przez Feather » 5 lut 2012, o 10:17
Feather wsta? rano i spoj?a? na Blue Hehe, jeszcze s?odko ?pi. uca?owa? j?, po czym nie budz?c jej wymkn?? si? na dó?. Zjad? kilka kanapek, które popi? herbat?. Nareszcie do roboty. Troch? te leniuchowanie u boku mojej kochanej Blue mog?o ?le wp?yn?? na moj? form?, ale co tam. Odstawi? talerz i kubek do zlewu. Uda? si? do piwnicy, gdzie przygotowa? wszystko w nocy. Podszed? do manekina, i ?ci?gn?? z niego zbroje. Za ka?dym razem gdy j? ubieram, czuj? si? jakbym by? jakim? bohaterem jakiej? ksi??ki przygodowej. Narzuci? na siebie swój p?ócienny pancerz i z wielk? uwag? zacz?? zapina? paski, zapina? tak?e klamry. Gdy sko?czy? narzuci? na siebi? peleryne i ?ci?gn?? swój miecz ze stojaka. Zbada? krytycznym wzrokiem ostrze, które l?ni?o w blasku lampy. Wykona? nim kilka ci?? i pchni??. Dalej ostre. Gdyby to widzia? mój wychowawca, by?by dumny. W szkole nigdy nie dba?em o swój ekwipunek do ?wicze?. Jestem ju? chyba gotowy...hmmm Poklepa? si? po boku. Z wn?trza peleryny dobieg? metaliczny odg?os brzd?kaj?cych monet. Tak, jestem gotowy Uzna? z u?miechem. Wyszed? z piwnicy i zgasi? ?wiat?o. Usiad? w pe?nym rynsztunku na ksze?le, po czym napisa? krótki list, którego tre?? brzmia?a tak:
"Droga Blue Sky, jestem w pracy. Obiecuj? ?e wróce ca?y i zdrowy, ze spor? ilo?ci? pieni?dzy. Kocham ci?.
Twój, Feather Blade"
Po czym wyszed? z domu, udaj?c si? w stron? Ponyville
z/t
Ostatnio edytowano 11 lut 2012, o 14:14 przez
Feather, łącznie edytowano 1 raz
HP: 8
WS: 50 amulet Eldena(zdjęty amulet = (-10) pkt)
BS: 31
S: 26
T: 35
PER: 26
AG: 43 amulet Eldena
INT: 20
FEL: 50
WP: 30