Jadalnia

To tutaj organizuje się największe przyjęcia w stylu Pinkie Pie! Wszystkie słodkości i wypieki równie? powstają właśnie tutaj. Można przyjść, zamówić sobie coś słodkiego na osłodę życia. Usiąść i chwilkę i odsapnąć.

Moderatorzy: Mistrz Gry, Kojira, Reetmine, ReflexivoArco, Tali, Sal Ghatorr

Re: Jadalnia

Postprzez Grinch » 21 gru 2011, o 17:44

Do Sugarcube Corner wszed? Grinch. Na g?owie pegaza widnia? wielki guz, za? jego prawemu skrzyd?o brakowa?o kilkunastu piór. Kucyk w?a?nie teraz czu? si? gorzej ni? wygl?da?...
Grinch
Bitter - Sweet

Stan: Beep Boop
Multikonto: NIE

Postprzez Angel » 21 gru 2011, o 17:51

Valor Angel zerkn?? przez okno - ?nieg ju? wyra?nie zel?a?. Wida? to by?o równie? po ilo?ci kucyków, które teraz znacznie liczniej wchodzi?y do jadalnii. Przez chwil? si? zastanawia?, czy nie zaproponowa? Fluttershy przeniesienia si? gdzie indziej, ale wtedy wpad? mu w oko br?zowy pegaz, wygl?daj?cy na nieco uszkodzonego. Odwróci? si? do towarzyszki.
- Hej, tamten kuc jest troch? poobijany, a wspomnia?a?, ?e cz?sto zajmujesz si? zwierz?tami. Mo?e obejrzysz, co z nim nie tak?
I, zanim rozmówczyni zd??y?a zareagowa?, pomara?czowy jednoro?ec wsta? i podszed? do pegaza.
- Cze??, jestem Valor Angel, jeden z w?a?cicieli pubu le??cego niedaleko st?d. Chod?, moja przyjació?ka zajmie si? tob? odpowiednio zajmie.
Byłem Angelem zanim stało się to mainstreamowe.
Angel
Wieczny Optymista

Tytuł Użytkonika: Mistrz Zepsucia
Stan: Wyrąbane

Postprzez Fluttershy » 21 gru 2011, o 18:10

Fluttershy pokr?ci?a ze zw?tpieniem g?ow? widz?c, jak Angel zgarnia kompletnie nieznanego mu kucyka. Polecia?a jednak za swym nowym przyjacielem, aby obejrze? kontuzje pegaza.

- O jejku, musia?e? si? mocno o co? uderzy?... - Odwróci?a si? do Angela z niepewn? min?. - Gdybym mia?a troch? lodu i banda?, posk?ada?abym go szybciutko, ale chyba nie mamy ?adnych materia?ów...
Fluttershy
Miłosnik przyrody

Uroczy Znaczek: Motylki
Lubi: Być miłą, małe smoki, przyjaciół, zwierzątka, jak jest spokojnie, oraz kiedy nie ma kontaktu z czymś strasznym
Strach: Właściwie to prawie wszystkiego się boi...
Stan: Panna
Rasa: Pegaz

Postprzez Shady Surprise » 21 gru 2011, o 18:15

Fioletowow?osy kucyk,wszed? do pomieszczenia zostawiaj?c troch? w tyle swoj? przyjació?k?. Klacz nigdy tu nie by?a. Zreszt? s?abo zna?a tereny Ponyville, poniewa? nie mia?a czasu zapami?tywa? miejsc podczas swoich podró?y.
- Mog?am si? tak nie spieszy? z tym przyj?ciem tutaj. - pomy?la?a.
Ekwipunek:
- Ekskluzywny Scyzoryk z ?y?k? i widelcem
- Menaszka obozowa
- Magiczna Peleryna
- Plecak podró?niczy
- Racja ?ywno?ciowa od BrightDawn
Sakiewka: 14 Monet
Shady Surprise
Wędrowiec

Postprzez Bright Dawn » 21 gru 2011, o 18:16

Brightdawn zaraz za Shady dolecia?a do cukierni.
-Co si? tak ?pieszysz moja droga? -Spyta?a retorycznie.
Po wej?ciu do ?rodka, podesz?y do lady:
-Hmmm... Ja bior? 4 truskawkowe babeczki z lukrem. A Ty? -Powiedzia?a z u?miechem
Bright Dawn
Racjonalista

Tytuł Użytkonika: Pani Naukowiec
Uroczy Znaczek: Chmurka z prześwitującymi promieniami Słońca
Lubi: Spokój, porządek, kreatywność, odpowiedzialność, system władzy Equestrii, assuming direct control, naukę, technikę i technologię
Nie Lubi: Wszelkich używek, chaosu, egoizmu, krótkowzroczności, irracjonalizmu
Strach: Przed utratą kontroli nad sytuacją
Koneksje Rodzinne: Grinch - brat, główna rodzina w Cloudsdale. Przedstawicieli rodziny można spotkać w Canterlocie, na terenie Germaneigh, w Trotterdamie i innych miejscowościach środkowej Equestrii.
Charakter: praworządny neutralny

Postprzez Grinch » 21 gru 2011, o 18:24

- Spotka?a mnie zaspa i ga???. Jestem Grinch niedawno si? wprowadzi?em do ponyville - Powiedzia? pegaz zdobywaj?c si? na ma?y u?mieszek...
Grinch
Bitter - Sweet

Postprzez Shady Surprise » 21 gru 2011, o 18:28

- Ja mo?e wezm? placka jab?kowego i 2 babeczki truskawkowe z lukrem.
Shady by?a ca?a zdyszana. W sumie to sama nie wie czemu si? tak spieszy?a. Podekscytowanie?
Podczas gdy kucyk obs?uguj?cy Bright poszed? po zamówienie Pegaz odezwa? si? gwa?townie:
- Fajnie nam si? przy tym odgarnianiu ?niegu rozmawia?o. Mo?e porozmawiamy troch? o sob.. - klacz szybko przerwa?a.
-Chwilka, zaraz czy to nie twój brat? Ca?y jest poobijany, mówi?a? ?e jest twoim przeciwie?stwem. Je?eli si? myl? to przepraszam, ale po prostu mam takie przeczucie.
Ekwipunek:
- Menaszka obozowa
- Magiczna Peleryna
- Plecak podró?niczy
Shady Surprise
Wędrowiec

Postprzez Fluttershy » 21 gru 2011, o 18:32

- O nie, nie mo?emy ci? zostawi? w takim stanie... - powiedzia?a Fluttershy, spogl?daj?c na pegaza. Zastanowi?a si? g??boko, po czym wpad?a na genialny pomys?. By? tak wspania?y, ?e nie mog?a si? powstrzyma?, z rado?ci musia?a a? krzykn??. Zaczerpn??a g??boki oddech - Jeeej. Mo?emy i?? do mojej przyjació?ki, Rarity. Ona ma zawsze sporo materia?ów, na pewno z jej pomoc? ul?ymy ci troch?...

Fluttershy u?miechn??a si? ciep?o do s?uchaj?cych j? ogierów, a nast?pnie skierowa?a si? ku wyj?ciu.

[z/t]
Fluttershy
Miłosnik przyrody

Uroczy Znaczek: Motylki
Lubi: Być miłą, małe smoki, przyjaciół, zwierzątka, jak jest spokojnie, oraz kiedy nie ma kontaktu z czymś strasznym
Strach: Właściwie to prawie wszystkiego się boi...

Postprzez Angel » 21 gru 2011, o 18:36

Angel zmarszczy? brwi, obracaj?c g?ow? tak, aby zobaczy? kilka ró?nych punktów. Najpierw spojrza? na zalegaj?cy na dworze ?nieg, który doskonale sprawi?by si? w roli lodu. Potem skierowa? wzrok ku obrusom na sto?ach, które, podarte, mog?y zast?pi? banda?e. Na koniec popatrzy? na swoj? torb?, z której móg? w ka?dej chwili wyj?? potrzebne Fluttershy przedmioty. Westchn?? i poszed? za ?ó?t? klacz?, w?ócz?c przy tym nogami i ?piewaj?c pod nosem.
- I want to kill everybody in the world~
Wyszed? na mróz i ruszy? obok Fluttershy.
[zt]
Byłem Angelem zanim stało się to mainstreamowe.
Angel
Wieczny Optymista

Tytuł Użytkonika: Mistrz Zepsucia
Stan: Wyrąbane

Postprzez Bright Dawn » 21 gru 2011, o 18:37

-Tak, to on. Ale nie b?d? mu przeszkadza?. Zrobi? mu gadk? w domu. -Powiedzia?a z u?miechem.
-O, jest nasze zamówienie. -Po tych s?owach oba pegazy wzi??y swoje s?odko?ci i posz?y w kierunku stolika przy oknie.
-Mówi?a? co?, ale nagle przerwa?a?. Co chcia?a? powiedzie?? -Spyta?a si? Brightdawn.
Bright Dawn
Racjonalista

Lubi: Spokój, porządek, kreatywność, odpowiedzialność, system władzy Equestrii, assuming direct control, naukę, technikę i technologię
Koneksje Rodzinne: Grinch - brat, główna rodzina w Cloudsdale. Przedstawicieli rodziny można spotkać w Canterlocie, na terenie Germaneigh, w Trotterdamie i innych miejscowościach środkowej Equestrii.

Postprzez Grinch » 21 gru 2011, o 18:40

- Dobrze, z ch?ci? poznam kilka osób - Powiedzia? Grinch z wielkim u?miechem na twarzy.
Pegaz przez chwile porozgl?da? si? po sugarcube corner i ruszy? za Fluttershy...
[z/t]
Ostatnio edytowano 21 gru 2011, o 18:42 przez Grinch, łącznie edytowano 1 raz
Grinch
Bitter - Sweet

Postprzez Shady Surprise » 21 gru 2011, o 18:41

- Mo?emy poopowiada? sobie, co wartego opowiedzenia nas spotka?o. - odpowiedzia?a z u?miechem Shady.
Kucyk wzi?? do z?bów jedn? z babeczek.
Ekwipunek:
- Menaszka obozowa
- Magiczna Peleryna
- Plecak podró?niczy
Shady Surprise
Wędrowiec

Postprzez Bright Dawn » 21 gru 2011, o 18:49

Pegaz prze?u? dok?adnie i po?kn?? jedno z zamówionych ciastek, po czym powiedzia?:
-Hmm... Niech pomy?l?... Moje dotychczasowe ?ycie raczej nie by?o zbyt... ekscytuj?ce, tak to ujm?. Nie jestem osob? lubi?c? by? w centrum wydarze?, chocia? nie ukrywam, samotnie mog? robi? ró?ne rzeczy, nie tylko filozoficzne kontemplacje czy melancholijne podziwianie otoczenia. Kilka razy zrobi?am sobie rajd powietrzny po Lesie Everfree... I powiem, ?e jak na kogo?, kto nigdy nie stara? si? o aprobat? Wonderbolts, to by?am ca?kiem niez?a... Tylko par? otar?. A Ty, prze?y?a? du?o w swoim ?yciu?
Bright Dawn
Racjonalista

Postprzez Shady Surprise » 21 gru 2011, o 18:59

- U mnie te? nic ciekawego si? nie zdarzy?o. Mia?am jedynie problemy z rodzin?. To ju? na szcz??cie mam za sob? bo wyprowadzi?am si? i rozpocz??am swoj? podró? po ?wiecie. No i jeszcze zosta?a historia mojego znaczka. Wyobra? sobie, ?e uwielbiam strzela? do celu. Ale jedynie jednoro?ce umiej? strzela? z ?uku, wi?c wynalaz?am co? co nazwa?am shurikenem, dzi?ki temu nawet z kuca ziemnego b?dzie mistrz w strzelaniu.
Shady zjad?a ostatni k?s placka.
- A jaka jest twoj..na ksi??niczk? Celesti?! Przepraszam, ?e ca?y czas przerywam, ale ju? dochodzi 19:00 i zaraz zamykaj? hotel...Mo?e spotkajmy si? jutro na Placu w centrum Ponyville o godzinie 16:00?
Ekwipunek:
- Menaszka obozowa
- Magiczna Peleryna
- Plecak podró?niczy
Shady Surprise
Wędrowiec

Postprzez Bright Dawn » 21 gru 2011, o 19:03

Brightdawn zjad?a ostatnie ciastko, po czym zaproponowa?a swojej kole?ance
-Jaki tam hotel. Przenocujesz u mnie. Ja z bratem mamy wolny pokój go?cinny. Po co p?aci?, jak masz za darmo, w dodatku w przyjaznej atmosferze. Zgadzasz si?? -Powiedzia?a u?miechaj?c si?.
Bright Dawn
Racjonalista

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Sugarcube Corner