przez Celestia » 13 cze 2012, o 22:57
Po chwili ?lepoty wreszcie ksi??niczki mog?y normalnie spojrze?. Nie znajdowa?y si? ju? w kr?gu ?wiat?a, ale i te? nie by?y to góry s?one. Znajdowa?y si? w lesie Everfree. Szybko rozejrza?a si?, szukaj?c ?ród?a tego fenomenu, ale nie by?o nikogo i niczego. Wykluczy?a dzia?anie heroldów, cho? jeden z nich zosta? pokonany, to nie mia?o to zwi?zku z t? teleportacj?. Istnia?y inne wyja?nienia- koniunkcja planet; otwarcie si? portali do wymiarów równole?nikowych; uwolnienie si? starego i zapomnianego wroga Equestrii; ingerencja po?eraczy ?wiatów... Westchn??a, gdy? pewnie i tak teraz si? tego nie dowie. Na szcz??cie siostra by?a obok niej, cho? dalej zagryza?a lisa.
- Musz? przyzna?, ?e to by?o dziwne, nawet dla mnie. Szkoda, ?e przy okazji ty nie zosta?a? wyleczona, no ale nie mo?na, jak wida?, mie? wszystkiego.
Drapi?c si? po intymnych miejscach spogl?da?a na otoczenie i dosy? szybko je rozpozna?a. To tutaj torturowa?a Soara gdy chcia?a si? dowiedzie? gdzie jest Reet( incydent jej ojca i kosy pewnego ogiera)! Tutaj równie? spotka?a tego idiot?... znaczy swojego osobistego gwardzist?, Blanco Vagabundo. Cho? nie by?o to mi?e spotkanie, gdy? cham jeden wyskoczy? do niej z mord?, i to jeszcze z pretensjami! Gdyby nie obecno?? Soara(ponowne spotkanie) i gwardzistów pewnie ukara?by go za jego pych?, tak jednak musia?a si? przyhamowa?. Wyry?a pazurami znak alicornów na jednym kamieniu by zachowa? to dobre miejsce dla przysz?ych pokole?.
- Mam pewne wspomnienia z tym miejscem, by? mo?e to jest powód, dla którego nas tutaj teleportowa?o. Ciekawi mnie tylko co by?o powodem naszego znalezienia si? tutaj, gdy? na pewno musi by? w tym jaki? cel.
Ekwipunek- miecz normalny, torba podróżna, szary płaszcz, mieszek- złoto i kamienie szlachetne.
WS-BS-S-Per-T-Ag-Int-Fel-WP-HP
32-24-31-34-34-24-44-38-34-16
Za avatar thx Poke:)