przez Tea Charmer » 27 gru 2012, o 18:55
Cylinder głodnym wzrokiem rozglądał się po rynku i zauważył psa Nomi. Wyglądał wyjątkowo smakowicie. Już miał się rzucać na niego, gdy nagle z niego wyleciała pewna czarno-biała pegazica przez co pojawił się na jej głowie. Nie odpowiadała mu ta pozycja. Zeskoczył więc na posadzkę. Znów zaczął czaić się na psa. Pies nie zwracał na niego uwagi, miał przewagę taktyczną. Po raz drugi miał się rzucić na zwierzę lecz i ta próba została udaremniona. tym razem przez trzy listy wysuwające się zza jego wstęgi z charakterystycznym dźwiękiem nadejścia wiadomości. Zrezygnowany Cylinder furknął i spoczął przy kopycie Nomi łypiąc od czasu do czasu na jej psa. Trzy listy były odpowiednio podpisane charakterystycznym eleganckim, dostojnym pismem: Nomiki Hateheart, Some Pony i Fire Hell. Po otworzeniu mozna było przeczytać:
W liście do Nomiki:
"Droga Córko,
Nawet nie wiesz jak bardzo mi jest przykro z powodu mej nieobecności w twym życiu. Nieprawdą jest jednak ze przez 16 lat się tobą nie interesowałem. Zapewne pamiętasz starca który używał cię jako medium? To byłem ja. Co prawda w przebraniu i incognito, ale to byłem ja. Nie mogłem ci powiedzieć że jestem twoim ojcem ze względu na moje, nazwijmy to, "drobne problemy prawne". Ale byłem przy tobie i dbałem o ciebie. Mam nadzieję że mi wybaczysz.
Twój Ojciec"
W liście do Some:
"Kochana Małżonko,
Z powodu drobnych problemów natury technicznej Cylinder przeniósł cię do Canterlot na Rynek główny zamiast do pubu "Utopia" w Ponyville. Nie martw się jednak, ponieważ przy tobie stoi moja córka Nomi Hateheart. Masz też zarezerwowany bilet do Ponyville jeśli będziesz chciała tam się dostać. Bilet oczywiście w pierwszej klasie, a zarezerwowany na "Białą Różę". Mam nadzieję że się nie gniewasz.
Twój Mąż"
W liście do Fire:
"Witaj Fire Hell!
Jeśli jesteś zainteresowana palnością mojego Cylindra, możesz spróbować go podpalić. Lubi magiczne płomienie ^^.
Mam nadzieję na widowisko.
Tea Charmer."
Cuś stworzony przez moją Córkę ^^
Ekwipunek: Cylinder.
Ze Official Guide of Pony Utopia, also Prime Tea Provider
WS-BS-S-T-Per-Ag-Int-Fe-WP-HP
31-21-28-34-37-31-40-40-40-11