przez Feather » 8 maja 2012, o 15:13
Pegaz odebra? zdj?cie od syna. "Na zawsze razem". Ten napis odbi? si? echem w jego g?owie. Powróci?y bolesne wspomnienia. Cicho ?kaj?c "pog?adzi?" pyszczek fotografi Blue Sky. "Tak mi ciebie teraz brakuje". Przytuli? zdj?cie do piersi tak mocno, ?e a? ramka zatrzeszcza?a. Nie chc?c jej zniszczy? postawi? j? na stoliku, wynurzaj?c si? spod sto?u. Spojrza? na Shadowa. Le?a?, jak ma?a, bielutka, smutna kuleczka, jakie? trzy metry od niego. Bez s?owa podszed? i po?o?y? si? obok, okrywaj?c go swoim skrzyd?em. Patrzyli sobie w oczy. Byli jak smoczyca z m?odym.
- Masz racj?. Shadow, przepraszam... tak mi przykro... ja... widzisz, ja te? potrzebuj? kogo?, kto by mnie kocha?, opiekowa?by si? mn?. Wami. Nomiki nie mo?e zast?pi? mamusi. Ona zawsze b?dzie niezast?piona. Ale nie ma jej tu z nami. Widzisz, t?sknie za ni?. Wy pewnie te?. Jak chcecie, to mog? wam o niej opowiada?. By?a... niesamowita. Zawsze b?dzie z nami. Rozumiesz, ju?, skarbie?
W tej chwili us?ysza? ?upni?cie z góry. Zerwa? si?, jak tylko móg? i polecia? do sypialni. Serce za?omota?o mu. Nomiki le?a?a nieprzytomna.
- Nomi, ?yjesz?! - zawo?a?.
Przera?ony u?o?y? j? na ziemi i zacz?? sprawdza? t?tno i oddech klaczy. ?y?a. Po prostu by?a nierprzytomna. Po?o?y? jej tylnie nogi na ?ó?ko, umieszczaj?c w pozycji, jakiej go nauczyli w szkole. Delikatnie cuci? j?, klepi?c po policzku.
- Nomi, prosz?, odezwij si? - potrz?sn?? ni? leciutko.
Panika narasta?a. Ruchy Feathera zacz??y robi? si? coraz bardziej nerwowe. Serce chcia?o wykr?ci? jego ?ebre i uciec w sin? dal. Pocz?tkowe opanowanie min??o. Teraz targa?a nim trwoga.
- Nomi! B?agam! Powiedz co?! Cokolwiek! - dar? si?.
Coraz mocniej ni? potrz?sa?. Czu? si? bezradny wobec tego, co sta?o si? z Nomi. Teraz jego ?apki jakby py?y wypchane wat?. "A co, je?li ona uderzy?a si?, albo po?lizgn??a i ma wstrz?? mózgu?! Nie nie nie, b?agam, obud? si?" - my?la?w duchu. Po jego czole sp?yn??a kropelka potu. Potu, który wywo?a? przejmuj?cy strach. Strach, li??cy swym o?lizg?ym ozorem jego trzewia.
HP: 8
WS: 50 amulet Eldena(zdjęty amulet = (-10) pkt)
BS: 31
S: 26
T: 35
PER: 26
AG: 43 amulet Eldena
INT: 20
FEL: 50
WP: 30