Główny pokój.

Butik prowadzony przez najwybitniejsza projektantkę mody w ca?ej Equestrii. Rairity pracuje tutaj w pocie czoła nad stworzeniem najpiękniejszy strojów na całym świecie!

Moderatorzy: Kojira, Reetmine, ReflexivoArco, Tali, QuietWord, Sal Ghatorr

Re: G?ówny pokój.

Postprzez Rarity » 1 wrz 2012, o 21:45

- Black jest chory? Ale co si? sta?o? Opowiedz mi szybko. Ze szczegó?ami. Oczywi?cie ?e mu go dam, tylko co mu si? sta?o?

Zaniepokoi?a si? o pracownika. Czy?by kto? si? na nim chcia? odegra? za heroldzenie? Przecie? on zosta? ju? ukarany odpowiednio.
Rarity
Nadwrażliwy

Tytuł Użytkonika: Pierwsza Dama
Uroczy Znaczek: Trzy niebieskie Diamenciki
Lubi: Modę, Elitę, Błyskotki, Wyszukanie
Nie Lubi: Zbirów, niewychowanych kucyków, braku higieny.
Strach: Utrata przyjaciółek, siostry, Rodziny
Stan: Klacz Zamężna
Koneksje Rodzinne: Gniewomir - Mąż
Sweetie Belle - Siostra
Rasa: Jednoróżka
Charakter: Hojny
Multikonto: TAK

Postprzez Bright Beer » 1 wrz 2012, o 21:49

Bright usiad?a na posadzce, by nie m?czy? si? staniem w czasie opowiadania, a mia?a sporo do powiedzenia.
- Z tego co wiem to po prostu ma problemy z plecami, nosi? ci??ary i co? mu strzeli?o w l?d?wiach, a do tego przypadkiem wywichn?? nog?. Wraca do zdrowia, staram si? mu ul?y? w ka?dy mo?liwy sposób. - U?miechn??a si? lekko i odrobink? zaczerwieni?a.
"Radość niszczenia jest równocześnie radością tworzenia." - Michaił Bakunin
Bright Beer
Upadły Anioł

Uroczy Znaczek: Szyszka chmielowa
Lubi: Jasne piwo
Nie Lubi: Wódka
Strach: Pijaństwo, heroldzi
Stan: z Blackym
Koneksje Rodzinne: narzeczony Black Gallant, syn Vermouth
Rasa: pegaz
Multikonto: NIE

Postprzez Rarity » 1 wrz 2012, o 21:58

- Rozumiem. To bardzo mi?o z twojej strony. Dziekuj? ci za wszelkie informacje.

Wi?c Blackowi co? si? sta?o w plecy? B?dzie musia?a potem do niego wpa?? i przynie?? mu jaki? podarunek wraz z ?yczeniami powrotu do zdrowia. Na pewno by si? ucieszy? z jej wizyty. A dobre samopoczucie to klucz do zdrowienia, a jego zdrowie i samopoczucie sprawia?o, ?e pracowa? jak szatan.

- Je?eli mog?abym ci jeszcze w czym? pomóc, powiedz. Je?eli nie... Um... Przeprosz? ci?, ale mam strasznie du?o pracy na g?owie. Bez Blacka mam za du?o zamówie?. Mog?am pomy?le? wcze?niej, zanim si? ich podj??am, ?e mo?e co? wypa??.
Rarity
Nadwrażliwy

Sweetie Belle - Siostra

Postprzez Bright Beer » 1 wrz 2012, o 22:02

Bright zastanowi?a si?. Czy Rarity mog?aby jej w czym? pomóc? Musia?a co? szybko wymy?le?, nie chcia?a jej przeszkadza?. Wreszcie wpad?a na pomys?.
-Wie pani co mo?e Black lubi? Chcia?abym mu zrobi? niespodziank?, mam nawet kilka planów, ale nie jestem pewna, czy trafi? w jego gusta... A chcia?abym go ucieszy?. - Zamilk?a na chwil?. - On jest taki... - Zastanowi?a si? znowu, tym razem nad s?owem. - Doskona?y. - Westchn??a lekko z szcz??cia na my?l o nim.
Bright Beer
Upadły Anioł

Postprzez Rarity » 1 wrz 2012, o 22:22

- No no no, moja droga... Zaskakujesz mnie. Chocia? masz racj?... Ma pewne... Zalety....

Przykry?a kopytkiem usta i zachichota?a.

- Jest na pewno bardzo pracowity i kocha swoj? prac?... Wiesz, zauwa?y?am, ?e uwielbia swoje mankiety. Stale je poprawia i uk?ada i w ogóle. Mo?e za?atw mu jakie? fajne spinki do mankietów? Albo mo?e przypink? do krawata. On bardzo lubi wygl?da? szykownie. Swoj? drog?, nigdy nie spotka?am ogiera z kucyków ziemnych, który mia?by tak dobry gust i tak dostojnie si? nosi?.

Rozgada?a si?... I po chwili z?apa?a si? kopytkiem za usta zdaj?c sobie spraw?, ?e przecie? teraz wygl?da?o, jakby stawia?a si? w opozycji do Bright i te? chcia?a usidli? Blacka, a przecie? on by? tylko jej pracownikiem. Dobrze zbudowanym i bardzo przydatnym, ale tylko pracownikiem.

- Um, przepraszam, zagalopowa?am si?, kochanie. Black jest bardzo czu?ym ogierem i my?l?, ?e cokolwiek mu sprawisz, b?dzie z tego bardzo zadowolony. ja jednak?e kupi?abym mu te spinki do mankietów.
Rarity
Nadwrażliwy

Sweetie Belle - Siostra

Postprzez Bright Beer » 2 wrz 2012, o 12:00

-Ma bardzo dużo zalet. - Westchnęła i uśmiechnęła się do swoich myśli. Zachichotała cicho. Nie zauważyła nawet, że Rarity też mówi o nim w bardzo pochlebnym tonie, co powinno wzbudzić u Beer podejrzenia. Poszła w stronę drzwi i pomachała Rarity na pożegnanie. - Bardzo dziękuję za poradę! Powiedz, jeśli będziesz chciała przyjść, upiekę specjalnie jakieś ciasto z tej okazji. - Wyszła z butiku.

[z/t]
Ostatnio edytowano 5 wrz 2012, o 20:12 przez Bright Beer, łącznie edytowano 1 raz
Bright Beer
Upadły Anioł

Postprzez Black_Gallant » 7 gru 2012, o 12:06

Black wraz z swoją przyszłą żoną weszli jak jeden kuc do Salonu. Rarity akurat pracowała nad zamówieniami. Miała ich tak wiele, że Black zaczął mieć wyrzuty sumienia. Miał chociaż nadzieję, że na Nightmare Night sobie chwilę odetchnęła.

- Dzień dobry Madame Rarity... Chciałem zgłosić się do pracy, a przy okazji, Beer chciała zapytać się Pani o projekty sukni ślubnych. Na pewno znajdzie pani coś co będzie do niej rewelacyjnie pasować.

Uśmiechnął się, i zajął swoje miejsce za pulpitem pracowniczym, patrząc na to, co teraz powie Beer. Czuł się dziwnie dobrze, wracając do siebie, do pracy. Tak długo się o nią starał.
Incompetence, breeds even more incompetence
- Megatron

WS....BS.....S.....T....PER...AG...INT....FEL...WP....HP
37.....46....47...39......25....38....33....42.... 28....13
Black_Gallant
Upadły Anioł

Tytuł Użytkonika: Pierwszy Elegant
Uroczy Znaczek: Cylinder
Lubi: Modę, Swoje mankiety
Nie Lubi: Rażącego braku higieny, złego wychowania.
Strach: Wielki Magiel
Stan: W związku z Bright Beer
Koneksje Rodzinne: Shiny Masquarade - Brat
Tali - Siostra
Silent Grass - Biologiczny Ojciec.
Vermouth - Syn.
Haramu - Córka
Bright Beer - Przyszła żona.
Poza tym, wychowany jako sierota.
Rasa: Ziemny
Charakter: Własny

Re: Główny pokój.

Postprzez Bright Beer » 9 gru 2012, o 12:30

Wyglądało na to, że Rarity ma sporo pracy. Beer poczuła niepokojące uczucie, że sama się ostatnio za dużo obija zamiast pracować, a jej ostatnia praca skonczyła się zaręczynami z pracodawcą. Stanęła obok narzeczonego.
-Dzień dobry. Mam nadzieję, że będzie miała pani dla mnie trochę czasu? - Uśmiechnęła się delikatnie w jej stronę, myśląc z satysfakcją, jak to dobrze że to ONA ma Blacka. YEAH!
Bright Beer
Upadły Anioł

Postprzez Rarity » 9 gru 2012, o 12:44

Ciężko było wrócić do pracy po Nightmare Night. Nawet tamten ogier, ten wiedźkuc niby, nie zgłosił się by odpracować strój. A szkoda, bo chociaż miałaby mniej roboty. Gdy wszedł Black ze swoją narzeczoną, niemal podskoczyła z radości. On potrafił wszystko szybko załatwiać, na pewno jej dużo w tym wszystkim pomoże!

Ale co? Jeszcze przyprowadził przy okazji klientkę. Przywitała się z obojgiem wylewnie i poprowadziła na bok Beer.

- Rozumiem. Chodźmy kochana, tam mam prywatny pokoik. Nie wypada by przyszły mąż widział suknię przed ślubem.

Zachichotała, sama podekscytowana, gdyż uwielbiała śluby, i już na osobności pokazała Beer sześć projektów. Black, ku jej zadowoleniu, od razu zajął się pracą i szło mu gładko, więc była rozanielona.

- Co tam u was, kochana? Jak wam się wiedzie? A tu są moje projekty. Mam ich sześć, i co prawda na kucyki ziemne lub ewentualnie jednorożce, ale dostosować je nie byłoby problemu do pegaza.

Uśmiechnęła się i zademonstrowała projekty na zarysowanych ołówkiem kartach. Jedna miała długi welon, inna długi tren. Trzecia tonęła w falbankach, czwarta miała bufiaste rękawy i niezbyt krótki welon, choć piąta cechowała się niemal minimalistycznym podejściem. Szósta była najbogatsza w koronki i prócz welona, w nakrycie głowy wchodziła też opaska z kwiatów.
Rarity
Nadwrażliwy

Sweetie Belle - Siostra

Postprzez Bright Beer » 9 gru 2012, o 13:09

Beer ucieszyła się, że Rarity ją tak dobrze zrozumiała w sprawie, że mąż nie może widzieć sukni ślubnej, i że była taką profesjonalistką. Miała tylko nadzieję, że Black się nie przemęczy w czasie pracy i że znajdzie jakieś zajęcie dla siebie, jak już skończą tą sprawę z suknią.
- U nas wszystko doskonale. Nasz syn i nasza córeczka są teraz w żłobku, mam nadzieję że się dobrze bawią. - Uśmiechnęła się do niej i zaczęła przeglądać oferty. Wskazała na piątą.
-Ta mi chyba najbardziej odpowiada. Pasowałaby do niej opaska z kwiatów jak w ostatniej?
Bright Beer
Upadły Anioł

Postprzez Rarity » 9 gru 2012, o 22:31

Uśmiechnęła się na jej wybór. Niby prosta dziewczyna, ale wiedziała co chce i wiedziała dobrze co wybrać. Ta suknia pasowałaby do niej idealnie, a kwiatowy wieniec trzymający welon i woal do niej samej pasowałby świetnie.

- Ma się rozumieć, chcesz tradycyjną biel, prawda? Mniejsza z tym, ten projekt dam wam za darmo. Black długo nie wracał do pracy, ale widząc jego zapał, to zyski butiku podwoją się albo i potroją. Naprawdę, on z demonem jakimś szyje, nie z kucykiem, tak szybko i sprawnie mu to idzie.

Zachichotała zasłaniając pyszczek kopytkiem. Po chwili dotknęła jeszcze po ówcześniejszym "mogę?" jej brzucha, który jeszcze wciąż nie do końca zmalał po porodzie.

- Będzie trzeba jeszcze wprowadzić parę poprawek tuż przed ślubem. Teraz zapewne będziesz szybko zrzucać nadmiarową wagę po ciąży... Powiedz mi... Jak to było urodzić dwoje dzieci? I jakie są? Założę się, że mają twoje kolory. Takie ciepłe i wesołe. I... Jakich są ras?

Zapytała po przyjacielsku.
Rarity
Nadwrażliwy

Sweetie Belle - Siostra

Postprzez Bright Beer » 10 gru 2012, o 07:32

-Bardzo dziękujemy. - Beer uśmiechnęła się do elementu szczodrości. Miło z jej strony, że dawała ten projekt za darmo. To był chyba ich pierwszy prezent ślubny. Skrzywiła się tylko nieco gdy zdała sobie sprawę, jak jeszcze wygląda po porodzie, niezbyt zachwycająco.
-Urodzenie dzieci było... no cóż, nie było łatwo, ale poród nas dość mocno zaskoczył. Na szczęście Blacky wiedział co zrobić. Kolory po tatusiu, po mnie tylko synek ma grzywę... A co do ras, ogierek ziemny i mała... zebrazka. Zebra z skrzydłami. Trochę nas zaskoczyła. - Uśmiechnęła się na to wspomnienie. Co jak co, ale Haramu BARDZO ich zaskoczyła.
Bright Beer
Upadły Anioł

Postprzez Rarity » 10 gru 2012, o 10:32

- Zebra-zka? To coś nowego... Jeszcze takiej mieszanki nie widziałam... No, ale siostra Blacka jest zebroidem, więc nic dziwnego. Nie wiem jak to się w genach dziedziczy, ale widać Black i wcześniej musiał mieć zebry w rodzinie i teraz wypadło na was. Ale to muszą być najśliczniejsze źrebaczki świata. Black jest bardzo przystojnym ogierem, choć ziemnym, a ty też nie należysz do tych, co sroce wypadły spod ogona. Na pewno dzieci to najlepszy miks obu tak wspaniałych puli genowych. Bardzo chciałabym je poznać.

Rarity sama nie wiedziała, naprawdę nie wiedziała, ile z tego było uprzejmością. Lubiła słodycz malutkich źrebiąt, choć jednocześnie sama nie posiadała większej chęci takowych posiadania. Beer w jej oczach była ładną klaczą, chociaż wedle niej, nie aż tak piękną. Była odrobinę ponad przeciętną.

- Jak się nazywają wasze małe kochania?
Rarity
Nadwrażliwy

Sweetie Belle - Siostra

Postprzez Fluttershy » 10 gru 2012, o 23:16

Hałas jaki się rozległ wskazywałby raczej na kogoś innego niż ta żółta pegazica która wparowała niczym czołg do butiku i podparła plecami drzwi, oddychając przy tym głośno jakby niedawno pobiła własny rekord w prędkości i odległości na jaką biegła na maksymalnych obrotach.
-Rarity!-Wypiszczała raczej dość głośno, oglądając się z przerażeniem.-Ja mam po...-Dalsze piski przerwało dokładnie przyjrzenie się całej sytuacji. Rarity jak na złość nie było na widoku, był natomiast jakiś czarny ogier przy pulpicie przy którym zwykle widywała Rarity. Zamrugała kilkakrotnie i uśmiechnęła się zakłopotana, odsuwając się ostrożnie od drzwi.
-Um, przepraszam... Można wiedzieć gdzie jest Rarity i kiedy będzie wolna?-Zapytała się uprzejmie i dość ostrożnie podchodząc blisko Blacka.
Fluttershy
Miłosnik przyrody

Uroczy Znaczek: Motylki
Lubi: Być miłą, małe smoki, przyjaciół, zwierzątka, jak jest spokojnie, oraz kiedy nie ma kontaktu z czymś strasznym
Strach: Właściwie to prawie wszystkiego się boi...
Stan: Panna
Rasa: Pegaz

Postprzez Black_Gallant » 10 gru 2012, o 23:28

- Madamme Rarity będzie dostępna za krótką chwilkę. Obgaduje plany sukni ślubnej z klientką. Jako jej asystent, czy mogę w czymś pomóc?

Powiedział bardzo uprzejmie i podszedł do niej, ostrożnie, gdyż widział, że jest zastrachana. Skądś ją kojarzył. Występowała wraz z Rarity i jej przyjaciółkami rok temu w Canterlocie, przy okazji Wigilii Ogrzania Serc.

- Panna... Um... F... Fluttershy tak? Dobrze pamiętam? Tak, na pewno. Pamiętam Pani występ w Canterlocie. Wspaniała gra aktorska. Proszę mi wybaczyć zaniedbanie etykiety. Nazywam się Black Gallant i uprzejmie służę pomocą, mam nadzieję, że w równym stopniu co Madame Rarity.

Gdyby podała mu kopytko na dzień dobry, jeszcze by je ucałował

(jeżeli to zrobi, on je ucałuje)
Incompetence, breeds even more incompetence
- Megatron

WS....BS.....S.....T....PER...AG...INT....FEL...WP....HP
37.....46....47...39......25....38....33....42.... 28....13
Black_Gallant
Upadły Anioł

Tytuł Użytkonika: Pierwszy Elegant
Uroczy Znaczek: Cylinder
Lubi: Modę, Swoje mankiety
Nie Lubi: Rażącego braku higieny, złego wychowania.
Strach: Wielki Magiel
Stan: W związku z Bright Beer
Koneksje Rodzinne: Shiny Masquarade - Brat
Tali - Siostra
Silent Grass - Biologiczny Ojciec.
Vermouth - Syn.
Haramu - Córka
Bright Beer - Przyszła żona.
Poza tym, wychowany jako sierota.
Rasa: Ziemny
Charakter: Własny