i sceptyczny umys?.
-Przecie? to czysty absurd... Wampir? Jak? Przez co? To jest technicznie niemo?liwe, wampiry ?yj? tylko jako nietoperze b?d? jako inne zmutowane zwierz?ta w Lesie Everfree... -Pomy?la?a, po czym odpowiedzia?a g?osem wskazuj?cym na niedowierzanie i sceptycyzm:
-Owszem, zachowam to dla siebie. Ale ?e... jak? Przecie? to jest naukowo, technicznie i w ka?dy inny racjonalny sposób niemo?liwe, aby? ot tak przez co? sta? si?... no... tym. Jakie? nadnaturalne moce, a takie moce posiadaj? tylko Ksi??niczki, jako najpot??niejsze istoty w ca?ej Equestrii... I nigdy nie s?ysza?am o chorobie, która by bezpo?rednio wprowadza?a w taki stan... -Po czym doda?a g?osem, mówi?cym jasno, ?e ''ja w to nie wierz?'', patrz?c si? prosto w oczy Darkowi:
-To jest wysoce irracjonalne.

Bright Dawn
Racjonalista

Postprzez DarkFire » 12 lut 2012, o 15:41

S?uchaj?c jej wypowiedzi zacz?? je?? swoje ciasto.
- Ciesze si? ?e zachowasz to dla siebie. A co do nieprawdopodobie?stwa ca?ej tej sytuacji... Nic na to nie poradz?. Niestety nie mog? Ci udowodni? ?e jestem wampirem. Zdj?cie tej bransolety a potem ponowne jej na?o?enie zabi?oby mnie. B?d?c wampirem umiera?bym powoli. Ze mn? dzia?o si? wiele dziwnych rzeczy. I to takich na prawd? dziwnych. To ?e jestem wampirem to tylko jedna z nich.
Za ka?dym razem gdy mówi? s?owo wampir jego g?os wycisza? si? tak by Tylko Bright mog?a to us?ysze?. Ko?cz?c wzi?? si? znowu za jedzenie ale po chwili doda?.
- Je?eli chcesz to zobaczy? na w?asne oczy mog? poprosi? Nomi by Ci pokaza?a. Ona nie jest zagro?ona.
Obrazek
Obrazek

DarkFire
Upadły Anioł

Postprzez Bright Dawn » 12 lut 2012, o 16:38

S?ysz?c s?owa o mo?liwo?ci ?mierci Darka w wyniku zdj?cia owej chroni?cej bransolety, jak i ca?? dalsz? wypowied?, Bright - mimo i? nadal nie wierzy?a w ca?? sytuacj? - postanowi?a powstrzyma? swoj? ciekawo?? i ch?? obalania tego - dla niej - absurdalnego mitu o wampiryzmie. Postanowi?a oficjalnie zaakceptowa? opowie?c Darka, w g??bi pozostaj?c do niej bardzo sceptyczna.
-Nie, nie chc? dowodów. Mimo wysokiego stopnia irracjonalno?ci, nie chc? aby ktokolwiek ucierpia? na tym. Po prostu, zostawmy ten temat za sob?. -Powiedzia?a wymijaj?co z serdecznym u?miechem na twarzy, powoli ko?cz?c jedzenie drugiego kawa?ka swojego jagodowego ciasta. Po chwili jednak, jedna my?l j? obudzi?a:
-Aaaa, i jedna sprawa formalna. Potrzebuj? Twój adres, mój drogi. B?dziesz u mnie pracowa? na zlecenie, czyli nie b?dziesz pracowa? codziennie, a b?dziesz dostawa? wcze?niej umówiony udzia? w sprzedanych produktach, przy których produkcji bra?e? udzia?. B?d? musia?a po Ciebie przychodzi? lub jako? inaczej informowa?, ?e jest praca. -Powiedzia?a zdecydowanie, aczkolwiek z mi?ym i ?agodnym spojrzeniem.

Bright Dawn
Racjonalista

Postprzez Autumn Leaf » 12 lut 2012, o 18:42

Drzwi otworzy?y si? lekko skrzypi?c, dzwoneczek u góry zadzwoni? rado?nie, troch? zimnego powietrza i ?niegu wpad?o do pomieszczenia. Do S?odkiej Kostki Cukru wszed? pewnym krokiem ?aciaty ogier, dumnie unosz?c g?ow? u?miechaj?c si? od ucha do ucha.
Podszed? do lady. Pani Cake która w tym momencie pe?ni?a rol? sprzedawcy u?miechn??a si? do niego szeroko i zapyta?a
- W czym mog? ci s?u?y? skarbe?ku?
Ogier u?miechn?? si? szerzej. Zbli?y? si? do lady, rozejrza? si? naoko?o i cicho szepn?? jej do ucha zas?aniaj?c pyszczek kopytkiem tak by nikt inny w SCC nie s?ysza? -To bardzo wa?ne. Chcia?bym zamówi? na wtorek specjalnie du?? bombonierk? - czekoladki najlepiej w kszta?cie s?oneczek.
- Rozumiem - u?miecha?a si? dalej pani Cake notuj?c wszystko skrupulatnie w swoim zeszycie - A jakie smaki ci? interesuj?? I chyba serduszka by?yby lepsze, bo to pewnie dla twojego specjalnego kucyka - doda?a Pani Cake
-O nie nie tylko s?oneczka tylko s?oneczka. - Autumn zauwa?y?, ?e zbyt g?o?no to powiedzia?, lekko si? zarumieni? rozgl?daj?c si? po sali po czym znowu zni?y? swój g?os by by? ledwo s?yszalny.
- To kategorycznie musz? by? s?oneczka ?adne kwiatki motylki czy serduszka. A smaki hmm - zacz?? si? zastanawia? - my?l? ze Whisky, Wódka, Ajerkoniak, Wi?niówka, b?d? odpowiednie. Zreszt? ca?? gam? alkoholi poprosz?, wszystko co macie na skaldzie. - doko?czy? mru??c szcz??liwie oczka.
Pani Cake by?a lekko zszokowana, po czole sp?yn??a jej ?ezka, prawie jej d?ugopis wypad? z kopytka, ale nic nie powiedzia?a tylko wszystko zapisa?a. Ró?nych klientów go?ci? SCC, a ten nie by? jednym dziwnym.
- Dobrze skarbe?ku jeszcze jakie? ?yczenia? - Pani Cake nie by?a pewna czy dobrze zrobi?a zadaj?c kolejne pytanie ogierowi, zwa?ywszy na wcze?niejsze jego dziwne pro?by.
- Tak - doda? cichutko ogier - Niech b?d? zapakowane w pi?knym stalowym pude?eczku, czerwonym w kszta?cie serca zamkni?tym na k?ódk?. Nie musicie dorabia? kluczyka nie s?dz? by by? potrzebny.
Wi?cej kropelek pojawi?o si? na czole pani Cake - pude?ko w kszta?cie serca zamkni?te na k?ódk? - notowa?a dalej.
- Co? jeszcze? - rzek?a z lekkim j?kni?ciem, ba?a si? co teraz wymy?li ?aciaty ogier.
Autumn podrapa? si? chwil? kopytkiem po g?owie w zastanowieniu, po czym pokr?ci? g?ow? w negacji.
- Dobrze. W takim razie twoje zamówienie b?dzie gotowe na wtorek- to rzek?szy pani Cake wysz?a na zaplecze, potrzebowa?a chwilk? dla siebie by och?on??.

Obrazek

Autumn odwróci? si? i ju? mia? wychodzi? gdy nagle dojrza? przy stoliku w k?cie znajomego ogiera. Podszed? bli?ej by si? przywita?.
- Strza?eczka Darky - z?apa? go za kopytko i potrz?sn?? w ge?cie przyja?ni. Jednoro?ec upad? z krzes?a na tward? pod?og?. Autumn nie za bardzo si? tym przej?? jego wzrok pow?drowa? na ?licznie ubarwion? niebiesko - zó?t? klacz pegaza.
- Wow, kogo my tu mamy, ale masz wyczesan? siostr? Darky i nic nie mówi?e?. Takim skarbem powiniene? si? chwali?. - po czym zwróci? si? do klaczy - Zapewne wszystkie ogiery w tym mie?cie b?d? si? teraz o ciebie bi?y ?liczna, wi?c lepiej uwa?aj. - pu?ci? do niej oko i uca?owa? delikatnie jej kopytko u?miechaj?c si? szeroko.
- Chcia?bym z wami pogaw?dzi? moi drodzy ale niestety spiesz? si?. Mam tyle spraw na g?owie. Bywajcie do nast?pnego.
To rzek?szy wybieg? z SCC. Dzwoneczki na jego derce zadzwoni?y g?o?no.

Z/T
WS....BS.....S.....T....PER...AG...INT....FEL...WP....HP
37.....29....40....40....34...39....32....32.....31....16

Jeżeli szczęście jest przeszkodą dla zbawienia.
To osądzi mnie bezduszna wieczna noc.

Obrazek
Autumn Leaf
Wieczny Optymista

Tytuł Użytkonika: Celestia Slave
Uroczy Znaczek: Jesienny Liść
Lubi: pomagać innym, księżniczka Celestia
Nie Lubi: moknąć, fałszywych i dwulicowych kucy
Strach: nietoperze, las Everfree
Stan: kawaler
Koneksje Rodzinne: wuj Steel siostry Shiver Summer Spring Winter
Rasa: Kuc Ziemny
Charakter: praworządny dobry

Postprzez DarkFire » 12 lut 2012, o 19:13

Tak. To najlepsze wyj?cie. - Powiedzia? u?miechaj?c si? przyja?nie do klaczy. S?ysz?c pro?b? kiwn?? g?ow? a obok niego pojawi?a si? lewituj?ca torba z której wyj?? pióro oraz notes. Wyrwa? jedn? kartk? i napisa? na niej swój adres. Poda? kartk? klaczy wci?? mi?o is? u?miechaj?c - Prosz?. - Chwil? si? zastanowi? i wpad? na pewien pomys?. - Wiesz co? To chyba nie b?dzie Ci jednak potrzebne. - Notes za?wieci? si? i b?ysn??. Poda? jej go i kontynuowa? wypowied? - Ka?da kartka spalona w jakimkolwiek ?ródle ognia zostanie wys?ana do mnie. - Na dowód spali? jedn? z nich a ta po chwili pojawi?a si? znowu obok niego. - Widzisz? Prosz? bardzo. - Poda? jej notes puszczaj?c do niej oko. W tym, momencie obok pojawi? si? Autumn. Darky chcia? wsta? i poda? mu kopyto ale zanim to zrobi? ju? le?a? na ziemi wywrócony si?? ziemnego kuca. Zanim zd??y? wsta? i si? ogarn?? Leaf ju? opu?ci? budynek.
- No tak... Ten ch?op ma si??... - Powiedzia? lekko zirytowany ale zamaskowa? to u?miechem.
Obrazek
Obrazek

DarkFire
Upadły Anioł

Postprzez Bright Dawn » 12 lut 2012, o 20:12

-Hm, a to dziwne... -Skomentowa?a krótko ow? - dla niej - dziwn? sytuacj?. Ale ju? z nim prze?y?a tyle anormalnych sytuacji czy te? opowie?ci, ?e niezbyt si? tym przej??a.
-Nie mniej, bardzo praktyczne. Na pewno si? przyda do szybkiej komunikacji. -Doda?a sympatycznie, u?miechaj?c si? i chowaj?c notesik do niewielkiej kieszonki w plecaczku. Tu? po tym, wzi??a ostatniego k?sa swojego ciasta jagodowego z polew? ró?an?, ostatecznie je konsumuj?c, i wtem zauwa?y?a dosy? postawnego kuca, który zacz?? si? wita? z Darkiem w niezbyt subtelny sposób. Klacz lekko si? przestraszy?a i chcia?a pomóc Darkowi wsta?, gdy ów kuc nazwa? j? siostr? Darka i uca?owa? w kopytko. Ca?kowicie zmieszana Bright, chcia?a wszystko sprostowa?:
-Ale ja nie jestem...
Zanim zd??y?a sko?czy? wypowied?, kuc w tempie ekspresowym opu?ci? budynek. Przez pierwsze dwie sekundy klacz stara?a si? zrozumie? ca?? sytuacj?, po czym przypomniawszy sobie, ?e Dark le?y na pod?odze, pomog?a mu wsta?, jednocze?nie pytaj?c si? zmieszanym g?osem:
-?e tak si? spytam... Kto to by? do jasnej ciasnej?

Bright Dawn
Racjonalista

Postprzez DarkFire » 12 lut 2012, o 20:49

- To? Autumn Leaf. Znajomy. O ile dobrze pami?tam kiedy? naprawia? mi dom... Chyba po wybuchu ?wi?tego granatu z Antiochii... Tak... Kolejna dziwna historia której nie mam ochoty opowiada? bo i tak mi nie uwierzysz. - Za?mia? si? jednoro?ec i usiad? na krze?le - Dzi?kuj? za pomoc. - Sko?czy? jedzenie swojego ciasta.
- Hmmm... Diamond chyba ju? powinien by? w domu... Troch? tu przetrzyma?em Bright...
- No dobrze. Chyba czas by?my si? zbierali. Chyba ?e chcia?by? si? jeszcze gdzie? przej??? - Spyta? si? wci?? u?miechaj?c si? przyja?nie w jej stron? patrz?c w b??kitne oczy klaczy.
Obrazek
Obrazek

DarkFire
Upadły Anioł

Postprzez Bright Dawn » 12 lut 2012, o 21:19

S?ysz?c s?owa o jej sceptycyzmie, Bright u?miechn??a si? i odpowiedzia?a ?miej?c si?:
-No có?... Od Ciebie us?ysza?am wi?cej nieprawdopodobnych tre?ci ni? w ca?ej reszcie mojego ?ycia, tak wi?c jak tak dalej pójdzie, to mój umys? po prostu eksploduje... A tego chyba nie chce ?adne z nas, tym bardziej ja... Tak wi?c powstrzymam tym razem swoj? dociekliwo??...
Po pomocy Darkowi, spokojnie patrza?a sobie, jak on doka?cza swoje firmowe ciastko, gdy? nie mia?a nic lepszego do roboty. Siedzia?a, patrza?a, i my?la?a nad tym, co dzi? prze?y?a. Jej racjonalny i sceptyczny umys? zosta? zbombardowany przez opowie?ci kuca, który jest ju? jej pracownikiem, z i którym nied?ugo b?dzie sp?dza? wiele wolnego czasu.
-Mo?e po pewnym czasie si? wi?cej dowiem i uda si? to wszystko jako? racjonalnie wyja?ni?... -Pomy?la?a, gdy Dark ju? sko?czy? je?? swoje ciastko, i spyta? jej si? o dalsze dzia?ania na ten wieczór. gdy spojrza? jej si? g??boko w oczy, tym razem j? co? tkn??o. Ale szybko rozum interweniowa?. Odpowiedzia?a, tak?e patrz?c si? mu w oczy, od których nie mog?a oderwa? wzroku:
Ym... No... Mo?e... (interwencja umys?u) To znaczy... Chcia?abym naprawd? z Tob? jeszcze sp?dzi? dzi? czas, ale pewnie Diamond na mnie niecierpliwie czeka... I ja tak?e si? za nim st?skni?am, powinnam ju? wraca?... -Po czym wsta?a z krzese?ka, i podchodz?c do Darka, powiedzia?a czu?ym i mi?ym g?osem:
-Ale przecie? b?dziemy mieli jeszcze mnóstwo okazji aby zamieni? ze sob? wiele s?ów, jak to mia?o miejsce dzisiaj, nieprawda??

Bright Dawn
Racjonalista

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Sugarcube Corner