Park

W centrum miasta zawsze jest pełno życia. Wiele młodych kucyków idzie do szkoły, na ulicach stoi stragan rodziny Apple... Na samym środeczku wybudowano też niewielką fontannę dla umilenia czasu kucyków.

Moderatorzy: Mistrz Gry, Kojira, Reetmine, ReflexivoArco, Tali, Sal Ghatorr

Re: Park

Postprzez Staunch Spell » 17 cze 2012, o 21:56

Staunch utrzymywa?a poprzedni? min? ale jednak tylko przez moment. ?askotek j? zaskoczy?, trzeba to by?o przyzna?. Jednak widocznie nie by? on napalonym zbocze?cem, a tylko niewinnym amatorem ?askotek. Spell nie mog?a si? powstrzyma? i wybuchn??a ?miechem.
- Przepraszam – powiedzia?a gdy ju? si? opanowa?a. – Wybacz mi, ?e ?le ci? oceni?am. Wiesz, kiedy? tak samo potraktowa?am Irvin? i od tego czasu bardzo si? przyja?ni?y?my. To chyba dobra wró?ba. Co do ?askotek. Rób co sprawia Ci przyjemno??. Masz przecie? prawo do rewan?u. – Pu?ci?a mu oczko, pewnie doda?aby co? jeszcze ale jej uwag? zwróci? Tea, który jak gdyby nigdy nic wyci?ga? z kapelusza „zestaw ma?ego amatora herbat wszelakich” mówi?c przy okazji co? o rozwi?zaniu. Staunch pewnie odpowiedzia?aby mu, ?e to nie jest wymagane ale by?a w zbyt du?ym szoku. Nie rozumia?a jak kucyk ziemny mo?e robi? takie rzeczy. Jedynym wyt?umaczeniem by?a magiczno?? cylindra o co Staunch musia?a zapyta?. Najpierw jednak zacz??a si? znowu ?mia?. Feather bowiem ?askota? j? pod kopytkiem, a ona si? nie broni?a. Wszystko co z?e odchodzi?o. Przez chwil? klacz nie my?la?a nawet o ?miertelnym zagro?eniu jakie spad?o na ca?y kraj. Gdy zda?a sobie z tego spraw? poczu?a w sobie do?? si?y na u?ycie pewnego zakl?cia. Jej róg b?ysn?? a na stoliku pojawi?y si? ciastka.
- Prosz?! – zawo?a?a mi?dzy dwoma seriami ?miechu. – A rozwi?zanie jest niepotrzeb… hahahah niepotrzebne.
Prosz? wybaczcie mi b??dy. Obiecuj? nadrobi? zaleg?o?ci w stylu za jaki? czas.
Staunch Spell
Nadwrażliwy

Postprzez Feather » 18 cze 2012, o 13:36

- Och, nic si? nie sta?o - u?miechn?? si? do klaczy, po czym za?mia? razem z ni? - Tak, te? mam nadziej?, ?e b?dziemy dobrymi przyjació?mi.
?askotek zauwa?y?, ?e klacz wcale si? nie broni przed ?askotkami, co potwierdza?o jego przypuszczenia, jakoby Staunch Spell równie? lubi?a ?askotki. Zachichota? leciutko pod nosem, kontynuuj?c m?czenie spodów kopytek jednoro?ki. Po paru minutkach postanowi? sko?czy?... Jak tylko zaatakuje j? w jeszcze inny sposób!
- Widzisz wujek - odwróci? si? - Ona ju? mnie raz zaatakowa?a, wi?c chc? da? jej "nauczk?.
Jakm na zgni?e jab?ko cudem zmie?ci? mu si? stoliczek w kapeluszu... Och, dziwny ten wuj. Ojciec z reszt? te?. Macki ma. A to feler.- skomentowa? sytuacj?w my?lach.
Uzna?, ?e nawet nie warto pyta?, sk?d ma taki kapelusz, tote? postanowi? doko?czy? zabaw?. Przewróci? klacz tak, by le?a?a na boku i przytrzyma? j?. Pos?a? jednoro?ce ?obuzerski u?mieszek i zbli?y? pyszczek do jej brzuszka, mniej wi?cej przy p?pku. Gdy jego wargi zetkn??y si? ze skór?, przyssa? si? i zacz?? dmucha?, gilgocz?c klacz. Taka "tortura" potrafi?a zazwyczaj doprowadzi? najw?kszych twardzieli do stanu za?amania psychicznego. Po kilkunastu minutach robienia malinek i dmuchania w p?pek, uwolni? klacz, poci?gaj?c z?bkami za supe?ek.
- Powinni?my to powtórzy?. - powiedzia? z u?mieszkiem.
Pegaz pomóg? klaczy podnie?? si? z ziemi i polecia? na swoje krzes?o. Poczu? cudowny aromat herbaty.
- Wujku, czuj? Zebric?. Cynamonowa. Przypuszczam, ?e wschodnia plantacja.- pochwali? si? wujaszkowi znajomo?ci? owego napoju. - I co powiecie, wujku Charmerze? Bo ja powiem, ?e bawi?em si? przednio - pu?ci? oczko do klaczy.
HP: 8
WS: 50 amulet Eldena(zdjęty amulet = (-10) pkt)
BS: 31
S: 26
T: 35
PER: 26
AG: 43 amulet Eldena
INT: 20
FEL: 50
WP: 30
Feather
Perwersyjny

Tytuł Użytkonika: Pan Łaskotek
Uroczy Znaczek: Piórko
Lubi: Łaskotki, czytać, łaskotki, zawierać znajomości, łaskotki, rozmawiać,
Nie Lubi: Krytyki, dwulicowych kucyków, cwaniactwa,
Strach: Pająki, posądzenie o molestowanie/wykorzystanie.
Stan: Zaręczony ze Spearmint
Koneksje Rodzinne: Nie wypiszę wszystkiego, bo ma największe na forum.
Córka- Feather Sway
Narzeczona- Spearmint
Synowie- Sunny i Shadow.
Rasa: Pegaz
Charakter: Chaotyczny dobry, perwersyjny
Multikonto: NIE

Postprzez Tea Charmer » 18 cze 2012, o 16:04

Park by? naprawd? urodziwy, a herbata cynamonowa, po któr? p?yn?? osobi?cie do swojej plantacji w Zebrice by?a wy?mienita. Widzia? fruwaj?ce motylki i mi?dl?ce si? zaj?ce na ??ce (ciekawe co by powiedzia? na ten temat Walsingham który siedzia? w jego kapeluszu?). Widzia? te? EINE KLEINE prosi?tko co to po polu GELAUFEN (brr.. resztki ja?ni Tee si? odzywaj?). Spojrza? wreszcie na swojego bratanka bawi?cego si? z nowo poznan? klacz? i zrobi?o mu si? troch? smutno ?e nie ma ?askotek. Aggrh gdyby nie ta kl?twa Boskiej Szyszki z Copei Town! Te? by si? pobawi?.. Nagle zobaczy? na stoliku ciastka, które wyczarowa?a Staunch. Wzi?? jedno i spróbowa?. - THIS IS DELICIOUS! - wykrzykn?? - Staunch stokrotnie dzi?kuj? za ciastka. - powiedzia? zdejmuj?c kapelusz i k?aniaj?c si?. Gdy Feather sko?czy? "m?czy?" klacz, uwolni? j? i usiad? z nim przy stoliku. Zaskoczy?a go znajomo?? bratanka na temat herbat - Brawo Feather! Sk?d wiedzia?e?? Jestem z ciebie dumny. - powiedzia? czochraj?c go po grzywie. - Tak to jest herbata z Zebrici, z mojej tamtejszej plantacji. Kurcze, naprawd? ch?tnie bym si? z wami pobawi?, ale widzisz zosta?em obj?ty Kl?tw? Braku ?askotek(C) i nie odczuwam ?askotania. - powiedzia? ze smutkiem w g?osie. - Ale odnalaz?em twoje kuzynostwo! - powiedzia? ju? z u?miechem na twarzy - Znaczy przynajmniej dowiedzia?em si? o tym ?e mam syna i córk? - nagle poczu? pukanie z kapelusza i ?apk? Walsinghama chc?c? przekaza? mu jak?? kartk?. Wzi?? kartk? z kapelusza i z min? w stylu "znowu?" w?o?y? z powrotem do kapelusza i poprawi? si? - ..znaczy dwie córki. Syna Dark Minda a córki Black Arrow i Winter Tea, cho? z Winter nie mia?em jeszcze okazji pogada?. - znowu poczu? ?apk? Walsinghama na swej czuprynie - Nie s?dz? Walsingham ?eby to by? dobry pomys?. - powiedzia? w stron? kapelusza - No dobrze zapytam, ale niczego nie obiecuj?. Feather, Staunch nie mieliby?cie nic przeciwko gdyby do??czy? do nas mój s?uga Walsingham? Ostrzegam jednak ?e jego stan nie jest pierwszej ?wie?o?ci. - Zapyta? Tea nie b?d?c pewny czy to by? dobry pomys?. W ko?cu Walsingham jest na wpó? zgni?ym królikem...
Obrazek
Cuś stworzony przez moją Córkę ^^
Ekwipunek: Cylinder.
Ze Official Guide of Pony Utopia, also Prime Tea Provider

WS-BS-S-T-Per-Ag-Int-Fe-WP-HP
31-21-28-34-37-31-40-40-40-11
Tea Charmer
Wieloświadomy

Tytuł Użytkonika: Guide
Uroczy Znaczek: As kier
Lubi: HERBATĘ! CYLINDRY! MONOKLE! Podziwiać piękno.
Nie Lubi: Chamstwa, prostactwa, idiotyzmu.
Strach: Autozepsucie.
Stan: Wielokrotny wdowiec i rozwodnik
Koneksje Rodzinne: https://www.dropbox.com/s/lcndrky1xzwcr ... 9.png?dl=0
Rasa: Kuc ziemny
Charakter: Neutralny/neutralny dobry

Postprzez Starlight » 18 cze 2012, o 17:37

Starlight po ostatnim wspomnieniu u swojej rodzinie postanowi?a troch? o tym zapomnie?, i pozachwyca? si? przyrod? w parku. Poczu?a herbat?, z daleka zauwa?y?a znajomego pegaza. Przyjrza?a si? bli?ej... to by? Feather, którego pozna?a w salonie fryzjerskim. Podlecia?a do niego, obok sta?a jasnobr?zowa klacz, i kuc w wielkim cylindrze. Chcia?a si? przywita?.
Witam! Jestem Starlight. - powiedzia?a, a po chwili doda?a - Cze??, Feather!
Przez chwil? patrzy?a si? na herbat?. Sk?d ten kuc wzi?? w parku stolik z herbat??? - my?l przemkn??a si? przez g?ow? granatowej klaczy.
Starlight
Wieloświadomy

Uroczy Znaczek: półksiężyc i trzy niebieskie gwiazdy
Lubi: noce, słodycze, tulenie <3
Nie Lubi: pająków
Strach: pająki
Stan: panna
Koneksje Rodzinne: Nie ma lub nieznane
Rasa: pegaz
Charakter: neutralny dobry

Postprzez Staunch Spell » 18 cze 2012, o 19:24

?askotki Feathera Spell znosi?a z godno?ci? leciutko si? tylko pod?miewuj?c. Gdy jednak pegaz zacz?? robi? jej „malinki” zacz??a mie? znów obawy. Obecno?? „wuja Tea” tak?e jej nie uspokoi?a. Równie dobrze mog?a to by? rodzina zbocze?ców. Gdy jednak Feather nie zszed? ni?ej ze swoimi „zabawami” odetchn??a z ulg? i szczerze si? u?miechn??a. Gdy za? j? „uwolni?” z wi?zów u?ciska?a go.
- Dzi?kuj?! To by?o cudowne! – Spell naprawd? si? podoba?o. Wystarczaj?co aby klacz uca?owa?a pegaza w policzek. – Zdecydowanie musimy to kiedy? powtórzy?.
Zaraz potem klacz siad?a przy stoliku i obserwowa?a kolejne dziwy. Widocznie kapelusz Tea mia? jaki? lokatorów. Co wi?cej jeden z owych lokatorów zapragn?? si? z nimi zapozna?! Klacz zanim pomy?la?a i zastanowi?a si? có? mo?e znaczy? „nie pierwszej ?wie?o?ci” odpar?a entuzjastycznie.
- Oczywi?cie! Ch?tnie go poznam! – Po pierwszym entuzjazmie dotar?o do Spell, ?e nie wiadomo co mieszka w kapeluszu tego kuca – Tak poza tym, kim on jest i Panie wuju Tea je?li to oczywi?cie nie tajemnica czym jest ten kapelusz? Jest magiczny prawda? Mo?na gdzie? taki dosta??
Pewnie zada?aby jeszcze par? takich pyta? jednak do jej uszu dosz?y odg?osy powitania. Odwróci?a si? wi?c obdarzaj?c now? klacz u?miechem.
- Cze??, jestem Staunch Spell – przedstawi?a si?. – Mi?o Ci? pozna?.
Staunch Spell
Nadwrażliwy

Postprzez Feather » 18 cze 2012, o 20:08

Pegaz zmru?y? oczy i spu?ci? uszka, poczochrany po grzywie. 
- Takie ma?e hobby, wujek. - u?miechn?? si?, po czym posmutnia? na wie?? o ?askotkowej kl?twie. - To smutne. Na prawd? ci wspó?czuj?. A co do Minda i reszty. Winter i Arrow... Wspania?e z nich kucyki, mo?esz by?... Zaraz. Arrow jest kuzynk?? A to ci niespodziewanka. W ka?dym razie tylko Minda ci wujek nie mog? pogratulowa?. Herold naci?gn?? go na co? takiego... jak on si? w ogóle móg? zgodzi?? Ech...
Pegaz "siorbn??" z fili?anki.
- S?odko, Staunch! - odpar? na entuzjazm klaczy, po czym dosta? buzi i si? zarumieni? - Jak nie masz nic przeciwko, to mogliby?my nawet w tym tygodniu, ale mo?e nie w plenerze. - pu?ci? oczko. 
- Tak, mo?e si? do??czy?. I w?a?nie- co to za kapelutek? Ciekawy taki.
Po chwili zobaczy? znajomy pyszczek.
- Hej Starlight!
Feather
Perwersyjny

Córka- Feather Sway
Narzeczona- Spearmint
Synowie- Sunny i Shadow.

Postprzez Tea Charmer » 18 cze 2012, o 22:37

- Tjaa.. Jak tylko spotkam tego huncwota to dam mu tak? nauczk? ?e nie b?dzie wiedzia? jak si? nazywa! - powiedzia? gdy Feather wspomnia? o zdradzieckim wyst?pku jego syna, po czym siorbn?? herbaty. Nast?pnie Staunch i jego bratanek zgodzili si? na propozycj? Walsinghama i zapytali o niego i o kapelusz. Chyba wypada?oby najpierw powiedzie? im na co si? zgadzaj? a potem si? upewni?? Tak, to by? dobry pomys?. - A wi?c Walsingham jest.. có?.. hmm.. jakby to powiedzie?.. w pó? rozk?adaj?cym si? królikiem. Konkretnie zosta? o?ywiony przeze mnie jednak?e nie w pe?ni przez co jedna jego po?owa jest w idealnym stanie, gdy druga jest w stanie nieustannego rozpadu. Mo?e to by? troch? przera?aj?ce dla zwyk?ych kucyków jak wy, jednak?e zapewniam ?e Walsingham jest ?wietnym s?ug? i przyjacielem. Nie chc? was jednak nara?a? na szok zwi?zany z do?? fatalnym stanem Walsinghama. Zapytam wi?c jeszcze raz: jeste?cie pewni ?e mo?e do??czy?? A co do kapelusza, to nie mog? wam nic wi?cej powiedzie? oprócz tego ?e jest niewiarygodnie pojemny oraz ?e ?yje w?asnym ?yciem. I nie Staunch, nie mo?na takowego nigdzie dosta?. I mów mi po prostu Tea - powiedzia? z u?miechem s?ysz?c ?e zosta? nazwany per "panie wuju". Nagle zauwa?y? granatow? pegazic? z do?? interesuj?c? grzyw?. - Mam na imi? Tea Charmer, mi?o mi ci? pozna? Starlight. - powiedzia? ?ci?gaj?c kapelusz i k?aniaj?c si?.- Mo?e dosi?dziesz si? do nas i napijesz si? herbaty? - zaproponowa? Tea wyci?gaj?c z cylindra fili?ank? ze spodkiem oraz kolejne krzes?o, tym razem z granatow? tapicerk? i zapraszaj?c zapraszaj?cym gestem nowopoznan? klacz do sto?u.
Obrazek

Tea Charmer
Wieloświadomy

Postprzez Starlight » 19 cze 2012, o 13:29

- Mi równie? mi?o. - Powiedzia?a do dwóch kucy, które w?a?nie pozna?a. - Ch?tnie si? dosi?d?, nie mam teraz ?adnych zaj??.
Star znów patrzy?a zadziwiona, jak niebieski ogier wyci?ga z cylindra krzes?o i fili?ank?. Poczu?a zapach herbaty.
-Mmm... czy to herbata cynamonowa? Wsz?dzie rozpoznam ten zapach!
Klacz bardzo lubi cynamon, a szczególnie ciasto z tym sk?adnikiem. Przypomnia?a sobie o starym przyjacielu z Canterlotu, zawsze jad?a z nim takie ciasto. Pegazica siad?a na krze?le, które mia?o obicie w jednym z jej ulubionych kolorów, czekaj?c na herbat?.
Starlight
Wieloświadomy

Postprzez Feather » 19 cze 2012, o 15:28

- Szkoda mi Minda. Wydawa? si? by? w porz?dku.
Pegaz przys?ucha? si? opowie?ci o gnij?cym króliku- s?udze. Zastanowi? si? chwilk?. Po paru sekundach dosz?o do niego, ?e jego cudaczny wujek ma królika- s?ug?. Czy? to nie jest zadziwiaj?ce? Dla ?askotka nie. Po tym, jak zobaczy? stoliczek, który wyci?gn?? z cylindra, wujek nie móg? go ju? zadziwi?.
- Rozk?adu... Czyli b?dzie ?mierdzie?... No dobra, mo?e si? przywita? - odpar? nieco niech?tnie.
Pegaz spojrza? na swój i tak "zepsuty" zegarek. Wiedzia?, ?e musi dodawa? sobi? dwie godziny do ka?dej godziny, przez co niebywale si? zasiedzia?, my?l?c, ?e jest 19:00, gdy tak na prawd? by?a ju? 21:00. W dodatku w lato jest jeszcze widno, co ostatecznie zatryuymfowa?o i wprowadzi?o pegaza w b??d. Dopi? herbat?, zjad? ciasteczko, odsun?? krzese?ko i wzbi? si? metr w gór?.
- Przepraszam, ale musz? ju? lecie?. Pó?no jest, a dzieci i klacz czekaj? w domu. Bywajcie, kochani! - przytuli? wszystkich po kolei i odlecia? do domku.
Z/T
Feather
Perwersyjny

Córka- Feather Sway
Narzeczona- Spearmint
Synowie- Sunny i Shadow.

Postprzez Staunch Spell » 19 cze 2012, o 18:30

Spell zarumieni?a si? s?ysz?c propozycj? Feathera o spotkaniu „nie plenerowym” jednak postanowi?a mu zaufa?.
- Jasne, to ca?kiem dobry pomys?. Jednak chyba bardziej pasowa?by na jakie? spokojniejsze czasy.
Staunch zamy?li?a si?. Skoro tyle kucyków przychodzi do parku i nikt nie jest przera?ony to mo?e zagro?enie ju? mija? Mo?e jednak jej znajomi, przyjaciele i rodzina prze?yli? Zreszt? obecnie nie mog?a nic zrobi? wi?c postanowi?a nie my?le? o z?ych rzeczach. Wypi?a wi?c ?yk herbaty, potem kolejny i jeszcze jeden. Pi?a bezmy?lnie, rozwa?aj?c spraw? gnij?cego królika.
- Jasne, ch?tnie go poznam! Taka ma?a, nieistotna rzecz jak rozk?ad doczesnego cia?a nie powinna przeszkadza? w zawieraniu nowych znajomo?ci. – powiedzia?a najzupe?niej szczerze i bez ?ladu kpiny w g?osie. Zaciekawi?o j? ta specyficzna, ?yj?ca w kapeluszu istota, nawet bardzo zaciekawi?a.
- A ty sk?d pochodzisz? Masz bardzo ?adny ogon, wiesz? – Zapyta?a Starlight, chc?c si? czego? dowiedzie?. Zaraz jednak odezwa?a si? do odchodz?cego Feathera.
- Ju? idziesz? Trudno. No to do zobaczenia. – Pos?a?a mu jeszcze ostatni u?miech zanim odlecia?. Dzieci. Dziwna wymówka. Dziwna i zupe?nie bezsensowna wi?c musia?a to by? prawda.
- Chyba jednak troch? wystraszy? si? Walsinghama. – Stwierdzi?a z u?miechem.
Staunch Spell
Nadwrażliwy

Postprzez Tea Charmer » 19 cze 2012, o 20:47

Herbaciarz zadowolony z zaakceptowania przez Starlight zaproszenia nala? jej herbaty - Co ci? sprowadza do Ponyville Starlight? Masz tu kogo?? - zapyta?, po czym ucieszy? si? na wie?? ?e Walsingham b?dzie móg? do??czy? i wyci?gn?? dla niego ma?e wysokie krzes?o z czarno-bia?? tapicerk? dziel?c? krzes?o na dwie cz??ci oraz ma?? fili?ank? ze spodkiem, gdy Feather zacz?? si? z nimi ?egna? - Do zobaczenia Feather! - powiedzia? odwzajemniaj?c u?cisk. - nast?pnie us?ysza? komentarz Staunch - Nie s?dz? by si? go wystraszy?. Widzia? w ?yciu ró?ne rzeczy, co prawda w?tpi? by widzia? kiedykolwiek wpó? gnij?cego królika, ale na pewno Walsingham nie by? powodem. - powiedzia? z u?miechem po czym ?ci?gn?? cylinder z którego wyskoczy? nietypowy królik..
Obrazek

Tea Charmer
Wieloświadomy

Postprzez Tea Charmer » 19 cze 2012, o 20:48

[WALSINGHAM]
Obrazek
Z cylindra wyskoczy? królik który, bardzo delikatnie mówi?c, by? w z?ym stanie. Przynajmniej po?owa jego cia?a. Druga wygl?da?a bardzo przyjemnie, bia?e futro królika po lewej stronie by?o bardzo zadbane, delikatne i przyjemne w dotyku, a skóra, mi??nie i ogólnie mówi?c ca?a lewa strona by?a niczym u ma?ego króliczka. Jego lewe ucho by?o d?ugie, a oko dostojnie malachitowe ozdobione z?otym, eleganckim monoklem. Prawa strona natomiast by?a ju? w pewnym stopniu rozk?adu. Nie mia? prawego oka. Nie mia? skóry na cz??ci twarzy, ods?aniaj?c szcz?k? i ?uchw?. Futro po tej stronie by?o tylko w niektórych miejscach. Wida? by?o jego cz??ciowo ods?oni?t? w?trob?, która ci?gle pracowa?a, mimo z?ego stanu, fragment ?eber, w tym jedno po?amane ukazuj?c niewielki kawa?ek zmarszczonego, ci?gle jednak funkcjonuj?cego p?uca, fragment tchawicy i prze?yku wraz z t?tnic? oraz poszarpane uszy i nadpalone ?apki. O dziwo mimo ca?ego tego rozk?adaj?cego si? cia?a nie cuchn??. Ubrany by? w czarno-bia?y rozpi?ty frak i cylinder, który odwzorowywa? wizerunek w?a?ciciela. Lewa, bia?a strona wygl?da?a na now?, ?wie?o wyprasowan? i wypran?. Florystyczne z?ote wzory wychodz?ce z dolnej strony fraka zajmowa?y niewielk? cz???, gustownie tylko podkre?laj?c elegancj? królika. Równie? bia?a cz??? cylindra, który po tej stronie wygl?da? na nowy, zadbany i praktycznie nie u?ywany mia?a na sobie wzór. Tym razem by? to jaki? symbol, nie spotykany cz?sto w tych cz??ciach Znanego ?wiata. Nie by? on jednak z?oty, a wielobarwny. Natomiast prawa, czarna strona fraka wygl?da?a na star? i zniszczon?, przypalon? i dziuraw?. Zamiast z?otych wzorów, da?o si? zauwa?y? krwi?cie czerwony rozga??ziaj?cy si? niczym ?y?y dese?, który mimo tego ?e by? wi?kszy od tamtego, nadal nie zajmowa? zbyt du?ej powierzchni tej cz??ci fraka. Prawa cz??? cylindra te? by?a inna. Te? by?a czarna, przypalona i podniszczona. Symbol te? by? inny i bia?y, jakby narysowany kred?. Królik zaj?? miejsce na swoim krze?le przy swoim Panu, zdj?? kapelusz i uk?oni? si? w stron? zgromadzonych - Witam drogie panie! Mam na imi? Walsingham, moim Panem jest Earl Tea, który mnie ocali?. Mi?o was pozna?... - wyci?gn?? ze swojego cylindra pergamin - ..panno Staunch i panno Starlight. - powiedzia? chowaj?c pergamin - Ciesz? si? ze mog? do??czy? do tego jak?e uroczego tea party! -rzek?, gdy Tea nalewa? mu herbat? - Dzi?kuj? Panie. - uk?oni? si? w stron? Kapelusznika i zacz?? pi? herbat?, której drog? przez uk?ad ?o??dkowy królika mozna by?o zobaczy?.
Obrazek

Tea Charmer
Wieloświadomy

Postprzez Starlight » 20 cze 2012, o 15:05

- Dzi?kuj?. - Star odpowiedzia?a do Staunch - - Pochodz? z Canterlotu.

Klacz upi?a ?yk herbaty z fili?anki i odpowiedzia?a do Tea Charmer'a.
- Mieszkam w Ponyville. Nie mam nikogo, jestem sama. - z oka klaczy uroni?a si? ?za, w tym czasie pomy?la?a- Czy ja wszystkie wspomnienia mam zwi?zane z rodzicami?! Po chwili zobaczy?a na wpó? gnij?cego królika. Nie obrzydzi?o jej to, by?a przyzwyczajona do obrzydliwych rzeczy.
- Witam panie Walsingham! Mi równie? mi?o. - odpowiedzia?a do królika, który z jednej strony by? taki s?odki. Starlight upi?a kolejny ?yk herbaty.
- Staunch, co oznacza twój znaczek? - Star zapyta?a si? Jednoro?ki, która siedzia?a obok niej. Nie rozumia?a za bardzo co mo?e oznacza? taki znaczek.
Starlight
Wieloświadomy

Postprzez Staunch Spell » 20 cze 2012, o 17:35

Spell tak?e upi?a ?yk herbaty czekaj?c na „królika z kapelusza”. Ciekawo?? j? rozsadza?a jednak nie chcia?a tego zbytnio okazywa?. W ko?cu na wpó? zgni?y królik móg?by poczu? si? za?enowany gdyby Staunch okazywa?a zbytni? ciekawo??. Zanim owy Walsingham wyszed? br?zowa klacz zaj??a si? odganianiem zmartwie?.
- Ah tak, dobry, stary Canterlot. Cudowne miasto! Szkoda, ?e obecnie ca?kowicie zamkni?te. – powiedzia?a chc?c jako? podtrzyma? rozmow?. – Na szcz??cie podobno ci cali „heroldzi” ju? przegrywaj?. Wyzwolenie jest chyba blisko.
Klacz przywo?a?a znowu u?miech maj?cy dodawa? otuchy, a nast?pnie pocz?stowa?a si? ciastkiem. Wtedy z kapelusza wyskoczy? ON. Królik wybitnie mia? ma?y problem ze swym cia?em. Spell pomimo szczerych ch?ci nie mog?a oderwa? od niego wzroku. Tak samo nie mog?a si? zdecydowa? czy mu wspó?czu? czy gratulowa? ?wietnego utrzymania lewej strony cia?a. Ponadto wygl?da? do?? "dobrze", a przynajmniej na tyle "dobrze", ?e nie krzywi? si? z bólu.
- Mi?o mi pana pozna? panie Walsingham. Dobrze si? pan trzyma, trzeba przyzna?, ?e jak na… sam pan rozumie to ?wietnie si? pan prezentuje. Te? chcia?abym by? tak „?ywio?owa” gdy ju? b?d? w takim stanie jak pan.
Trzeba przyzna?, ?e Spell jednak by?a leciutko zaszokowana królikiem. Nie do ko?ca spodziewa?a si? kogo? takiego. Na szcz??cie nie musia?a d?u?ej hamowa? si? przed zadaniem pyta? które mog?yby zawstydzi? królika bowiem Starlight zapyta?a j? o znaczek.
- Nie jestem do ko?ca pewna – powiedzia?a szczerze zaraz jednak doda?a pó? ?artem – prawdopodobnie symbolizuje moje zami?owanie do pomocy innym, pragnienie mi?o?ci, pogodno?? i takie tam ca?kowicie nieistotne rzeczy. Wiesz kochana, raczej nigdy nie przedstawi? mi jedynej s?usznej interpretacji. To co mówi?, powiedzia? mi kiedy? mój wyk?adowca z Canterlodzkiego uniwersytetu. Stek bzdur ale lepszej definicji nie znalaz?am.
Spell roze?mia?a si? przypominaj?c sobie dok?adniej okoliczno?ci owego zdarzenia. Zaraz jednak si? uspokoi?a i doda?a patrz?c na Tea.
- Zaprawd? s?odziutkiego ma pan s?u??cego jednak czy czasem no nie wiem… nie czuje pan potrzeby wyleczenia mu tej prawej strony? Przecie? prawdopodobnie nied?ugo ona ca?kiem obumrze.
Staunch Spell
Nadwrażliwy

Postprzez Tea Charmer » 20 cze 2012, o 18:49

- Nie ma sprawy Walsingham. - Powiedzia? Tea nalewaj?c swojemu s?udze herbaty. Nagle us?ysza? Starlight - Nikogo? To musi by? straszne nie mie? nikogo, ?adnej rodziny.. Moja rodzina jest bardzo rozleg?a i cho? nie jestem zadowolony z niektórych jej cz?onków to wiem, ?e zawsze mam gdzie wróci?. Szkoda ?e nie mam jeszcze wnuków. - powiedzia? po czym u?miechn?? si? zamy?lony. Z zamy?lenia wytr?ci?o go pytanie Spell na które u?miechn?? si? ponownie - Widzisz Staunch, Walsingham by? w takim stanie ?e trzeba by?o go reanimowa? magi? chaosu która spowodowa?a ?e mimo i? nieustannie si? rozpada to nieustannie te? si? regeneruje. Taki nieko?cz?cy si? kr?g gnicia. I wol? nie leczy? tej cz??ci z kilku powodów z których jednym jest niestabilno?? magii chaosu. - powiedzia? u?miechaj?c si?. - I nie musisz si? mnie ba? z powodu u?ywania przeze mnie magii chaosu. Chaos mo?e s?u?y? te? dobrej sprawie. Wiele osób myli chaos ze z?em, chocia? musz? przyzna? ?e wiele Chaosytów jest z?ych. Ja na szcz??cie nale?? do Konwertytów. - powiedzia? spokojnie uspokajaj?c lekko zmartwion? klacz, po czym wypi? ?yk herbaty.
Ostatnio edytowano 20 cze 2012, o 19:17 przez Tea Charmer, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Tea Charmer
Wieloświadomy

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Centrum Miasta