przez Bright Dawn » 22 gru 2011, o 17:27
Brightdawn, bez zbytniego zastanawiania si?, zacz??a opowiada? Shady ow? histori?:
-To by?o, jak by?am ma?a, oczywi?cie. Mia?am wtedy mo?e 7 lat. Ju? wtedy ujawnia?a si? jedna z moich cech, a mianowicie... jakby to uj??... znajomo?? innych kucyków. Potrafi? oceni? kucyka ju? po kilku pocz?tkowych rozmowach, z jego gestów, zachowania, sposobu mowy. Z tej ''wiedzy'' wykszta?ci?o si? to, ?e doskonale potrafi? doradza? innym kucykom... Mia?am kole?ank? w Cloudsdale, która by?a w depresji po stracie przyjaciela. Nie chcia?a przyj?? ?adnej pomocy. Jednak?e, ja jako? zdo?a?am do niej dotrze?. W skrócie, wyja?ni?am jej, oczywi?cie nie od razu, ?e to co si? sta?o, tylko j? wzmocni, i uka?e jej magi? przyja?ni, ale jednocze?nie to, ?e przede wszystkim trzeba polega? na sobie, a dopiero potem na innych. Bo jak si? straci kucyka, na którym si? bardziej polega?o ni? na sobie, to zaczyna si? wszystko stacza?. Trzeba i?? naprzód, patrze? w przysz?o?? i kreowa? j? tera?niejszo?ci?. Nie ma rzeczy niemo?liwych, s? tylko te, na które potrzeba wi?cej czasu. Z tej mojej ''filozoficznej'' i ''spo?eczno-psychicznej'' natury pojawi? si? mój uroczy znaczek - s?o?ce prze?wituj?ce przez chmury, symbolizuj?cy swoiste o?wiecenie duszy i umys?u.
-A Ty, jak zdoby?a? swój uroczy znaczek? -Spyta?a si? u?miechaj?c, po wyczerpuj?cej wypowiedzi.