przez Feather » 21 maja 2012, o 06:59
?askotek przys?ucha? si? s?owom, jakie ?ó?ta jednoro?ec wypowiada do Shadowa. Zacz?? si? denerwowa?.
Dzieci mog? faktycznie... znienawidzi? Nomiki. Ja... ja nie wiem, co z tym zrobi?. Zr?ba?em spraw?. Trzeba by?o im nic nie mówi?. Wtedy mo?e nie by?oby ca?ej tej awantury.
Pegaz podszed? do Nomi.
- To tylko moja wina. Skrzywdzi?em ciebie i dzieci. Przepraszam. Jedynym kucykiem, którego mo?esz za to wini?, jestem ja.
Otar? ?zy jednoro?ki, przystawiaj?c swoje skrzyde?ko do jej "policzków".
Bia?y, uskrzydlony kucyk zamilk?.
Nie mia? odwagi powiedzie? "zosta?, naprawimy to". Decyzja o tym, czy klacz b?dzie chcia?a by z nim nale?a?a tylko do niej. Po krótkiej chwili wymownego milczenia odlecia? do kuchni. Zauwa?y? Shadowa przy lodówce.
- Co chcesz do zjedzenia, skarbie? - powiedzia? do ma?ego pegaza.
Powinien go opierniczy? za to, co zrobi? Nomiki. Wiedzia? jednak, ?e przegra? t? spraw?. Z?o?? dzieci by?a wi?c dla niego uzasadniona. Czy Shadow mia? przeprosi? jednoro?k?? Pan ?askotek pogubi? si? ju? do reszty. Znowu po?a?owa?, ?e nie ma ju? z nim Blue Sky. Wtedy wszystko by?oby... inne. Czu? wi?c pustk? i niemoc wobec tego, co zrobi?, jaki b??d pope?ni?. Znowu traci klacz. Tym razem tak?, któr? niedawno pozna?, któr? kocha?. Jednak t? odbierze mu w?asna g?upota i lekkomy?lno??. Na szcz??cie ta nie wpada w szpony ?mierci.
HP: 8
WS: 50 amulet Eldena(zdjęty amulet = (-10) pkt)
BS: 31
S: 26
T: 35
PER: 26
AG: 43 amulet Eldena
INT: 20
FEL: 50
WP: 30