Dom Pirate i Rose

Ponyville nie jest duże, ale zdarza się, że pewne miejsca są wysunięte bardziej... przy okazji są dość oddalone od centrum. Znajdują się tutaj gospodarstwa, jak na przykład farma rodziny Apple, ale także szkoła i zdarza się tutaj mieszka niektórym kucykom.

Moderatorzy: Mistrz Gry, Kojira, Reetmine, Tali, Sal Ghatorr, SilentGrass

Re: Dom Pirate i Rose

Postprzez Feather » 19 maja 2012, o 14:17

- Och... to... faktycznie... no tak. Wiedzia?em, ?e mieszkaj? tu Elementy Harmonii, ale nie wiedzia?em, ?e Pinkie jest jednym z nich. Musz? j? pozna?. Szczególnie, je?li lubi si? ?mia? - pu?ci? oczko i wkaza? na swój znaczek i zacmoka? - Rarity? Applejack? Rainbow Dash? Twilight Sparkle? Umm... ja tylko s?ysza?em, ?e... um... osobi?cie ich nie znam, o! Tylko przelotnie s?ysza?em "Rainbow Dash". Chyba j? widzia?em kiedy? w szkole, jak by?em mniejszy. Ona ma t?czow? grzyw?, tak? Pami?tam, ?e by?a m?odsza... mo?e o rok, lub dwa.
Podrapa? si? po grzywie.
- My?l?, ?e musz? koniecznie pozna? Elementy, skoro mieszkaj? w mie?cie... umm... tam si? dzieje ostatnio co? dziwnego. S?ysza?em jakie? plotki, ?e Equestria jest okupowana. Oby faktycznie by?y to plotki... przecie? musia?oby tu by? pe?no ?o?nierzy, prawda?
HP: 8
WS: 50 amulet Eldena(zdjęty amulet = (-10) pkt)
BS: 31
S: 26
T: 35
PER: 26
AG: 43 amulet Eldena
INT: 20
FEL: 50
WP: 30
Feather
Perwersyjny

Tytuł Użytkonika: Pan Łaskotek
Uroczy Znaczek: Piórko
Lubi: Łaskotki, czytać, łaskotki, zawierać znajomości, łaskotki, rozmawiać,
Nie Lubi: Krytyki, dwulicowych kucyków, cwaniactwa,
Strach: Pająki, posądzenie o molestowanie/wykorzystanie.
Stan: Zaręczony ze Spearmint
Koneksje Rodzinne: Nie wypiszę wszystkiego, bo ma największe na forum.
Córka- Feather Sway
Narzeczona- Spearmint
Synowie- Sunny i Shadow.
Rasa: Pegaz
Charakter: Chaotyczny dobry, perwersyjny
Multikonto: NIE

Postprzez Dark Mind » 19 maja 2012, o 14:34

?wie?o po inicjacji Dark Mind postanowi? odwiedzi? swego kuzyna. Ostatnim razem gdy go odwiedzi? sprawy si? skomplikowa?y, ale teraz ma szanse na za?atwienie wszystkiego jak nale?y. Tak wi?c gdy zakl?cie teleportacji si? sko?czy?o podszed? do drzwi i zapuka? mocno swoim prawym kopytem które zdobi? element altruizmu czyli jego cnoty chaosu. Tak czy siak Mind czeka? przed drzwiami z lekkim zestresowaniem.
HP:11
WS-30
BS-23
S-35
T-30
Per-28
Ag-28
Int-39
Fel-37
WP-43
Dark Mind
Wieloświadomy

Postprzez Nomiki » 19 maja 2012, o 14:52

- Twilight.. mi?a bibliotekarka i bardzo uzdolniony jednoro?ec...Pinkie Pie chcia?a mi szykowa? ?lub..Rainbow jest niebieska i fakt..ma t?czowa grzywe i ogon.. Jako jedyna potrafi robi? sonic rainboom... kiedy? to widzia?am...Fluttershy jest przemi?a! I jej zwierz?tka! Och..Jestem troche podobna do niej.. Applejack.. nie wiem jak j? opisa?.. A Rarity i jej mania pi?kno?ci...wszystkie sa równie wyj?tkowe.-powiedzia?a wypominaj?c wszystkie. Nie zna?a ich dobrze ale przynajmniej widzia?a! Us?ysza?a pukanie.
-Ja pójde otworzy?.-powiedzia?a u?miechni?ta i posz?a otworzy?. Gdy ju? to zrobi?a ujrza?a twarz Minda.
-Mind? Co Ty tu robisz?-powiedzia?a zdziwiona po czym wpu?ci?a go. Posz?a do Feathera przypominaj?c sobie, ?e ten mówi? i? to jego kuzyn! No teraz sie wszystko zgadza?o..
Dzieci potrzebują miłości - szczególnie wtedy gdy na nią nie zasługują.
~Henry David Thoreau
Nomiki
Miłosnik przyrody

Tytuł Użytkonika: <3
Uroczy Znaczek: Serduszka
Lubi: Wszystko.
Nie Lubi: Niczego.
Strach: Wszystko.
Stan: Panna~
Rasa: Pokem... jednorożec ^^'

Postprzez Feather » 19 maja 2012, o 15:01

- To ciekawe. Musz? wszystkie kiedy? pozna?. - powiedzia? pegaz.
?askotek wsta? i poszed? zobaczy?, któ? to go nawiedzi?. Ku jego zdziwieniu by? to Mind.
- O, witaj kuzynku! - powiedzia? i rzuci? si? u?ciska? jednoro?ca - Co porabiasz? Wiesz, dosta?em nowy znaczek, mam dzieci i... klacz. - Poca?owa? Nomiki w policzek - chyba ci ju? wspomia?em o tym, co sta?o si? z Blue. Co ci? tu sprowadza, druhu? Wejd?, rozgo?? si?.
Pegaz wprowadzi? szarego jednoroga do domku. Szybko zagotowa? wod? na herbat? i zaserwowa? kuzynowi, Nomi i sobie.
- Shadow, wujek przyszed?, chod? si? przywita?! - zawo?a? ma?ego, stoj?c na schodach.
Feather
Perwersyjny

Córka- Feather Sway
Narzeczona- Spearmint
Synowie- Sunny i Shadow.

Postprzez Dark Mind » 19 maja 2012, o 15:14

Minda lekko zdziwi? widok Nomiki w domu Feathera, ale w sumie jego zdaniem to nawet dobrze, ?e s? razem wydaj? si? do siebie pasowa?. Mind odwzajemni? u?cisk kuzyna- A tak sobie pomy?la?em, ?e moje ostatnie odwiedziny nie by?y zbytnio udane wi?c wpad?em zobaczy? jak Ci si? wiedzie w ?yciu.- Mind spojrza? na Nomiki i Feathera.- Czyli mówisz, ?e jeste?cie par??
WS-30
BS-23
S-35
T-30
Per-28
Ag-28
Int-39
Fel-37
WP-43
Dark Mind
Wieloświadomy

Postprzez Nomiki » 19 maja 2012, o 15:28

Klacz lekko si? zawstydzi?a. Ech.. ca?owa? kogo? na widoku.. bleh!
-Um.. dzi?kuje..-powiedzia?a gdy dosta?a herbate. Teoretycznie ju?tu mieszka?a ale kultura nakazuje dzi?kowa?! Mind do?? d?ugo si? im przygl?da? a? j? korci?o by sprawdzi? o czym my?li ale by?o by to nie fair. Usiad?a na kanapie i przys?uchiwa?a si? rozmowie. By?a ciekawa co odpowie Feather...
~Henry David Thoreau
Nomiki
Miłosnik przyrody

Postprzez Feather » 19 maja 2012, o 18:07

- Tak Mind, jeste?my par?. I masz racj?. Ostro wtedy przygrzmoci?e? o pod?og?, czy tam stó?. My?la?em, ?e zrobi?e? sobie wi?ksz? krzywd?. Ale skoro wszystko w porz?dku... no có?. Móg?by? pods?ucha? na momencik moje my?li, Mind?
S?uchaj. Mój nowy znaczek wi??e si? ?ci?le z ?askotkami. Lubi? to i wbrew mojej naturze by?oby... odlubienie mnie od tego. Dlatego te? rezygnuj? ca?kowicie z tak zwanego leczenia. Dzi?kuj? kuzynie, mo?esz wyj?? z moich my?li. - pomy?la?
- A jak u ciebie, Mind?
Upi? ?yk herbaty.
- Nomi, nie musisz mi dzi?kowa?. Przecie? teraz te? jeste?... pani? domu, jakby na to nie patrze?. - zachichota?.
Feather
Perwersyjny

Córka- Feather Sway
Narzeczona- Spearmint
Synowie- Sunny i Shadow.

Postprzez Shadow Sky » 20 maja 2012, o 10:10

Shadow siedzia? spokojnie w swoim pokoju, d?saj?c si? niemo?ebnie i z wszystkich si? staraj?c si? prze?ama? pokus? dok?adnego obejrzenia zabawki, któr? kupi? im tata - ale nie! Dalej by? w do?? z?ym humorze, nie chcia? pokaza? ?e mo?na go przekupi?, a do tego czeka? na brata, bo tata kupi? t? zabawk? im obu! Nagle us?ysza? g?os taty. Wujek? Co? niejasno kojarzy?, ?e wczoraj albo przedwczoraj, gdy przysypia? na kanapie, kto? taki przyszed? do domu, ale do teraz nie by? pewien, czy mu si? to nie ?ni?o. Lekko zaciekawiony i chc?cy wreszcie rozprostowa? nogi (fochanie si? w k?cie sprawia, ?e wszystkie ko?czyny dr?twiej?!) zszed? na dó? i usiad? przy schodach.
-Dzie? dobry wujku. - Przywita? si? grzecznie, po czym popatrzy? jeszcze na kanap?, gdzie siedzia?a ?ó?ta jednoro?ka. -Dzie? dobry pani. - Doda? jeszcze, ale ju? ch?odniejszym tonem.
Shadow Sky
Nadwrażliwy

Uroczy Znaczek: Czarne słońce
Lubi: Klacze, zabawy, odwagę, wojsko, praca w kuchnii
Nie Lubi: Głupkowatego śmiechu, nieporządku
Strach: Nudna praca, choroba
Stan: Kawaler, tęskni za Ventaze
Koneksje Rodzinne: Brat Sunny, "bratowa" Flame, ojciec Feather
Charakter: Chaotyczny neutralny
Multikonto: TAK

Postprzez Dark Mind » 20 maja 2012, o 11:53

Mind ze zrozumieniem odczyta? my?li kuzyna.- Rozumiem i szczerze nie rozumiem dlaczego mia?bym Cie leczy?. Przecie? to naturalne, ?e ka?dy ma jaki? talent, a ty masz do tego bardzo wyj?tkowy talent.- Nast?pnie Mind zwróci? uwag? na syna swojego kuzyna.- Witaj, gdzie jest twój brat?- Zapyta? i us?ysza? pytanie swojego kuzyna.- U mnie? Nic wyj?tkowego by?a na pewnym spotkaniu gdzie dosta?em to. - Powiedzia? wskazuj?c na element na swoim kopytku.
WS-30
BS-23
S-35
T-30
Per-28
Ag-28
Int-39
Fel-37
WP-43
Dark Mind
Wieloświadomy

Postprzez Nomiki » 20 maja 2012, o 12:19

-Nie pos?ucham nie pos?ucham! Powstrzymam si?... Skoro ka?e mu wej?? w swoje my?li chce ?ebym o czym? nie wiedzia?a.. Ugh.. to takie trudne.. ta ciekawo?? mnie zjada..-pomy?la?a i odetchn??a gdy Feather nareszcie si? odezwa?.
-Musz?...-powiedzia?a stanowczo. Przecie? nikt nie mo?e jej zakaza? kultury osobistej! Powiedzia?a i zobaczy?a nadchodz?cego Shadowa. Schyli?a g?ow? czuj?c, ?e po prostu jej nie lubi.
-Dlaczego mnie nie tolerujesz?-pomy?la?a spogl?daj?c w jego kierunku ze smutkiem w oczach. Gdy zauwa?y?a, ?e ?rebak si? na ni? patrzy on szybko odwróci?a wzrok.
-Witaj Shadow...
~Henry David Thoreau
Nomiki
Miłosnik przyrody

Postprzez Feather » 20 maja 2012, o 12:31

- Shadow, mo?e mów Nomiki... Nomiki? Chyba nie masz nic przeciwko, Nomi? - spyta? - I nie musisz mi za nic dzi?kowa?, przecie?... no przecie? jeste?my... razem - podrapa? si? dyskretnie, nieco zak?opotany.
Nagle wzrok ?askotka przyku? znak na kopycie kuzyna.
- A co to jest? Nigdy wcze?niej nie widzialem czego?... tak niezwyk?ego. Przypomina jakby run?, albo hieroglif. Ma w?a?ciwo?ci magiczne? - spyta?.
Sam z do?wiadczenia wiedzia?, ?e tatua?e i znaki wymalowane na ciele mog? zwi?ksza? moc magiczn?, a tak?e nadawa? efekty zakl??, b?ogos?awie?stw, czy kl?tw. Podczas swojej wyprawy, która by?a dawono temu zabi? wielu z?ych magów, którzy w?a?nie tak wymalowani byli. Jednak to by? zwyk?y znaczek na kopycie. Mimo wszystko musia? jednak wiedzie?, co on oznacza i do czego s?u?y.
- Sunny jest na spacerze, z siostr?. - odpowiedzia? za ma?ego.
Feather pomy?la? znowu o znaku. Przypomnia?a mu si? ksi?ga, w której by? on opisany. Wzdrygn?? si?.
- Opu?? mój dom, s?ugo chaosu. - powiedzia?
- Nomi, we? Shadowa na gór?. JU?!
Pegaz szybko polecia?do piwnicy, sk?d zabra? miecz i wróci? do salonu.
- Nie zmuszaj mnie, bym wygoni? ci? st?d si??.
Feather
Perwersyjny

Córka- Feather Sway
Narzeczona- Spearmint
Synowie- Sunny i Shadow.

Postprzez Nomiki » 20 maja 2012, o 14:46

Nomi ju? wcze?niej kojarzy?a znak. Czy Feather oszala?, nigdy nie pokona czego? takiego. Ale przecie? ona nie mo?e mu pomóc. Nie wiedzia?a co na to Shadow. Teleportowa?a si? na góre. Do?? dobrze wychodzi? jej ten czar wi?c Nic si? nikomu nie sta?o. Ca?y pokój otoczony by? polem ochronnym pod pr?dem.
-Shadow... nie wychod? poza t? wielk? ba?ke wokó? nas! To musi nas chroni?!-powiedzia?a pr?dko po czym ogarn??a strach tak by uspokoi? ?rebi?.
-Zaufaj mi...-doda?a wpatruj?c si? w niego. Wida? by?o, ?e si? o niego troszczy. Mia?a nadzieje, ?e ogierek pos?ucha jej mimo tego, ?e wci?? jest obra?ony.
-Zrób to dla swojego Taty...

//Feather kaza? mi ich pomin??//
~Henry David Thoreau
Nomiki
Miłosnik przyrody

Postprzez Shadow Sky » 20 maja 2012, o 15:09

Wszystko zdarzy?o si? ju? bardzo szybko. W jednej chwili siedzia? ponuro przy schodach, a w drugiej siedzia? ponuro w swoim pokoju, sam z pani? Nomiki (nie b?dzie do niej mówi? po imieniu, jeszcze czego! Zreszt?, ona te? powinna mu mówi? "Pan Shadow"!). Czym wujek zdenerwowa? tatusia? Tatua?em? Pegazik zapisa? sobie w pami?ci - nie robi? tatua?y przed pe?noletno?ci?. Po niej zreszt? lepiej te? nie. Widz?c, ?e jest sam na sam z nielubian? pani?, chwyci? ogromne pud?o z zabawkami, schowa? si? w k?cie i zas?oni? si? nim.
-Jak mi co? zrobisz, to tatu? si? dowie! - Pogrozi? jej.
Shadow Sky
Nadwrażliwy

Uroczy Znaczek: Czarne słońce
Lubi: Klacze, zabawy, odwagę, wojsko, praca w kuchnii
Nie Lubi: Głupkowatego śmiechu, nieporządku
Strach: Nudna praca, choroba
Stan: Kawaler, tęskni za Ventaze
Koneksje Rodzinne: Brat Sunny, "bratowa" Flame, ojciec Feather
Charakter: Chaotyczny neutralny
Multikonto: TAK

Postprzez Dark Mind » 20 maja 2012, o 16:26

Ca?a akcja jak dla Minda wydarzy?a si? zbyt szybko. Najpierw spokojnie prowadzi? sobie rozmow? z rodzin?, a w nast?pnej dziewczyna jego kuzyna uciek?a z krzykiem na gór? wraz z jego no tym kim? kim jest dla niego Shadow.- Mo?esz mi powiedzie? o co Ci chodzi? Zachowaj si? przyzwoicie od?ó? mieczyk jak grzeczny kucyk i pogadaj. Dobrze?- Powiedzia? szary jednoro?ec tonem o barwie lekkiego niepokoju i zaskoczenia.- Feather prosze uspokój si?.
WS-30
BS-23
S-35
T-30
Per-28
Ag-28
Int-39
Fel-37
WP-43
Dark Mind
Wieloświadomy

Postprzez Feather » 20 maja 2012, o 16:58

- Nie b?d? z tob? dyskutowa?, Mind. Nie jestem g?upcem. Widzia?em wielu, którzy nosili symbole bezpo?rednio zwi?zane z chaosem. Odejd? st?d. Teraz.
Feather stan?? na tylnych nogach i zam?ynkowa? mieczem.
- Nie mog? uwierzy?, ?e jeste? s?ug? chaosu. Je?li nie wyjdziesz, b?de musia?... prz?p?dzi? ci? si??. Ju?. Wynocha!
Pegaz przybra? pozycj? szermierza. Jego pó?torakopytny //r?czny// miecz ze ?wistem przeci?? powietrze, gdy znowu zam?ynkowa?.
- Raz.
M?ynek.
- Dwa.
M?ynek.
- Trzy!
Pegaz przybra? pozycj?, z której móg? ci?? w mgnieniu oka. Niestety, jego kuzyn nie wiedzia?, ?e mistrz szermierki w?ród juniorów jest bardziej zabójczy, ni?li si? wydaje.
Feather
Perwersyjny

Córka- Feather Sway
Narzeczona- Spearmint
Synowie- Sunny i Shadow.

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Obrzeża