przez Feather » 15 kwi 2012, o 17:19
Pegaz przesta? smyra? urodziw? jednoro?k?.
- Ummm... przepraszam ci?, to chyba wina... znaczka... nowego. To by?o dziwne, wi?c nawet nie pytaj, jak móg? uledz zmianie. - rzek?
Na potwierdzene swoich s?ów wskaza? na udo, które zdobi? jakby tatua? w kszta?cie bia?ego piórka.
- Chcesz wiedzie?? No dobra.
Rozej?a? si?, czy nie ma w pobli?u dzieciaczków. Stwierdziwszy, ?e teren czysty, kontynuowa?:
- Widzisz, jak by?em klacz?... no bo ja by?em bardzo zboczon? klacz?, która... któr?... któr? khe khe, bardzo sw?dzia?o mi?dzy tylnymi nogami. - powiedzia?
Na twarzy ogiera wyst?pi? rumieniec. Czubki jego uszu tak?e si? zaczerwieni?y.
- Wró?my mo?e do znaczka. Mia?em taki g?upi sen. ?ni?a mi si? bia?a pustka i alicorn, jakby zrobiony ze s?o?ca. Podszed? do mnie i zmieni? jako? mój znaczek, nazywaj?c mnie Panem ?askotkiem. Gdy si? obudzi?em znowu by?em ogierem, ale ju? z piórkiem na znaczku. Sam tego nie rozumiem. Czuje jak?? wi?ksz? potrzeb? ?askotania innych, jakby sprawia?o mi to wi?cej rado?ci, ni? dotychczas. Wiesz, czuje si? przez to szcz??liwy. Ten znaczek bardziej pasuje do mnie. A wiesz, ?e b?de pracowa? jako zawodowy ?askotacz? Moja przyjació?ka za?atwi mi hmm... salon. Z wyposa?eniem! - rozgada? si? - chwila! Gdzie s? dzieci?
Pegaz zaniepokojony ich znikni?ciem zacz?? szuka? ich po calutkim domu. Na dodatek Sunny nic nie zjad?! Zacz?? wi?c ich nawo?ywa?:
- Sunny, Shadow! Gdzie jeste?cie?!
Zszed? do piwnicy. Gdy tylko zapali? ?wiat?o, ukaza? mu si? butelkowy nie?ad. Najgorsze by?o to, ?e wszystkie butelki sta?y na ziemi, co oznacza?o jedno - k?opoty. Przejscie zacz??o si? otwiera?: fragment ?cany wsun?? si? do pod?ogi ze zgrzytem, ukazuj?c ciemne pomieszczenie. Pegaz usiad? i przetar? czo?o kopytkiem, trac?c w tym wszystkim g?ow?.
- Wiecie, ?e to alkohol, w tych butelkach? Napój, dla doros?ych kucyków. Sam tata go cz?sto nie pije, bo szkodzi bardzo... ale gratulacje. Odnale?i?cie sekret. Japiernicze! Gadam do nich, jak do jaki? studentów na uniwersytecie w Canterlocie! - skarci? sam siebie - Mam nadziej?, ?e nie chcecie tam wchodzi??- spyta?, patrz?c b?agalnie.
HP: 8
WS: 50 amulet Eldena(zdjęty amulet = (-10) pkt)
BS: 31
S: 26
T: 35
PER: 26
AG: 43 amulet Eldena
INT: 20
FEL: 50
WP: 30