Dom DarkFire

Ponyville nie jest duże, ale zdarza się, że pewne miejsca są wysunięte bardziej... przy okazji są dość oddalone od centrum. Znajdują się tutaj gospodarstwa, jak na przykład farma rodziny Apple, ale także szkoła i zdarza się tutaj mieszka niektórym kucykom.

Moderatorzy: Mistrz Gry, Kojira, Reetmine, Tali, Sal Ghatorr, SilentGrass

Re: Dom DarkFire oraz Nomiki

Postprzez Prophecy Pawn » 22 lut 2012, o 21:43

Jestem tym przez którego przemawia proroctwo, a mym zadaniem jest poinformowa? dobrych i z?ych wybra?ców o tym, ?e s? wybra?cami.- Kuc podszed? do Darkyego.- S?uchaj uwa?nie twój wybór mo?e zadecydowa? w wielkim stopniu o losie ca?ego ?wiata i je?li chcesz wiedzie? je?eli spe?nisz swoje zadanie to zostaniesz wynagrodzony mo?liwo?ci? zyskania jednei rzeczy jakiej pragniesz nie zwi?zanie z w?adz? absolutn?, ?yciem wiecznym i byciem nie pokonanym. Co ty na to? Ale w sumie po co si? m?czy? skoro mo?na si? u?ala? nad sob?.
Prophecy Pawn
Nadwrażliwy

Postprzez DarkFire » 22 lut 2012, o 21:54

Wys?ucha? ponownie dok?adnie kuca i zastanowi? si? chwil? nad jego s?owami. Przez jego my?li przemkn??y ??owa
- Tak... W sumie ma racj?. Po co si? m?czy?. Mog? tu i teraz podci?? se ?y?y... Nikt nie b?dzie t?skni?... Ale w sumie... Nie mam teraz nic do stracenia... A co mi tam...
- Skoro to takie wa?ne to zapewne nie mam wyboru... Je?eli mnie oszukujesz mo?esz si? spodziewa? nag?ego spopielenia.
Zagrozi? mnichowi. Jego oczy wci?? by?y czarne. Otar? ?zy i spojrza? si? na niego demonicznie wygl?daj?cymi oczyma.
- Wyt?umacz mi o co chodzi. I mo?esz si? przedstawi?? Ja chyba nie musz? skoro jestem w jakim? proroctwie...
Obrazek
Obrazek

WS BS S T Per AG Int FEL WP HP
30 26 29 32 25 21 44 33 45 5
DarkFire
Upadły Anioł

Tytuł Użytkonika: Mistrz Ognia
Uroczy Znaczek: Kula ognia
Lubi: Słodycze, Ogień
Nie Lubi: Zimno, Wywyższania
Strach: NIC!
Stan: Wolny
Koneksje Rodzinne: Brat Coy
Rasa: Jednorożec
Charakter: Chaotyczny-Dobry
Multikonto: NIE

Postprzez Prophecy Pawn » 22 lut 2012, o 22:28

Nazywam si? Prophecy Pawn i masz wybór. A z proroctwem to tak w du?ym skrócie chodzi o to, ?e s? dwie pot??ne si?y maj?ce w?adze nad losem ka?dego. Jedna jest dobra, a druga z?a. Wybra?y sobie nasz ?wiat na pole swoiej ostatecznej walki, ale nie mog? zrobi? tego osobi?cie, wi?c wykorzystuj? takich wybra?ców, którym niszcz? ?ycie tak d?ugo a? nie zrobi? tego co maj? zrobi?. Nad??asz? I ty skoro jeste? wybra?cem musisz dokona? wyboru: Ola? sprawe lub wykona? dwa zadania. Zrozumia?e??- Powiedzia? mnich tonem jak dla idioty w stron? Darka.
Prophecy Pawn
Nadwrażliwy

Postprzez DarkFire » 22 lut 2012, o 22:58

Ogier wys?ucha? ponownie s?ów mnicha ale nie zadowoli? go ton br?zowego ziemniaka
- Uhm. Tak na dobry pocz?tek dam Ci rad?.
Ogier zbli?y? si? niebezpiecznie blisko do mnicha i spojrza? mu si? w oczy. Mo?na by?o wr?cz pomy?le? ?e zagl?da mu wewn?trz duszy swymi czarnymi oczyma
- Nigdy. Ale to przenigdy nie mów do mnie jak do idioty. Jasne?
Powiedzia? powa?nym i gro?nym tonem. Nie mia? humoru na takie traktowanie. innej sytuacji prawdopodobnie by po prostu ola? taki ton a nawet zacz?? si? z tego nabija? Odsun?? si? od niego wci?? mierz?c go zabójczym wzrokiem.
- Wyobra? sobie ?e rozumiem panie m?dry. Powiedz mi tylko... Po której stronie mam walczy?? Jakie zadania mam wykona??
Obrazek
Obrazek

DarkFire
Upadły Anioł

Postprzez Prophecy Pawn » 22 lut 2012, o 23:10

Mnich odszed? na bezpieczn? odleg?o?? od Darka. Musia? przecie? znale?? innych.- Mo?esz wybra? stron?, tylko zastanów si? czego chcesz. Twój jeden male?ki b??d mo?e sprawi?, ?e druga strona b?dzie mia?a przewag? w ostatecznym rozrachunku. A w zale?no?ci od twojego wyboru dostaniesz zadania.- Mnich otworzy? ksi?ge na pierwszych stronach i przeczyta? w my?lach kilka pierwszych akapitów.- Niestety w zasadach pojedynku przeznacze? jest wyra?nie napisane, ?e zadania mo?esz otrzyma? tylko po wyborze strony. Poniewa? gdyby? zna? zadania dla obydwu stron móg?by? stara? si? je sabotowa? co jest niezgodne z zasad? o równych si?ach.
Prophecy Pawn
Nadwrażliwy

Postprzez DarkFire » 23 lut 2012, o 17:35

- To na prawd? ?wietne to twoje proroctwo jak sam mam se wybra? stron?.
Darky by? ewidentnie zdenerwowany ca?? t? sytuacj?. Za du?o si? dzieje. W jego czarnych jak smo?a oczach na miejscu t?czówek zacz??a pojawia? si? mroczna czerwie? która tym bardziej pot?gowa?a demoniczny ich wygl?d.
- Teraz ju? sam nie wiem czego chce... Najbardziej pragn? szcz??cia Nomi... A skoro nie chce by? ze mn? nie mam zamiaru jej zmusza?. - Mówi? stanowczo i powa?nie ale mimo to z jego oka pociek?a czarna ?za. Gdy zacz??a spada? na pod?og? nie dotar?a tam. Sp?on??a w locie. - Chce jej szcz??cia. Jednak nie wierze w biel i czer?. Musisz mi opowiedzie? co? wi?cej o tym swoim proroctwie bym móg? zadecydowa? po której stronie chce si? opowiedzie?.
Wci?? wpatrywa? si? w nic nie mówi?ce oczy mnicha. Jego wyraz twarzy równie? nie zdradza? ?adnych emocji.
Obrazek
Obrazek

DarkFire
Upadły Anioł

Postprzez Prophecy Pawn » 23 lut 2012, o 18:58

Dobrze. Skoro nie rozumiesz to poka?e Ci to wszystko.- Mnich otworzy? ksi?ge nad ktor? pojawi? miniaturowy obraz wszech?wiata.- Widzisz teraz wszech?wiat takim jakim mia? by? na pocz?tku, czyli idealny bez z?a i ca?y stworzony dla dobrego celu.- Obraz przybli?y? si? do jednei z galaktyk z ma?ym s?o?cem.- Wszystko by?oby dobrze gdyby nie to co teraz zobaczysz.- Malutkie s?o?ce jakby od niechcenia wybuch?o, a gwiazdy obok niego te? zacze?y wybucha? i tak przez ca?y kosmos.- To wydarzenie by?o nie zaplanowane przez dobro i stworzy?o z?o i tak rozpocze?a si? ta ca?a walka. I teraz masz wybót czy przewa?y? szal? mi?dzy dobrem, a z?em. Tylko pami?taj masz tylko jedn? szanse i je?li ?le wybierzesz to mo?e zniszczy? wszystko.
Prophecy Pawn
Nadwrażliwy

Postprzez DarkFire » 23 lut 2012, o 19:25

- Troch? bezsensowne to proroctwo. Skoro Z?o powoduje totalne zniszczenie to nikt nie powinien chcie? stan?? po jej stronie. Nawet najgorsi bandyci, mordercy i gwa?ciciele (haha) Nie s? takimi idiotami by stan?? po stronie totalnego zniszczenia. Ale dobra... Mniejsza o to. Nie wnikam w szczegó?y. Chc? stan?? po stronie dobra. Nie mam zamiaru patrze? na cierpienie wszystkich dooko?a.
Wci?? podirytowany ca?? t? sytuacj? mówi? lekko zdenerwowanym g?osem.
- Wci?? jest mi jednak trudno uwierzy? w co? takiego. A ja bardzo nie lubi? by? ok?amywany co zreszt? ju? Ci mówi?em.
Odetchn?? g??boko uspokajaj?c si?. Czerwone ?wiate?ka znikn??y znowu pozostawiaj?c pust? czer?.
- Jakie to niby zadania mam wykona??
Obrazek
Obrazek

DarkFire
Upadły Anioł

Postprzez Prophecy Pawn » 23 lut 2012, o 19:33

Dobrze. Ze wszstkich wybra?ców ty masz najprostrze zadanie. Musisz tylko znale?? zacn? klacz i dopilnowa? by mie? z ni? syna gdy? jego wnuk zadecyduje o losie wszystkiego. Klacz za? poznasz po ty, ?e z czasem nie ucieknie od ciebie jak inne. To tyle ?egnaj.- Mnich odszed? w swoj? stron? w poszukiwaniu kolejnego wybra?ca.

z/t
Prophecy Pawn
Nadwrażliwy

Postprzez DarkFire » 23 lut 2012, o 20:08

Gdy us?ysza? zadanie w?ciek?o?? wezbra?a w Darku niesamowicie. Na szcz??cie mnicha w?a?nie wyszed?. Zostawiony ponownie sam w domu powoli gotowa? si?. Dos?ownie. W domu zrobi?o si? gor?co jak nigdy. Jego oczy zap?on??y gor?cym p?omieniem. Podobnie jak grzywa oraz ogon. Powoli uniós? si? w powietrze trz?s?c si? z agresji i z?a które si? w nim zebra?o. Kontroluj?c si? jeszcze odrobin? teleportowa? si? poza dom. Gdzie móg? uwolni? swoj? energi? bez strachu o zniszczenie swojego dobytku.
- buy some apples! MA?!!!!!!!!!
Wydar? si? na ca?e gard?o. Efekt wywo?any krzykiem oraz uwolnieniem z?ych emocji by? niesamowicie efektowny ale zarazem cholernie niebezpieczny. S?up ognia wystrzeli? w niebo a dooko?a niego by?o gor?co jak w rozgrzanym piecu. Gdy ca?a energia z niego ulecia?a opad? na ziemi? dysz?c ci??ko. Dooko?a nie by?o ?niegu a tylko wypalona ziemia.
- buy some apples!. Pro?ciutkie zadanie. Znajd? se buy some apples! klacz. No teraz to ju? suka przesadzi?a. Gdy tylko go spotkam zapierdole jak ?winie...
Kierowa? si? do domu bluzgaj?c na lewo i na prawo. Pomaga?o mu si? to uspokoi?. Wszed? do domu pad? na ?ó?ko wci?? rzucaj?c wulgaryzmami i nieprzyjemnymi okre?leniami mnicha.
- To se koko euro spoko znalaz? zadanie.... Nie mam zamiaru teraz spe?nia? swojego zadania. Nie póki wci?? kocham Nomi... Ale to nie mo?e by? ona... Odesz?a ode mnie... - ju? si? troch? uspokoi? i zacz?? normalnie my?le?. Jedyna porz?dna klacz któr? zna? i która mog?aby by? odpowiednia to pegaz. Bright. Wydawa?aby si? by? idealna gdyby nie to ?e ma ju? partnera. - Ale nie teraz... Jeszcze nie teraz... Mo?e wkrótce wszytko samo si? u?o?y...
My?l?c jeszcze przez jaki? czas nad tym wszystkim zasn?? wreszcie.
Obrazek
Obrazek

DarkFire
Upadły Anioł

Postprzez DarkFire » 25 lut 2012, o 11:15

?ni?o mu si? wiele koszmarów. To nie by?a spokojna noc. Prawie w ogóle nie móg? spa?. Budzi? si? co chwil? spocony oraz z krzykiem wo?aj?cym swoj? ukochan?. Nareszcie nasta? ranek. Wsta? wcze?nie bardzo zm?czony. Bardziej ni? by? wieczorem. Jego oczy wci?? wygl?da?y demonicznie. Czarne bia?ka z czerwonymi t?czówkami. Poszed? do toalety gdzie umy? si? dok?adnie wykonuj?c wszystkie czynno?ci raczej bez serca. Zrobi? sobie proste ?niadanie które zjad? z lekkim obrzydzeniem bo nawet to mu nie wysz?o. Usiad? na fotelu zastanawiaj?c si? co mo?e teraz zrobi?.
- I co ja mam teraz robi?? Mo?e i?? si? powiesi?. To by?oby dobre wyj?cie... Nie Dark uspokój si?. Samobójstwa s? dla s?abych. Prze?y?e? zbyt wiele by tak nagle si? zabija?. A na dodatek masz teraz robot?... A w?a?nie praca... Hmmm... Mo?e pójd? odwiedzi? Diamonda i Bright. Zobacz? co u nich s?ycha?.
Jak pomy?la? tak zrobi?. Wsta?, dopi? wod? i wyszed? z domu.

<zt>
Obrazek
Obrazek

DarkFire
Upadły Anioł

Postprzez DarkFire » 11 mar 2012, o 13:57

Jednoro?ec podczas drogi do domu zd??y? si? uspokoi?. Fakt spali? przy tym troch? trawki... eee... Znaczy si? trawy... Nie wa?ne... Natura troch? na tym ucierpia?a ale nie wyrz?dzi? on ?adnych powa?nych szkód. Wszed? do swojego domu i natychmiastowo ogarn??o go uczucie samotno?ci. Rozejrza? is? po ca?ym domu w poszukiwaniu jakichkolwiek oznak ?ycia... Jedyne co takowe dawa?o to zepsuty zlewozmywak...
- Musze to kiedy? naprawi?...
Powiedzia? do siebie ale pod?wiadomo?? mu mówi?a ?e taka naprawa nie najlepiej by si? sko?czy?a. Zignorowa? to uczucie i poszed? do sypialni. Pokój wygl?da? jak po przej?ciu tornada. Darky westchn?? g??boko i wzi?? si? za sprz?tanie.

---- Godzin? potem----

Zm?czony swoj? prac? pad? wreszcie na ?ó?ko i zacz?? rozmy?la? nad tym co si? sta?o dzisiejszego dnia. Nad tym jak bardzo zbli?y? si? do Bright, Nad powrotem swojego brata oraz nad tym co zrobi? oraz nad znajomo?ci? z Smile. Mia? nadziej? ?e ta klacz si? na niego nie obrazi... Westchn?? Ci??ko i zamkn?? oczy by po chwili zasn??.
Obrazek
Obrazek

DarkFire
Upadły Anioł

Postprzez Rude Smile » 11 mar 2012, o 17:14

- ShitshitshitshitshitShitshiTSHitSHITSHIIIIIIT! - Dziki jazgot by? zapowiedzi? kolejnej kl?ski ?ywio?owej... a mo?e to tylko Rude Smile? No chyba raczej. Klacz w?a?nie spada?a w dó? z pr?dko?ci? podobn? do pocisku, wierzgaj?c na wszystkie strony kopytami i machaj?c skrzyd?ami tak, jak tylko mog?a, by cho? troch? zwolni? sw? pr?dko??. Na nieszcz??cie, na jej drodze pojawi? si? dom, który sprawi? ?e nie by?o wi?cej mowy o tym, by jakkolwiek wyl?dowa?, wi?c teraz szalona Rude Smile b?aga?a wszystkie ?wi?to?ci, by chocia? okno, ku któremu p?dzi?a by?o uchylone. I by?o! Uff! Sk?adaj?c wi?c skrzyd?a, stara?a si? wycelowa? prosto w szyb?... jeszcze kilkadziesi?t metrów... kilkana?nie...kilka... metr... pó? metra... par?dziesi?t centymetrów... tuzin centymetrów, czy tam dwana?cie, jeden pies! i... i...
- Czym chata bogataaaaa! - Wrzasn??a, mijaj?c okiennic?, a gdy zobaczy?a, ?e akurat wpad?a do czyjej? sypialni, a mówi?c dok?adniej, r?bn??a w czyje? ?ó?ko, mog?a tylko patrze?, jak zajmuj?cy je obywatel wylatuje w gór?, nieomal wymieniaj?c u?ciski z sufitem i leci prosto w dó?. Usun??a si? wi?c, by chocia? l?dowanie mia? dobre, a sama klapn??a na pod?odze. I jak?e j? zaskoczy?o, ?e tym lataj?cym jeszcze u?amek sekundy temu ogierem by? nie kto inny a poznany niedawno DarkFire. Skrzywi?a si? na sam? my?l o tym, ile narobi?a mu problemów - i ile ba?aganu w pokoju, który zdawa? si? by? posprz?tany tu? przed jej przybyciem i natychmiast wycofa?a si? pod ?cian?, by zla? si? z t?em.
"B?dzie dobrze, ?mieszko, spoko-loko." Pociesza?a si? w duchu, przylegaj?c ?ci?le do ?ciany i wstrzymuj?c oddech.
[center]Obrazek
Pr?dko?? stania, to droga powiedziana.[/center]
Rude Smile
Nadwrażliwy

Postprzez DarkFire » 11 mar 2012, o 17:34

Jednoro?ec spokojnie spa? pochrapuj?c od czasu do czasu. Mia? cudowny sens której g?ówn? bohaterk? by?a Bright wykonuj?ca seksowny taniec tu? przed bordowym jednoro?cem. Na jego pysku malowa? si? b?ogi u?miech. Wtedy poczu? ?e wzlatuje w powietrze co automatycznie wywo?a?o u niego wybudzenie si? ze snu.
- Co do jasnej... - Zacz?? spada? po do?? bliskim kontakcie z sufitem - Choleryyyyyyyy!
Na szcz??cie upad? na ?ó?ko Szybko wsta? i zacz?? si? rozgl?da? po pokoju. Szybko wykry? intruza który najwyra?niej stara? si? zakamuflowa? na bordowej ?cianie. Nie za bardzo wychodzi?o to szarej klaczy. Przyjrza? is? jej dok?adniej i...
- Smile? Co Ty tutaj robisz? W mojej sypialni?
Darky z ca?ych si? stara? si? zrozumie? jak to mo?liwe. Po chwili doszed? do pewnego do?? oczywistego wniosku.
- Rozbi?a? si? prawda?
Za?mia? si? weso?o. Troch? go ta ca?a sytuacja rozbudzi?a.
Obrazek
Obrazek

DarkFire
Upadły Anioł

Postprzez Rude Smile » 11 mar 2012, o 17:48

"Zlej si? z t?em, zlej si? z t?em. Ci?gle jest nadzieja, ?e Ci? nie..."
- Zauwa?y?e? mnie.- Mrukn??a, k?ad?c po sobie uszy i podnosz?c z wolna jedn?, a potem drug? z zaci?ni?tych powiek z nadziej?, ?e gdy ona kogo? nie widzi to on jej równie? nie. Czcze my?lenie. Unios?a powoli jedno, a potem drugie ucho, z sapni?ciem osuwaj?c si? na pod?og?, gdzie rozwali?a si? jak na niewygodnej kanapie. - Tak jako? wysz?o...-Mrukn??a, nabieraj?c powietrza. -... No bo lecia?am sobie w najlepsze, b?d?c szybsz? ni? wiatr, gdy nagle ta (*&^E&(&%#@$#@!! chmura pojawi?a si? znik?d, uderzaj?c mnie w twarz! - Zawo?a?a, mru??c zajadle oczy sfrustrowana ca?? t? sytuacj? i, oczywi?cie, swoim niepowodzeniem. - Ale do lotu wzbi?e? si? sam! -Zarzek?a si?, patrz?c na niego z min? niewini?tka i szeroko otwartymi oczami.
[center]Obrazek
Pr?dko?? stania, to droga powiedziana.[/center]
Rude Smile
Nadwrażliwy

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Obrzeża