Domek Winter Tea

Tak jak w Canterlocie, wiele kucyków ma przecież swoje domy. Mieszkają zazwyczaj tutaj, bliżej centrum miasta.

Moderatorzy: Kojira, Reetmine, Tali, QuietWord, Sal Ghatorr

Re: Domek Winter Tea

Postprzez Winter Tea » 1 sie 2012, o 16:33

Winter podnios?a wzrok znad swojego talerza.
- Ch?tnie, je?li masz ochot? - u?miechn??a si?.
Nala?a sobie fili?ank? kawy. Przy okazji mo?na by porozwiesza? zdj?cia w salonie. By?o tego troch?, a zawsze lepiej zrobi? co? od razu i mie? z g?owy, ni? odk?ada? na pó?niej.
Rodzinka: córka Tea Charmera i wszystko co za tym idzie...
Dziękuję, Nomi!
Obrazek
Winter Tea
Wieczny Optymista

Postprzez Uriel Flame » 3 sie 2012, o 20:05

- No có?... W takiej sytuacji daj zna?, gdyby moja pomoc by?a potrzebna - Uriel odgryz? kawa?ek rogalika. Pychota. - Ale je?eli faktycznie jest tam, gdzie mówisz, nie powinno by? du?o problemu z jej odnalezieniem - Doda?, upijaj?c nieco kawy. Tak, czarna mocna kawa, w sam raz na rozpocz?cie dnia.
Uriel nagle jednak zmru?y? nieco oczy, my?l?c. Co powie Lucky, je?li zobaczy ich razem? Jak nic zacznie papla?, jak to "Uriel kocha Winter"...
Po?oga jest taka pi?kna, nieprawda??
Uriel Flame
Bitter - Sweet

Postprzez Winter Tea » 18 sie 2012, o 13:25

Winter wsta?a, zanios?a sprz?tn??a po sobie ze sto?u i zabra?a teczk? ze zdj?ciami. 64 fotografie, z pewno?ci? nie wykorzysta wszystkich. Cz??? oczywi?cie musi zostawi? dla Lucky.
- No, to ja si? zmywam - u?miechn??a si? do Uriela - Pa!
Podesz?a do niego i poca?owa?a w policzek. Nast?pnie ruszy?a do drzwi i wysz?a do salonu.
z/t
Dziękuję, Nomi!
Obrazek
Winter Tea
Wieczny Optymista

Postprzez Winter Tea » 2 wrz 2012, o 20:35

Winter wparowa?a do przedpokoju nios?c ze sob? Lucky, która wygl?da?a na prawd? ?le. Po?o?y?a klaczk? na jednym z foteli w salonie. Pobieg?a do kuchni, poci?gn??a troch? whisky z butelki stoj?cej w barku i wzi??a z lodówki troch? lodu. Zawin??a go w r?cznik i przy?o?y?a Lucky do czo?a.
- Dobra... Chyba masz gor?czk? - stwierdzi?a - Jaka ja jestem g?upia.
Pop?dzi?a po termometr i wsadzi?a go Lucky do pyszczka.
"?eby nic si? jej nie sta?o"... - powtarza?a w duchu.
Dziękuję, Nomi!
Obrazek
Winter Tea
Wieczny Optymista

Postprzez Lucky Star » 3 wrz 2012, o 05:58

Gdy Lucky poczu?a lód, lekko zaj?k?a, gdy dosta?a termometr do buzi znów otworzy?a oczy.
-Gdzie ja jestem? -spyta?a s?abym g?osem i spojrza?a na przej?t? Winter, po czym lekko si? u?miechn??a. -Przepraszam , Mamo , chyba jestem chora...- znów zasn??a termometr pokazywa? 40 stopni gor?czki.
-Nie... -mamrota?a przez sen -nie tam.... lito?ci... tam nie wolno mnie dotyka?...na karku mam....zbyt du?e... ?askotki..
Lucky Star
Wieczny Optymista

Uroczy Znaczek: Rozbita szklanka
Lubi: prawie wszystkich iwszystko
Nie Lubi: Bycia samej
Strach: Przed Pajakami
Stan: Panna
Koneksje Rodzinne: Starsza siostra Shooting Satra
Rasa: Kucyk ziemny
Charakter: Wieczna optymistka

Postprzez Winter Tea » 3 wrz 2012, o 08:23

Winter os?upia?a, widz?c, jak? temperatur? ma Lucky. Co si? sta?o?Przecie? wcze?niej by?a zdrowa. Mo?e to jakie? zaka?enie? W ko?cu, jak powiedzia?a, wbi?a sobie no?yczki w kopytko. 40 stopni... Zanim zabierze si? do czego? konkretnego, powinna zbi? gor?czk?. Oczywi?cie musia?o si? to wydarzy? teraz, kiedy by?y same w salonie. Nikogo to pomocy, a trzeba pobiec po lekarza.
B??kitnogrzywa znalaz?a w kuchennej przeciw gor?czce i poda?a go Lucky.
- Trzymaj si? - Powiedzia?a.
Dziękuję, Nomi!
Obrazek
Winter Tea
Wieczny Optymista

Postprzez Lucky Star » 3 wrz 2012, o 16:44

Po paru minutach lek zacz?? dzia?a?, Lucky zacz??a wolniej , normalnie oddycha?, a jej czo?o si? sch?odzi?o, by?o po niej wida? lekk? ulg? w cierpieniu. Mimo tego , klacz by?a ca?a mokra z potu, jakby dopiero wysz?a z wanny. Nagle znów zaczyna?a odzyskiwa? przytomno??.
-Winter? Czy ja umieram? Jest mi ?le, strasznie ?le jednak nic mnie nie boli. Win.. -znów straci?a przytomno??, Lucky potrzebowa?a lekarza.
Lucky Star
Wieczny Optymista

Postprzez Winter Tea » 3 wrz 2012, o 20:14

Winter nie mog?a d?u?ej zwleka?. Lucky musia? zbada? specjalista. I to jak najszybciej.
- Trzymaj si? - powiedzia?a - Id? po pomoc. Nic ci nie b?dzie, zobaczysz.
Ale gdzie ona teraz znajdzie lekarza? Do szpitala jest daleko, a pomoc potrzebna by?a od zaraz. Fryzjerka mieszka?a w Ponnyville stosunkowo krótko i nie mia?a poj?cia, gdzie jeszcze mog?aby znale?? medyka.
- Plac! - przypomnia?a sobie i wybieg?a z domu.
z/t
Dziękuję, Nomi!
Obrazek
Winter Tea
Wieczny Optymista

Postprzez Winter Tea » 3 wrz 2012, o 20:45

Winter wyl?dowa?a w ogrodzie. Podbieg?a do drzwi i otworzy?a je z impetem. Podesz?a do Lucky le??cej w salonie.
- Wi?c tak... - zacz??a relacjonowa? - Poprosi?am j?, ?eby przynios?a nam z mieszkania obiad, a ona upad?a. Poda?am lek na zbicie gor?czki, ale niewiele to pomog?o.
Zamilk?a zdaj?c sobie spraw?, ze mówi zdecydowanie za szybko i powinna si? jak najszybciej uspokoi?. Wzi??a g??boki oddech.
Dziękuję, Nomi!
Obrazek
Winter Tea
Wieczny Optymista

Postprzez Sunny Sky » 5 wrz 2012, o 09:43

Sunny wylądował zaraz za Winter i w pośpiechu pognał za nią. Jeden rzut oka na pacjentkę już mu mówił, że sprawa jest poważna. Najpierw jednak trzeba było załatwić sprawę pegazicy. Podszedł do niej i przytulił ją mocno, choć krótko.
-A teraz na spokojnie. - Podszedł do chorej i przyłożył jej kopyto do czoła. Strasznie gorące. - Coś mówiła przedtem? Zjadła coś, przebywała z kimś chorym, stało się jej coś? Jaki lek jej podałaś?
Sunny Sky
Nadwrażliwy

Tytuł Użytkonika: Medyk
Uroczy Znaczek: Słońce wystające zza serca
Lubi: Flame, swoją pracę, żarty, śmiech
Nie Lubi: Więzienia go w ponurych jaskiniach, buraków, Instytutu, zbytniej powagi
Strach: Strata Flame i dzieci
Stan: Narzeczony Flame
Koneksje Rodzinne: Ojciec Feather, brat Shadow, narzeczona Flame, "kochanka" April, córki Sunset, Rapid Fire i Frozen Hope
Rasa: Pegaz
Charakter: Chaotyczny dobry
Multikonto: TAK

Postprzez Lucky Star » 6 wrz 2012, o 05:52

Na ciele klaczy zaczynały się pokazywać, czerwone kropki. W tym monecie było jasne co jej dolega. Lucky miała "oskę" chorobę, na którą zapadają źrebięta. Właściwie każdy kucyk, w młodości chorował na tą chorobę, dla źrebaka choroba przebiegała lekko, jednak kiedy kucyk, który nie miał tej choroby wcześniej, a zachoruje w wieku dorosłym, choroba przebiega drastyczniej.

(To dla sunnego, pisłabym na pw, ale masz je wyłączone. Sposób leczenia zostawiam lekarzowi)
Lucky Star
Wieczny Optymista

Postprzez Winter Tea » 6 wrz 2012, o 19:10

Winter zastanowiła się.
- Od kiedy przyszła do salonu zjadła kilka ciastek, napiła się herbaty. Nie wiem, co robiła wcześniej, wspominała coś o żłobku i jakiejś mulicy. Nie wiem ile w tym prawdy.
Klacz podeszłą do szafki kuchennej i wyjęła stamtąd butelkę z lekiem przeciw gorączce, który podała wcześniej Lucky.
- Dałam jej to. Wiesz już, co jej jest? - spytała z nadzieją w głosie.
Dziękuję, Nomi!
Obrazek
Winter Tea
Wieczny Optymista

Postprzez Sunny Sky » 7 wrz 2012, o 10:58

Objawy były dość charakterystyczne. Lekarz westchnął lekko.
- To tylko ospa, z tego co widzę... Charakterystyczne wykwity skórne, wysoka gorączka... - Bez namysłu wziął z szafki obok kawałek papieru i zaczął pisać po nim zalecenia na czas choroby. - Przede wszystkim, nie może wychodzić z domu przez tydzień, co najmniej. Zalecam też kąpiel z dodatkiem sody oczyszczonej, łyżeczką, i zakup mydła antybakteryjnego. Rano klarytyna, to na swędzenie, w razie silnego bólu mięśni lub głowy aspiryna... Można jej dalej podawać ten lek na zbijanie gorączki, rano i wieczorem. - Skończył pisać. - Wszystko dostępne bez recepty. W razie problemów można mnie znaleźć w przychodzi, jutro lub pojutrze muszę lecieć po coś do Canterlot, ale nie powinno mi to dużo zająć. A, i niech najlepiej je banany i czarną porzeczkę, to na to omdlenie.
Sunny Sky
Nadwrażliwy

Nie Lubi: Więzienia go w ponurych jaskiniach, buraków, Instytutu, zbytniej powagi
Koneksje Rodzinne: Ojciec Feather, brat Shadow, narzeczona Flame, "kochanka" April, córki Sunset, Rapid Fire i Frozen Hope

Postprzez Winter Tea » 7 wrz 2012, o 19:50

Winter kamień spadł z serca. Lucky nic nie będzie... Dzięki Celestii.
- W porządku. Dziękuję za wszystko - powiedziała - Ile jestem winna?
Napięcie ostatniej godziny powoli zaczęło z jej opadać. Po raz pierwszy poczuła, co znaczy być odpowiedzialną z kogoś innego. Bała się, że stanie się coś złego, ale teraz sprawy zaczęły się układać.
Dziękuję, Nomi!
Obrazek
Winter Tea
Wieczny Optymista

Postprzez Sunny Sky » 7 wrz 2012, o 19:56

Sunny uniósł kopytko i pokręcił głową.
-Absolutnie nic, to dla mnie czysta przyjemność. Chociaż w sumie... - Namyślał się przez chwilę, przypominając sobie, co ma być wieczorem. Spojrzał na Winter. - Potrzebowałbym trochę pomocy, wiesz może, czy jest tu jakiś dobry katering czy coś? Spotykam się wieczorem z... Kimś, a wolałbym sam nic nie gotować, jeszcze ją otruję. - Zapytał spokojnym tonem.
Sunny Sky
Nadwrażliwy

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mieszkania kucyków