przez Arientar » 31 mar 2012, o 13:51
- Ano, potrafi? mówi? tylko o finansach i ekonomi. Spotka?em ich raz na "bankiecie" w Manehattania, chyba tak nazywaj? si? te ich zabawy. Swoj? drog? ?atwo oszuka? tamtejsz? szlacht?, wystarczy wypo?yczy? dobry garnitur, uczesa? w?osy i odstawi? sztyfcika. - pegaz si? za?mia?, po czym powiedzia? - Kilka razy wykorzysta?em t? sztuczk?, bo ciekawi?o mnie ?ycie "wy?szych sfer'. Po tym, co zobaczy?em ciesz? si?, ?e jestem jednym z "prostaczków".
Pegaz wys?ucha? pytania swojej towarzyszki, po czym serdecznie si? za?mia?:
- Wezm? za zu?yte materia?y, energi? i troch? za robocizn?, ?eby starczy?o na kieliszek chleba. Maksymalnie cena wynios?a by oko?o 100-150 monet. Zale?y to g?ównie od metody zrobienia ostrza. Nie jestem dusigroszem, s? dla mnie wa?niejsze rzeczy ni? pieni?dze. Drogo to nie b?dzie. Wi?c chcesz reprezentacyjn? szabl?? Taka robota troch? zajmie. Je?li jeste? dobra w rze?bieniu lub znasz jakiego? artyst?, to mo?esz wzi?? kawa?ek drewna i wystruga? matryc? r?koje?ci, która ?adnie by wygl?da?a.
Pegaz podszed? do lady i rozejrza? si? po lokalu. Dostrzeg? jedn? znajom? klacz, ale by?a zaj?ta rozmow? z nieznanymi mu kucykami. Skin?? ku niej g?ow? i uchyli? czapki.
Sal, która postanowi?a postawi? mu babeczk?, zapyta?a go, na co mia?by ochot?. Dziwne miasteczko, w rodzimym Stalliongradzie taki zwyczaj nie istnia?. Gdy ci kto? psostanowi? co? postawi?, nie pyta? si? ciebie o zdanie, tylko ci stawia? wedle swojego uznania. Pegaz zastanowi? si? chwil?, patrz?c na wystawione pyszno?ci:
- Mo?e wzi??bym jedn? z tych... - pegaz wskaza? na jedn? z ta?szych babeczek.
Karta PostaciWS-BS-S-T-Per-Ag-Int-Fe-WP-HP
36-26-36-38-24-27-39-27-32-13
(+5 EXP - Sesja Morska)
Dzięki za avatar, Tranquil Facade.
Dzięki za cusia, Nomi.