Jadalnia

To tutaj organizuje się największe przyjęcia w stylu Pinkie Pie! Wszystkie słodkości i wypieki równie? powstają właśnie tutaj. Można przyjść, zamówić sobie coś słodkiego na osłodę życia. Usiąść i chwilkę i odsapnąć.

Moderatorzy: Mistrz Gry, Kojira, Reetmine, ReflexivoArco, Tali, Sal Ghatorr

Re: Jadalnia

Postprzez Shar Ghatorr » 27 cze 2012, o 20:13

Shar spojrza?a lekko niedowierzaj?c na Lasta. Naprawd?, wpu?ci do domu (trudno, ze nie swojego, liczy si? gest) obc? niemal?e sobie klacz? Móg? oczywi?cie okaza? si? zbocze?cwem, gwa?cicielem, a moze porywa? on nowo poznane klacze, zaprasza? do domu, po czym zamyka? w piwnicy, gdzie przybija? je wielkimi, ogromnymi gwo?dziami do ?ciany, a nast?pnie usuwa? z nich skór?, kawa?ek po kawa?ku... Có?, bez ryzyka nie am zabawy. W dalszym ciagu by?o to niezwykle wzruszaj?ce.
-Naprawd?... Zrobi?by? to dla mnie?- zapyta?a nie wierz?c w to, co s?yszy. Obawia?a si?, ?e znowu b?dzie musia?a spa? w jakiejs podrz?dnej knajpie, a teraz najwyra?niej dzi?ki uprzejmo?ci tego ogiera bedzie mia?? ca?y dom do swojej dyspozycji! W przyp?ywie emocji rzuci?? mu si? na szyj?
-Dzi?kuj?, Last! Tak strasznie dzi?kuj?!
To multikonto należy do ReflexivoArco
Shar Ghatorr
Nadwrażliwy

Postprzez Last Word » 27 cze 2012, o 22:09

Last zdziwi? si? nieco propozycj? jednoro?ki, któr? Shar wydawa?a si? w jaki? sposób zna?. Pocz?tkowo mia? zamiar powiedzie? co? o tym, ?e skoro tyle przetrwa? w Everfree, to ten kawa?ek pewnie te? da rad? przej??. Stwierdzi?, ?e jednak nie wypada?oby by? tak nieuprzejmym, w ko?cu ona chcia?a pewnie dobrze dla nich obu.
-Pewnie, nie ma problemu.-Kierowa? te s?owa zarówno do Rarity jak i do Shar, u?miechaj?c si? zauwa?alnie szczerze.
Reakcja Shar na jego s?owa by?a dla niego ca?kowicie niespodziewana. Czuj?c jak klacz mu si? rzuci?a na szyj?, na jego twarzy pojawi? si? wyraz g??bokiego zaskoczenia tym, ?e mo?na kogo? a? tak uszcz??liwi? kilkoma ledwie s?owami i dobrymi zamiarami, po??czony z lekkim rumie?cem. Blisko?? klaczy by?a dla niego zaskakuj?co przyjemna, z czego zdanie sobie sprawy wywo?a?o u niego ów rumieniec. U?miechn?? si? jednak i odetchn?? niezauwa?alnie, stwierdzaj?c ?e Shar ca?kiem przyjemnie pachnie. Stwierdzi? jednak, ?e zatrzyma to dla siebie.
-Spokojnie Shar, znaj?c brata mieszkanie jest pewnie porz?dnie zagracone. Wi?c si? tak od razu nie ciesz.-Powiedzia? próbuj?c si? lekko za?mia?, co mu jednak wychodzi?o do?? nerwowo.-Wi?c co, idziemy?
Last Word
Nadwrażliwy

Postprzez Rarity » 27 cze 2012, o 22:43

Rarity u?miechn??a si? delikatnie na widok wylewno?ci m?odej klaczki. Ach te dawne czasy. Przecie? ona kiedy? te? lubi?a si? rzuca? nie?mia?ym ogierom na szyj? by obserwowa? ich reakcje. Byli wtedy bezbronni i zawsze robili to co chcia?a.

- Jestem gotowa w ka?dej chwili ruszy?, moi drodzy.
Rarity
Nadwrażliwy

Tytuł Użytkonika: Pierwsza Dama
Uroczy Znaczek: Trzy niebieskie Diamenciki
Lubi: Modę, Elitę, Błyskotki, Wyszukanie
Nie Lubi: Zbirów, niewychowanych kucyków, braku higieny.
Strach: Utrata przyjaciółek, siostry, Rodziny
Stan: Klacz Zamężna
Koneksje Rodzinne: Gniewomir - Mąż
Sweetie Belle - Siostra
Rasa: Jednoróżka
Charakter: Hojny
Multikonto: TAK

Postprzez Shar Ghatorr » 28 cze 2012, o 21:47

Jednoro?ka zachichota?a w niezwykle uroczy sposób i pu?ci?a si? Lasta
-Tak czy inaczej dzi?kuj?! To co, wychodzimy?- zapyta?a, powstrzymuj?c ziewni?cie- Jestem troch? zm?czona, chcia?abym si? po?o?y?...
Ach, odprowadzi j? sama Rarity, znana w ca?ym ?wiecie mody, nawet poza granicami Equestrii! A do tego sp?dzi do?? d?o czasu z zabawnym, m?drym i co tu kry?, do?c przystojnym ogierem... ?y? nie umiera?!
To multikonto należy do ReflexivoArco
Shar Ghatorr
Nadwrażliwy

Postprzez Last Word » 29 cze 2012, o 05:35

-No to w takim razie ruszajmy.-Powiedzia? Last kiwaj?c g?ow?, po czym odetchn?? g??biej i wyszed? przez drzwi, upewniaj?c si? co chwil? czy klacze id? za nim. Zna? brata dostatecznie dobrze, by po samym wygl?dzie mieszkania rozezna?, ?e to jego lokum. Mia? tylko nadziej?, ?e si? tutaj nie zgubi, bo to by by?o do?? problematyczne wed?ug niego.

[zt]
Last Word
Nadwrażliwy

Postprzez Shar Ghatorr » 29 cze 2012, o 19:56

Zdecydowanie mia?? du?o szczescia, ?e trafi?a na kogo? tak wspania?omy?lnego... Chyba, ?e on faktycznie oka?e si? gwa?cicielem-sadyst?...
-Dobrze, Last...-Shar nie czekaj?c wysz?a za popielatym ogierem. Uderzy?o j? ch?odne powietrze i odruchowo wtuli?a si? w ogiera obok. By? taki ciep?y i dawa? jej poczucie bezpiecze?stwa. Nie, na pewno nie jest gwa?cicielem. W razie czego ma w torbie puszk? gazu pieprzowego, specjalnie na tak? okazj?.

/zt/
Shar Ghatorr
Nadwrażliwy

Postprzez Justice Royal » 8 lip 2012, o 18:17

ERROR
Ostatnio edytowano 17 sie 2012, o 17:17 przez Justice Royal, łącznie edytowano 1 raz
Justice Royal
Nadwrażliwy

Postprzez Casimir » 27 lip 2012, o 21:20

Szary, ubrany jak klacz Jednoróg wkroczy? do jadalni. Jego róg nierówno ja?nia? wszystkimi barwami t?czy, które widoczne by?y tak?e w jego na ogó? czerwonych t?czówkach. Teraz ich nazwa sta?? si? bardziej adekwatna. Kilkukrotnie potkn?? si? o meble, trac?c przy tym równowag? i upad?, ?api?c si? w ostatniej chwili brzegu lady, co uchroni?o go przed gro?nym spotkaniem z pod?og?. Opar? si? o kontuar i poprosi? - Poprosz?... lody czekoladowe, w polewie czekoladowej i przybrane posypk? czekoladow?. Do tego czekoladowego szejka i Nale?niki z czekolad?... A mo?e czekolad? z nale?nikami... na deser... Dessser, desert... Pustynia? Czuj? pustynie, pustynia mnie wzywa... Chyba nie mog? i?? na g?odniaka? Mog?? Nie pozwólcie mi, b?aaaagam... - wybe?kota? z wyra?nie camelskim akcentem. Uwa?ny s?uchacz wyczu? by w nim ?piewn?, istambullsk? nut?, jeszcze uwa?niejszy zetylowany wyci?g z takich zabawnych, niebieskich kwiatów z Everfree. Albo przynajmniej przytomny obserwator... Kto? go obserwuje? Nie... NIE! Obserwator, dewastator, manifestator manifestuj?cy sw? maestri? w manipulacji mastodontyczn? technologi? staro?ytnych Gumisiów... Ups, przepraszam, to nie ta bajka.
WS:21 BS:32 S:32 T:16 Per:38 Ag:32 Int:44 Fe:33 WP:48

+ 5 do wp za sesję Luny

There is no fun about making sence.
Obrazek
Casimir
Buntownik

Tytuł Użytkonika: rebel
Uroczy Znaczek: Gwiazda Chaosu
Lubi: Chaos, bałagan, teatr, magię, alkohol, inne używki
Nie Lubi: Nadmiaru porządku, niesprawiedliwości
Strach: meduzy, nuda
Stan: plazma
Koneksje Rodzinne: Ojciec Yoru i wszystko, co za tym idzie.
Rasa: Jednorożec
Charakter: chaotyczny nietrzeźwy
Multikonto: NIE

Postprzez Shooting Star » 28 lip 2012, o 10:56

Bia?y Jednoro?ec wszed? do jadalni, mia? ju? kupiony napój dla orze?wienia po niedawno odbytym biegu z Canterlot do Ponyville. Stopowiec rozejrza? si? w ko?o gdzie by?o mnóstwo kucyków, pewnie te miejsce jest popularnym hot spotem. Usiad? i dopija? swój napój nagle zauwa?y? szar? klacz ubran? w ciemne ubrania, ju? chcia? co? do niej powiedzie? kiedy w po?owie drogi w jej kierunku zorientowa? si? ?e by? jednak ogier. Maj?c nadzieje ?e go nie zauwa?y? wróci? , na swoje miejsce, z bardzo g?upim uczuciem w okolicy ?o??dka.
-Co za szcz??cie ?e nie zagada?em do niego. -pomy?la? z ulg?.
Shooting Star
Nadwrażliwy

Tytuł Użytkonika: Sportowiec
Uroczy Znaczek: Kij do basballa
Lubi: Sport, rodzinę, przebywanie w towarzystwie.
Nie Lubi: Bycia samemu, nietoleracji
Strach: O rodzine i bliskich
Stan: Kawaler
Koneksje Rodzinne: Brat młodszy Lucky Star

Postprzez Pinkie Pie » 29 lip 2012, o 13:12

Pinkie wkroczy?a do jadalni. Przy ladzie zasta?a szarego jednoro?ca. W zabawny sposób porusza? si? i gada?. I mówi? ?mieszne rzeczy. Pinkie zachichota?a.
- Wiiitam pani?! Oczy-wi?cie! Widz?, ?e uwielbia pani czekolad?! Ja te?! - piszcza?a ró?owa klacz. - A? dziwne, ?e wcze?niej si? nie widzieli?m... YYYYH! Musisz by? NOWA! Ale od dzisiaj, to znaczy, od TERAZ jestem twoj? NAJLEPSZ? przyjació?k?! - krzykn??a dziko, podaj?c Casimirowi zamówienie. Ci, którzy znali Pinkie zupe?nie nie zwrócili uwagi na jej zachowanie. Co innego nieznajomi. - Cieszysz si??! Huhhuhhuh?! Och, jestem SUPERpewna, ?e taak! A, nazywam si? Pinkie Pie! A ty? Och, nie mog? si? doczeka? naszych spotka?izabawitancówiwszystkichsuperekstracudownychrzeczyktóreb?dziemyrobi? ?iii! - wyrzuci?a z siebie na jednym oddechu i wlepi?a oczy w szarego jednoro?ca.
Obrazek
Pinkie Pie
Nadwrażliwy

Tytuł Użytkonika: Element śmiechu
Uroczy Znaczek: trzy baloniki
Lubi: Babeczki , Przyjęcia , Przyjaciół , Gummy'ego , Poznawanie nowych kucyków ,
Czekoladę , Rozweselać inne kucyki
Strach: Samotność i opuszczenie przez przyjaciół.
Stan: panna
Rasa: kucyk ziemny
Charakter: chaotyczny dobry
Multikonto: TAK

Postprzez Shooting Star » 29 lip 2012, o 13:48

Shooting zaniemówi? kiedy zobaczy? ró?ow? klacz, by?a pi?kna i na dodatek rozbrykana. Troch? musie nie tegez zrobi?o kiedy od razu rzuci?a si? na szarego jednoro?ca, którego w pierwszym momencie wzi?? za klacz. S?owa i zachowanie Pinki przypomina?y mu, zachowanie jego zaginionej siostry. By? mo?e straci?a pami??, zafarbowa?a si? na ró?owo i dosta?a uroczy znaczek. Kiedy zagin??a nie mia?a jeszcze swego znaczka. Mog?a równo dobrze zmieni? specjalnie wygl?d aby nikt jej nie znalaz? by mog?a rozpocz?? nowe ?ycie. Tysi?ce my?li przechodzi?o przez jego g?ow?, nie wiedzia? co mia? zrobi?. Je?li to naprawd? by?a siostra? Stan?? i zawo?a? do ró?owej klaczy. - Czy ty nie jeste? mo?e moj? siostr??! To ja Shooting !
Shooting Star
Nadwrażliwy

Postprzez Casimir » 29 lip 2012, o 20:42

Casimir zap?aci? kilkoma ró?nymi z?otymi i srebrymi monetami, z których na paru by?y wybite symbole karciane a na paru widnia? dosy? dziwaczny rysunek curkla, kielni i gwazdy chaosu. Zaj?ty konsumpcj? s?ucha? radosnego szczebiotu Pinkie, po czym, uspokojony cukrem, przesta? ?wieci? na t?czowo i zapyta? - Ty jeste? Pinkie Pie, zgadza si?? S?ysza?em o tobie sporo... Przedstawi? sie mo?e, Casimir van Verdundelsteen. I nie jestem pani?, chocia? mo?e si? wydawa? inaczej... Albo i jestem, nie wiem sam...
-Ja jestem! - odezwa? si? drugi i przej?? kontrol? nad casimirowym cia?em. Przytuli? Pinkie i zacz?? szczebiota? w podobnym tonie.
- Jestem Rubi van Vendundelsteen i te? jestem twoj? NAJLEPSZ? przyjació?k?! Chod?my robi? te superhiperniesamowiciewes... - i tutaj si? urwa?o, bo Cas znowu odzyska? nad sob? kontrol?.
- Przepraszma za Rubi, ona tak zawsze... nast?pi?a nag?a pauza i w??czy? si? Trzeci.
-Nah, ja jestem Schwartzblitz van Vendundelsteen, te? mi mi?...
-Mi?o. Belial van Verdundelsteen. - przedstawi? si? Czwarty.
-Dobra. Wystarczy. Kto? jeszcze? - spyta? Cas, dopi? szejka i zwróci? si? do Pinkaminy - Tak, uwielbiam czekolad?, wszelkie jej rodzaje. Jak za d?ugo jej nie jem, to wariuj?. A na wojnie brakowa?o czekolady, wi?c teraz troch? si? zatracam. Przepraszam za wszystkich mnie, naszcz??cie Pi?...
-SERWUS!
ty... - doko?czy?, totalnie ju? rozkojarzony.

+ 5 do wp za sesję Luny

Obrazek
Casimir
Buntownik

Postprzez Grinch » 31 lip 2012, o 18:50

Pegaz wszed? do?? powolnym krokiem, do Sugarcube Corner z "misj?" kupienia babeczke z których ten lokal tak s?yn??. Po zignorowaniu wszystkich innych kupuj?cych i jedz?cych, ogier podszed? do lady i zamówi? kilkana?cie babeczek w ró?nych smakach. Teraz wystarczy?o odczeka? na zrealizowanie zamówienia, przy jednym z wolnych stolików.
- Hmmm, mam nadzieje ?e wybra?em dobre smaki babeczek. Zreszt? przekonamy si? pó?niej, wa?niejsze jest to ?e znalaz?em t? pieprzon? ksi??k? w domu Blacka. Nie powiem by?o trudna, nawet na mnie. Jednak wa?niejsze jest to czy Flame lubi smaki tych babeczek, pewnie jaki? lubi. W ko?cu wybra?em 5 smaków, tych babeczek.
Po tych przemy?leniach, jego zamówienie zosta?o zrealizowane, a on z ca?? torb? babeczek uda? si? do Flame.
zt
Grinch
Bitter - Sweet

Stan: Beep Boop

Postprzez Casimir » 3 sie 2012, o 16:04

Po kilku godzinach paplania z Pinkie o g?upstwach uzna? ?e jest pó?no i powinien zacz?? szerzy? chaos gdzie indziej.

[z/t]

+ 5 do wp za sesję Luny

Obrazek
Casimir
Buntownik

Postprzez Shooting Star » 5 sie 2012, o 09:55

Nasta?a cisza po wybuch emocjonalnym Shootinga, który poczu? ?e wszyscy patrzeli na niego. On jednak patrzy? na Pinkie Pie i spojrza? jej w oczy. To nie by?y oczy jego siostry. Mo?na zmieni? wygl?d, ale oczu nie. Nie jej oczy, oczy pe?ne nico?ci i pustki umys?owej, gdzie by?o wida? zapalone ?wiat?o ale nikogo nie by?o w domu. W oczach Pinkie zobaczy? rado?? i ch?? ?ycia oraz miliony przeb?ysków my?lenia. Ogier, zawstydziwszy si? szybko wybieg? z budynku zanim kto ktokolwiek zd??y? co? mu powiedzie?. [z/t]
Shooting Star
Nadwrażliwy

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Sugarcube Corner