Park

W centrum miasta zawsze jest pełno życia. Wiele młodych kucyków idzie do szkoły, na ulicach stoi stragan rodziny Apple... Na samym środeczku wybudowano też niewielką fontannę dla umilenia czasu kucyków.

Moderatorzy: Mistrz Gry, Kojira, Reetmine, ReflexivoArco, Tali, Sal Ghatorr

Re: Park

Postprzez Azure Dawn » 5 sie 2012, o 12:41

Azure zauwarzy? Lucky.
-Kurw...-Zacz?? przyk?adaj?c kopyto do czo?a, lecz po chwili powiedzia? przepraszaj?co do Willow:-Ech... Przepraszam, to moja znajoma, gada g?upoty od czasu do czasu... nie jestem jej pracownikiem, po prostu obieca?em jej pomóc przy odbudowie rudery z zapadaj?cym si? dachem, ?cianami z których ma?o co zosta?o i tonami paj?czyn, któr? ona nazywa "Pensjonatem" Troszk? mnie ponios?o... jeszcze raz przepraszam Ci? najmocniej...
Po chwili Lucky zacz??a rozmawia? z jakim? pegazem... Po chwili ów pegaz wskaza? na Azure'a kopytem.
Nie no, musi si? dowiedzie? czemu o nim rozmawiaj?.
-Przepraszam Ci? na chwil? Willow, aczkolwiek wida?, ?e kto? tu o mnie rozmawia... chce si? dowiedzie? o co chodzi-Spojrzawszy na pegaz powiedzia? z wymijaj?cym u?mieszkiem. Wsta?... lecz Lucky wzi??a owego granatowego pegaza za kopyto... w?a?nie... za kopyto?! Czy?by byli razem? Lucky ma ch?opaka? Ju? na sam? tak absurdaln? my?l jednoróg musia? si? powstrzymywa?, aby nie wybuchn?? ?miechem... Za?mia? si? jednak w duchu:-Ch?opak Lucky... bwahahaha... nie, to nie mo?liwe... ale i tak... bwahahaha!
Lucky jeszcze zanim Azure zd??y? do nich podej?? zawo?a?a na co on znalaz?szy si? obok nich zareagowa? totalnym zdziwieniem:-Jakich k?opotach?! S?uchaj Lucky nie chc? Ci? obrazi?, ale prosz?! Naprawd? prosz? Ci?, zastanów si? o czym mówisz, bo niekiedy wynika z tego niez?y bigos.-Jednoróg ju? po prostu nie wytrzyma?... lecz, aby nie wyj?? na sfrustrowanego sztywniaka doda? z lekkim u?mieszkiem na twarzy:-A wiesz... ja raczej nie lubi? bigosu... wol? rosó?.-Tu? po tym Azure odruchowo za?mia? si? serdecznie.
-O witaj Coldzie! Jestem Azure Dawn, chocia? jak widz?... a raczej s?ysz?... Lucky ju? mnie Tobie przedstawi?a.-Mówi?c to pu?ci? do Pegaza oko, chwil? pó?niej podaj?c mu kopyto i doda?:-Mi?o Ci? pozna?...
Jedna amnezja to za mało? To zróbmy drugą! I to jeszcze z historią o jechanych innych wymiarach!1!
(Wiem, że avek zdeczka ujowy, ale już wolę taki niż ten szajs z kreatora)
Obrazek
Azure Dawn
Wieloświadomy

Uroczy Znaczek: Wschodzące słońce
Lubi: Herbatę z sokiem malinowym... Na razie tyle mi do głowy przychodzi
Nie Lubi: Zapominać... Zapomina... Zapomin... Zapomi... Zapom... Zapo... Zap... Za... Z... ... .. .
Strach: Kolejne amnezje
Stan: Pwnd
Koneksje Rodzinne: Nie zna...
Rasa: Jednoróg
Charakter: Chaotyczny Dobry
Multikonto: NIE

Postprzez Lucky Star » 5 sie 2012, o 16:26

Lucky s?ucha?a co Azure do niej mówi, nie oznacza?o ze to do niej dociera?o. Us?yszawszy o bigosie i rosole, klacz pomy?la?a ?e jedno róg wszed? po?ród kucharzy, ale nie bo mówi? ?e z jej mowy wynika bigos. Lucky wyci?ga?a od razu wnioski z wypowiedzi przyjaciela.
-Azure przecie? wiesz ?e nie umiem czarowa?, wi?c jak s?owami mog? zrobi? bigos? Tym bardziej ?e mówisz ?e wolisz rosó?. Cold tutaj chcia? cie pozna?, i mi pomóg? cie odnale??. Jak to powiem Winter pewnie te? si? ucieszy. Wiesz ?e Winter i Uriel si? w sobie zakochali?
Lucky Star
Wieczny Optymista

Uroczy Znaczek: Rozbita szklanka
Lubi: prawie wszystkich iwszystko
Nie Lubi: Bycia samej
Strach: Przed Pajakami
Stan: Panna
Koneksje Rodzinne: Starsza siostra Shooting Satra
Rasa: Kucyk ziemny
Charakter: Wieczna optymistka

Postprzez Willow Bark » 6 sie 2012, o 13:04

Willow otrz?sn??a si? z chwilowego zamy?lenia dopiero, gdy us?ysza?a t?umaczenia Azure. U?miechn??a si? krzywo i zdj??a jego okulary z g?owy.
- Jasne... W porz?dku - wyduka?a. Wola?a nie wspomina? o tym, ?e nawet nie wie o czym on mówi. Jako? nie zwraca?a przez chwil? uwagi na to, co dzieje si? wokó?, wi?c nawet nie s?ysza?a co klacz nazwana przez niego Lucky powiedzia?a. W ko?cu podniós? si? i po kolejnych przeprosinach podszed? do innych kuców. Pegaz zerkn??a na nich, pó?niej na niebo, po czym te? zesz?a z ?awki.
- Azure, w?a?ciwie to ja ju? pójd? - zwróci?a si? jeszcze do jednoro?ca - Do zobaczenia
Pomacha?a kopytkiem i roz?o?y?a skrzyd?a. Zaraz jednak z?o?y?a je z powrotem. Przecie? i tak nie mo?e lata?. Po prostu ?wietnie. Spojrza?a na uniemo?liwiaj?cy jej latanie ci??ar na brzuchu i szturchn??a go lekko kopytkiem. Zastanawiaj?c si?, jak d?ugo dzieciaki b?d? jeszcze w niej siedzie?, ci??ko krocz?c wysz?a z parku.
[zt]
Ws-Bs-S-T-Per-Ag-Int-Fel-Wp
36-44-35-34-39-43-29-35-37
Obrazek
Obrazek
Ikonka od Nomi :3
Willow Bark
Niewiniątko

Tytuł Użytkonika: Wariatka
Uroczy Znaczek: Listek i piórko
Lubi: Wszystkich, którzy chcą jej pomóc lub ją w czymś wyręczyć, ptaki, słodycze z Cukrowego Kącika
Nie Lubi: Wrzasku swoich bahorów, powagi, latać
Strach: Małe, zamknięte pomieszczenia
Stan: Ciekły
Koneksje Rodzinne: Dwójka uciekniętych, bezimiennych dzieci.
Rasa: Pegaz
Charakter: Praworządnie zła. Ponoć.

Postprzez Cold Air » 12 sie 2012, o 13:22

Cold zastanawia? si?, co teraz zrobi?. Chcia? si? tylko przej??, chwil? pomy?le?. Doszed? do wniosku, ?e zaraz pójdzie do Utopii, w celu "poprawy samopoczucia". Us?ysza? "?art" jednoroga. Znaczy, ?eby uzna? to za ?art, trzeba by mie? poczucie humoru sto?u bez nóg. Taak.. i nie wiedzie? czemu, ów jednoróg wygl?da?, jakby co? w Coldzie go ?mieszy?o. pegaz jednak nie da? po sobie pozna?, ?e zauwa?y? t? dziwn? weso?o??. U?miechn?? si? smutno.
-Mi te? mi?o- w g??bi duszy, nudzi?o mu si?. Jaka? nieznana si?a ci?gn??a go do Pubu, a nieznanemu ci??ko si? opiera?...
WS --- BS -- S - T -- Per - AG --- Int - - Fel - WP - Hp
34+6 - 31 - 34 - 40 - 32 - 36+4 - 23+5 - 16 - 22 - 14

There is no order and justice you were looking for in the dark;
It is meaningless- Just exist like f***ing reality.
Cold Air
Nadwrażliwy

Tytuł Użytkonika: Wędrowiec (do świtu)
Uroczy Znaczek: tobołek na kiju
Lubi: spokój, świeże powietrze, otwarte przestrzenie, dobrą muzykę
Nie Lubi: Kiedy się z niego śmieją, gdy musi pracować lub się uczyć
Strach: Zbłaźnienie przed Showy, spotkanie z Showy, nigdy się nie spotkać z Showy, itp.
Stan: Zadurzony w Showy Stage
Koneksje Rodzinne: brak
Rasa: pegaz
Charakter: Chaotyczny- dobry

Postprzez Azure Dawn » 12 sie 2012, o 17:10

-Zatem... Do zobaczenia Willow... Dzi?ki za zwrot okularów, na ?mier? o nich zapomnia?em! -Jednoróg po?egna? Willow... Jednak\ po chwili spojrza? w oczy pegazowi... Ten grymas z jakim ów wypowiada? s?owa "Mi te? mi?o" o ma?o nie przyprawi? Azure'a o dreszcze... W oczach Colda, by?o wida? by?o nud? i co? w rodzaju pogardy wobec niego... Pegaz ma z?y dzie?? A mo?e to Azure zrobi? co? z?ego? O co mu chodzi? Có?... jeszcze nie spotka? osoby, która po niespe?na minucie wyra?a?aby takie negatywne emocje. Azure cofn?? powoli kopyto i uniós? brwi, jakby pytaj?c Pegaza "O co chodzi? Co? si? sta?o?" Ech... mo?e to Lucky opowiada?a Coldowi o nim, o Winter i o Urielu... mo?e pegaz uzna? Azure'a za nieudacznika? Zreszt?... s?usznie. Gdy lazurowy ju? raz w my?lach wspomnia? o Winter i Urielu to tak jagby w pad? w sid?a, w paj?cz? sie?... ju? si? nie wydostanie... Jednoróg jedynie spu?ci? na chwil? g?ow?, by potem znowu spojrze? na Colda... jednak wzrok turkusowych oczu jednoroga (turkusowe oczy... lazurowy jednoróg... lolwut?!) by? pusty, nieobecny... Winter? Hmm...-Tylko tyle zd??y? powiedzie? (pomy?le?) otumaniony umys? Azure'a... Nic wi?cej... kompletnie nic...
Jedna amnezja to za mało? To zróbmy drugą! I to jeszcze z historią o jechanych innych wymiarach!1!
Obrazek
Azure Dawn
Wieloświadomy

Nie Lubi: Zapominać... Zapomina... Zapomin... Zapomi... Zapom... Zapo... Zap... Za... Z... ... .. .

Postprzez Lucky Star » 13 sie 2012, o 19:21

Lucky popatrzy?a na dwóch ogierów.
-Ale si? lubi?! -pomy?la?a szczerze i bezmy?lnie jak zawsze. Popatrza?a na niebo i zobaczy?a jak jest pó?no.
-Ch?opaki musz? lecie?. Chocia? nie jestem pegazem ,ale tak si? mówi co nie? Azure ciesze si? ?e ci? znalaz?am, przyjd? kiedy? do pracy. Na razie!
Lucky jak b?yskawica szybko znik?a z parku.
z/t
Lucky Star
Wieczny Optymista

Uroczy Znaczek: Rozbita szklanka
Lubi: prawie wszystkich iwszystko
Nie Lubi: Bycia samej
Strach: Przed Pajakami
Stan: Panna
Koneksje Rodzinne: Starsza siostra Shooting Satra
Rasa: Kucyk ziemny
Charakter: Wieczna optymistka

Postprzez Cold Air » 14 sie 2012, o 20:55

Cold smutnym wzrokiem patrzy? na odbiegaj?c? Lucky. Tak... Depresja...
-cze??- odkrzykn??. Wpad? na dobry pomys? na popraw? humoru.
- Id? do pubu Utopii, jak chcesz, to mo?esz i?? ze mn?. Jak nie, to nie. W ka?dym razie, na wszelki wypadek, cze??- powiedzia? Cold.

[z/t]
WS --- BS -- S - T -- Per - AG --- Int - - Fel - WP - Hp
34+6 - 31 - 34 - 40 - 32 - 36+4 - 23+5 - 16 - 22 - 14

There is no order and justice you were looking for in the dark;
It is meaningless- Just exist like f***ing reality.
Cold Air
Nadwrażliwy

Tytuł Użytkonika: Wędrowiec (do świtu)
Uroczy Znaczek: tobołek na kiju
Lubi: spokój, świeże powietrze, otwarte przestrzenie, dobrą muzykę
Nie Lubi: Kiedy się z niego śmieją, gdy musi pracować lub się uczyć
Strach: Zbłaźnienie przed Showy, spotkanie z Showy, nigdy się nie spotkać z Showy, itp.
Stan: Zadurzony w Showy Stage
Koneksje Rodzinne: brak
Rasa: pegaz
Charakter: Chaotyczny- dobry

Postprzez Azure Dawn » 14 sie 2012, o 23:12

Azure kompletnie nie s?ysza? co mówi Lucky... Po chwili pegaz odezwa? si?... Azure zd??y? na tyle oprzytomnie?, aby z jego wypowiedzi wy?apa?: " Id? do pubu Utopii [przerwa] mo?esz i?? ze mn?." Pub? W g?owie ju? szumia?o mu jak po wypiciu "kilku g??bszych", no ale có?... z jednej strony... umm... -nie mog? pozbiera? my?l! i... chwila......umm... reasumuj?c: Pegaz nie by? na pocz?tku do niego mile nastawiony... mo?e nawet mówi? nie do niego, lecz do Lucky? Chwile... - Tutaj jednoróg rozejrza? si? wokó? siebie... nie by?o ju? ani Lucky, ani... tego... umm... jak on mia? na imi?? Cholercia... um... Cool Air? Ymm... chwila... inaczej... Cold Air! Chyba tak... no ale... mo?e pój??... mo?e jednak to do niego mówi?... ten, no... Cold... Tak czy siak pójdzie! Nawet je?li to nie by?o do niego, to mo?e jako? poprawi swój wizerunek w oczach pegaza... -Ymm... Raz si? ?yje! ...no chyba, ?e jest si? nekromant?... czy czym? takim...-Pomy?la? Azure dochodz?c? powoli do stanu u?ywalno?ci mózgownic?, po czym poszed? w kierunku, w którym przed chwil? oddali? si? granatowy pegaz. Mo?e jako? trafii do tego Pubu...
[z/t]
Obrazek
Azure Dawn
Wieloświadomy

Postprzez Feather » 29 sie 2012, o 11:08

Feather wyl?dowa? w parku, na ?awce. Siedzia? sobie, jak to mia? w zwyczaju, popijaj?c cyderek.
"Tak... Pirate i Rose pewnie pilnuj? dzieci, jako? tak wróci? mia?y, wi?c nie musz? si? martwi? narazie o to. Shiny jest s?odziutki... Musz? go pozna? bardziej. No i poza tym po kolejnym przeczytaniu drzewka genealogicznego okaza?o si?, ?e mam kogo? z dalekiego wschodu w rodzinie. Ech. Ciekawe, czy jakie? zyski mi salon przyniesie. Najwy?ej b?d? sobi? z?oto sprowadza? magi? Przystanii" - zacz?? odp?ywa? my?lami.
Tymczasem jaka? wiewiórka zd??y?a wej?? mu na g?ow?, usi??? i zacz?? zajada? swojego orzeszka. Feather u?miechn?? si? i spróbowa? j? "z?apa?" w kopytka. Ta zac???a biega? po jego futerku, ?askocz?c nieziemsko. Upad? z ?awki, chichraj?c si?.
HP: 8
WS: 50 amulet Eldena(zdjęty amulet = (-10) pkt)
BS: 31
S: 26
T: 35
PER: 26
AG: 43 amulet Eldena
INT: 20
FEL: 50
WP: 30
Feather
Perwersyjny

Tytuł Użytkonika: Pan Łaskotek
Uroczy Znaczek: Piórko
Lubi: Łaskotki, czytać, łaskotki, zawierać znajomości, łaskotki, rozmawiać,
Nie Lubi: Krytyki, dwulicowych kucyków, cwaniactwa,
Strach: Pająki, posądzenie o molestowanie/wykorzystanie.
Stan: Zaręczony ze Spearmint
Koneksje Rodzinne: Nie wypiszę wszystkiego, bo ma największe na forum.
Córka- Feather Sway
Narzeczona- Spearmint
Synowie- Sunny i Shadow.
Charakter: Chaotyczny dobry, perwersyjny

Postprzez Hikari Senshi » 29 sie 2012, o 11:13

Hikari w?drowa? razem ze swoj? ukochan? po parku, ocieraj?c si? o ni? swoim bokiem oraz patrz?c jej w oczy. Po chwili t? czynno?? przerwa? le??cy na ziemi bia?y pegaz, który zwija? si? ze ?miechu na ziemi obok ?awki. Najwyra?niej biega?o po nim jakie? zwierz?tko. Neighpo?czyk po tym, co ju? zobaczy? w tym kraju nie zdziwi? si? zbytnio tym widokiem. Po raz pierwszy spotka? co? dziwnego, co wydawa?o si? nie mie? nic wspólnego z magi?. Chocia? z drugiej strony... lepiej zachowa? ostro?no??.
- Takie rzeczy cz?sto si? u was dzia?, Shade-chan - zapyta? swojej ukochanej wskazuj?c kopytkiem na ?miej?cego si? pegaza.
WS-BS-S-T-Per-Ag-Int-Fe-WP
36-25-34-39-31-31-31-26-31

Ikonka by Nomiki, arigato.
Hikari Senshi
Nadwrażliwy

Postprzez Shade Night » 29 sie 2012, o 11:18

Klacz sz?a obok ogiera co jaki? czas patrz?c mu w oczy. Gdy us?ysza?a ?miech z sporej odleg?o?ci nie zwróci?a na to uwagi, A wydawa? on si? jej dziwnie znajomy. gdy razem z ogierem podeszli bli?ej ?ród?a ?miechu zobaczy?a ?e jest to ten sam pegaz który j? zwi?za? i zostawi? na tym drzewie.
-Nie... Nie cz?sto. Chocia? on... Tu pokaza?o kopytkiem na le??cego i ?miej?cego si? pegaza.
-Lubi si? ?mia?. Doko?czy?a zdanie i podesz?a troch? bli?ej bia?ego pegaza, na tyle ?eby zdawa? sobie spraw? ?e w parku nie jest on sam, Sta?a obok pegaza i patrzy?a na niego bez s?owa.
Shade Night
Nadwrażliwy

Tytuł Użytkonika: Skrytobójczyni
Uroczy Znaczek: Żmija oplatająca różę.
Lubi: Noc,ciszę,zmrok,księżyc,pieniądze,spokój,nocne niebo,Lunę
Nie Lubi: Gapiów,tłumu,źrebaków,rozkazów,
Strach: Śmierć znikąd
Stan: W związku z Hikarim.
Koneksje Rodzinne: Nieznane
Rasa: Jednorożec

Postprzez Feather » 29 sie 2012, o 11:24

W ko?cu futrzany ciemi??yciel ?askotka zwia? na brzoz?, która ros?a za ?awk?. Jeszcze chwil? chichota?, ocierajac ?ezki ?miechu. Nagle spostrzeg? j?. T? on?. T?, która chcia?a go zabi?.
- Czeszcz! - powiedzia? z g?upi? min? - To teraz mo?esz mnie dobi?, bo ja ju? chyba nie ?yj?. Swoj? drog?, czy to nie Neighpo?czyk? Mam podobno tam kuzyna. Zreszt? to i tak nie jest wa?ne, masz mnie, ?mijo.
Feather by? widocznie rozbawiony czym?. Mo?e tym, ?e umrze z u?miechem na pyszczku? No có?.
- Bardziej od tej wiewiórki nic mnie nie wym?czy, wi?c mo?esz si? bawi?.
Feather
Perwersyjny

Córka- Feather Sway
Narzeczona- Spearmint
Synowie- Sunny i Shadow.

Postprzez Hikari Senshi » 29 sie 2012, o 11:42

Hikari spojrza? na bia?ego pegaza. Shade wydawa?a go si? zna?, a sam neighpo?czyk odniós? wra?enie, ?e bia?asek postrada? zmys?y. Zreszt? pegaz pokazywa? to ca?ym swoim zachowaniem.
- Ty zna? go, Shade-chan? On wydawa? si? by? niespe?na rozumu. - podzieli? si? swoimi spostrze?eniami - Najlepiej takie kucyki pozostawi? samym sobie. Nigdy nie wiadomo, jak taki si? zachowa?.
WS-BS-S-T-Per-Ag-Int-Fe-WP
36-25-34-39-31-31-31-26-31

Ikonka by Nomiki, arigato.
Hikari Senshi
Nadwrażliwy

Postprzez Shade Night » 29 sie 2012, o 11:52

Klacz wys?ucha?a Feathera. Gdy powiedzia? ?e mo?e go dobi? ona b?yskawicznie wyci?gn??a sztylet zza p?aszcza i wbi?a go tu? obok szyi bia?ego pegaza.
-Tak. Znam go, Chocia? nie poznali?my si? przyjaznych okoliczno?ciach. Odpowiedzia?a do Hikariego jakby nic si? nie sta?o i u?miechn??a si? pod nosem. Chocia? nie wiadomo czy nadal jest w pe?ni ,,si?". Nie wiem co si? mu dzia?o od czasu gdy si?... rozstali?my. Klacz chwyci?a sztylet który stercza? w ziemi obok szyi bia?ego pegaza i schowa?a go znowu.
-Jakbym chcia?a ci? zabi? to bym to zrobi?a. Chocia?by teraz. Klacz powiedzia?a w stron? Feathera.
-Ale mam ci jeszcze co? do powiedzenia. A konkretniej do wyja?nienia. Klacz nie wiedzia?a kiedy mo?e si? spotka? z bia?ym pegazem wi?c zawsze mia?a wiadomo?? przy sobie. Jeszcze raz poszuka?a listu tak dla pewno?ci i poprawi?a banda?.
Shade Night
Nadwrażliwy

Tytuł Użytkonika: Skrytobójczyni
Uroczy Znaczek: Żmija oplatająca różę.
Lubi: Noc,ciszę,zmrok,księżyc,pieniądze,spokój,nocne niebo,Lunę
Nie Lubi: Gapiów,tłumu,źrebaków,rozkazów,
Strach: Śmierć znikąd
Stan: W związku z Hikarim.
Koneksje Rodzinne: Nieznane
Rasa: Jednorożec

Postprzez Feather » 29 sie 2012, o 12:06

Pegaz z?apa? kopytkoje?? sztyletu podczas, gdy lecia? w jego stron? i zerwa? si? na równe nogi. Konkrtniej - tylnie. W takiej postawie zwyk? walczy?.
- To mów szybko, zanim to ja ci? zabij?. Nie jeste? ani troch? taka, jak inni zabójcy, z którymi walczy?em. Jeste? gorsza. Wiesz czemu? Bo pewnie teraz le?a?bym w grobie. Prawdziwy zabójca dawno by mnie zabi?.
Ferather nawet nie przej?? si? tym, ?e Hikari zaczyna pyta? o ró?ne pierdo?y t? paskudn? ?mij?.
- Wyja?niaj. A, bym zapomnia?.
Uk?oni? si? w stron? Hikariego.
- Nazywam si? Feather. Mo?esz mówi? mi "?askotek", albo "くすぐったい", czy jak wy tam to mówicie w waszym pi?knym kraju.
Feather
Perwersyjny

Córka- Feather Sway
Narzeczona- Spearmint
Synowie- Sunny i Shadow.

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Centrum Miasta