przez Feather » 28 kwi 2012, o 18:44
Pegaz przys?ucha? si? s?owom kuzyna i z rozdziawion? min? przygl?da? si?, jak opuszcza dom.
- Po choler? on tu przylaz?... - powiedzia? sam do siebie.
Pegaz usiad? przy stole i doko?czy? jedzenie.
- No wi?c, Blue by?a moj? klacz?. By?a pi?kna... czekaj, poka?? ci jej zdj?cie.
Odszed? od sto?u i polecia? do kominka, na którym sta?a jej i jego fotografia. Wzi?? j? do pyszczka i postawi? ramk? na stole.
- To ona. Kocha?em j?, bardzo. Do dzi? za ni? t?sknie. Wi?c byli?my do siebie dobrani idealnie... dba?em o ni?, ona dba?a o mnie. Wszystko we mnie akceptowa?a. Tak, nawet poci?gi do ?askotek. Wiesz, cz?sto... cz?sto bawili?my si?, jak ja i ty, gdy byli?my m?odsi. Pewnego dnia dosta?a list, ?e jej ojciec jest chory. Zabroni?a mi i?? z ni?, bo ona posz?a lekarstwa szuka? w Everfree. No i tam by?a manticora. A ona mia?a dzieci w ?onie. I... i ten... ten potwór... j?... a dzieci uratowano magi?. Uciek?y z instytutu medycznego, do mnie. ?y?em miesi?c w niewiedzy. Teraz mam moje dzieciaczki. No i ciebie, Watchie.
Pegaz wyra?nie posmutnia?, jednak przywo?a? u?iech, gdy wspomina? o dzieciach i o siostrze.
- Um... Sunny, wujek zmy? si?. Mo?e pobawimy si? w co? innego? - powiedzia? do ?rebaka.
HP: 8
WS: 50 amulet Eldena(zdjęty amulet = (-10) pkt)
BS: 31
S: 26
T: 35
PER: 26
AG: 43 amulet Eldena
INT: 20
FEL: 50
WP: 30