Sweet Lullaby's daycare & nursery

W centrum miasta zawsze jest pełno życia. Wiele młodych kucyków idzie do szkoły, na ulicach stoi stragan rodziny Apple... Na samym środeczku wybudowano też niewielką fontannę dla umilenia czasu kucyków.

Moderatorzy: Mistrz Gry, Kojira, Reetmine, ReflexivoArco, Tali, Sal Ghatorr

Re: Sweet Lullaby's daycare & nursery

Postprzez Fire Hell » 21 lis 2012, o 12:57

Fire uśmiechła się i zrobiła kilka niepewnych kroków. Uśmiech wyraźnie był wymuszony.
-Dziękuję.-
Powiedziała i wypiła musujący napoju. Ból niemal bił z jej pyska. Było jej trudno, lecz nieco trzeźwiejsza trzymała swe żale wewnątrz. Nie chciała tym nikogo obarczać, a najbardziej nie chciała tego robić komuś kto zajął się nią gdy była bardzo nie w stanie. Jadła i płakała.

Sęp między czasie przechadzał się po pokoju jakby czegoś szukał i gdy nic nie znalazł podszedł do Hell i wpatrzył się w nią pytająco
Obrazek Obrazek
Obrazek
Motyw przewodni postaci: Skillet-Monstar
Fire Hell
Mól książkowy

Tytuł Użytkonika: kocham noc
Uroczy Znaczek: czarny płomyczek
Lubi: Lune, Sweet Lulibly, Lucky Star i jej brata. No i wszystko co jest ładne. Kocha drogie rzeczy.
Nie Lubi: Ogółu żywych istot
Strach: Bycie zniewoloną
Stan: wolna
Koneksje Rodzinne: brak żywych członków. Zabici przez wiarę lub rodzice przez nią
Rasa: Jednorożka!
Charakter: Chaotycznie zły. Dla przyjaciół chaotycznie dobry. Ogólnie Chaotyczna.
Multikonto: NIE

Postprzez Sweet Lullaby » 21 lis 2012, o 14:17

Sweet Lullaby usiadła na przeciwko, spojrzała na Fire.
- Och, kochanie, widzę, że męczy cię coś poza kacem. - próbowała nakłonić ją do zwierzeń. W końcu wczoraj klacz wyglądała na kogoś kto potrzebuje szczerej rozmowy i podzielenia się z kimś swoimi problemami. Szkoda, że nie miała w tedy dla niej czasu. Z drugiej strony rozmowy po pijaku nie należą do najlepszych metod.
Sweet Lullaby
Wieczny Optymista

Tytuł Użytkonika: Opiekunka do dzieci
Uroczy Znaczek: serduszko w pieluszce
Lubi: dzieci
Nie Lubi: chamstwa
Strach: samotność na starość
Stan: stara panna
Koneksje Rodzinne: brak
Rasa: muł
Charakter: miły

Postprzez Fire Hell » 21 lis 2012, o 15:06

Fire nie podniosła wzroku znad miski.
-Wiesz jesteś moją pierwszą przyjaciółką. Kiedyś miałam zwierzątko, wilczka...-
Klacz pociągła nosem.
-Ma matka władała lodem. Zatruwała go, ja, ja... Ja o tym nie wiedziałam...-
Klacz wzięła kilka głębokich oddechów.
-Wilczek był bardzo słaby i cierpiał, a mój ojciec dał mi mój miecz i powiedział że to najlepsze rozwiązanie... Ja nie... Musiałam go zabić.-
Jednorożka pokręciła głową.
-Mogłam się domyślić, oni nie akceptowali mojej delikatności i uczucia którym darzyłam wilczka. Wtedy pierwszy raz odebrałam życie. Potem było już gożej. Podsłuchałam rozmowe rodziców, matka powiedziała że dłużej już by go nie mogła truć bo by wykitował, a ja bym się kapła.-
Łza spłynęła z oka Fire i wpadła do miski.
-Potem uciekłam z domu, na kilka tygodni. Miałam tylko medalion i płaszcz ze sobą. Z każdym dniem coś we mnie rosło, jakiś ból i nienawiść do rodziców za to co zrobili.-
Fire pociągła nosem.
-Zabiłam ich i sprawiło mi to przyjemność. Potem wpadłam w dziwny ciąg. Byłam źrebakiem, lecz mordowałam...-
Hell zerknęła na swoje kopytka jakby należały do kogoś innego.
-Do teraz to we mnie siedzi. Boję się że to demon, a ja go wpóściłam do środka.-
Klacz popatrzyła na mulice.
-Luna dała mi rok na poprawę, lecz boję się że to tylko sposób by pozbyć się mnie ze swojej okolicy i czekać na demona który zakorzenił się we mnie. Ja nie chcę ci zrobić krzydy. Proszę ucieknij jeśli zobaczysz że coś ze mną nie tak.-
Obrazek Obrazek
Obrazek
Fire Hell
Mól książkowy

Lubi: Lune, Sweet Lulibly, Lucky Star i jej brata. No i wszystko co jest ładne. Kocha drogie rzeczy.
Koneksje Rodzinne: brak żywych członków. Zabici przez wiarę lub rodzice przez nią
Charakter: Chaotycznie zły. Dla przyjaciół chaotycznie dobry. Ogólnie Chaotyczna.

Postprzez Sweet Lullaby » 21 lis 2012, o 15:23

Sweet Lullaby słuchała milcząc, zaś jej mina zrobiła się bardzo poważna.
- Oczywiście, będę o tym pamiętać. - powiedziała, zaś ton głosu i mina mówił, że wcale nie ma zamiaru machnąć na to ręką. - Nie bardzo znam się na demonach. Jeśli się tego obawiasz, to może powinnaś porozmawiać z kim, kto zna się na magii? Twillight Sparlke na przykład? Czy Księżniczka mówiła, że jesteś opętana? - zrobiła przerwę, westchnęła - Nie sądzę, by chciała się ciebie pozbyć. Wiesz co ważne jest w przyjaźni i podejściu do innych kucyków? Wiara w to, że chcą dla ciebie dobrze. Księżniczki są stare i bardzo, bardzo mądre. Myślę, że wszyscy powinniśmy ufać ich osądom.
- Myślę, że gdy mówiła, że powinnaś tutaj zostać, robiła to dlatego, że chce dla ciebie jak najlepiej. Naprawdę Fire, nie każdy kucyk jest wrogi i chce ci zaszkodzić.
Sweet Lullaby
Wieczny Optymista

Postprzez Fire Hell » 21 lis 2012, o 15:53

-Wiesz tego dnia na dorzynkach gdy się poznałyśmy, cały czas myślałam że wiedziesz mnie w płapkę.-
Fire spóściła łep.
-Ten wiedzmin...-
Wstrząsnął nią dreszcz.
-Wiedziałam że nie chce źle ale wyprowadził mnie z równowagi... Ja...-
Fire zamknęła na chwile oczy.
-Kochana jesteś. Ja na twoim miejscu nie umiała bym się tak zachować. Ale powiedz szczeże dużo ci kłopotów sprawiłam?-
Obrazek Obrazek
Obrazek
Fire Hell
Mól książkowy

Postprzez Lucky Star » 21 lis 2012, o 16:01

Lucky stanęła przed drzwiami, cały czas trzymając w pyszczku małe źrebię.
-Sw..t,sw..t -Nie potrafiąc nic powiedzieć wzięła dziecko na kopyto.
-Sweet! Sweet! Jesteś w domu? Mam bardzo ważną sprawę do ciebie! Halo! Jest tam kto?- Lucky nadal miała na całym ciele liczne poparzenia pierwszego stopnia i oczywiście resztki spalonego ogona też nie sprawiały, żeby klacz wygadała elegancko.
Lucky Star
Wieczny Optymista

Uroczy Znaczek: Rozbita szklanka
Lubi: prawie wszystkich iwszystko
Nie Lubi: Bycia samej
Strach: Przed Pajakami
Stan: Panna
Koneksje Rodzinne: Starsza siostra Shooting Satra
Rasa: Kucyk ziemny
Charakter: Wieczna optymistka

Postprzez Sweet Lullaby » 21 lis 2012, o 18:56

- Ja zawsze jestem szczera - odpowiedziała mulica - To żaden kłopot, naprawdę. Lubię mieć gości. Niestety muszę cię ostrzec, że drugi raz pijaną cię do domu nie wpuszczę - powiedziała ostro i wbiła w Fire Hell spojrzenie - Szczerze powiedziawszy to trochę się boje pijanych kucyków. I wystraszyłaś nieco dzieci, ale właściwie nie stało się nic złego i wszystko poszło dobrze.
W tym momencie do uszu obu klaczy doszło dobijanie się z dołu. Kto o tak wczesnej porze? Sweet Lullaby zastrzygła uszami.
- Czy to głos Lucky Star? - zapytała, nieco zdziwiona.
Sweet Lullaby
Wieczny Optymista

Postprzez Fire Hell » 21 lis 2012, o 20:01

-Dam sobie grzywe ogolić jeśli to nie Lucky-
Uśmiechła się Fire.
-Mam nadzieję że już mi się to nie zdarzy. Wiesz to dziwne bo choć ogółu społeczeństwa nie toleruje to lubię dzieci.-
Jednorożka uniosła łep uśmiechając się lecz w tym momencie pokuj zawirował jak szalony. W panice użyła magii i mrygnęła co okazało się skokiem na krótki dystans i miękim lodowaniem na mulicy.
-Oj było wina i bimbru z piwem nie mieszać-
Obrazek Obrazek
Obrazek
Fire Hell
Mól książkowy

Postprzez Shooting Star » 21 lis 2012, o 21:13

Niemowlę jakim Shooting się stał wierciło się jak mogło, aby wyrwać się z ramion starszej siostry. Ostanią rzeczą jaka chciał to było, aby mulica go takiego zobaczyła. Choć by pewnie i tak nie rozpoznała by go, tak samo jak jak Lucky. Z dorosłego ogiera stał się niemowlakiem, nie potrafił mówić, używać magi i nawet znikł mu jego uroczy znaczek. Jedynie pozostała mu świadomość kucyka dorosłego.
Shooting Star
Nadwrażliwy

Tytuł Użytkonika: Sportowiec
Uroczy Znaczek: Kij do basballa
Lubi: Sport, rodzinę, przebywanie w towarzystwie.
Nie Lubi: Bycia samemu, nietoleracji
Strach: O rodzine i bliskich
Stan: Kawaler
Koneksje Rodzinne: Brat młodszy Lucky Star
Rasa: Jednorożec

Postprzez Lucky Star » 21 lis 2012, o 21:24

Lucky nie wiedziała dlaczego Ogierek tak bardzo się wiercił.
-No spokojnie zaraz ciocia Lucky odda cię w dobre kopyta a potem znajdzie twoich rodziców. - Po tych słowach znów zawołała i pukała do drzwi. -Hallo, mam tutaj źrebaczka, chyba nawet niemowlę i to bez pieluszki! -Klacz spokojnie czekała aż drzwi przed jej nosem zostaną otwarte.
Lucky Star
Wieczny Optymista

Postprzez Sweet Lullaby » 22 lis 2012, o 09:40

Sweet Lullaby otworzyła drzwi i pierwsze co zobaczyła to popażoną i nadpaloną Lucky Star.
- Na grzywę Celestii! Lucky, co ci się stało? Był pożar w pensjonacie? - zawołała wyraźnie zszokowana - Jak się czujesz? Byłaś w szpitalu? Te oparzenia wyglądają paskudnie!
Dopiero potem zauważyła źrebaka. Przyjrzała się mu dokładnie, wyglądał bardzo znajomo.
- Shooting Star? - oczy mulicy otworzyły się szeroko ze zdziwienia - Co tu się właściwie dzieje?!
Sweet Lullaby
Wieczny Optymista

Postprzez Fire Hell » 22 lis 2012, o 11:05

Mulica poszła to też Fire podążyła za nią i niestety w połowie schodów grunt. Nim jednak gruchnęła o schody zdążyła mrygnąć... I wylądować między Lucky, a Sweet
-Tak ci ładnie w spalonym.-
Powiedziała wypuszczając z pyska tumany alhocholowego oddechu. Pytanie jak na tak powalający oddech ten słabogłów zareaguje.
Po tem jej nozdrza coś zwęszyły i przytknęły swą powierzchnie do zrebaczka.
-Znam to zaklęcie... Raz go użyłam na turnieju... Niby walki na serio i w systemie cios za cios ale wykluczyli mnie jak zaczarowanemu po tym jak mnie udażył skręciłam kark... Może nie powinnam odrazu karmić nim sępa...-
Na pysk Fire wyszło zastanowienie i ból... Brakowało jej czegoś... Czegoś ważnego.
Obrazek Obrazek
Obrazek
Fire Hell
Mól książkowy

Postprzez Lucky Star » 22 lis 2012, o 16:08

-Nie. Pensjonat stoi , podpalił mi się mój kostium ducha. -Powiedziała pozytywnie po czym dodała ponuro. -Straciłam wszystkie cukierki co nazbierałam. -Kiedy zobaczyła Hell od razu wrócił jej uśmiech na twarz. -Fire jak się masz? Znalazłam źrebaczka. -Pokazała dziecko Fire i Sweet. kiedy Sweet wspomniała o Shootingu, Lucky zaczęła się rozglądać. -Shooting? Gdzie? Nie widzę.
Lucky Star
Wieczny Optymista

Postprzez Shooting Star » 22 lis 2012, o 20:58

Kiedy Lucky zaprezentowała Shootinga, on nadal próbował się wyrwać z jej objęcia. Nagle usłyszał że, mulica go rozpoznała, co bardzo ucieszyło malca.
-Tak to ja! Nie wiem jak się stałem znów źrebakiem, musicie mnie zaprowadzić do kogoś kto zna się na magi! -Te słowa chciał powiedzieć , lecz znów z jego ust wychodziło tylko.- Da, ma, ula bra ....
Shooting Star
Nadwrażliwy

Tytuł Użytkonika: Sportowiec
Uroczy Znaczek: Kij do basballa
Lubi: Sport, rodzinę, przebywanie w towarzystwie.
Nie Lubi: Bycia samemu, nietoleracji
Strach: O rodzine i bliskich
Stan: Kawaler
Koneksje Rodzinne: Brat młodszy Lucky Star
Rasa: Jednorożec

Postprzez Fire Hell » 23 lis 2012, o 05:47

Klacz usiadła na ziemi i nagle zagarnęła do siebie Shoota, po czym zaczęła tulić go jak pluszowe zwierzątko.
-Lucky taki twój brat bardziej mi się podoba.-
Fire znała się trochę na magii, szczególnie na tej bojowej lecz czy ktoś to musiał wiedzieć? No chyba nie. Domysły można snuć. Wszak podróżowała więc wiele poznała.
Obrazek Obrazek
Obrazek
Fire Hell
Mól książkowy

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Centrum Miasta