przez Angel » 29 sie 2012, o 09:34
Hej Valor, pami?tasz mnie jeszcze?
Jeste? tylko cholernym g?osem w mojej g?owie. Wcale nie musz? ci? s?ucha?.
Och, s?dzisz, ?e jestem tylko g?osem? Jak zwykle, stary, g?upi jednoro?ec... Jak my?lisz, ile masz lat, hm?
Dziewi?tna?cie. Pami?tam ca?e swoje ?ycie, wi?c przesta? próbowa? miesza? w mojej g?owie.
Oczywi?cie, ?e pami?tasz, postara?em si? o to. Porozmawiamy pó?niej...
Hej, wracaj! - Krzykn?? Valor we w?asnej g?owie, odpowiedzia?a mu jednak wy??cznie cisza. Jednoro?ec westchn??, wracaj?c do zastanawiania si?, gdzie teraz powinien pój??. Po opuszczeniu parku w?óczy? si? niepewnie po miasteczku, nie mog?c si? zmusi? do skierowania kroków w kierunku pubu "Utopii". Nie lubi? zmian, a mia? wra?enie, ?e przez ostatnie par? miesi?cy wydarzy?o si? tam sporo rzeczy. Na razie postanowi? co? zje??... Zerkn?? w prawo, na zach?caj?cy szyld Sugarcube Corner. Zabawny zbieg okoliczno?ci.
Po wej?ciu do ?rodka zakupi? par? babeczek i rozejrza? si?. Chcia? porozmawia? z kim? cho? troch? mu znanym... Zauwa?y? znajome, zielone w?osy. Chocia? nadal si? nieco obawia? kontaktu z pegazic?, by? to aktualnie jedyny kucyk w pomieszczeniu, którego chocia? odrobin? kojarzy?. Podszed? do stolika i usiad? na przeciwko niej i drugiej, nie znanej mu klaczy.
- Hej, mam nadziej?, ?e nie przeszkadzam?
Byłem Angelem zanim stało się to mainstreamowe.