Dom DarkFire

Ponyville nie jest duże, ale zdarza się, że pewne miejsca są wysunięte bardziej... przy okazji są dość oddalone od centrum. Znajdują się tutaj gospodarstwa, jak na przykład farma rodziny Apple, ale także szkoła i zdarza się tutaj mieszka niektórym kucykom.

Moderatorzy: Mistrz Gry, Kojira, Reetmine, Tali, Sal Ghatorr, SilentGrass

Re: Dom DarkFire oraz Nomiki

Postprzez DarkFire » 11 mar 2012, o 19:10

S?ysz?c jej pierwsze s?owa w my?lach jednoro?ca pojawi? si? obrazek http://vader.joemonster.org/upload/zjl/ ... ycznie.png I ju? mia? przyj?? podobn? min? udaj?c kopytkami okulary ale u?wiadomi? sobie ?e pr?dzej wybije sobie oczy a przy okazji upadnie bez podpory z przodu cia?a. Darowa? sobie wi?c takie zachowanie i spokojnie odpar?
- No a owszem. Zauwa?y?em. nie by?o to trudne gdy? moje ?ciany s? raczej ciemne a twe ubarwienie do?? jasne. - U?miechn?? si? w jej stron? i wtedy zauwa?y? ?e klacz k?adzie si? na ziemi. - O nie nie nie... Nie pozwol? by? k?ad?a mi si? na ziemi. - Jako i? klacz nie by?a ci??ka z ?atwo?ci? przeniós? j? na ?ó?ko. - I nie musisz mi si? t?umaczy?. Noc jest. Ciemno jest. Zm?czona... Pewnie te? jeste?. - U?miechn?? si? mi?o w jej stron?. - Jak chcesz mo?esz spa? w moim ?ó?ku. Ja si? prze?pi? w go?cinnym.
Obrazek
Obrazek

WS BS S T Per AG Int FEL WP HP
30 26 29 32 25 21 44 33 45 5
DarkFire
Upadły Anioł

Tytuł Użytkonika: Mistrz Ognia
Uroczy Znaczek: Kula ognia
Lubi: Słodycze, Ogień
Nie Lubi: Zimno, Wywyższania
Strach: NIC!
Stan: Wolny
Koneksje Rodzinne: Brat Coy
Rasa: Jednorożec
Charakter: Chaotyczny-Dobry
Multikonto: NIE

Postprzez Rude Smile » 11 mar 2012, o 19:27

Potrz?sn??a g?ow?, l?duj?c na ?ó?ku, przeniesiona przez ogiera. I, nie powiem, by?o jej wygodnie.
- Nie jestem zm?czona, ani nie jest za ciemno. To ta cholerna chmura i kropka. - Rzuci?a, schodz?c z pos?ania (oh, God, z jakim? trudem jej to przysz?o!). - Zaraz b?d? si? zbiera?, bo i tak mam wiele spraw do za?atwienia. - Doda?a szybko, omiataj?c DarkFire'a b?yskawicznym spojrzeniem i zaraz wzbi?a si? w powietrze, sk?d mia?a widok na ca?y zdemolowany pokój, czego by?a przyczyn?. Westchn??a ci??ko, opadaj?c znów na ziemi?, cho? tym razem w sposób spokojny i kontrolowany. - Ale najpierw pomog? Ci sprz?tn??... Albo sama to zrobi?, wszak to wszystko moja wina. - Rzek?a i dla zrehabilitowania si? podnios?a z ziemi jedn? z ksi??ek.
[center]Obrazek
Pr?dko?? stania, to droga powiedziana.[/center]
Rude Smile
Nadwrażliwy

Postprzez DarkFire » 11 mar 2012, o 19:37

- Tak... Lekki ba?agan mi tu zrobi?a?... Dopiero co tu sprz?ta?em... My?l? ?e mi?o by by?o z twojej strony gdyby? posprz?ta?a ten pokój... Ja Ci w tym czasie mog? przygotowa? co? do jedzenia o ile jeste? g?odna.
Powiedzia? wci?? szczerze si? u?miechaj?c. Dziwne ?e go usta i poliki nie bol? od tego ci?g?ego u?miechania si?... Wyjrza? przez okno i stwierdzi? ?e jest bardzo ciemno W ko?cu by? ?rodek nocy ale nie skomentowa? jej s?ów.
- To jak? G?odna? Jak tak to co chcia?aby? zje???
Patrz?c si? na ni? odruchowo z ciekawo?ci zerkn?? na jej s?odki znaczek. Widz?c go u?miechn?? si? lekko i spojrza? na swój po czym skierowa? swoje spojrzenie na pyszczek Smile.
- Fajny znaczek... Nie ma co. Mój ma podobny temat.
Nawet nie zdawa? sobie sprawy jak to mog?o zabrzmie?. By?y to niewinne s?owo które dla niego nie mia?y ?adnych podtekstów
Obrazek
Obrazek

DarkFire
Upadły Anioł

Postprzez Rude Smile » 11 mar 2012, o 19:41

Odwróci?a g?ow? w jego kierunku na moment zaprzestaj?c zamiatania ogonem. Odruchowo spojrza?a na swój znaczek i z ciekawo?ci przyjrza?a si? temu, który zdobi? bok ogiera. I nawet nie przemkn??o jej przez my?l, ?e kuc po prostu wlepi? patrza?y w jej ty?ek. - Czyli te? masz zdolno?? do ognistego pakowania si? w tarapaty? - Rzuci?a bezpardonowo, szczerz?c si?. Ale o ile dla niego mog?o to by? ?mieszne to dla niej by?o jak najbardziej prawdziwe, wszak w?a?nie opa?ach pojawi? si? jej Uroczy Znaczek. A potem podnios?a z ziemi kubek, który o dziwo nie st?uk? si? przy bliskim spotkaniu z pod?og? i znowu spojrza?a na DarkFire'a, ale tym razem w jej oczach zal?ni?o pragnienie. - A... masz s?odycze?
[center]Obrazek
Rude Smile
Nadwrażliwy

Postprzez DarkFire » 11 mar 2012, o 19:51

- Pakowania si? w tarapaty? - Zdziwi? si? nieco ogier. - Nie... raczej do Ognistych zakl?? magicznych... - Jednoro?ec wytworzy? kul? ognia wielko?ci pi?ki do tenisa i zacz?? podbija? j? kopytkiem. - I nie czuj? bólu który normalnie zadaj? p?omienie. - Przytrzyma? w kopytku kulk? która nast?pnie rozpali?a si? mocniejszym p?omieniem - Widzisz? Nic... - Kulka nagle zmieni?a kolor na niebieski a Darky rzuci? j? na ziemi?. Ta odbi?a si? od niej i przyturla?a pod Smile. Dziwne by?o to ?e p?omie? nie roznosi? si? i by?... letni... Mia? teraz na tyle nisk? temperatur? by ka?dy kucyk móg? spokojnie go dotkn??. - ?mia?o. Nic Ci si? nie stanie. ta pi?eczka b?dzie aktywna przez kilka godzin. Mo?na mie? z tak? wiele zabawy. A co do s?odyczy...
Jednoro?ec wyszed? z sypialni zostawiaj?c Smile na chwil? sam?. Wróci? z misk? pe?n? cukierków ró?nego rodzaju. - Jasne ?e mam... Nie ukrywam ?e sam jestem wielbicielem cukru pod wieloma postaciami.
Obrazek
Obrazek

DarkFire
Upadły Anioł

Postprzez Rude Smile » 11 mar 2012, o 19:59

Niebiesko-ognista pi?ka natychmiast przyku?a uwag? Rude Smile, która od razu si? ni? zainteresowa?a, zaprzestaj?c porz?dków. Z przyjemno?ci? przygl?da?a si? magicznym zdolno?ciom DarkFire'a, a gdy w ko?cu kula potoczy?a si? jej pod kopyta, ta od razu podbi?a j? kopytkiem, by zaraz zacz?? odbija? j? g?ow?. Chwila, jak? kucowi zaj??o wyj?cie po s?odycze i powrót wystarczy?a klaczce by na dobre zakumplowa?a si? z pi?k? i gdy ten wróci? móg? zobaczy? jak ?mieszka doskonale radzi sobie, odbijaj?c kul? g?ow?, kopytami, a nawet grzbietem i skrzyd?ami, podskakuj?c przy tym i robi?c salta w powietrzu. Teraz by?a w swoim ?ywiole, gdy jej szybko?? pot?gowa?a frajd? zwi?zan? z gr?.
Ale wszystko to zosta?o nagle przerwane, gdy klacz dostrzeg?a misk? ze s?odyczami. Wtedy natychmiast porzuci?a ogni?cie niebiesk? kul? i doskoczy?a do DarkFire'a, wybieraj?c ze s?odyczy to, co najlepsze: kolorowe ?elki i chrupki czekoladowe.
- Darku?, jeste? ?wietny! - Pochwali?a go z ustami pe?nymi jedzenia, ale i bajecznie szerokim u?miechem. - I mieszkasz w super domu! - Doda?a, zerkaj?c k?tem oka wsz?dzie wokó?.
[center]Obrazek
Rude Smile
Nadwrażliwy

Postprzez DarkFire » 11 mar 2012, o 20:08

Przez chwil? przygl?da? si? Klaczy z zaciekawieniem. By? na prawd? niez?a z t? pi?k?. Dobrze radzi?a sobie z kulami ( Zero podtekstów ). Jednoro?ec u?miechn?? si? mi?o i wtedy podbieg?a do niego Smile która zacz??a wyjada? cukierki z miski. Za?mia? si? widz?c to. Wygl?da?a jak s?odka ma?a klacz która dosta?? nagrod? od rodziców.
- Dzi?kuj? bardzo Smile. To mi?e. Ale bez przesady. Ot zwyk?y dom... A i ja nie jestem jaki? nadzwyczajny... Ot zwyk?y jednoro?ec - Za?mia? si? weso?o dostaj?c prawie cukrzycy na widok jedz?cej cukierki Smile. - Bardzo dobrze sobie radzisz z t? pi?eczk?. Jak chcesz mog? Ci j? wzmocni? ?eby starczy?a na kilka dni. To ?aden problem.
Obrazek
Obrazek

DarkFire
Upadły Anioł

Postprzez Rude Smile » 11 mar 2012, o 20:19

Mniam, mniam, mniam!
A gdy ?elki i chrupki wysz?y, zawsze pozostawa?a ca?a reszta w misce z czego Rude Smile z ch?ci? korzysta?a.
- Ja to bym wola?a mie? Ci? stale tu? obok, by mie? pi?ek pod dostatkiem. Bo co jak zgubi?? - Rzuci?a entuzjastycznie, podbiegaj?c w paru krokach do pi?ki i tr?caj?c j? jednym, a potem drugim kopytem w przerwach pomi?dzy ?uciem a kolejnymi k?sami.

I dopiero po d?u?szej chwili si? najad?a na tyle, ?e wi?cej si? nie da?o a w misce, o dziwo!, wci?? pozostawa?y s?odycze. Mo?e to przez fakt, ?e w mi?dzyczasie by?a zaj?ta pi?k? i mia?a ograniczone przyswajanie i poch?anianie? Zaraz te? ponownie podbi?a pi?k? i zacz??a j? odbija? od ?ciany.
- Dawaj, zagramy razem! - Zach?ci?a ogiera strza?em ogona.

O tak, o tej porze dnia (a raczej nocy) w Rude Smile budzi?y si? niespo?yte pok?ady energii, które nie mog?y zosta? niewykorzystane. A ?e przy okazji towarzyszy? jej kuc to trzeba by?o ten fakt równie? wykorzysta?!
[center]Obrazek
Rude Smile
Nadwrażliwy

Postprzez DarkFire » 11 mar 2012, o 20:46

Jednoro?ec z?smia? si? przyja?nie na s?owa Smile
- Wybacz Ale to chyba niestety nie b?dzie mo?liwe.
Gdy klacz zaproponowa?a wspóln? gr? jednoro?cowi nie spodoba? sie ten pomys? z dwóch powodów. Po pierwsze by? ?rodek nocy a on powinien ju? spa?. Po drugie nie chcia? by jego dom znowu na tym ucierpia?. Od mocniejszych uderze? o tward? powierzchni? pi?eczka mog?a wybuchn?? pozostawiaj?c po sobie szkody.
- Wybacz Smile... Nie zagram z Tob?... Jest ju? zdecydowanie za pó?no a ja... - Ziewn?? g??boko - Na pewno nie jestem nocnym markiem... Przepraszam.
Ogier poszed? do ?ó?ka i po?o?y? si? na nim. Jego pokój by? w miar? ogarni?ty. Reszt? b?dzie móg? zrobi? nast?pnego dnia jak si? obudzi.
- Wi?c... Prosi?bym by? sw? energi? zu?y?a gdzie? indziej z kim? innym... Ja ju?... Id?... Spa?...
Zanim klacz zd??y?a mu odpowiedzie? ogier zasn?? twardym snem.
Obrazek
Obrazek

DarkFire
Upadły Anioł

Postprzez Rude Smile » 11 mar 2012, o 20:59

Troch? to zaj??o nim Rude Smile spostrzeg?a, ?e DarkFire ju? jej nie towarzyszy, bo tak bardzo by?a zaaferowana gr?, która, cho? w pojedynk?, by?a bardzo wci?gaj?ca. Ale kiedy pi?ka odbi?a si? po raz ostatni, a klaczy znudzi?o si? bezproduktywne odbijanie jej o ?cian?, zostawi?a kul? pod szafk?, na której u?o?y?a poprzewracane ksi??ki a potem ca?kiem spokojnie - wr?cz nies?ychanie jak na t? klacz - ruszy?a ku wyj?ciu, po drodze zgarniaj?c par? cukierków wprost do pyszczka. Ale kiedy zgarnia?a s?odycze, zwróci?a uwag? na to, ?e ogier nie przykry? si? do ko?ca a noc zapowiada?a si? na zimn?. Podesz?a wi?c do okna i zamkn??a je, a potem delikatnie poci?gn??a ko?dr?, by przykry? go ni? a? po szyj?.
DarkFire wygl?da? naprawd? rozkosznie gdy spa?. Rude Smile u?miechn??a si? do swych my?li i nagle sama poczu?a si? okrutnie senna. Ziewn??a wi?c szeroko... bardzo szeroko... i zgarn??a koc z fotela, na który wskoczy?a i, gdy zaj??a wygodn? dla siebie pozycj?, przykry?a si? a? po czubki uszu. Nie trzeba by?o wiele czasu by zasn??a w najlepsze na cudzym fotelu, w cudzym pokoju i cudzym towarzystwie...
[center]Obrazek
Rude Smile
Nadwrażliwy

Postprzez DarkFire » 11 mar 2012, o 21:29

Darkfire le?a? spokojnie nie?wiadom ?e w jego pokoju ?pi klacz. Nie?wiadomie te? w??czy?y si? jego... T?czowe moce... Ten skurczybyk który zachowuje si? jak ma?e dziecko staraj?c si? pomóc a tak na prawd? tylko pogarsza sytuacj?. T?cza wystrzelona z rogu Darkyego zaw?drowa?a do Smile i delikatnie unosz?c j? w powietrze po?o?y?a na ?ó?ku obok jednoro?ca po czym j? przykry?a. Darky mimo do?? twardego snu poczu? ?e co? jest nie tak. Obudzi? si? i rozejrza? po pokoju. Smile nigdzie nie by?o. Wtedy spojrza? si? na ?ó?ko. Widok troch? go zszokowa?. Klacz le?a?a obok niego z wyra?nym u?miechem na ustach. Wygl?da?a bardzo s?odko... Ale naruszy?a jego przestrze? prywatn? w dodatku wiedz?c o tym ?e ogier ma ju? jedn? klacz na oku. Nie zdenerwowa? si? jednak. Po cichu wsta? i wyszed? z sypialni kieruj?c si? do pokoju go?cinnego gdzie u?o?y? si? wygodnie na ?ó?ku.
- No dobra... To by?o dziwne... Smile to s?odka klacz ale... Nie w moim typie... Nie chcia?bym sp?dzi? z ni? reszty ?ycia... Tylko Bright jest odpowiedni? do tego klacz?... M?dra.. Pi?kna... S?odka...
Po tych ostatnich s?owach ogier zasn?? spokojnie w nadziei ?e nic mu ju? nie przeszkodzi.
Obrazek
Obrazek

DarkFire
Upadły Anioł

Postprzez Rude Smile » 11 mar 2012, o 22:24

// Mam nadziej?, ?e na tym forum czas snu nie musi trwa? o?miu godzin i mo?na przyj?? poranek... W razie czego - poprawcie mnie. //

Nad rankiem, gdy s?o?ce zagl?da?o przez okno, Rude Smile przebudzi?a si? ca?a rozwalona na przewygodnym ?ó?ku DarkFire'a, a gdy tylko unios?a powieki, pozbywaj?c si? resztek snu przyjemnego jak paczka ?elek, dostrzeg?a fotel, na którym si? k?ad?a.
- Jestem przekonana, ?e to tam zasn??am... - Mrukn??a, podnosz?c si? z ?ó?ka, a gdy si? rozejrza?a i nie dostrzeg?a nigdzie ani ?ladu towarzysz?cego jej wczoraj kuca, dosz?a do pewnego wniosku. - To z pewno?ci? on i jego magiczne moce. Ciekawe, czy dzi? wszystkiemu zaprzeczy.. - Tak rozmawiaj?c do samej siebie bardzo cicho, wysz?a bezg?o?nie z pokoju. Budz?c si?, powita? j? g?ód, bo przecie? s?odyczami nie mo?na sobie dobrze poje??, wi?c postanowi?a zaj?? do kuchi. Po drodze min??a pokój, w którym na wersalce spa? w najlepsze DarkFire. Nie robi?c nic, co mog?oby go zbudzi?, zacz??a penetrowa? ca?? kuchni? w poszukiwaniu czego? do zjedzenia...

...A po jakim? czasie po domu niós? si? cudowny, s?odki zapach nale?ników, które by?y przysmakiem Rude Smile i, nie oszukujmy si?, jedn? z niewielu rzeczy, które potrafi?a przygotowa? bez niszczenia niczego wokó? i, co wi?cej, wychodzi?o jej to nieziemsko. Nale?niki by?y mi?kkie, puszyste i wybitnie smaczne i nie byo jak dot?d nikogo, kto by si? nimi nie zachwyci?.
A widok Rude Smile w fartuchu budzi? pozytywne odczucia, to fakt.
[center]Obrazek
Rude Smile
Nadwrażliwy

Postprzez DarkFire » 11 mar 2012, o 22:55

Ogier smacznie spa?. Mimo ?e by?o to ?ó?ko dla go?cia by?o ono wci?? bardzo wygodne. Ze snu wybudzi? go nadzwyczaj przyjemny zapach... Nale?ników... Jego pierwsze skojarzenie...
- Nomi!
Zerwa? si? nagle z krzykiem ale po chwili si? opanowa?... Uspokoi? si? w nadziei ?e Smile nie s?ysza?a jego krzyku. To ona musia?a zrobi? nale?niki bo kto inny? Bright? Niemo?liwe... Chocia? mo?e... Wyszed? z pokoju i ujrza?... No có?... Niezwykle atrakcyjnie wygl?daj?c? klacz w fartuchu kuchennym... U?miechn?? si? delikatnie na ten widok. Ogier nie móg? si? na ni? gniewa? za to ?e zasn??a w jego ?ó?ku
- No witaj Smile... Jak noc? Mi?o si? spa?o?
Wzi?? g??bszy wdech... Zapach nale?ników by? na prawd? cudowny
- Nie musia?a?... Ale bardzo mi?o ?e postanowi?a? jako? si? odwdzi?czy?.
Obrazek
Obrazek

DarkFire
Upadły Anioł

Postprzez Rude Smile » 12 mar 2012, o 19:47

Ko?ysz?c ogonem w tylko sobie znanym rytmie cichej melodii, nuconej pod nosem, Rude Smile z rado?ci? przygotowywa?a kolejne nale?niki, dodaj?c przy tym coraz wi?cej inwencji twórczej i niebawem do grona zwyczajnych nale?ników, do których wystarczy?o doda? syropu, miodu, czekolady czy sera, do??czy?y nale?niki z truskawkami, bananami a nawet z jogurtem. I dopiero gdy DarkFire si? odezwa?, spostrzeg?a jego obecno??. Odwróci?a si? z szerokim u?miechem.
- Siemasz, Darkuniu. Nie gadaj tyle i ju? siadaj do sto?u. - Rzek?a, nie udzielaj?c odpowiedzi na jego pytania, ale po jej minie by?o pewnym, ?e przyjemnie sp?dzi?a t? noc. Po chwili na?o?y?a na talerz 7 nale?ników, a potem postawi?a go na blacie sto?u. - Co sobie ?yczysz? Truskawki, syrop, czekolad?? Ja preferuj? serek waniliowy i czekolad?, ale to mój gust, który wcale nie musi by? równy Twojemu. - Doda?a, podsuwaj?c mu ?niadanie i posy?aj?c przy tym porozumiewawcze mrugni?cie.
Znowu obesz?a dooko?a sto?u i zabra?a dla siebie talerz z kilkoma nale?nikami, a po u?o?eniu talerzu na stole, pola?a je czekolad?, dorzuci?a serek waniliowy i przysiad?a si? do sto?u.
- Wiem co planowa?e? w nocy, ale nie wiem czy do tego dosz?o. Tak czy siak, by?o to jedna z najlepszych nocy jakie sp?dzi?am poza domem. - Oznajmi?a, bior?c si? za jedzenie, a krótkim spojrzeniem zach?ci?a do jedzenia i ogiera.
[center]Obrazek
Rude Smile
Nadwrażliwy

Postprzez DarkFire » 12 mar 2012, o 20:05

Na polecenie klaczy Jednoro?ec usiad? przy stole bez zb?dnych s?ów. Bawi?a go troch? sytuacja ?e prawie nieznana mu klacz w?a?nie siedzi w jego kuchni robi?c mu ?niadanie. Nie mia? na co narzeka?. Mniej roboty dla niego. Przez moment czekania podziwia? cudowny zapach nale?ników które po chwili wyl?dowa?y na talerzu. Magi? wyci?gn?? jeszcze dwa talerze i ustawi? je po przeciwnych stronach niewielkiego dwuosobowego sto?u. S?ysz?c propozycje kolejnych dodatków Darky za?mia? si? cicho.
- Najbardziej przepadam za d?emem wi?niowym. - Powiedzia? przyja?nie si? u?miechaj?c
D?em po chwili zaw?drowa? na stó? a ogier na?o?y? sobie na talerz jednego suchego ale puszystego i mi?ciutkiego nale?nika. Wysmarowa? go cienk? warstw? tak by nie by? za s?odki i wzi?? ma?ego gryza. Nale?nik dos?ownie rozpuszcza? si? w jego ustach wywo?uj?c u niego przyp?yw rozkoszy wywo?any cudownym smakiem. To na prawd? by?y najlepsze nale?niki jakie w ?yciu jad?.
- To jest... Nie... S?owa nie s? w stanie okre?li? jak pyszne s? te nale?niki
Powiedzia? b?ogo si? u?miechaj?c w stron? Smile. Jej s?owa jednak troch? go zdziwi?y
- Co ja planowa?em? Przebudzi?em si? w nocy i zobaczy?em ?e le?ysz obok mnie... By? to troch? szokuj?cy ale s?odki widok. - Spojrza? is? przyja?nie na klacz. - Nie mam Ci za z?e ?e usn??a? w moim ?ó?ku... Tylko nast?pnym razem ostrzegaj. - Za?mia? si? weso?o i kontynuowa? jedzenie nale?nika
Obrazek
Obrazek

DarkFire
Upadły Anioł