Jadalnia

To tutaj organizuje się największe przyjęcia w stylu Pinkie Pie! Wszystkie słodkości i wypieki równie? powstają właśnie tutaj. Można przyjść, zamówić sobie coś słodkiego na osłodę życia. Usiąść i chwilkę i odsapnąć.

Moderatorzy: Mistrz Gry, Kojira, Reetmine, ReflexivoArco, Tali, Sal Ghatorr

Re: Jadalnia

Postprzez Azure Dawn » 19 maja 2012, o 10:00

Azure po kilkunastu minutach bezowocnego szukania og?osze? pracy i kr?cenia si? po Ponyville, wszed? do K?cika Cukrowej Kostki. Wszed? tutaj albowiem przed chwil? przechodz?c t?dy u?wiadomi? sobie jak jest okropnie g?odny. Wytrz?sn?? z kieszonki swojej koszuli kilka pozosta?ych mu jeszcze monet i podszed? do lady, staj?c w kolejce za br?zowo umaszczon? klacz? o grzywie oraz ogonie koloru jasno-bordowego, przy której sta? jaki? ?rebak, b?d?cy zapewne jej synem. Oboje byli Pegazami. Czekaj?c a? klacz z?o?y zamówienie, rozgl?da? si? zastanawiaj?c jednocze?nie nad tym co on zamówi. Jego zmys?y lekko dra?ni?y wszystkie aromaty dobiegaj?ce zewsz?d.
Jedna amnezja to za mało? To zróbmy drugą! I to jeszcze z historią o jechanych innych wymiarach!1!
(Wiem, że avek zdeczka ujowy, ale już wolę taki niż ten szajs z kreatora)
Obrazek
Azure Dawn
Wieloświadomy

Uroczy Znaczek: Wschodzące słońce
Lubi: Herbatę z sokiem malinowym... Na razie tyle mi do głowy przychodzi
Nie Lubi: Zapominać... Zapomina... Zapomin... Zapomi... Zapom... Zapo... Zap... Za... Z... ... .. .
Strach: Kolejne amnezje
Stan: Pwnd
Koneksje Rodzinne: Nie zna...
Rasa: Jednoróg
Charakter: Chaotyczny Dobry
Multikonto: NIE

Postprzez Winter Tea » 19 maja 2012, o 20:12

Winter podesz?a do lady i zamówi?a pucharek lodowy. Usiad?a przy stoliku, wyj??a z torby ksi??k?. Pogr??ona w lekturze nie zwraca?a uwagi na inne kucyki. Kiedy kelnerka przynios?a deser, klacz podnios?a g?ow? i zauwa?y?a, ?e nie jest tu sama.
- No, prosz?...- szepn??a zaskoczona.
By?a ?wi?cie przekonana, ?e b?dzie tu jedyn? klientk?.
Ostatnio edytowano 19 maja 2012, o 23:13 przez Winter Tea, łącznie edytowano 1 raz
Rodzinka: córka Tea Charmera i wszystko co za tym idzie...
Dziękuję, Nomi!
Obrazek
Winter Tea
Wieczny Optymista

Postprzez Azure Dawn » 19 maja 2012, o 21:50

Do lokalu wszed? kolejjny pegaz, klacz. "Chwila! Czy to... Winter!? Co do... sk?d... Ona... tutaj? przecie?... eh."-W g?owie Jednoroga znowu zapanowa? chaos, zreszt? tak si? chyba dzia?o za ka?dym razem, kiedy spotyka? Winter. Swoj? drog?. Co zamówi??...eh ...um ...có?. Jego umys? rozprys? si? na ma?e kawa?eczki. "Em... sporo osób zamawia tu lody, wi?c czemu nie..."-Pomy?la?. W ko?cu uwielbia? lody waniliowe.
Dopiero Winter u?wiadomi?a mu, ?e nie ma tu ?adnej kolejki, i ?e mo?e zamówi? ju? teraz
Zamówi? wi?c dwie ga?ki lodów waniliowych i trzymaj?c loda (bez skojarze?, prosz?!) za pomoc? rogu podszed? do stolika przy oknie.
Jedna amnezja to za mało? To zróbmy drugą! I to jeszcze z historią o jechanych innych wymiarach!1!
Obrazek
Azure Dawn
Wieloświadomy

Nie Lubi: Zapominać... Zapomina... Zapomin... Zapomi... Zapom... Zapo... Zap... Za... Z... ... .. .

Postprzez Winter Tea » 19 maja 2012, o 23:19

- Cze??, Azure - Winter pomacha?a jednoro?cowi - Przysi?dziesz si?? - wskaza?a krzes?o obok siebie.
Zauwa?y?a, ?e fryzura, któr? mu zrobi?a, jeszcze si? trzyma. G?upie spostrze?enie, ale mia?a takich pe?no. Kl?twa pracoholika... Skosztowa?a swojego deseru. U?miechn??a si? lekko. S?odycze - to by?o to! Fakt faktem, przyty?a ostatnio kilka kilo, ale nie przywi?zywa?a do tego wi?kszej wagi.
Dziękuję, Nomi!
Obrazek
Winter Tea
Wieczny Optymista

Postprzez Sunny Sky » 20 maja 2012, o 09:45

W cukierni pojawia?o si? coraz wi?cej kucy, ale Sunny'emu to nie przeszkadza?o. Wi?cej kucy oznacza?o wi?cej potencjalnych przyjació?, a dopóki mia? cioci? u boku nie musia? si? niczego ba?! Popatrzy? na smaki lodów - truskawkowe, bananowe, wi?niowe, adwokatowe (ale czy adwokat to nie jest zawód? W sumie to wola? tego na razie nie tyka?, dopóki si? nie rozezna)...Ach, s? czekoladowe!
-Ciociu, mog? prosi? o ga?k? czekoladowych i truskawkowych? - Poprosi? grzecznie, jak na dobrze wychowanego ?rebaka przysta?o.
Sunny Sky
Nadwrażliwy

Tytuł Użytkonika: Medyk
Uroczy Znaczek: Słońce wystające zza serca
Lubi: Flame, swoją pracę, żarty, śmiech
Nie Lubi: Więzienia go w ponurych jaskiniach, buraków, Instytutu, zbytniej powagi
Strach: Strata Flame i dzieci
Stan: Narzeczony Flame
Koneksje Rodzinne: Ojciec Feather, brat Shadow, narzeczona Flame, "kochanka" April, córki Sunset, Rapid Fire i Frozen Hope
Rasa: Pegaz
Charakter: Chaotyczny dobry
Multikonto: TAK

Postprzez Azure Dawn » 20 maja 2012, o 12:43

Azure ogl?da? za oknem ruchliwe centrum Ponyville, my?l?c nad tym jak? przysz?o?? sobie zapewni. Nie ma zbyt du?o czasu na jedzenie tutaj, musi szybko zje??... em... lody- dosy? dziwny pomys? na obiad, ale jednoróg mia? p?onn? nadzieje, i? jego ?o??dek jako? to przetrwa, bez wi?kszych rewolucji. Nagle Winter odezwa?a si?, zapraszaj?c go aby si? przysiad?.
-Yyy... pewnie!-Odpowiedzia? wyrwany ze swoich ma?ych rozmy?la?, poczym przysiad? si? do Winter siedz?cej nieopodal. Po zaj?ciu miejsca ko?o niej przywita? si?:
-Cze?? Winter, nie spodziewa?em si?, zasta? tu Ciebie.
Obrazek
Azure Dawn
Wieloświadomy

Postprzez Pirate Watch » 20 maja 2012, o 21:10

Pirate od razu odpowiedzia?a na grzeczne pytanie Sunny'ego :
- Oczywi?cie kochanie. I zwróci?a si? do klaczy za lad? :
- W takim razie b?d? dwie ga?ki, jedna czekoladowa i jedna truskawkowa, oraz jedna jedna cytrynowa i jedna mi?towa dla mnie. Po odebraniu lodów zap?aci?a i odesz?a do najbli?szego wolnego stolika. Zauwa?y?a, ze w mi?dzyczasie pojawi?o si? par? kucyków, ale mia?a piln? rozmow?, wi?c, mimo ogromnej ch?ci, nie podchodzi?a do nich.
Klacz ca?y czas m?czy?o to silne przekonanie, ?e musi gdzie? si? pojawi? najszybciej jak to tylko mo?liwe. Nie mia?a poj?cia, co by?o w miejscu, które mia?a ci?gle przed oczami, ale wiedzia?a, ?e jest ju? blisko odkrycia tego, a tak?e przyczyny. Przyczyny tego przedziwnego przeczucia, które n?ka?o j? od poranka...
Nagle wyrwa?a si? z zamy?lenia. :
- Sunny, chcia?by? mi mo?e opowiedzie? o czym? jeszcze? Chcia?a pozna? bratanka jak najbli?ej.
Bo tak na prawdę liczy się tylko wariat :D

Podziękowania Venatze za avka-prezent :3

Koneksje rodzinne: tutaj
Pirate Watch
Nadwrażliwy

Tytuł Użytkonika: Krawcowa
Uroczy Znaczek: Koło zębate i gogle steampunkowe
Lubi: Śnieg, łaskotki, szycie ubrań i Rose <3
Nie Lubi: Deszczu, rodziców i siostry
Strach: pająki?
Stan: W związku z Rose :3
Koneksje Rodzinne: Rozległe

Postprzez Iron Rose » 22 maja 2012, o 17:37

Przed budynek SugarCube Corner podjecha? spokojnie czarny motocykl. Na motocyklu tym zasiada?a do?? m?oda klaczka, która mog?a mie? nie wi?cej ni? kilkana?cie lat. Owa klaczka zeskoczy?a ze swojego ?rodka lokomocji, po czym z kieszeni kurtki wyci?gn??a sakiewk? i przeliczy?a posiadane fundusze. "Powinno starczy? na co? do zjedzenia" pomy?la?a. Zapewne pomy?la?a by co? jeszcze, ale przerwa?o jej burczenie w brzuchu. ?niadanie jad?a ju? do?? dawno, a od tego czasu cholernie zg?odnia?a. Pewnym krokiem wesz?a do jadalni. W ?rodku by?o do?? przytulnie, ca?y lokal sprawia? przyjemne wra?enie. Wzbudzi?o to nadzieje, ?e jedzenie oferowane przez lokal równie? b?dzie dobre. Klaczka podesz?a do lady i po chwili zastanawiania zamówi?a sobie jedn? z babeczek. Wybór by? trudny, bo wszystkie wygl?da?y apetycznie, ale w ko?cu przysz?a tu zje??, a nie si? zachwyca?. Z zakupion? babeczk? Iron Rose uda?a si? do wolnego stolika, po czym zaj??a si? konsumpcj?.
Obrazek
Wielkie dzi?ki dla Nomiki za ikonk? (cusia) :*
Iron Rose
Nadwrażliwy

Postprzez Winter Tea » 22 maja 2012, o 18:43

Winter spojrza?a w kierunku klaczy wchodz?cej do cukierni. Nowo przyby?a zrobi?a na niej pozytywne wra?enie, przez chwil? nawet zastanawia?a si?, czy nie zagada?. Dosz?a jednak do wniosku, ?e przecie? nie musi zna? wszystkich w Ponyville.
- No có? - zwróci?a si? do Azura - W zasadzie przysz?am szuka? Uriela, ale widz?, ?e go tu nie ma. Poza tym sprzedaj? tu wyborne lody. A ty co tu porabiasz? Lucky mówi?a, ?e znalaz?a dla ciebie prac?. Troch? si? o ni? martwi?.
Dziękuję, Nomi!
Obrazek
Winter Tea
Wieczny Optymista

Postprzez Azure Dawn » 22 maja 2012, o 18:55

-Tia... Lucky... um znalaz?a sobie... "co?", co nazywa "pensjonat" i chce abym to odrestaurowa?... chwila ty o tym wiesz? no nie! nie mo?na tutaj nic zrobi? bez wiedzy innych!-Lekko podniós? g?os z delikatn? nut? zawiedzenia i goryczy, jednak nie na tyle, aby mo?na to by?o odebra? jako powa?ne ze?lenie-ehh... dobra nie wa?ne... wracaj?c to by? tam paj?k... wiesz ma?y paj?czek, zupe?nie niegro?ny. A biedna Lucky tak si? przerazi?a, ?e a? zemdla?a. Potem w ogóle nie pami?ta?a o tym, ?e mnie tam zaprowadzi?a. No i jej to po krótce(w dwóch zdaniach)-Doda? pod nosem-wyt?umaczy?em... A tak w ogóle, to czemu szukasz Uriela?-Spyta? ze zdziwieniem i (sam si? sobie zdziwi?) lekk?, ukrywan? zazdro?ci?. Zazdro?ci??! Chwila moment, czy on... nie to po prostu ten chaos w umy?le... przecie?, nie mia?by nawet o co... przecie?... nie, to na pewno nie mog?a by? zazdro??
Obrazek
Azure Dawn
Wieloświadomy

Postprzez Sunny Sky » 22 maja 2012, o 19:24

Yayayayayay, lody! Dwie ga?ki! Instytucie dostawali najwy?ej jedn?, bo pan doktor Cure zawsze powtarza?, ?e "nie wolno ich rozpie?ci?, a za du?o s?odyczy szkodzi". Jak dobrze, ?e mia? tak? fajn? cioci?! Usiad? z ni? do stolika i dopiero wtedy zacz?? je??. Ju? po pierwszym kontakcie j?zyka z zimnym deserem, jego kubki smakowe oszala?y, a oczy zabieg?y mgie?k? przyjemno?ci. Lody truskawkowe smakowa?y jak prawdziwe truskawki, dopiero zebrane z pola, nabieg?e sokami i jeszcze maj?ce w sobie - mimo niskiej temperatury lodów - posmak s?o?ca. Ga?ka czekoladowych za to by?a chyba bardziej czekoladowa ni? sama czekoladowa, Sunny mia? w tej materii ogromne do?wiadczenie. ?ezka rado?ci pociek?a mu z k?cika oka.
-Ciociu... - Powiedzia? powoli, rozkoszuj?c si? smakiem. - ... Rozmowa przeszkadza?aby nam w jedzeniu najpyszniejszych lodów na ?wiecie. - Doko?czy? z czystym zachwytem w g?osie. Siedzia? i jad? powoli, ciesz?c si? ka?dym poci?gni?ciem j?zyka. Dopiero wej?cie szarej klaczy w czarnej kurtce zmusi?o go do jakiej? reakcji. - Fajnie wygl?da ta pani! - Wyrazi? opini? i jad? dalej.
Sunny Sky
Nadwrażliwy

Tytuł Użytkonika: Medyk
Uroczy Znaczek: Słońce wystające zza serca
Lubi: Flame, swoją pracę, żarty, śmiech
Nie Lubi: Więzienia go w ponurych jaskiniach, buraków, Instytutu, zbytniej powagi
Strach: Strata Flame i dzieci
Stan: Narzeczony Flame
Koneksje Rodzinne: Ojciec Feather, brat Shadow, narzeczona Flame, "kochanka" April, córki Sunset, Rapid Fire i Frozen Hope
Multikonto: TAK

Postprzez Pirate Watch » 22 maja 2012, o 22:13

-Ciesz? si?, ze ci smakuj?, kochanie. Pirate by?a najszcz??liwsza, zawsze wtedy, gdy mog?a dzieli? si? szcz??ciem z innymi. Cieszy?a si?, ?e maluchowi smakuj? lody i równie? zacz??a si? delektowa? swoimi. Gdy Sunny zwróci? uwag? na pewn? klacz w skórzanej kurtce, pomy?la?a, ?e wygl?da sympatycznie i do??... samotnie. Postanowi?a zaprosi? j? do ich stolika. Podesz?a do nie i powiedzia?a:
- Cze??, jestem Pirate Watch, a tam siedzi mój bratanek, Sunny Sky. Nie chcia?aby? si? do nas dosi???? Mówi?a do?? mi?ym, ale nie przes?odzonym g?osem. Mia?a nadziej?, ?e zawrze now? znajomo??. - Mo?emy sobie si??? i porozmawia? o czym?, je?li masz tak? ochot?. wygl?dasz na osamotnion?, a to prowadzi do smutku, a jak wiadomo smutek jest niezbyt pozytywnym uczuciem. U?miechn??a si? do niej przyja?nie i czeka?a, a? klacz zareaguje na jej zaproszenie.
Bo tak na prawdę liczy się tylko wariat :D

Podziękowania Venatze za avka-prezent :3

Koneksje rodzinne: tutaj
Pirate Watch
Nadwrażliwy

Tytuł Użytkonika: Krawcowa
Uroczy Znaczek: Koło zębate i gogle steampunkowe
Lubi: Śnieg, łaskotki, szycie ubrań i Rose <3
Nie Lubi: Deszczu, rodziców i siostry
Strach: pająki?
Stan: W związku z Rose :3
Koneksje Rodzinne: Rozległe

Postprzez Iron Rose » 23 maja 2012, o 14:19

Klaczka snu?a swoje przemy?lenia podczas jedzenia babeczki. Jednak do?? szybko czynno?? ta zosta?a przerwana przez g?os. Gdy spojrza?a si? w kierunku, z którego owy d?wi?k dochodzi? ujrza?a do?? m?od?, br?zowo umaszczon? klaczk? pegaza, która na oko by?a mniej wi?cej w jej wieku. Klaczka owa z u?miechem na ustach przedstawi?a si? jako Pirate Watch. Iron Rose odwzajemni?a u?miech.
- Cze??. Jestem Iron Rose. Mi?o mi pozna?. - poda?a kopytko Pirate i spojrza?a w kierunku sto?u, przy którym siedzia?o ?rebi?, które by?o bratankiem klaczki. Rose nie namy?la?a si? d?ugo nad propozycj? nowo poznanej pegazicy. Towarzystwo zawsze jest lepsze od samotno?ci, a Pirate wydawa?a si? do?? sympatyczna. Jej bratanek te? wygl?da? na weso?ego ?rebaka.
- Bardzo ch?tnie si? do was przysi?d? - powiedzia?a weso?o si? u?miechaj?c - Pierwszy raz jestem w tym miasteczku i jeszcze nie pozna?am nikogo. - wyja?ni?a, podnosz?c si? z krzese?ka i bior?c swoj? niedoko?czon? babeczk?. Razem z Pirate podeszli do stolika przy którym siedzia? ?rebak.
- Cze?? ma?y, jestem Iron Rose. Twoja ciocia zaprosi?a mnie do waszego stolika - powiedzia?a w stron? ma?ego, u?miechaj?c si?.
Obrazek
Wielkie dzi?ki dla Nomiki za ikonk? (cusia) :*
Iron Rose
Nadwrażliwy

Postprzez Winter Tea » 23 maja 2012, o 19:31

Winter spojrza?a w kierunku stolika, przy którym siedzia?a owa szara klacz w skórzanej kurtce.
- Dobrze, ?e kto? si? ni? zaj?? - stwierdzi?a u?miechaj?c si? - A wracaj?c do tematu... Uriel zjad? obiad i po prostu zwia?. To znaczy... - zawaha?a si? - Mam wra?enie, ?e co? mu si? sta?o. Jaki? napad, albo co? w tym stylu. Chcia?am go poszuka?, ale postanowi?am wpa?? tu na deser.
Klacz zamy?li?a si? na chwil?.
- Pensjonat... To ten stary budynek na obrze?ach? Widzia?am go kilka razy, podoba mi si? architektura. Z tym, ?e - zarumieni?a si? - B?agam nie obra? si?, to ruina. B?dziecie mie? z tym na prawd? du?o pracy...
Winter spu?ci?a wzrok. Zawsze mia?a k?opoty z podwa?aniem zdania innych, ale zawsze robi?a to z czystymi intencjami. Wola?a szczero??, ni? mi?e k?amstewka, co zdecydowanie nie przysparza?o jej przyjació?.
Dziękuję, Nomi!
Obrazek
Winter Tea
Wieczny Optymista

Postprzez Azure Dawn » 23 maja 2012, o 20:09

-Có?...-Zacz?? Jednoro?ec w charakterystyczny dla siebie sposób.- Urielowi na prawd? mog?o si? co? sta?... bo wiesz takie obawy nie bior? si? znik?d-doda? z powag? w g?osie.Jednak nie doda? nic wi?cej, bo Winter zacz??a ju? mówi? o pensjonacie.
Po wys?uchaniu jej powiedzia? nie?piesznie:
-Wiem o tym... to rzeczywi?cie jest ruina, ale spróbuj?. Lucky zale?y na tym... a wiesz, nie chc? jej zawie??. Jak na razie nie mam ?adnej powa?nej roboty, a nie chcia?em odmawia? Lucky, po mimo, i? od pocz?tku wiedzia?em, i? nie b?dzie to zbyt powa?ne zlecenie.-Troch? g?upio mu si? mówi?o o tym, ale przy rozmowie na ca?kiem powa?ne tematy, zmiana ich na "?adn? pogod? dzisiaj mamy" wyda?a si? Azure'owi nieodpowiednia i g?upia.
Obrazek
Azure Dawn
Wieloświadomy

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Sugarcube Corner