Salon Fryzjerski 'Winter Style'

W centrum miasta zawsze jest pełno życia. Wiele młodych kucyków idzie do szkoły, na ulicach stoi stragan rodziny Apple... Na samym środeczku wybudowano też niewielką fontannę dla umilenia czasu kucyków.

Moderatorzy: Mistrz Gry, Kojira, Reetmine, ReflexivoArco, Tali, Sal Ghatorr

Re: Salon Fryzjerski 'Winter Style'

Postprzez Catastrophe Machine » 1 cze 2012, o 09:14

- Bywaj, Arientaru. A co do Cytadeli... Có?, czysty chaos tak ma. Mo?e po prostu kto? zaparzy? kaw? w z?ym miejscu, podczas jakie? silnej anomalii powoduj?c zaburzenia osnowy które wci?gn??a nasz? biedn? Cytadele? A mo?e po prostu kto? zaatakowa?? Nikt oprócz tych obecnych w Cytadeli tego nie wie. Ale skoro si? martwisz to mog? ci powiedzie?, ?e albo do jutra stanie nowa albo mo?esz o tym zapomnie? - spojrza?a na symbol Lo?y. Przekr?ci?a kilka razy gwiazde Chaosu w prawo zapiecz?towawszy Symbol. Schowa?a go do torby, je?li jeszcze kiedykolwiek b?dzie jej potrzebny dowie si? o tym.
- Nie przeszkodzi, je?li jeszcze zostan?? W sumie, nie mam gdzie si? podzia? na razie. - U?miechn??a si? lekko. Okazja do poznania nowych kucy nie zdarza?a si? cz?sto - Szkoda, ?e Ari nie zosta? d?u?ej.
WS:22 BS:29 S:22 T:26 PER:33 AG:32 INT:45 FEL:35 WP:45
Catastrophe Machine
Nadwrażliwy

Postprzez Winter Tea » 1 cze 2012, o 13:42

Winter przeci?gn??a si?. Chwila drzemki wysz?a jej na dobre. Przez chwil? zastanawia?a si?, co tu robi, a? w ko?cu sp?yn??o na ni? ol?nienie.
- Cholera... - j?kn??a, po czym doda?a - Przepraszam bardzo... Gdzie jest Arientar? Poszed??
Do jej ?wiadomo?ci przebi?o si? pytanie Cate.
- Pewnie, zosta?. S?u?? pomoc?. Co ty na to, Uriel?
Rodzinka: córka Tea Charmera i wszystko co za tym idzie...
Dziękuję, Nomi!
Obrazek
Winter Tea
Wieczny Optymista

Postprzez Uriel Flame » 1 cze 2012, o 14:00

- Nie... Nie s?dz?, by by? to problem - Odpar? Uriel po d?u?szej chwili milczenia, po czym zamy?li? si?. Cytadela, do której do??czy? wczoraj, upada... Ale z czyjej? winy? Nie wygl?da?a na miejsce prze?ywaj?ce kryzys... Z drugiej strony, ten kuc w czarnych ciuchach wspomina? co? o "rozk?adzie". Kto wie, mo?e jego przedstawiciele zdecydowali si? ubiec tych tutaj...
Pegaz westchn??.
- Swoj? drog?, Winter, nie mnie decydowa? - Doda?, u?miechaj?c si? lekko.
Po?oga jest taka pi?kna, nieprawda??
Uriel Flame
Bitter - Sweet

Postprzez Catastrophe Machine » 2 cze 2012, o 12:06

- Dzi?ki wam bardzo, kucyk taki zabiegany i potem nie ma si? gdzie podzia?... Zw?aszcza po upadku Cytadeli. Wi?c... Prowadzicie salon Fryzjerski? Bardzo tu przyjemnie.
Wokó? faktycznie by?o kolorowo. I ciep?o. I... przytulnie. Ogólnie ca?kiem mi?e wra?enie sprawia?o to wn?trze.
- Ari poszed?... Chyba mia? jak?? spraw?. On jest... Nieco dziwny jak wszyscy z Cytadeli wi?c móg? te? pój?? bez wyra?nego powodu.
Zacz??a si? kr?ci? po salonie, bez wyra?nego powodu. Rozmowa co? nie chcia?a si? rozkr?ci?.
Catastrophe Machine
Nadwrażliwy

Postprzez Winter Tea » 2 cze 2012, o 20:17

- Ano, mam taki salonik - Winter u?miechn??a si? - Na razie to nic wielkiego, ale mam nadziej?, ?e si? rozkr?ci. W zasadzie... To znaczy... Chcia?abym powiedzie?... - klacz zarumieni?a si? - masz ciekawy kolor grzywy. Jeszcze si? z takim nie spotka?am.
Wsta?a z miejsca i obesz?a jednoró?k? wko?o. Sporo ju? widzia?a, ale ten kontrast by?, co tu du?o mówi?, zniewalaj?cy.
- I wiesz... - kontynuowa?a niepewnie - chcia?am wymieni? te zdj?cia - wskaza?a plakaty na ?cianach - na co? nowszego. Chocia?by szkice. Mia?aby? co? przeciwko, ?ebym narysowa?a twój portret? Wtedy mog?abym wykombinowa? kilka uczesa? na sucho. Albo ca?? profesjonaln? sesj? zdj?ciow?! Lucky mia?a bra? udzia?, ale gdzie? si? zmy?a...
Nagle do umys?u Winter przedar?a si? my?l, ?e w?a?nie zrobi?a z siebie idiotk?. Jak zwykle.
- O ile nie mia?aby? nic przeciwko - wyj?ka?a, po czym usiad?a i zakry?a twarz kopytkami - Wybacz, zagalopowa?am si?.
Dziękuję, Nomi!
Obrazek
Winter Tea
Wieczny Optymista

Postprzez Azure Dawn » 3 cze 2012, o 19:37

Po nieprzespanej nocy (a w ogóle to która by?a godzina?) Azure postanowi? pój?? do Winter. Mia? dzi? dziwn? mieszank? nastrojów i samemu nie wiedzia? co zrobi gdy ju? si? u niej znajdzie (jakkolwiek dziwnie by to nie brzmia?o). Przed zapukaniem do drzwi salonu. Spróbowa? cho? troch? u?o?y? sobie grzyw? kopytkiem. Czemu ja do cholery nie mam szczotki do w?osów -pomy?la?. Zapuka?. Eh... jak zwykle b?dzie wygl?da? jak brudas i obszarpaniec... szlag by to trafi?! Dziwnie by?o si? stacza? na dno, gdy Winter przecie? nie tak dawno proponowa?a mu zamieszkanie u niej. Ale jego g?upi honor bezdomnego i sp?ukanego ogiera kaza? mu odmów?.Jako? w Ponyville nikt nie potrzebuje pracowników - Pomy?la? Azure, ale wnet cichy g?osik w jego g?owie odpowiedzia? mu: Nie, po prostu nikt nie potrzebuje ogiera bez wy?szego wykszta?cenia, poza tym nie oszukujmy si?: jeste? beztalenciem... Eh... czyli jego g?osiki jeszcze próbowa?y go zakompleksi?... ?wietnie!
Jedna amnezja to za mało? To zróbmy drugą! I to jeszcze z historią o jechanych innych wymiarach!1!
(Wiem, że avek zdeczka ujowy, ale już wolę taki niż ten szajs z kreatora)
Obrazek
Azure Dawn
Wieloświadomy

Uroczy Znaczek: Wschodzące słońce
Lubi: Herbatę z sokiem malinowym... Na razie tyle mi do głowy przychodzi
Nie Lubi: Zapominać... Zapomina... Zapomin... Zapomi... Zapom... Zapo... Zap... Za... Z... ... .. .
Strach: Kolejne amnezje
Stan: Pwnd
Koneksje Rodzinne: Nie zna...
Rasa: Jednoróg
Charakter: Chaotyczny Dobry
Multikonto: NIE

Postprzez Shar Ghatorr » 9 cze 2012, o 12:26

Shar trafi?a do uroczego, zacisznego (ale mia?a nadziej?, ?e nie nudnego!) miasteczka zwanego Ponyville. Znalaz?a si? tu id?c za informacjami, jakoby tutaj mia?a mie? swoj? pracownie rze?biarka, niejaka Sal Ghatorr. I w?a?nie tej klaczy szuka?a od kilku tygodni. A teraz pozosta?o jej tylko dowiedzie? si?, gdzie jej siostra za?o?y?a swoj? pracownie.
Podczas szybkiego spaceru wzd?u? g?ównej ulicy jdnoro?ka zauwa?y?a dobijaj?cego si? do drzwi ogiera z dziwn? fryzur?. Podesz?a do niego w celu zdobycia informacji.
-Dzie? dobry- powiedzia?a uprzejmym g?osem- Przepraszam, czy nie wie pan, gdzie swoj? pracowni? ma rze?biarka, Sal Ghatorr?- zapyta? poprawiaj?c zwisaj?c? z jej boku torb? sportow? z ca?ym jej dobytkiem.
Shar Ghatorr
Nadwrażliwy

Postprzez Lucky Star » 9 cze 2012, o 13:26

Lucky wróci?a do salonu,w ko?cu musi dalej pracowa? dla swej kole?anki. Zauwa?y?a ?e by?o w nim spory ruch.
-O klienci! -zakrzykn?wszy pobieg?a do najbli?szego kucyka, któr? by?a Shar Ghatorr.
-Witam w salonie Winter style, gdzie.. -zastanowi?a si?. -No fakt nie mam jeszcze jakiego? rymu, ale nie wa?ne. -Lucky spojrzawszy na Winter która widocznie by?a zaj?ta, postanowi?a sama zaopiekowa? si? jednoro?cem. Od razu wr?cz si?a zaci?gn??a Shar, na fotel. -prosz? poczeka? szefowa zaraz przyjdzie, w ten czas umil? pani pobyt ... Hej Azure! -krzykn??a rado?nie na widok ogiera. -Cze? Azure! -pomacha?a mu daleka.
-na czym to ja sko?czy?am? A! tak! Ja pani za?piewam.
Lucky Star
Wieczny Optymista

Uroczy Znaczek: Rozbita szklanka
Lubi: prawie wszystkich iwszystko
Nie Lubi: Bycia samej
Strach: Przed Pajakami
Stan: Panna
Koneksje Rodzinne: Starsza siostra Shooting Satra
Rasa: Kucyk ziemny
Charakter: Wieczna optymistka

Postprzez Catastrophe Machine » 10 cze 2012, o 13:09

Cate zerkn??a na swe w?osy. Zwyczajna, d?uga zielono-bia?a grzywa... Jak wstawa?a rano tak mia?a j? przez ca?y dzie?. Oczywi?cie nie zapomina?a o podstwach higieny ale ogranicza?o si? to do mycia nie do czesania.
Ju? mia?a z ochot? przysta? na propozycje Winter gdy wnet rozleg?o si? g?o?ne...
- BINGELY BINGELY BIIP! - Wprost z torby. Zanim sygna? si? powtórzy? Cate otworzy?a De-terminarz - Tak? - zapyta?a jak najuprzejmiej ma?ego demona w ?rodku.
- Przypomnienie o projekcie: Zabawki dla dziecka. - odpar?a istotka g?osem zdzieraj?cym szkliwo z z?bów.
- S?ucham?
- Te które mia?a? zrobi? dla dzieci feathera... Znowu z?a linia czasowa? No nic... W takim razie mo?esz mnie ola?. Jak zwykle...
Cate przyjrza?a si? smutnemu demonowi... I podj??a decyzje. Dawno nie widzia?a Bia?asa.
- Dobra, gdzie jest Feather?
- Mo?esz si? go spodziewa? w SCC.
Kiwn??a g?ow?. Zerkne?a na Winter - Ch?tnie bym zosta?a ale widzisz... obowi?zki. Kiedy? wpadn? - Odwróci?a si? na kopycie i pogna?a w kierunku cukierni.

[z/w]
Catastrophe Machine
Nadwrażliwy

Postprzez Azure Dawn » 10 cze 2012, o 14:41

Azure zauwarzy? po chwili nadchodz?c? jednoró?k? o umaszczeniu koloru fioletu. Ju? chcia? si? przywita? jednak ona go uprzedzi?a.
-Witam! Niestety nie wiem. Zasadniczo niewiele wiem o Ponyville, wi?c cho? bym chcia? nie mog? zbytnio pomóc w tej sprawie.- Oczywi?cie znowu okaza? si? bezu?yteczny.Chwil? pó?niej pokaza?a si? Lucky, która po jak zwykle weso?ym przywitaniu jednoró?ki do?? gwa?townie wprowadzi?a j? do ?rodka. Po chwili pomacha?a mu kopytem witaj?c go.
-O hej Lucky! Jest Winter?- Spyta? nie dostrzegaj?c waniliowej pegaz.
Chwil? pó?niej wysz?a kolejna jednoró?ka, tym razem o dziwnej bia?o-zielonej grzywie i w równie dziwnym ubraniu. Azure przepu?ci? j? w drzwiach mówi?c uprzejmie:
-?egnam!- po czym zamykaj?c za sob? drzwi wszed? do salonu.
Zdj?? okulary i po chwili dostrzeg? Winter par? metrów dalej. Czyli jednak jest...
-Witaj Winter! Z pocz?tku Ci? nie zauwa?y?em.-Stara? si? wymusi? u?miech na swojej twarzy, jednak nie wychodzi?o mu to zbyt dobrze, przez co wygl?da? jeszcze ?a?o?niej.
Jedna amnezja to za mało? To zróbmy drugą! I to jeszcze z historią o jechanych innych wymiarach!1!
Obrazek
Azure Dawn
Wieloświadomy

Nie Lubi: Zapominać... Zapomina... Zapomin... Zapomi... Zapom... Zapo... Zap... Za... Z... ... .. .

Postprzez Winter Tea » 10 cze 2012, o 17:21

- ?egnaj! - Winter pomacha?a wychodz?cej Cate - Cze?? Azure, cze?? Lucky.
Sal Ghatorr? Musia?a si? nad tym zastanowi?. Nazwisko obi?o jej si? kilka razy o uszy, ale nie mia?a poj?cia, gdzie mog?aby kogo? takiego znale??.
- Przykro mi, ale nie umiem pani pomóc... Lucky, spokojnie. Najpierw musisz si? upewni?, czy to na pewno klientka. Przecie? niektórzy przychodz? tu w celach towarzyskich lub po informacj?. Przepraszam pani? - ponownie zwróci?a si? do Shar - Te? mieszkam tu od niedawna i nie do ko?ca orientuj? si? jeszcze w towarzyskich kr?gach. Tak przy okazji jestem Winter Tea, fryzjerka, a to moja asystentka, Lucky Star. Napije si? pani czego?? - wskaza?a kopytem na stolik zastawiony ró?nymi napojami i trunkami.
Dziękuję, Nomi!
Obrazek
Winter Tea
Wieczny Optymista

Postprzez Azure Dawn » 10 cze 2012, o 17:33

Azure sta? na uboczu nie wiedz?c co zrobi?. Winter i Lucky maj? now? klientk? (czy mo?e go?cie... nie wa?ne), a on schodzi? na drugi plan. Nie chcia? wychodzi?, bo g?upio jest si? ?egna? zaraz po powitaniu. Sta? wi?c tylko i patrzy? si? na klacze. Stara? si? nie wygl?da? na z?ego, naburmuszonego czy znudzonego, bo w ko?cu doskonale rozumia?, ?e nowi go?cie s? wa?niejsi, a poza tym... klacze maj? pierwsze?stwo. Nie siada? nawet w fotelu, i tak wszed? bez zaproszenia, wi?c rozsiadanie si? jak we w?asnym domu (którego nie posiada?) by?o by ju? naprawd? nie w po??dku. Na jego twarzy malowa?o si? jedynie zawstydzenie... zawstydzenie swoim wygl?dem, brakiem pracy czy domu. Nied?ugo pewnie zostanie ?ebrakiem. Nie ma rodziny mog?cej go wesprze? w takim momencie i oczywi?cie nikt (no mo?e oprócz Lucky, której zlecenia nie bra? do ko?ca na powa?nie) nie chcia? go zatrudni? jako pracownika...
Obrazek
Azure Dawn
Wieloświadomy

Postprzez Feather » 10 cze 2012, o 18:45

?askotek lecia? przez miasto. Nagle jego oczom ukaza? si? szyld salonu fryzjerskiego. Postanowi? go odwiedzi?, wiedz?c, ?e jest nowy. Wszed? do ?rodka. Jak si? okaza?o, salon prowadzi... jego kuzynka?!
- Winter, to ty? - spyta? niepewnie.
By?a ona kolejnym cz?onkiem rodziny, który go akceptowa?, a nawet czasem si? z nim pobawi?. Od?y?y stare wspomnienia. Wszed? "w g??b salonu". Jego kuzynka zmieni?a si?. Uros?a... no tak... ale figur? dalej mia?a niez??.
HP: 8
WS: 50 amulet Eldena(zdjęty amulet = (-10) pkt)
BS: 31
S: 26
T: 35
PER: 26
AG: 43 amulet Eldena
INT: 20
FEL: 50
WP: 30
Feather
Perwersyjny

Tytuł Użytkonika: Pan Łaskotek
Uroczy Znaczek: Piórko
Lubi: Łaskotki, czytać, łaskotki, zawierać znajomości, łaskotki, rozmawiać,
Nie Lubi: Krytyki, dwulicowych kucyków, cwaniactwa,
Strach: Pająki, posądzenie o molestowanie/wykorzystanie.
Stan: Zaręczony ze Spearmint
Koneksje Rodzinne: Nie wypiszę wszystkiego, bo ma największe na forum.
Córka- Feather Sway
Narzeczona- Spearmint
Synowie- Sunny i Shadow.
Rasa: Pegaz
Charakter: Chaotyczny dobry, perwersyjny

Postprzez Winter Tea » 10 cze 2012, o 19:08

- Feather! - kiedy Winter spostrzeg?a pegaza, na jej twarzy pojawi? si? szeroki u?miech - Na Celesti?, jak ja ci? dawno nie widzia?am! Nic si? nie zmieni?e?... Nadal masz ?askotki, prawda?
Nie czekaj?c na odpowied? doskoczy?a do pegaza i zacz??a go ?askota?. Oj, stare dobre czasy... Za?mia?a si?. Chaos, który panowa? w jej umy?le jeszcze kilka godzin temu, ca?kowicie znikn??. Teraz zapomnia?a o tym, co powiedzia? jej Uriel. Prawd? mówi?c zapomnia?a o prawie ca?ym ?wiecie.Wtedy jej wzrok pad? na Azura stoj?cego sm?tnie przy ?cianie.
- Siadajcie wszyscy - wskaza?a kopytem fotele i stolik, na którym sta?a jeszcze na wpó? opró?niona butelka whisky - Prosz?, prosz?. Napijesz si? czego?, kuzynku? Kawy, herbaty, czego? mocniejszego? Cz?stujcie si? - postawi?a na blacie talerz z ciasteczkami - A wi?c, mam przyjemno?? przedstawi? wam mojego kuzyna, arcymistrza ?askotek, Feather'a - za?mia?a si?.
Dziękuję, Nomi!
Obrazek
Winter Tea
Wieczny Optymista

Postprzez Feather » 10 cze 2012, o 20:11

- Och, Winter! Ja ciebie te?. I tak, mam. A ty? Hej, nie tak odrahahahahaha... 
?asotek zosta? po?askotany. Lubi? to, aczkolwiek to by?o niespodziewane. Przewróci? si?, atakowan przez Winter Tea. 
- Hihihi, licz?, ?e pobawimy si? pó?niej. Mo?e nawet Twój kolega si? przy??czy?. 
?askotek wsta? i usiad? na miejscu przygotowanym przez Winter. Zagryz? jedno z ciasteczek.
- Tak. Uwielbiam ?askotki. Powiedzmy, ?e jestem w tym dobry. Mi?o mi ci? pozna?, Azure! - wyci?gn?? kopytko do jednoroga.
- Je?li mo?na, to soczku, poprosz?. Jak ci si? wiedzie, Winter? 
HP: 8
WS: 50 amulet Eldena(zdjęty amulet = (-10) pkt)
BS: 31
S: 26
T: 35
PER: 26
AG: 43 amulet Eldena
INT: 20
FEL: 50
WP: 30
Feather
Perwersyjny

Tytuł Użytkonika: Pan Łaskotek
Uroczy Znaczek: Piórko
Lubi: Łaskotki, czytać, łaskotki, zawierać znajomości, łaskotki, rozmawiać,
Nie Lubi: Krytyki, dwulicowych kucyków, cwaniactwa,
Strach: Pająki, posądzenie o molestowanie/wykorzystanie.
Stan: Zaręczony ze Spearmint
Koneksje Rodzinne: Nie wypiszę wszystkiego, bo ma największe na forum.
Córka- Feather Sway
Narzeczona- Spearmint
Synowie- Sunny i Shadow.
Rasa: Pegaz
Charakter: Chaotyczny dobry, perwersyjny

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Centrum Miasta