Jadalnia

To tutaj organizuje się największe przyjęcia w stylu Pinkie Pie! Wszystkie słodkości i wypieki równie? powstają właśnie tutaj. Można przyjść, zamówić sobie coś słodkiego na osłodę życia. Usiąść i chwilkę i odsapnąć.

Moderatorzy: Mistrz Gry, Kojira, Reetmine, ReflexivoArco, Tali, Sal Ghatorr

Re: Jadalnia

Postprzez Sakudoshi » 23 gru 2011, o 01:18

Za?mia? si? weso?o poch?aniaj?c jedn? piank?. - Zawsze mnie zastanawia?o jak to robicie przygl?da? si? lewituj?cej paczce pianek. Cz?sto czytywa? o jednoro?cach i ich magii, fascynowa?y go ich umiej?tno?ci. - No tak pogoda nas nie rozpieszcza tej zimy, zaraz te? b?d? lecia? u?miechn?? si?. Lot w tak? pogod? do Claudsdale nie by?o chyba najlepszym pomys?em. Postanowi? wi?c skorzysta? z wskazówki Shiny Masquerade i uda? si? do karczmy na nocleg.
Sakudoshi
Nadwrażliwy

Postprzez Shiny Masquerade » 23 gru 2011, o 01:23

Shiny zacz?? hu?ta? si? na krze?le, a paczk? z piankami umie?ci? na ?rodku sto?u, by on i Sakudoshi mieli do niej ?atwy dost?p. Na zewn?trz ?nie?yca zwi?kszy?a swoje nat??enie, a zza drzwi dobiega?y odg?osy stra?ników odgarniaj?cych ?nieg. Pa?stwo Cake siedzieli i czytali ksi??ki, s?uchali muzyki czy przecierali lad?. Tylko w tak? pogod? mieli ma?ych ruch. Kucyki widocznie wola?y siedzie? bezpiecznie w swoich domkach ni? nocowa? w obcym miejscu.
WS----BS----S-----T----PER---AG---INT----FEL---WP---HP
20-----34----32---22---33-----37--- 42---- 27---- 30----X
Obecnie jest w przebraniu (pelerynka, maska, takie tam).
Shiny Masquerade
Niewiniątko

Tytuł Użytkonika: Danio waniliowe
Uroczy Znaczek: Maska komedii i maska tragedii
Lubi: Marchewki, siebie, Canterlot, teatr
Nie Lubi: Nieporządku, ciasnych miejsc, braku marchewek
Strach: Wojna, burza, odpowiedzialność, podejmowanie decyzji
Stan: Kawaler
Koneksje Rodzinne: Black Gallant - brat
Rasa: Jednorożec
Charakter: Praworządny dobry
Multikonto: NIE

Postprzez Sakudoshi » 23 gru 2011, o 01:28

Ch?? na kandyzowane jab?ka przewy?szy?a Doshiego - Masz ochot? na kandyzowane jab?ko? zapyta? rozk?adaj?c skrzyd?a i wstaj?c. Rozejrza? si? po sali, ?wieci?a pustkami. Nie zdziwi?o go to, mimo to tu w ?rodku by?o bardzo przyjemnie. Przygl?daj?c si? s?odko?ci? my?la? na co jeszcze si? skusi, gdy podejdzie do lady. Musia? si? ograniczy? jedno jab?ko, góra do tego babeczka i czekolada nic wi?cej! Zostawi sobie je na drog?, czas nagli? by?o coraz ciemniej, i coraz wi?cej ?niegu. On i Shin musieli si? zbiera? je?eli chcieli w ogóle dotrze? do ?ó?ek. Doshi kierowa? si? ku ladzie i wyj?ciu czekaj?c nadal na odpowied? towarzysza.
Ostatnio edytowano 23 gru 2011, o 01:31 przez Sakudoshi, łącznie edytowano 1 raz
Sakudoshi
Nadwrażliwy

Postprzez Sherie Winter » 23 gru 2011, o 01:29

By?o ?nie?nie, strasznie ?nie?nie. A i zimno. Do tego wszystkiego Shi by?a zm?czona, wr?cz wycie?czona. No i jakby kto? chcia? jej doprawi?, nie mia?a gdzie spa?. Ledwo co widzia?a przez ?nie?yce. Trafi?a w to miejsce 'po omacku'. No i sprzedawali tu same s?odko?ci... uh...
Usiad?a przy jednym ze stolików nie zauwa?aj?c niczego poza kartk?, któr? przy lewitowa?a za sob?. Pliczek zapisanych kart zmizernia? przez ?nieg i ledwo co da?o si? cokolwiek rozczyta?. Mimo i? Shi stara?a si?, ca?e staranie posz?y na nic.
Karty ze spraw?. Przepad?y. Jak?! Mimo i? jej twarz by?a niezmiennie bez wyrazu, jej serce wrza?o od emocji. Mo?e to j? tak nap?dza?o do ?ycia.
Dopiero gdy oszacowa?a straty w swoich kartkach i porzuci?a ich reanimacj?, zaj??a si? ogl?daniem miejsca, w które trafi?a. Na pocz?tku wbi?a wzrok w lad?. Gdyby podawali ciep?? herbat?... no tak, pewno podaj?. Ale po co pyta? je?li mo?e si? bez niej obej??.
Nast?pnie spojrza?a na stolik niedaleko, przy którym siedzia?y dwa kuce. Widocznie ze sob? rozmawia?y. Nie wiedzia?a o czym, a i wiedzie? nie chcia?a. Gdy sprawa tego nie wymaga?a, nienawidzi?a pods?uchiwa?.
Ogólnie, lokal wydawa? si? troch? odludniony... od... kucykony? jakkolwiek mo?na to powiedzie? - pewno ze wzgl?du na godzin?.
Sherie Winter
Nadwrażliwy

Postprzez Shiny Masquerade » 23 gru 2011, o 01:36

Jednoro?ec k?tem oka spostrzeg? innego jednoro?ca, bardzo ?adn? klacz. Zapatrzy? si? przez chwil?, ale zaraz zauwa?y? co? innego. Mianowicie skrzyd?a Doshiego znów by?y majestatycznie roz?o?one.
- Wow- szepn??. Zawsze chcia? mie? takie skrzyd?a. Zawsze chcia? zobaczy? Cloudsdale. Zawsze chcia? opanowa? zakl?cie "skrzyd?odajne", co nigdy mu nie wysz?o. - Wiesz, raczej nie, nie mam ochoty. Chod?my ju? - szepn??. Nie wiedzia? dlaczego szepn??, ale opu?ci? ju? lokal.

[zt]
WS----BS----S-----T----PER---AG---INT----FEL---WP---HP
20-----34----32---22---33-----37--- 42---- 27---- 30----X
Obecnie jest w przebraniu (pelerynka, maska, takie tam).
Shiny Masquerade
Niewiniątko

Tytuł Użytkonika: Danio waniliowe
Uroczy Znaczek: Maska komedii i maska tragedii
Lubi: Marchewki, siebie, Canterlot, teatr
Nie Lubi: Nieporządku, ciasnych miejsc, braku marchewek
Strach: Wojna, burza, odpowiedzialność, podejmowanie decyzji
Stan: Kawaler
Koneksje Rodzinne: Black Gallant - brat
Rasa: Jednorożec
Charakter: Praworządny dobry

Postprzez Sakudoshi » 23 gru 2011, o 01:41

Podszed? do lady i zamówi? u pa?stwa Cake kandyzowane jab?ko i kilka kolorowych babeczek z lukrem i cukierkami. U?miechn?? si? na widok klaczy i równie? obrzuci? j? spojrzeniem stalowych t?czówek. Gdy wyszed? za Shinem wzbi? si? ku górze ponad ?nieg. - Dzi?kuje za mi?y wieczór i trzymaj si? Shiny Masquerade mam nadziej?, ?e jeszcze si? spotkamy! Mówi?c to uniós? si? w gór? wysoko, wysoko, wysoko ponad Ponyvill po czym znikn?? z horyzontu przykryty dodatkowo ko?dr? z padaj?cego ?niegu.

z/t
Sakudoshi
Nadwrażliwy

Postprzez Rainbow Ame » 23 gru 2011, o 09:23

Ame wchodzi do sto?ówki i zamawia tortill?.
Zapraszam na mojego bloga.
Rainbow Ame
Nadwrażliwy

Postprzez Cold Air » 23 gru 2011, o 13:19

Niebieski pegaz zrezygnowany szed? po uliczkach Ponyville. Dostrzeg?szy dziwny, ró?owy budynek, jakby przeciwko samemu sobie i swojej niech?ci do ró?u, wszed? powoli do wewn?trz- Nic specjalnego- pomysla? wchodz?c do ?rodka. Potem podszed? do wolnego stolika i usiad? przy nim. Zm?czonym wzrokiem rozejrza? si? po wn?trzu, i doszed? do wniosku, ?e to miejsce jest co najmniej dziwne.
WS --- BS -- S - T -- Per - AG --- Int - - Fel - WP - Hp
34+6 - 31 - 34 - 40 - 32 - 36+4 - 23+5 - 16 - 22 - 14

There is no order and justice you were looking for in the dark;
It is meaningless- Just exist like f***ing reality.
Cold Air
Nadwrażliwy

Tytuł Użytkonika: Wędrowiec (do świtu)
Uroczy Znaczek: tobołek na kiju
Lubi: spokój, świeże powietrze, otwarte przestrzenie, dobrą muzykę
Nie Lubi: Kiedy się z niego śmieją, gdy musi pracować lub się uczyć
Strach: Zbłaźnienie przed Showy, spotkanie z Showy, nigdy się nie spotkać z Showy, itp.
Stan: Zadurzony w Showy Stage
Koneksje Rodzinne: brak
Rasa: pegaz
Charakter: Chaotyczny- dobry

Postprzez Rainbow Ame » 23 gru 2011, o 14:04

Ame zajada? si? tortill?, a gdy sko?czy?, to wsta? i natkn?? si? niebieskiego pegaza, który co? rozmy?la?.

-Oooj, przepraszam, jestem nieuwa?ny!
Zapraszam na mojego bloga.
Rainbow Ame
Nadwrażliwy

Postprzez Cold Air » 23 gru 2011, o 14:15

Cold Air podniós? wzrok na drugiego pegaza. wygl?da? znajomo, a dotego mi?o. To nie by?o jednak zbyt du?? zalet?w jego oczach
- nie, nie jeste?. Mi?o mi. Jestem Cold Air. A ty?- rzek? po chwili.
WS --- BS -- S - T -- Per - AG --- Int - - Fel - WP - Hp
34+6 - 31 - 34 - 40 - 32 - 36+4 - 23+5 - 16 - 22 - 14

There is no order and justice you were looking for in the dark;
It is meaningless- Just exist like f***ing reality.
Cold Air
Nadwrażliwy

Tytuł Użytkonika: Wędrowiec (do świtu)
Uroczy Znaczek: tobołek na kiju
Lubi: spokój, świeże powietrze, otwarte przestrzenie, dobrą muzykę
Nie Lubi: Kiedy się z niego śmieją, gdy musi pracować lub się uczyć
Strach: Zbłaźnienie przed Showy, spotkanie z Showy, nigdy się nie spotkać z Showy, itp.
Stan: Zadurzony w Showy Stage
Koneksje Rodzinne: brak
Rasa: pegaz
Charakter: Chaotyczny- dobry

Postprzez Sherie Winter » 23 gru 2011, o 14:16

Sp?dzi?a tu d?ugi kawa? czasu. Z jej kart ocala?a tylko jedna - o nic nie znacz?cej kradzie?y. Prychn??a - b?dzie musia?a zda? si? na swoj? pami??.
Potem dopiero zauwa?y?a, ?e w... lokalu co? si? pozmienia?o. Co prawda wtedy by?a jeszcze na tyle przytomna, ?eby zauwa?y?, ?e dwa kuce - pegaz i ziemny, wyby?y. Ale nie przygl?da?a si? ju? temu, kto przyby?. Kolejna nieprzespana noc, przez jej g?ow? przesz?a my?l. Podnios?a si? powoli ze stolika, i ze swoim Canterlotowym szykiem podesz?a do lady, zamawiaj?c herbat?.
Nie przejmuj?c si? wróci?a do stoliku, przy okazji, odstawiaj?c fili?ank?, polewitowa?a nieczytelne papiery do kosza. B?dzie musia?a jako? zdoby? kopie.
Sherie Winter
Nadwrażliwy

Postprzez BlancoVagabundo » 23 gru 2011, o 15:30

Blanco spokojnie wszed? do jadalni.Zamówi? t?czow? babeczk?.By? g?odny poniewa? przez ostatnie wydarzenia omin?? par? posi?ków.Siad? przy wolnym stoliku i pocz?? my?le? co dalej
39-39-38-36-26-31-26-19-28- 7
WS-S- T-WP-Fel-AG-Per-Int-BS-HP
BlancoVagabundo
Wieczny Optymista

Postprzez Soar » 23 gru 2011, o 15:37

Soar wszed? do cukierni. Rozejrza? si?. Nie by?o zbyt wielu kuców.
Ale Jego cel tu by?.
Soar podszed? do stolika Blanca i usiad? przy nim.
-przepraszam ?e si? wczoraj wy??czy?em, co ci powiedzia?a Blue?- Zapyta?
Soar
Wędrowiec

Tytuł Użytkonika: Luna Slave
Uroczy Znaczek: Celownik
Lubi: Ciemność,Półmrok, noc, dzień, Księżniczki
Strach: Magiczne latające kowadła.
Stan: Zakochany...
Koneksje Rodzinne: Brak...
Rasa: Jednoróg
Charakter: Praworządny Dobry/Chaotyczny dobry

Postprzez BlancoVagabundo » 23 gru 2011, o 15:42

-Witaj. W zasadzie do?? niewiele wiedzia?a... potwierdzi?a moje przypuszczenia.Poza tym mówi?a co? o jakim? Unigoliacie ... nie mam poj?cia co to mo?e by?-smutno odpowiedzia? Blanco
-Od tego czasu dowiedzia?em si? jeszcze jednej rzeczy Celestia jest dalej w Ponyville wi?c kucyk którego chce dopa?? mo?e jeszcze ?y?.Niestety nie wiem gdzie go szuka?
39-39-38-36-26-31-26-19-28- 7
WS-S- T-WP-Fel-AG-Per-Int-BS-HP
BlancoVagabundo
Wieczny Optymista

Postprzez Soar » 23 gru 2011, o 15:52

Na razie ?yje, i wiem gdzie oni s?.
Ale nie mog? ci powiedzie?. Przykro mi.
Ungoliat to takie bydl? paskudne które raczej nie atakuje ale jest bardzo terytorialne i broni swojego terenu.
Stawonóg do?? mocny i piekielnie szybki. Jak stanie na wszystkich odnó?ach jest wi?kszy od kucyka. I pluje truj?c? ciecz? wiec radz? uwa?a?.
Wczoraj pyta?e? jak prze?y?em. Nie prze?y?em. Zabi?a mnie, potem mnie wskrzesi?a.
Soar
Wędrowiec

Tytuł Użytkonika: Luna Slave
Uroczy Znaczek: Celownik
Lubi: Ciemność,Półmrok, noc, dzień, Księżniczki
Strach: Magiczne latające kowadła.
Stan: Zakochany...
Koneksje Rodzinne: Brak...
Rasa: Jednoróg
Charakter: Praworządny Dobry/Chaotyczny dobry

Poprzednia stronaNastępna strona