Park

W centrum miasta zawsze jest pełno życia. Wiele młodych kucyków idzie do szkoły, na ulicach stoi stragan rodziny Apple... Na samym środeczku wybudowano też niewielką fontannę dla umilenia czasu kucyków.

Moderatorzy: Mistrz Gry, Kojira, Reetmine, ReflexivoArco, Tali, Sal Ghatorr

Re: Park

Postprzez Feather » 11 lip 2012, o 21:01

Gdy jednoro?ec przedstawi? si? bia?emu pegazowi, ten powoli, ale to bardzo powoli odwróci? g?ow? w jego kierunku. U?miechn?? si? i poda? kopytko Angelowi.
- A ja jestem Feather. Mi?o mi ci? pozna?. 
Pytanie o rok nieco rozbawi?o ogiera. Mia? ochot? wymy?le? jak?? kosmiczn? dat?, ale grzeczno?? wymaga?a jenak grzecznej odpowiedzi. 
- Jest rok [tu data]. A czemu pytasz?  
?askotek nie bardzo wiedzia?, co powiedzie?, tote? po tych s?owach zamilk?.
HP: 8
WS: 50 amulet Eldena(zdjęty amulet = (-10) pkt)
BS: 31
S: 26
T: 35
PER: 26
AG: 43 amulet Eldena
INT: 20
FEL: 50
WP: 30
Feather
Perwersyjny

Tytuł Użytkonika: Pan Łaskotek
Uroczy Znaczek: Piórko
Lubi: Łaskotki, czytać, łaskotki, zawierać znajomości, łaskotki, rozmawiać,
Nie Lubi: Krytyki, dwulicowych kucyków, cwaniactwa,
Strach: Pająki, posądzenie o molestowanie/wykorzystanie.
Stan: Zaręczony ze Spearmint
Koneksje Rodzinne: Nie wypiszę wszystkiego, bo ma największe na forum.
Córka- Feather Sway
Narzeczona- Spearmint
Synowie- Sunny i Shadow.
Rasa: Pegaz
Charakter: Chaotyczny dobry, perwersyjny
Multikonto: NIE

Postprzez Angel » 11 lip 2012, o 21:10

Jednoro?ec westchn?? z ulg?. Wygl?da?o na to, ?e min??o tylko par? miesi?cy... Wcale nie tak d?ugo. Wszyscy przyjaciele powinni ?y?, zmiany w ?wiecie te? nie powinny by? zbyt znacz?ce...
- Um... Pewnie i tak nie uwierzysz, ale kr?ci?em si? przej?ciami podwymiarowymi i nieco straci?em rachub? czasu...
Valor nie bardzo mia? pomys?, co powinien dalej zrobi?... Jednak w Ponyville by?o miejsce, które zawsze by?o otwarte, ch?tnie przyjmowa?o go?ci, mia?o alkohol i... Cz??ciowo nale?a?o do niego. Krótki chichot wyrwa? mu si? nieopatrznie z ust, zdo?a? go jednak szybko st?umi?. U?miechaj?c si?, zada? pytanie.
- Czy Utopia wci?? dzia?a?
Byłem Angelem zanim stało się to mainstreamowe.
Angel
Wieczny Optymista

Tytuł Użytkonika: Mistrz Zepsucia
Stan: Wyrąbane

Postprzez Feather » 11 lip 2012, o 21:26

- Co ci? tak ?mieszy?
Chichot wpada? w ucho pegazowi. Tak?e si? u?miechn??.
- ?eby przechodzi? przez wymiary potrzeba du?o mocy magicznej, za kilkudziesi?ciu arcyczarodziei. Albo masz prywatn? armie, albo robisz mnie w balona.
Pub Utopia... Nie lubi? tej meliny. 
- Chyba dzia?a... Ale nie chodz? tam. Jako? te miejsce niezbyt przypad?o mi do gustu. 
Pegaz wyci?gn?? butelk? cydru i pocz?stowa? ni? Angela.
- Pij, na zdrowie.
Po czym sam wyci?gn?? tak? i zacz?? pi?. Zauwa?y?, ?e zgubi? si? mu zegarek. Pewnie w kana?ach.
Feather
Perwersyjny

Córka- Feather Sway
Narzeczona- Spearmint
Synowie- Sunny i Shadow.

Postprzez Justice Royal » 11 lip 2012, o 21:36

ERROR
Ostatnio edytowano 17 sie 2012, o 17:15 przez Justice Royal, łącznie edytowano 1 raz
Justice Royal
Nadwrażliwy

Postprzez Catastrophe Machine » 12 lip 2012, o 13:59

- Podró?owa?am? Tak... I to ca?kiem sporo. W wieku 20 lat po opuszczeniu Canterlot wyruszy?am w podró? po Equestrii. Zwiedzi?am wszystkie wielkie miasta tego pa?stwa ale wszystkie przypomina?y pod tym czy innym wzgl?dem Stolice. Wszystkie oprócz Staliongradu. Ciekawy zbieg okoliczno?ci. Mój ojciec by? tam wysoko postawionym wojskowym, nie pami?tam jakiej rangi. W ka?dym razie okaza?o si?, ?e b?d?c jego córk? mog? za?apa? robot? w wojskowych sk?adach. Przez oko?o 6 miesi?cy mieszka?am tam a potem wyruszy?am za granice. By?am w królestwie Gryfów potem na sterowcu przedosta?am si? do Camelu i na Pó?nocne regiony Zebricki. I z powrotem statkiem do Equestrii. Ca?o?? zaj??a 2 lata i 8 miesi?cy. Po powrocie zamieszka?am tutaj.
Wróci?a wzrokiem do ulotki. "Lo?a Szale?ców" przemkn??o jej my?l. Ale Cytadela zosta?a zniszczona. Wprawdzie w astralnej pustce mog?y dryfowa? jakie? jej fragmenty jednak oficjalnie jej nie by?o. Kierowana przeczuciem, schowa?a kartk?.
- Pewnie kolejna sekta. - Wzruszy?a brakiem ramion. - Nie uwierzysz ale Ponyville obfituje w ca?? zgraje szale?ców. Wyró?ni? mo?na dwa typy. Takich kejotycznie pozytywnych - "Jak mnie, czasami" doda?a w my?lach - i takich co to uwa?aj?, ?e zbawi?/zniszcz? ?wiat. Znam takiego jednego, da si? ich lubi?...
Podesz?a do fontanny i przyjrza?a si? wodzie. "W miar? czysta... Mo?e?" Za?mia?a sie poczym wzi??a du?y oddech. Zanurzy?a pyszczek w wodzie. Przyjemnie ch?odna woda zamkn??a si? nad jej g?ow?. Trwa?a tak d?u?sz? chwil? po której wynurzy?a si?. Woda ?cieka?a jej z grzywy na p?yty chodnikowe.
- Od razu lepiej! Woda jest ?wietna i... ca?kiem smaczna. - Stwierdzi?a po chwili z namys?em. - Chyba teraz moja kolej na pytania. Zacznijmy mo?e od... Kim jeste?? Wprawdzie przedstawi?e? si? ale chyba nie mówi?e? czym si? zajmujesz.
WS:22 BS:29 S:22 T:26 PER:33 AG:32 INT:45 FEL:35 WP:45
Catastrophe Machine
Nadwrażliwy

Postprzez Azure Dawn » 12 lip 2012, o 14:28

Azure po ci??kiej robocie zdecydowa? si? odpocz?? w parku. Mo?e domu jeszcze nie ma ale ju? nie musi ?y? jak jaki? kompletny obszarpaniec. Mia? w swym tobo?ku podstawowe artyku?y s?u??ce do zachowania higieny osobistej. To, ?e b?dzie móg? si? tego wieczora umy? by?o ju? jakim? plusem!
Rozejrza? si? po okolicy. By?o tu par? kuców... w tym Feather. Siedzia? on ko?o nieznanego Azure'owi ogiera o pomara?czowym umaszczeniu. Lazurowy jednoróg zauwa?y? tak?e klacz, któr? widzia? u... Winter... tia... niewa?ne...
-Hej Feather!- Powiedzia? przechodz?c akurat obok ?askotka. Po chwili zaj?? ?awk? znajduj?c? si? obok tej, na której siedzia? Feather i jego pomara?czowy kolega.
Jedna amnezja to za mało? To zróbmy drugą! I to jeszcze z historią o jechanych innych wymiarach!1!
(Wiem, że avek zdeczka ujowy, ale już wolę taki niż ten szajs z kreatora)
Obrazek
Azure Dawn
Wieloświadomy

Uroczy Znaczek: Wschodzące słońce
Lubi: Herbatę z sokiem malinowym... Na razie tyle mi do głowy przychodzi
Nie Lubi: Zapominać... Zapomina... Zapomin... Zapomi... Zapom... Zapo... Zap... Za... Z... ... .. .
Strach: Kolejne amnezje
Stan: Pwnd
Koneksje Rodzinne: Nie zna...
Rasa: Jednoróg
Charakter: Chaotyczny Dobry

Postprzez Justice Royal » 12 lip 2012, o 17:45

ERROR
Ostatnio edytowano 17 sie 2012, o 17:15 przez Justice Royal, łącznie edytowano 1 raz
Justice Royal
Nadwrażliwy

Postprzez Catastrophe Machine » 12 lip 2012, o 21:15

Zakr?ci?a grzyw?, pryskaj?c wod? wsz?dzie wokó? a nast?pnie podskoczy?a par? razy próbuj?c pozby? si? wody z uszu. S?dzia... To nieco wyja?nia?a. Mi?dzy innymi to dlaczego praktycznie ca?y czas by? nienaturalnie powa?ny. To znaczy stara? si? rozmawia? z ni? normalnie i nawet dobrze mu to sz?o jednak z da?o si? wyczu? to z jego postawy. Mo?na by powiedzie?, ?e... emanowa?. Tak, to chyba najlepsze okre?lenie. Roztacza? wokó? siebie aur? powagi.
- S?dzia tak? W Ponyville chyba nie ma s?dów. Je?li ju? co? jest to za?atawia si? to... Nie mam poj?cia gdzie si? to za?atwia... Nigdy jeszcze nie widzia?am tu jakiejkolwiek rozprawy. Hm... Nie liczy?abym na zbyt du?e tempo pracy. Zwykle jest tu spokojnie. Ale to chyba dobrze. - W tym momencie wyobra?a?a sobie spotkanie Feathera z Royalem. Bior?c pod uwag? dziwne upodobania jej bia?ego przyjaciela... Zachichota?a. Musia?oby by? ciekawie.
Potem zacz?? mówi? o swoim znaczku. Mówi? w specyficzny sposób. Nie by? dumny ze swego znaczka? Dyskretnie zerkn??a. Z?ota waga szalkowa.
- Hm... Wiesz, gorzej gdyby? mia? j? na czole. Maj?c ten symbol jako uroczy znaczek wzbudzasz... Szacunek? Inaczej. Je?li twoim talentem jest bycie s?dzi? to kuce którym b?dziesz chcia? pomóc potraktuj? ci? jako kogo? kto faktycznie mo?e rozwi?za? ich spór ani?eli kogo? kto posiada talent do gotowania i bierze si? za roztrzyganie sporów. Ja to tak widz?.
WS:22 BS:29 S:22 T:26 PER:33 AG:32 INT:45 FEL:35 WP:45
Catastrophe Machine
Nadwrażliwy

Postprzez Willow Bark » 12 lip 2012, o 21:35

W ko?cu br?zowa pegaz dotar?a do parku. Po drodze zd??y?a co? przek?si? ze swoimi towarzyszkami, jednak po posi?ku klacze si? rozdzieli?y. Willow skierowa?a si? w najbli?sze miejsce, jakie akurat przysz?o jej do g?owy. Wkroczy?a do parku ju? do?? zm?czonym krokiem. Rozejrza?a si?. By?o tu kilka kuców, których nie zna?a. By? te? pomara?czowy jednoro?ec, którego sk?d? kojarzy?a, ale nie pami?ta?a sk?d. Wola?a wi?c na razie si? nie przypl?tywa?. Ruszy?a niepewnie w stron? kuców na ?awkach, przystaj?c obok lazurowego jednoroga siedz?cego samotnie.
- Cze??, mog? si? dosi???? - zapyta?a go robi?c s?odk? mink?, po czym nie czekaj?c na odpowied? usadowi?a si? obok.
Ws-Bs-S-T-Per-Ag-Int-Fel-Wp
36-44-35-34-39-43-29-35-37
Obrazek
Obrazek
Ikonka od Nomi :3
Willow Bark
Niewiniątko

Tytuł Użytkonika: Wariatka
Uroczy Znaczek: Listek i piórko
Lubi: Wszystkich, którzy chcą jej pomóc lub ją w czymś wyręczyć, ptaki, słodycze z Cukrowego Kącika
Nie Lubi: Wrzasku swoich bahorów, powagi, latać
Strach: Małe, zamknięte pomieszczenia
Stan: Ciekły
Koneksje Rodzinne: Dwójka uciekniętych, bezimiennych dzieci.
Charakter: Praworządnie zła. Ponoć.

Postprzez Angel » 12 lip 2012, o 21:53

Jednoro?ca zaskoczy?o nieco podarowanie pe?nej butelki cydru, jednak nie mia? zamiaru odrzuca? takiego prezentu. Kiwn?? g?ow?, ?api?c napój w kopytko.
- Dzi?kuj?. Co do przej?cia mi?dzywymiarowego... Có?, powiedzmy, ?e jestem do?? specyficznym jednoro?cem. Takie rzeczy przytrafiaj? mi si? prawie codziennie...
Rozejrza? si? dooko?a i nieco zdziwi? faktem, ?e nagle dooko?a zacz??o przybywa? kucyków. Lekk? obaw? przepe?ni? go fakt, ?e jednym z przypadkowych przechodniów by?a klacz, której d?ugie miesi?ce temu rozwali? dach... Stwierdzi? jednak, ?e nie ma chyba wi?kszego powodu do zmartwienia. Usiad? na tej samej ?aweczce, co jednoro?ec i pegazica, jednak postara? si? zostawi? jak najwi?cej wolnego miejsca mi?dzy sob? i klacz?. Odwróci? si? ponownie do swojego przyjaznego rozmówcy.
- Dawno mnie nie by?o w Ponyville... Móg?by? mi mo?e powiedzie?, co tu si? dzia?o przez ostatnich kilka miesi?cy?
Byłem Angelem zanim stało się to mainstreamowe.
Angel
Wieczny Optymista

Tytuł Użytkonika: Mistrz Zepsucia
Stan: Wyrąbane

Postprzez Feather » 13 lip 2012, o 07:33

- Cze?? Azure - przywita? si? z jednoro?cem, którego spotka? w salonie Winter.
?askotek zauwa?y?, ?e oprócz Azure Dawna, na ?awce usiad?a chwil? pó?niej Willow Bark. Nie, nie zna? jej. Br?zowa pegaz musia?a by? najwidoczniej w ci??y. Nieco zdziwiony faktem, ?e Valor Angel, jego pomara?czowy przyjaciel przesiad? si? ?awk? dalej, dosun?? si? bli?ej owej ?awki. Dystans, jakie je dzieli? nie by? du?y, wi?c mogli prowadzi? swobodnie konwersacj?.
- W sumie, to ca?kiem sporo si? dzia?o. Wojna by?a z heroldami. By?y to kucyki, które dosta?y moce od Discorda. W?ada?y ró?nymi miastami. Manehattanem, Ponyville, Cloudsdale, a nawet Canterlotem. Znaczy wszystkie, oprócz herolda Magii. Magia by? tchórzem i skry? si? w swoim labiryncie. By?em w Cloudsdale i Manehattanie. Potworno??. Nie b?d? si? rozgadywa?, ale oprócz Magii by?y ??dza, Zaraza i Krew. A ca?y koszmar sko?czy? si? ca?kiem niedawno.
?askotek pomin?? opowiadanie o swoich prywatnych prze?yciach. ?ajno to obchodzi?o Angela. Wzi?? ?yk napoju.
Feather
Perwersyjny

Córka- Feather Sway
Narzeczona- Spearmint
Synowie- Sunny i Shadow.

Postprzez Justice Royal » 13 lip 2012, o 11:30

ERROR
Justice Royal
Nadwrażliwy

Postprzez Celestia » 13 lip 2012, o 12:40

Przed Justicem pojawi?o si? co? na kszta?t pioruna kulistego, nie za wielkiego, wielko?ci mo?e pi?ki do futbolu. Dla innych lewitowa? po prostu w powietrzu, lecz ty widzia?e? co? wi?cej ni? tylko kul? energii.

Obrazek

- Witaj Justice Royal, s?ysza?em, ?e znasz si? na prawie. Nied?ugo odb?dzie si? s?d nad heroldami i potrzebny jest dla nich obro?ca, gdy? oskar?yciel ju? jest. Twoja przewaga jest w tym, ?e nie jeste? z nimi zwi?zany ani oni tobie nie zaszkodzili, b?dziesz móg? wi?c podej?? do sprawy z obiektywnym punktem widzenia. Mo?esz odmówi?, nie wyci?gn? konsekwencji. Jak brzmi twoja odpowied??

Feniks nie jest du?y, wielko?ci du?ego or?a, po g?osie ci??ko ci stwierdzi? czy to kobieta, czy m??czyzna. Mo?e to w ogóle komunikuje si? za pomoc? telepatii? Istota mimo wielko?ci wygl?da dla ciebie osza?amiaj?co, bo nigdy nie widzia?e? czego? takiego, i to przed tob?. S?ysza?e?, ?e ksi??niczka Celestia ma feniksa, Philomen?. Widzisz, ?e zmru?y? oczy wyczekuj?c na twoj? odpowied?...
Celestia
Księżniczka

Tytuł Użytkonika: Tyrant
Uroczy Znaczek: Słońce/ obecnie Słonecznik
Lubi: Władzę, harmonię, Twilight Sparkle, Lunę( czasami).
Nie Lubi: Luny( czasami), Nightmare Moon, Discorda, Chrysalis, Tali kiedy ta postanawia być chaotyczna. Król Sombra pracuje dla mnie trololo!
Strach: Oczywiście, że nikogo się nie boje.
Stan: Oczywiście, że nikt nie jest mnie godzien.
Koneksje Rodzinne: Siostra Luna, bratanek Blueblood, siostrzenica Cadance, Shining Armor( siostrzeniec poprzez ślub)
Rasa: Alicorn
Charakter: Praworządny zły

Postprzez Justice Royal » 13 lip 2012, o 15:15

ERROR
Justice Royal
Nadwrażliwy

Postprzez Celestia » 13 lip 2012, o 15:31

[Feniks]

- Niech wi?c tak b?dzie Justice. Rozprawa odb?dzie si? na tutejszej arenie, masz niewiele czasu na przygotowanie si?.- Widzisz, ?e dotkn?? swoim piórem na skrzydle twojego czo?a, poczu?e? przez chwil? ból g?owy, po czym ze zdziwieniem odkry?e?, ?e wiesz wi?cej.- Przekaza?em ci cz??? wiedzy o tej sprawie, tyle ile mog?em na t? chwil?. Niestety masz ma?o czasu, wi?c je?li chcesz dalej by? ich obro?c? to musisz polega? na w?asnych zdolno?ciach.

Widzisz ?e feniks wzbi? si? w powietrze i odlecia?. z/t
( licz? ?e co nieco si? przygotowa?e?, to by mog?o wyja?nia? twoj? wiedz? o heroldach. Je?li masz jakie? pytania to dawaj)
Ostatnio edytowano 13 lip 2012, o 15:32 przez Celestia, łącznie edytowano 1 raz
Celestia
Księżniczka

Tytuł Użytkonika: Tyrant
Uroczy Znaczek: Słońce/ obecnie Słonecznik
Lubi: Władzę, harmonię, Twilight Sparkle, Lunę( czasami).
Nie Lubi: Luny( czasami), Nightmare Moon, Discorda, Chrysalis, Tali kiedy ta postanawia być chaotyczna. Król Sombra pracuje dla mnie trololo!
Strach: Oczywiście, że nikogo się nie boje.
Stan: Oczywiście, że nikt nie jest mnie godzien.
Koneksje Rodzinne: Siostra Luna, bratanek Blueblood, siostrzenica Cadance, Shining Armor( siostrzeniec poprzez ślub)
Rasa: Alicorn
Charakter: Praworządny zły

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Centrum Miasta