Jadalnia

To tutaj organizuje się największe przyjęcia w stylu Pinkie Pie! Wszystkie słodkości i wypieki równie? powstają właśnie tutaj. Można przyjść, zamówić sobie coś słodkiego na osłodę życia. Usiąść i chwilkę i odsapnąć.

Moderatorzy: Mistrz Gry, Kojira, Reetmine, ReflexivoArco, Tali, Sal Ghatorr

Re: Jadalnia

Postprzez Reetmine » 7 lis 2011, o 20:08

Pegaz by? z siebie dumny, a w?adze miasta szcz??liwe z tego, ?e mog?y si? pozby? problemu z jedn? nieu?ywan? budowl? i nawet zgodzi?y si? odda? ziemi? za darmo- o ile sam zajmie si? renowacj? budynku oraz ów nie b?dzie tylko domem mieszkalnym. I kto przy okazji powiedzia?, ?e kuce nie mog? pracowa? tak szybko jak zebry- ledwo obieca? dwa razy wi?ksze wynagrodzenie i miejsce ju? w zasadzie by?o gotowe. Co prawda zosta?o przez to mniej pieni?dzy, ale starczy?o jeszcze na otwarcie i by? mo?e koniec. Musia? jednak znale?? pirata. Dom Dark’a by? zamkni?ty, postanowi? wi?c poszuka? pirata na mie?cie. Skierowa? si? wi?c ku SCC i zobaczy? Silent’a w towarzystwie jakiego? pomara?czowego jednoro?ca. Po?kn?? kolejn? pigu?k? i podszed?.
- Witaj piracie, co tam u ciebie s?ycha?. Pami?tasz jak kiedy? rozmawiali?my o pewnej sprawie? Có?, ja ju? jestem gotów na to, pytanie czy ty nie odpuszczasz?
Przy okazji sk?oni? si? jednoro?cowi.
Reetmine
Bitter - Sweet

Uroczy Znaczek: Luneta
Lubi: Pieniądze, używki, intrygi.
Nie Lubi: Braku kontroli, braku pieniędzy, pyszałków.
Strach: Utonięcie, psy.
Stan: Kawaler
Koneksje Rodzinne: Bhmmmm
Rasa: Pegaz
Charakter: Neutralny zły
Multikonto: TAK

Postprzez SilentGrass » 7 lis 2011, o 20:16

Podszed? do pomara?czowego jednoro?ca, a na jego reakcj? zareagowa? wyznaczaj?c spotkanie jego kopytka z czo?em. Za?mia? si? nerwowo i z delikatnym u?miechem pomacha? do t?umu. Zwróci? si? do jednoro?ca.
-Przyjacielu, trafi?e? do najbardziej moralnego miasta w Equestrii. Ju? mia? pomóc biednemu jednoro?cowi w jego problemie z alkoholem wyjmuj?c z sakwy butelk? rumu, kiedy do cukierni wszed? Reet.
Spojrza? si? na Reeta i spokojnie wys?ucha? to co on mia? do powiedzenia. Odwróci? si? z powrotem do jednoro?ca i kopytem wskaza? na pegaza. Na ustach pojawi? si? wielki u?miech i powiedzia?.
-A to jest kuc który pomo?e nam to naprawi?.
22:26:34 Tomek: Ja tylko wymyślam sytuację, nikogo do niczego nie zmuszam. Jeżeli ktoś posłucha się mojej absurdalnej sugestii to jego wola. Tylko że niektórzy nie łapią tego, że zawsze daję im wybór...

Obrazek
Obrazek

36-23-26-24-36-34-36-35-9001
WS BS S T PER AG INT FEL HP
SilentGrass
Pirat

Tytuł Użytkonika: Pirat!
Uroczy Znaczek: Butelka rumu świetnej marki "XXX"
Lubi: Rum!
Nie Lubi: Jak nie ma rumu .-.
Strach: Kidy pije coś innego niż rum!
Stan: Całkiem radośnie pijany z klaczą zwaną Sal
Koneksje Rodzinne: Jest ojcem forum.
Rasa: Pirat.
Charakter: Zależy od stanu upojenia.
Multikonto: NIE

Postprzez Angel » 7 lis 2011, o 20:28

Angel skrzywi? si? lekko. Wczorajszy wyst?p stoj?cego przed nim zielonego kuca da? mu nadziej? na dobr? imprez?, tymczasem wygl?da?o na to, ?e z jego planów nici. Westchn?? i odda? uk?on nowemu go?ciowi.
- Mi?o mi ci? pozna?. Jestem Valor Angel, dla przyjació? po prostu Angel - Przywo?a? na twarz szeroki u?miech, po czym zwróci? si? ponownie do pirata - Nie wiem, jak macie zamiar zmieni? to miasteczko, ale nie mog? si? doczeka?, ?eby zobaczy? efekt. W domu w Canterlot niecz?sto mia?em okazje na zabaw?. Móg?bym wam w czym? pomóc?
Angel
Wieczny Optymista

Tytuł Użytkonika: Mistrz Zepsucia
Stan: Wyrąbane

Postprzez Reetmine » 7 lis 2011, o 20:33

- Witaj nieznajomy, me miano Reetmine. A kto wie, mo?e b?dziesz przydatny w tym, co nied?ugo powstanie.
Spojrza? u?miechni?ty na Silent Grass'a, by? z siebie naprawd? zadowolony.
- Powiedzmy, ?e miejsce jest ju? gotowe... no mo?e par? jeszcze wyko?cze?, ale to szczególiki. Nawet nie wiesz za jaki bezcen mo?na tutaj cu? kupi?, jak i kuce potrafi? szybko pracowa?.
Reetmine
Bitter - Sweet

Postprzez SilentGrass » 7 lis 2011, o 21:02

Obj?? oba kucyki i skierowany w stron? wyj?cia z cukierni mocno wci?gn?? powietrze.
-Czujecie to? Zapyta?.
Nie czekaj?c na odpowied? sam doko?czy?.
-Jest to powiew naszej przysz?o?ci, przysz?o?ci pe?nej szale?stwa i pija?stwa.
Westchn?? g??boko rozmarzony. Po chwili wróci? mu zawadiacki u?miech na usta i zapyta?.
-Jeste?cie na to gotowi?
22:26:34 Tomek: Ja tylko wymyślam sytuację, nikogo do niczego nie zmuszam. Jeżeli ktoś posłucha się mojej absurdalnej sugestii to jego wola. Tylko że niektórzy nie łapią tego, że zawsze daję im wybór...

Obrazek
Obrazek

SilentGrass
Pirat

Postprzez Angel » 7 lis 2011, o 21:11

Angel zasalutowa? w odpowiedzi.
-Zawsze i wsz?dzie, panie kapitanie. Stoimy na skraju przepa?ci, pe?nej szale?stwa, alkoholu i uciechy
Obj?? obydwa kuce i za?mia? si? g?o?no.
- Moi drodzy, czas zrobi? zdecydowany krok do przodu!
Zwróci? si? do pegaza s?dz?c, ?e ten jest najrozs?dniejszy w ich niewielkiej dru?ynie.
- Prowad?, towarzyszu. Na koniec ?wiata i jeszcze dalej.
Angel
Wieczny Optymista

Postprzez Reetmine » 7 lis 2011, o 21:16

Na pocz?tku nie przypad? mu zbytnio pomys? zmiany tanga w trio, ale po zastanowieniu uzna?, ?e jednak przyda si? kto? do pomocy w interesie.
- Dobra, to mo?e was od razu zaprowadz?. Ale przed tym radzi?bym zastanowi? si? nad jak?? nazw?, nie mia?em na to zbytnio czasu. A wypada?oby, by bar nazywa? si? jako? porz?dnie...
Reetmine
Bitter - Sweet

Postprzez SilentGrass » 7 lis 2011, o 21:30

Kierowa? si? za pegazem i popad? w zastanowienie nad zadanym pytanie.
-To zale?y czy chcemy prowadzi? si? porz?dnie, czy robimy pirack? spelun?. Czy nastawiamy si? na wysublimowane spo?ecze?stwo, czy stawiamy na ciemne typy. Najwi?ksze zyski czy spokojny ?ywot. Rozwa?a? pirat.
-Wachlarz mo?liwo?ci mamy spory, a dobra nazwa to klucz do sukcesu. Musi by? chwytliwa, krótka, a zarazem zmuszaj?ca do refleksji. Musi by? ?atwa do wymówienia w pijackim be?kocie.
Kontynuowa?.

Obrazek
Obrazek

SilentGrass
Pirat

Postprzez Angel » 7 lis 2011, o 21:37

- Tak, to musi by? co? krótkiego, kojarz?cego si? ze szcz??ciem, z oderwaniem od rzeczywisto?ci i ?ycia, by ogr??y? si? w idyllicznej krainie alkoholu i zabaw - zastanawia? si? g?o?no Angel. Czu? odpowiednie s?owo, mia? je na ko?cu j?zyka - nie móg? jednak uchwyci? ulotnej my?li.
- Angel, do diab?a, jedno s?owo! Przypomnij sobie! - Stukn?? si? kopytem w czo?o, nic jednak si? nie wydarzy?o. Jedyne, co osi?gn??, to nag?y ból czaszki. Machn?? kopytkiem.
- Nie, nic mi nie przychodzi do g?owy.
Angel
Wieczny Optymista

Postprzez Reetmine » 7 lis 2011, o 21:42

- No nie wiem panowie, co? chwytliwego, ale ?api?cego za serce, a raczej pieni?dze klientów. Jedno s?owo mówicie... Mo?e "Przysta?", albo "Tower", mo?e "Popularny"?
Reetmine
Bitter - Sweet

Postprzez Halloween Heart » 7 lis 2011, o 22:18

Przysz?a tutaj powolnym krokiem . U?miecha?a si? delikatnie . Nagle zauwa?y?a jaki? ogierów . Delikatnie spó?ci?a uszy po sobie .
Usiad?a przy stoliku niedaleko nich. U?miechn??a si? lekko.
~ Poprosz? o babeczk? . ~ powiedzia?a z lekkim u?miechem .
Halloween Heart
Nadwrażliwy

Postprzez SilentGrass » 7 lis 2011, o 22:28

-Mo?e co? w stylu dawnych lat. Jaka? Karczma. "Pod szemranym kopytkiem" Ale raczej tylko takiej klienteli nie chcemy. Mo?na by spróbowa? z czym? egzotycznym jak. Hmm... Tortuga? Malibu?

Obrazek
Obrazek

SilentGrass
Pirat

Postprzez Angel » 7 lis 2011, o 22:37

Angel przesta? s?ysze? cokolwiek. Zamkn?? si? w sobie, zg??biaj?c najciemniejsze zakamarki swego umys?u. Przemierza? w my?lach piaszczyste pustynie, g?st? d?ungl?, pokonywa? setki przeszkód, a? wreszcie stan?? twarz? w twarz ze swym wrogiem - blokad? pami?ciow?.
- Odejd?, g?upcze. Nie masz ze mn? ?adnych szans!
Angel splun?? na wyobra?on? pod?og?.
- Nigdy si? nie poddam. Zniszcz? ci? i uzyskam dost?p do S?owa. Za alkohol! Za zabaw?! Za dodatkow? lini? fabularn? osadzon? w mojej g?owie!
Po d?ugich zmaganiach Angel wreszcie powali? blokad?. Jego oczom ujawi? si? obraz z?otej skrzyni. Otworzy? i ujrza? je - oto przed nim le?a?o S?owo.
Angel otworzy? oczy. Samotna ?za sp?yn??a mu po policzku, Wyszepta? dr??cym g?osem.
"Utopia"... Nazwijmy ten bar... "Utopi?".
Angel
Wieczny Optymista

Postprzez Reetmine » 7 lis 2011, o 22:47

- Dosy? interesuj?cy pokaz, jednoro?cu. Widz?, ?e zamiast otwiera? tutaj bar, powinienem raczej zosta? pierwszym w historii tego miasta psychologiem. "Utopia" mówisz... Czemu nie, i tak pewnie nic lepszego nie przyjdzie do g?owy, ale baner ma by? czarny, wiecie te mroczne klimaty i takie tam... Co do lokacji je?li wszystko pójdzie dobrze b?dzie mo?na tak?e wynajmowa? pokoje. Akurat pi?tro budynku ci??ko by by?o wykorzysta? do pubu, mo?e wi?c jednak zamiast czysto baru karczma, panowie?
Reetmine
Bitter - Sweet

Postprzez Halloween Heart » 7 lis 2011, o 22:51

Gdy kelner poda? jej babeczk? u?miechn??a si? i zap?aci?a od razu . Powolnie zjada?a babeczk? . Delikatnie zamkn??a oczy z u?miechem na pysku . Cz??ciowow s?ucha?a tego o czym rozmawiaj? panowie niedaleko niej .
Halloween Heart
Nadwrażliwy

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Sugarcube Corner