Jezioro

Ponyville nie jest duże, ale zdarza się, że pewne miejsca są wysunięte bardziej... przy okazji są dość oddalone od centrum. Znajdują się tutaj gospodarstwa, jak na przykład farma rodziny Apple, ale także szkoła i zdarza się tutaj mieszka niektórym kucykom.

Moderatorzy: Mistrz Gry, Kojira, Reetmine, Tali, Sal Ghatorr, SilentGrass

Re: Jezioro

Postprzez Kojira » 30 gru 2011, o 17:34

Ogiera zatka?o. Nie wiedzia? co powiedzie? czy zrobi?. Za du?o wa?nych s?ów i informacji naraz. Nie chcia? doprowadza? Willow do p?aczu. Czu? si? bezradny. Tysi?ce my?li przelatywa?y mu przez g?ow?, ?adna sensowna czy pomocna.
Spojrza? na klacz. ?zy sp?ywa?y po jej twarzy, a ona sta?a i p?aka?a rozklejona. Przytuli? j? do siebie i po?o?y? jej g?ow? w pobli?u swojego barku. B?d?c w tej pozycji nadal próbowa? co? wymy?li?, niestety wci?? bez rezultatów. "No ju?, spokojnie..." - powtarza? sobie ca?y czas wewn?trz siebie. Po chwili odsun?? jej g?ow? od siebie i popatrzy? w zap?akane oczy. Niewiele my?l?c poca?owa? j? d?ugo, próbuj?c powstrzyma? przed dlaszym p?aczem. Gdy ich usta si? rozdzieli?y ponownie po?o?y? jej g?ow? na sobie i zacz?? g?aska? j? lekko.
- No, nie p?acz ju?. Spokojnie. - mimowolnie powtórzy?, tym razem na g?os - Te? ci? kocham... - doda?, nieco ciszej.
Ostatnio edytowano 30 gru 2011, o 18:41 przez Kojira, łącznie edytowano 1 raz
Kojira
Wieloświadomy

Postprzez Willow Bark » 30 gru 2011, o 18:11

Pegaz wci?? cicho pochlipywa?a, oparta o ogiera. Mimowolnie si? do niego lekko u?miechn??a. To zdanie wystarczy?o, by poprawi? jej humor.
Spojrza?a na ?nieg wokó? i zadygota?a. Powinni ju? pój??... gdziekolwiek. Byle by by?o ciep?o. Podnios?a g?ow? i z pewnym zniecierpliwieniem poci?gn??a go za nog?.
- Ni? b?d? p?aka?, tylko chod?my ju? st?d, bo zaraz zamarzn?... - j?kn??a szarpi?c go.
Willow Bark
Niewiniątko

Tytuł Użytkonika: Wariatka
Uroczy Znaczek: Listek i piórko
Lubi: Wszystkich, którzy chcą jej pomóc lub ją w czymś wyręczyć, ptaki, słodycze z Cukrowego Kącika
Nie Lubi: Wrzasku swoich bahorów, powagi, latać
Strach: Małe, zamknięte pomieszczenia
Stan: Ciekły
Koneksje Rodzinne: Dwójka uciekniętych, bezimiennych dzieci.
Rasa: Pegaz
Charakter: Praworządnie zła. Ponoć.
Multikonto: NIE

Postprzez Kojira » 30 gru 2011, o 20:17

Ogier szarpni?ty zwolna si? ruszy?. Zaskoczy?a go nieco niecierpliwo?? klaczy, ale faktycznie by?o zimno. Wzdrgn?? si? lekko i zrobi? kilka wolnych kroków.
- To mo?e... pójdziemy co? zje??? - zaproponowa?, nie maj?c lepszego pomys?u - Ale Ty prowad?, pójdziemy tam gdzie zechcesz. - doda? po chwili i u?miechn?? si? do Willow.
Kojira
Wieloświadomy

Postprzez Willow Bark » 30 gru 2011, o 20:43

Willow rozwa?a? chwil? jego propozycj?. Czu?a ciche burczenie w brzuchu, wi?c opcja zjedzenia czego? w jakim? ciep?ym miejscu jej si? u?miecha?a. Pokiwa?a energicznie g?ow?.
- Pewnie, mo?emy pój?? do Sugarcube Corner - stwierdzi?a - Tam pewnie jest cieplutko - poci?gn??a nosem. Tak, chcia?a tam i??. By?o jej zimno i wszystko j? bola?o po kilku nieudanych sztuczkach.
Ruszy?a w stron? miasta obracaj?c si? co chwila do Kojiro.

[zt]
Ws-Bs-S-T-Per-Ag-Int-Fel-Wp
36-44-35-34-39-43-29-35-37
Obrazek
Obrazek
Ikonka od Nomi :3
Willow Bark
Niewiniątko

Tytuł Użytkonika: Wariatka
Uroczy Znaczek: Listek i piórko
Lubi: Wszystkich, którzy chcą jej pomóc lub ją w czymś wyręczyć, ptaki, słodycze z Cukrowego Kącika
Nie Lubi: Wrzasku swoich bahorów, powagi, latać
Strach: Małe, zamknięte pomieszczenia
Stan: Ciekły
Koneksje Rodzinne: Dwójka uciekniętych, bezimiennych dzieci.
Rasa: Pegaz
Charakter: Praworządnie zła. Ponoć.

Postprzez Kojira » 30 gru 2011, o 21:04

Ogierowi na my?l o ciep?ym posi?ku zrobi?o si? pezyjemniej. Czu?, jakby co? wpompowa?o w niego energi? z ulotk? "Masz, to na drog? do SCC". U?miechn?? si? do klaczy i przyspieszy? kroku. To by? dobry pomys?.
- Ju?, ju? id?. - powiedzia? kieruj?c si? za ni?.

<zt>
Kojira
Wieloświadomy

Postprzez SeaCoast » 19 sty 2012, o 23:15

Klacz pe?na rado?ci postanowi?a si? przej?? na spacer. Spokojnym krokiem w?drowa?a a? ujrza?a zamro?one jezioro.
- Yay.- Pisn??a cicho po czym wesz?a ostro?nie na lód by sprawdzi? wytrzyma?o??. Gruba warstwa lodu z ?atwo?ci? utrzymywa?a leciutk? klacz. Zacz??a spokojnie si? ?lizga? nuc?c przy okazji spokojne melodie.
SeaCoast
Nadwrażliwy

Postprzez Soar » 20 sty 2012, o 00:36

Soar pojawi? si? na brzegu jeziora.
Po raz pierwszy poszed? za g?osem serca.
Cze?? Sea!- Krzykn?? w stron? klaczy.
Powoli wszed? na lód...
Soar
Wędrowiec

Tytuł Użytkonika: Luna Slave
Uroczy Znaczek: Celownik
Lubi: Ciemność,Półmrok, noc, dzień, Księżniczki
Strach: Magiczne latające kowadła.
Stan: Zakochany...
Koneksje Rodzinne: Brak...
Rasa: Jednoróg
Charakter: Praworządny Dobry/Chaotyczny dobry

Postprzez SeaCoast » 20 sty 2012, o 00:42

Klacz je?dzi?a sobie spokojnie po lodzie gdy nagle us?ysza?a jak kto? j? wo?a. Przez to prawie si? wywróci?a ale da?a rad? utrzyma? równowag?. W jej stron? szed? jednoro?ec który przypomina? Soara ale wygl?da? troch? inaczej. U?miechn??a si? widz?c jego niezdarne ruchy. Wreszcie zbli?y? si? na odleg?o?? dobr? do rozmowy
- Hej Soar. My?la?am ?e wyjecha?e? do znajomych. A przynajmniej Grinch mi tak powiedzia?...
SeaCoast
Nadwrażliwy

Postprzez Soar » 20 sty 2012, o 00:49

Có? Grinch wymy?li?, nawet niez?? bajeczk?, powinienem j? kontynuowa? czy... Wyzna? prawd??
Jak bym powiedzia? ?e jestem najemnikiem, poszukiwanym w okolicy, to mnie znienawidzi.
Ehh...

-Tak by?em... W sprawach s?u?bowych. Ale znalaz?em woln? chwilk?... - Stwierdzi?. Jego g?os by? naturalny, nawet grama k?amstwa...
- Czy to prawda ?e mieszkasz u Grincha? Bo nie raczy? mi udzieli? odpowiedzi- Zapyta? próbuj?c si? ?lizga?.
Soar
Wędrowiec

Postprzez SeaCoast » 20 sty 2012, o 12:06

- Hmm... Czyli jednak Grinch mówi? prawd?. A przynajmniej jej wi?kszo??...
- To fajnie. - Powiedzia?a klacz okr??aj?c Soara. - Zmieni?e? si? od ostatniego spotkania. Wygl?dasz... Znacznie lepiej. - U?miechn??a si? ale po chwili u?wiadomi?a jak to musia?o zabrzmie?. - P-przepraszam. To by?o troch?... Wredne... J-ja nie chcia?am Ci? urazi?...
Skuli?a si? nieco a jej uszy opad?y. Patrzy?a si? teraz na Soara k?tem oka jak to zwyk?a robi? gdy si? ba?a b?d? wstydzi?a. Po chwili do jej uszu dotar?o pytanie.
- Em... Tak... Mieszkam u niego... By? tak mi?y ?e nie ka?e mi p?aci?. Ca?e szcz??cie bo nie mam pieni?dzy... Na szcz??cie dzisiaj znalaz?am prac?.
Sea u?miechn??a si? delikatnie ale dalej by?a skulona
SeaCoast
Nadwrażliwy

Postprzez Soar » 20 sty 2012, o 12:32

Soar przesta? si? ?lizga? i patrzy? na skulon? klacz.
Nie tak ?atwo mnie urazi?, Sea. Naprawd?, nie czuje si? ura?ony, w ?adnym wypadku...
Powoli i niepewnie podszed? do niej.
To wspania?e, ?e znalaz?a? prace! Gdzie teraz pracujesz?- Zapyta? zatrzymuj?c si? zaledwie oko?o pó? metra od klaczy, patrz?c na ni?, swoimi wielkimi, gadzimi oczyma.
Soar
Wędrowiec

Postprzez SeaCoast » 20 sty 2012, o 12:38

Klacz nabra?a odrobiny pewno?ci siebie i wyprostowa?a si?. Cieszy?a si? ?e ogier nie poczu? si? ura?ony.
- To dobrze. Nigdy nie chcia?abym nikogo skrzywdzi?... Jak ty ze mn? wytrzymujesz? - Za?mia?a si? cicho do siebie.
Gdy ogier podszed? do niej spojrza?a mu si? prosto w oczy. Tym razem nie przera?a?y jej.
Widzia?a w nich moc, pewno?? siebie ale zarazem lekk? nie?mia?o??. Jego oczy by?y fascynuj?ce mo?na by rzec.
- Em... Tak. Ja te? si? ciesz?. B?d? pracowa?a w tutejszej restauracji jako asystentka kucharza. Zawsze lubi?am gotowa?.
SeaCoast
Nadwrażliwy

Postprzez Soar » 20 sty 2012, o 13:03

Pi?kna, Czu?a, Wra?liwa, i jeszcze umie gotowa?. Idea?.
-To bardzo fajnie... Kiedy? na pewno przyjd?...- Powiedzia?.
Patrzy? w jej pi?kne oczy... Pi?kno w Czystej postaci.
Po chwili bez namys?u przytuli? j?. Pu?ci? ja po kilku sekundach.
-Przepraszam... J-ja Nie powinienem...-Wyj?ka?, cofaj?c si?, ze strachem w oczach.
Zawsze ba? si? odrzucenia. Jak na z?o??. Wampiry, Demony, Krew... Niczego si? nie ba?, prócz odrzucenia...
Soar
Wędrowiec

Postprzez SeaCoast » 20 sty 2012, o 13:13

Klacz zacz??a je?dzi? spokojnie niedaleko Soara. Bawi?a si? jak ma?a klacz. Podjecha?a bli?ej niego i odezwa?a si?
- Oczywi?cie. Przychod? kiedy chcesz. Tylko najpierw mnie uprzed?. Nie ?atwo jest tam za?atwi? stolik.
Klacz ponownie spojrza?a si? w jego oczy. Po chwili zosta?a przytulona. Nie wiedzia?a jak zareagowa?.
- Mo?e on tego potrzebuje... mo?e co? si? sta?o...
Sea odwzajemni?a u?cisk który w sekund? potem zosta? przerwany. Klacz widzia?a jak si? ba? tego co zrobi?. Poprawi?a sobie kopytkiem grzywk? i u?miechn??a si? delikatnie.
- Spokojnie. Nic si? nie sta?o. Najwyra?niej tego potrzebowa?e?. Czy jest co? co chcia?by? mi powiedzie??
My?la?a ?e w ?yciu mu si? nie powodzi albo mo?e ma jaki? inny problem. Czeka?a spokojnie na odpowied?
SeaCoast
Nadwrażliwy

Postprzez Soar » 20 sty 2012, o 13:29

N-nie Sea... Nie - Powoli otrz?sn?? si? z tego co zrobi?.
Nie mam ci teraz nic do powiedzenia... Naprawd?... - G?os mu si? za?amywa?.
Patrz?c na Sea powoli si? cofa?...
- Ja... Ja musz? wraca? Sea... Potrzebuj? mnie... Do zobaczenia...
Niczym duch rozp?yn?? si? w powietrzu...

Z/T
Soar
Wędrowiec