przez Feather » 10 cze 2012, o 07:37
- Dzi?ki, Pirate - powiedzia? ?askotek do siostry.
Pegaz pomy?la? przez chwil?. Uzna?, ?e Rose powinna pomieszka? troch? z br?zow? pegaz, dopóki nie kupi sobie mieszkania. No có?. Na nic wp?ywu nie ma. Na dodatek zacz?? wstydzi? si? za dzieci.
- Do widzenia, Last Word - po?egna? go?cia.
Zapami?ta? go jako dziwnego ogiera, nie przepadaj?cego za bratem.
Teraz przemy?la? sobi? mo?liwo?ci ulokowania Rose i Pirate w jednym pokoju.
Nie zmieszcz? si? na kanapie, u dzieci spa? nie mog?. Szkoda, ?e nie mam dodatkowego ?ó?... Ha! A w?a?nie ?e mam! Przecie? na strychu jest te sk?adane.
- Zaraz wracam.
Pegaz polecia? na strych, który znajdowa? si? nad klap? w suficie, na pi?trze. By?o tam du?o zakurzonych rupieci i paj?czyn. Paj?czyny. Brrrr!
Po paru minutach szukania znalaz? owe sk?adane ?ó?ko. By?o dwu- osbowe. Zniós? je na dó?, do salonu i prztar? jak?? szmatk? z kurzu.
- Nie mam nic lepszego, ale chyba wam wystarczy.
Doniós? jeszcze z góry po?ciel. Dodatkow?.
I us?ysza? znowu wypowiedzi dzieci. O ile z tym, ?e naturalne jest to, ?e to klacz i ogier powinni by? razem, to s?owa doktora nim wstrz?sn??y.
- To, czy b?dziecie mieli wujka, czy drug? cioci? jest spraw? uczu?, jakie czuje i do kogo Pirate Watch. Wiecie, ?e Iron Rose mo?e by? teraz przykro? A ten doktorek, to niech sobi? strzeli facehoofa. I to mocnego. Ka?dy ma w?asny... Hmm... Gust. Jedni wol? ogiery, inni klacze, inni i to i to. Owszem, dzieci mog? mie? tylko ogier i klacz. Ale czy to oznacza, ?e mo?na zabroni? uczu? na przyk?ad ogierowi i ogierowi, albo dwum klaczom? Nie. To by?oby niemoralne. Czyli po prostu okrutne. - powiedzia?. Mówi? to w powadze. W ko?cu sko?czy? monolog. U?miechn?? si?. Sam do siebie.
Jestem w zadzie- pomy?la?.
- Nie wiedzia?em, ?e lubisz dentystów, Sunny. Wiele dzieci strasznie si? ich boi. Zuch ch?opak z ciebie - pog?adzi? ma?ego po g?ówce.
Na s?owa Shadowa pomy?la? sobi? tylko "ja ju? widzia?em, jak ty nie lubisz" i u?miechn?? si? do niego.
- No dobra. Je?li nie macie nic przeciwko, to ja was opuszcz?. Wróc? przed wieczorem. Wiecie, odreagowa? bym chcia? to wszystko. No i dzieci powinny pozna? bardziej Rose. Aha, pami?taj, co obieca?a? Shadowowi, Rose. Trzymamy ci? za s?owo. Jakby co, to teraz Nomiki jest... Co ja gadam. Ju? dawno jest pani? domu. To chyba wszystko. Nie obrazicie si?, jak wyjd??
HP: 8
WS: 50 amulet Eldena(zdjęty amulet = (-10) pkt)
BS: 31
S: 26
T: 35
PER: 26
AG: 43 amulet Eldena
INT: 20
FEL: 50
WP: 30