Wzgórze

Ponyville nie jest duże, ale zdarza się, że pewne miejsca są wysunięte bardziej... przy okazji są dość oddalone od centrum. Znajdują się tutaj gospodarstwa, jak na przykład farma rodziny Apple, ale także szkoła i zdarza się tutaj mieszka niektórym kucykom.

Moderatorzy: Mistrz Gry, Kojira, Reetmine, Tali, Sal Ghatorr, SilentGrass

Re: Wzgórze

Postprzez DiamondDust » 8 gru 2011, o 15:05

Dust pochwyci? spojrzenie Tali. Kiedy ponownie si? obróci?, aby sprawdzi?, na co patrzy si? zebra, u?miechn?? si? promieni?cie.
-Za t? przys?ug? na pewno Ci go kupi?. Skoro i tak s?u?y?a? w partyzantce, jedna bro? mniej lub wi?cej ró?nicy Ci nie zrobi. Obsydianowy, wysuwany teleskopowo... Trudno b?dzie przegapi?.
Przy?o?y? kopytko do oczu i skrzywi? si?, kiedy dotkn?? zapuchni?tego. Mimo to jednak, zdo?a? dojrze? targ. Wskaza? na niego kopytkiem i powiedzia?.
-Dobra, pójd? tam jak najszybciej, mo?e nawet teraz. jako? Ci? znajd? Tali. Ju? sobie wyobra?am, jak b?d? wygl?da?, z ko?czanem, ?ukiem, kusz? i no?o-mieczem przy pasie. No có?, nie ma co si? obija?. Do zobaczenia!
Po tym wyj?? harmonijk? z ko?czanu i, przygrywaj?c na niej co jaki? czas, zacz?? do?? szybkim, skocznym krokiem i?? w kierunku targu.

[zt]
Diamond amant&Reflexive kobieciarz
Best Friends Forever
WS - BS - S - T - Per - Int - Ag - FEL - WP
33 - 42 - 22 - 16 - 32 - 45 - 30 - 33 - 42

+5 do BS za sesję

Obrazek
DiamondDust
Wieczny Optymista

Tytuł Użytkonika: Kuc Osobliwy
Uroczy Znaczek: Brak
Nie Lubi: Budzić się, alkoholu, wujka
Stan: Kawaler (Znowu)
Koneksje Rodzinne: Nie odkryte
Rasa: Jednorożec
Charakter: Praworządny neutralny
Multikonto: NIE

Postprzez Autumn Leaf » 8 gru 2011, o 16:44

Autumn przys?uchiwa? si? uwa?nie. M?ode kuce szykowa?y si? jak na wojn? a wcale si? na ni? nie zapowiada?o albo co? go omin??o i nic nie wiedzia?.
I sk?d do cholery ta zebra wytrzasn??a t? kusze o tej godzinie chyba ma jakie? znajomo?ci spod ciemnej gwiazdy.
- Obsydianowy miecz? - Autumn parskn?? - Marzenie ?ci?tej g?owy podobnie jak adamentowa zbroja. Trzeba mie? albo chody w Canterlocie albo zna? podziemia.
Zastanowi? si? pzrez chwil? po czym ruszy? za Diamondem, by? ciekaw co wymy?li? i po co mu by?a kusza?
- Czekaj Diamond ! - krzykn?? za znikaj?cym za wzgórzem jednoro?cem.
WS....BS.....S.....T....PER...AG...INT....FEL...WP....HP
37.....29....40....40....34...39....32....32.....31....16

Jeżeli szczęście jest przeszkodą dla zbawienia.
To osądzi mnie bezduszna wieczna noc.

Obrazek
Autumn Leaf
Wieczny Optymista

Tytuł Użytkonika: Celestia Slave
Uroczy Znaczek: Jesienny Liść
Lubi: pomagać innym, księżniczka Celestia
Nie Lubi: moknąć, fałszywych i dwulicowych kucy
Strach: nietoperze, las Everfree
Stan: kawaler
Koneksje Rodzinne: wuj Steel siostry Shiver Summer Spring Winter
Rasa: Kuc Ziemny
Charakter: praworządny dobry

Postprzez Grinch » 24 gru 2011, o 02:27

Pegaz, wreszcie dotar? do wzgórza znajduj?cego si? w Ponyville. Tutaj mo?na by?o z?apa? najpi?kniejsze widoki. Kucyk zdj?? swoje ca?e wyposa?enie i przykry? je swoim p?aszczem.
- Czas na chwile odpoczynku - Stwierdzi? Ogier odgarniaj?c ?nieg przed sob?.
Gdy ?niegu ju? nie by?o Grinch spokojnie usiad? i zacz?? wpatrywa? si? w gwiazdy...
Grinch
Bitter - Sweet

Stan: Beep Boop

Postprzez Trixie » 24 gru 2011, o 03:03

Wtem na wzgórzu nast?pi? wybuch bialego dymu.
-PATRZCIE Z ZACHWYTEM IGNORANCCY G?UPCY.- zakrzykn??a niebieska klacz z ob?oku.
W powietrze wystrzeli?a setka fajerwerków, w locie zlaczyly si? i przybra?y kszta?t ?wietlistego smoka.
Smok przelecia? tu? nad g?owami zebranych po czym eksplodowa? w rozb?ysku czerwonego ?wiat?a.
Cokolwiek zrobisz, Wielka i Wspania?a Trixie zrobi lepiej.
Trixie
Hrabia

Postprzez Grinch » 24 gru 2011, o 03:08

Siedz?cy na ?niegu Grinch zacz?? klaska? swoimi kopytkami.
- Pi?kna, czaruj?ca i du?o umiej?ca. Bardzo podoba? mi si? twój ma?y "wyst?p". Jestem Grinch - Powiedzia? pegaz k?aniaj?c si? przed Trixie.
- Jestem zaszczycony obecno?ci? takiej klaczy jak ty, tutaj - Doda? po chwili Ogier...

Dodane po 10 godzinach

Kucyk, popatrzy? si? na zegarek i mozolnie wsta? z ziemi, strzepuj?c z siebie ?nieg.
- Bardzo przepraszam ale godzina wskazuje ?e musz? niestety i??. Mam nadzieje ?e jeszcze si? spotkamy - Powiedzia? pegaz ca?uj?c klacz w kopytko.
Grinch po chwili na?o?y? swoje wyposa?enie i odlecia? w stron? ponyville...

[z/t]
Grinch
Bitter - Sweet

Stan: Beep Boop

Postprzez Trixie » 25 gru 2011, o 00:42

-JESTEEEM WIELKAAAAAA I WSSSSPANIALA TRRRIXIE!-krzykn??a klacz.
Po chwili zoorientowa?a si? ?e ca?? jej widowni? szlag trafi?.
Z braku innej widowni znikn??a w ob?oku bia?ego py?u.

[Zt]
Cokolwiek zrobisz, Wielka i Wspania?a Trixie zrobi lepiej.
Trixie
Hrabia

Postprzez DiamondDust » 29 gru 2011, o 19:28

Dust dotar? w ko?cu na wzgórze. kiedy by? ju? na szczycie, wyj?? ze swojego ko?czanu dwa czyste kubki i dwa termosy z gor?c? czekolad?. Spojrza? na pokrywaj?cy ca?? okolic? ?nieg i mrukn?? pod nosem:
-Có?, wsz?dzie ?nieg, trzeba mie? jak usi???.
Zaraz wyj?? te? gruby koc, który po?o?y? na miejscu, które by? pokryte najmniejsz? warstw? bia?ego puchu. Przeniós? tam reszt? rzeczy i stan?? obok. Spojrza? w gór?, w gwiazdy i westchn??. Zawsze lubi? patrze? w gwiazdy.
Best Friends Forever

+5 do BS za sesję

Obrazek
DiamondDust
Wieczny Optymista

Postprzez Bright Dawn » 29 gru 2011, o 19:42

Bright by?a tu? za nim, nieco pomagaj?c sobie skrzyd?ami przy wchodzeniu na wzgórze. No, mo?e nie nieco, tylko bardzo. Có?, trzeba korzysta? z darów natury. Stan??a obok Diamonda, gdy ten roz?o?y? koc oraz wyj?? termosy i kubki.
-Widz?, ?e w pe?ni przygotowany na wieczór, chyba jednak ta wizyta nie by?a w pe?ni przypadkowa... -Powiedzia?a mi?ym g?osem, po czym, uprzednio oczy?ciwszy kopytka ze ?niegu, usiad?a na kocu, blisko Diamonda.
-Pi?kne niebo... Na szcz??cie moi bracia i siostry nie planowali na dzisiejszy wieczór ?adnej ?nie?ycy... -Powiedzia?a, widz?c ogiera wpatruj?cego si? w gwiazdy, po chwili spyta?a si?, jeszcze bardziej do niego przybli?aj?c:
-Lubisz tak patrze? w niebo...? Cz?sto to bywasz...? To idealne miejsce... Spokój... Cisza... Nic nie zas?ania widoku...
Bright Dawn
Racjonalista

Tytuł Użytkonika: Pani Naukowiec
Uroczy Znaczek: Chmurka z prześwitującymi promieniami Słońca
Lubi: Spokój, porządek, kreatywność, odpowiedzialność, system władzy Equestrii, assuming direct control, naukę, technikę i technologię
Nie Lubi: Wszelkich używek, chaosu, egoizmu, krótkowzroczności, irracjonalizmu
Strach: Przed utratą kontroli nad sytuacją
Stan: Panna
Koneksje Rodzinne: Grinch - brat, główna rodzina w Cloudsdale. Przedstawicieli rodziny można spotkać w Canterlocie, na terenie Germaneigh, w Trotterdamie i innych miejscowościach środkowej Equestrii.
Rasa: Pegaz
Charakter: praworządny neutralny

Postprzez DiamondDust » 29 gru 2011, o 21:04

Dust obróci? si? w stron? pegaz i powiedzia?:
-Pewnie nie uwierzysz, ale to naprawd? by?o przypadkowe. Dot?d nie wiem jak, ale w tym ko?czanie trzymam wszystkie rzeczy, jakie mog? mi si? przyda?. A przecie? gor?ca czekolada w zim? to podstawa!
Znowu spojrza? w niebo. Mówi? powoli, próbuj?c si? zarówno skupi? na gwiazdach, jak i przypomnie? sobie odpowiedzi na pytania Bright.
-Tak, lubi? patrze? w niebo. jest ono codziennie niepowtarzalne, cho? zawsze mo?na zauwa?y? podobie?stwa. Wieczorem mo?na podziwia? kolejne uk?ady gwiazd, czasem zauwa?aj?c gwiazdozbiory których nikt nie widzia?... W dzie? po?o?y? si? i spokojnie patrze? na leniwie sun?ce chmury... Ostatnio niestety nie mog? znale?? czasu na wej?cie tutaj i cho? chwil? bezczynno?ci.
Diamond obj?? pegaz swoim kopytkiem i mówi? dalej:
-Rzadko kiedy kto? zak?óca cisz? tego miejsca. Prawie zawsze mo?na tutaj przyj?? i odpoczywa?. Masz racj?, nic nie zas?ania tutaj widoku. W?a?nie dlatego to jest moje ulubione miejsce poza moim domem...
Best Friends Forever

+5 do BS za sesję

Obrazek
DiamondDust
Wieczny Optymista

Postprzez Bright Dawn » 29 gru 2011, o 21:19

Bright za?mia?a, gdy Diamond wspomnia? o nadzwyczajnej warto?ci czekolady:
-Hehe, no tak oczywi?cie... Szczególnie dla mnie, gdy? jestem uzale?niona od s?odyczy... Taka moja ma?a s?abo??...
Gdy Diamond j? obj??, zrobi?o jej si? przyjemnie.. Poczu?a co? w g??bi siebie... Przybli?y?a si? do Diamonda najbardziej jak mog?a i opar?a si? o niego, k?ad?c g?ow? na jego barku i otulaj?c go swoim d?ugim ogonem...Ws?uchiwa?a si? w jego g?os uwa?nie... Po czym zacz??a mówi? cicho:
-Tak?e uwielbiam patrze? w niebo... Szczególnie w locie... Tak powoli lec?c na grzbiecie... Albo na chmurce jakiej? le?e?... Patrze? w gór? i rozmy?la?... Nad wszystkim... Ostatnio te? nie mia?am na taki odpoczynek czasu, by?am zaj?ta przygotowaniami otworzenia pracowni, realizacji mojego celu... Ale teraz... My?l?, ?e b?d? mia?a na odpoczynek wi?cej czasu... -Po czym wtuli?a si? w Diamonda, i doda?a, spogl?daj?c mu w oczy...:
-Wygl?da na to, ?e nasze charaktery s? sobie bli?sze ni? s?dzili?my... Przynajmniej w tej kwestii...
Bright Dawn
Racjonalista

Lubi: Spokój, porządek, kreatywność, odpowiedzialność, system władzy Equestrii, assuming direct control, naukę, technikę i technologię
Koneksje Rodzinne: Grinch - brat, główna rodzina w Cloudsdale. Przedstawicieli rodziny można spotkać w Canterlocie, na terenie Germaneigh, w Trotterdamie i innych miejscowościach środkowej Equestrii.

Postprzez DiamondDust » 29 gru 2011, o 21:39

Dust u?miechn?? si? do Bright i zacz?? bawi? si? jej d?ugimi w?osami. Kiedy pegaz si? w niego wtuli?a, poczu? wewn?trzne ciep?o, powoli rozchodz?ce si? po ca?ym ciele. W ko?cu powiedzia?, równie? cicho:
-Mam nadziej?, ?e znajdziesz troch? wi?cej wolnego czasu. Szczególnie teraz.
Spojrza? prosto w jej niebieskie oczy. Doda? zaraz, ci?gle si? w nie wpatruj?c:
-Nigdy bym nie podejrzewa?, ?e gdziekolwiek spotkam tak podobnego mi kuca... Tym bardziej nie podejrzewa?em, ?e si? w nim zakocham.
Best Friends Forever

+5 do BS za sesję

Obrazek
DiamondDust
Wieczny Optymista

Postprzez Angel » 29 gru 2011, o 21:43

Cicho, ?eby nie sp?oszy? znajduj?cej si? na szczycie wzgórza parki, Valor Angel rozstawi? kolejne g?o?niki dooko?a. Ziewn?? lekko, zm?czony wyjmowaniem ci??kich pakunków z torby. Postanowi?, ?e rozstawi je jeszcze tylko w jednym miejscu. Ruszy? ponownie do miasteczka, licz?c na to, ?e nie zosta? zauwa?ony.
[z/t]
Byłem Angelem zanim stało się to mainstreamowe.
Angel
Wieczny Optymista

Tytuł Użytkonika: Mistrz Zepsucia
Stan: Wyrąbane

Postprzez Bright Dawn » 29 gru 2011, o 21:55

-Nie wiem... Mam du?o pomys?ów... Chc? co? osi?gn??... Samorealizacja to u mnie sprawa kluczowa... B?dziesz musia? to u mnie zrozumie?...Ale... postaram si?... -Odpowiedzia?a spokojnie, staraj?c si?, aby Diamond zrozumia? jej podej?cie do ?ycia. Chcia?a jeszcze co? doda?, gdy Diamond wyzna? jej g??bokie uczucie...
Delikatnie si? przestraszy?a, jej serce zabi?o mocniej, ci?nienie krwi wzros?o...
Zakocha?...? Po jednym dniu...? Niemo?liwe, to idzie za szybko... Zbyt gwa?townie... Mog? straci? kontrol?... Wycofa? si?...? Póki nie jest za pó?no... Aby bardziej nie cierpia?... Aby ochroni?... -Przez g?ow? Bright przelatywa?y najró?niejsze my?li, jej twarz wygl?da?a na przestraszon?, przyt?oczon?... Przez pewien czas ca?kowicie si? wy??czy?a na ?wiat zewn?trzny pod nat?okiem my?li... Po kilkunastu sekundach, spyta?a si? Diamonda, niepewnym g?osem:
-Diamondzie... Za-zakocha?e? si? we mnie...?
Zna?a odpowied? na to pytanie, ale nie by?a w stanie wypowiedzie? nic bardziej skomplikowanego... Powiedzia?a to, aby zyska? sobie wi?cej czasu na konkretn? odpowied?, na pouk?adanie wszystkiego w g?owie, zanalizowanie problemu...
Bright Dawn
Racjonalista

Postprzez DiamondDust » 29 gru 2011, o 22:26

Dust przesta? bawi? si? w?osami pegaz, gdy zobaczy? jej reakcj? na jego wyznanie. Zmiesza? si? lekko, ale nie da? tego po sobie pozna?. Ledwo zauwa?alnie si? u?miechn?? i znowu zacz?? powoli porusza? kopytkiem. Powiedzia? cicho, patrz?c Bright w oczy:
-Tak, zakocha?em si? w Tobie. Pytanie - co czujesz Ty?
Best Friends Forever

+5 do BS za sesję

Obrazek
DiamondDust
Wieczny Optymista

Postprzez Bright Dawn » 29 gru 2011, o 22:41

-Po prostu powiem, co czuj?... Szczero?? do bólu... -Pomy?la?a Bright, po czym wzi??a g??boki oddech, i zacz??a mówi?:
-Polubi?am Ci?, zainteresowa?e? mnie, swoim charakterem, spojrzeniem na ?wiat, i w ogóle, wszystkim... Jeste? mi?y, inteligentny, m?dry, i naprawd? s?odki i uroczy... To wszystko mi si? w Tobie bardzo podoba, i naprawd? chc? by? blisko Ciebie... Ale... -Przerwa?a na chwil? wypowied?, w razie czego szykuj?c si? do reakcji obronnej... -Ale jeszcze jest zdecydowanie za wcze?nie, abym poczu?a do Ciebie co? g??bszego, nie jestem kucykiem, która ?atwo si? przywi?zuje do innych, potrzeba czasu, aby we mnie si? obudzi?o co? g??bszego... Nie mniej... bardzo Ci? lubi?, za to, jaki jeste?, i chc? by? przy Tobie... Z Tob?... -Po tych s?owach, wtuli?a si? mocno w Diamonda, zamkn??a oczy, i poca?owa?a go nami?tnie, d?ugo...
Bright Dawn
Racjonalista

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Obrzeża