Dom Drake'a

Tutaj lądują stare niekochane, nietulone, nikomu nie potrzebne tematy < snif, snif, snif>

Moderatorzy: Kojira, Reetmine, ReflexivoArco

Re: Dom Drake'a

Postprzez SeaCoast » 29 gru 2011, o 19:41

Klacz natychmiastowo si? zarumieni?a. Bardziej ni? zwykle.
- Przepraszam. J-ja... Po prostu niezdarna jestem...
Ona równie? spojrza?a si? w jego oczy.
- Dzi?kuj? ?e mnie z?apa?e?.
Zamiast go pu?ci? nie wiele my?l?c przytuli?a si? do Ogiera. Dawno nie czu?a ciep?a drugiego kucyka. By?o to na prawd? przyjemne uczucie.
SeaCoast
Nadwrażliwy

Postprzez Drake » 29 gru 2011, o 19:46

Odwzajemni? u?cisk i poczu? si? bardzo dobrze.
Ucieszy? si? ?e pozna? kogo? komu mo?e na nim zale?e?.
W jego g?owie zasia?a pustka, chcia? tak sta? i trzyma? w obj?ciach SeaCoast bez ko?ca.
Po chwili która trwa?a dla niego ca?? wieczno?? odsun?? si? powoli i powiedzia?:
-No skoro ju? si? bli?ej poznali?my to mo?e sprawdzimy dzia?anie maszyny?-odwróci? lekko wzrok czerwieni?c si?.
Zarzuci? maszyn? na grzbiet podaj?c drabin? niebieskiej Klaczy
-Prosz?...pomó? mi j? zanie?? - powiedzia? nie mog?c si? doczeka? próby lotu w ten pi?kny gwie?dzisty wieczór z Klacz? do której chyba jednak co? poczu?, szed? w kierunku schodów na gór? jak we ?nie czuj?c nadp?ywaj?c? adrenalin? i rado?? przepe?niaj?c? jego serce. To b?dzie najlepszy wieczór w moim ?yciu - pomy?la?.
Drake
Nadwrażliwy

Postprzez SeaCoast » 29 gru 2011, o 19:54

Gdy u?cisk zosta? przerwany klacz szczerze u?miechn??a si? do Drake'a.
- Dobrze. Tylko ?eby? mi si? nie zabi?a przy testach.
Za?artowa?a ale tak na prawd? martwi?a si? o kuca. Nie chcia?a by jedyny porz?dny ogier jakiego tu pozna?a zabi? si? testuj?c takie ustrojstwo. Pomog?a mu nie?? maszyn? ca?y czas si? u?miechaj?c.
SeaCoast
Nadwrażliwy

Postprzez Drake » 29 gru 2011, o 20:02

Gdy oboje znale?li si? na dachu i drabina by?a rozstawiona Drakeowi pojawi?y si? obrazy przed twarz?.
P?kaj?ce drewno.Zderzenie.Tunel ze ?wiat?em.
Potrz?sn?? g?ow? co pomog?o mu wróci? do ?wiata.
-Nie...poczekaj chwil?! - zawo?a? i zbieg? po schodach wiedzia? czego szuka.
Po jakiej? chwili przyby? z workiem kartofli z naklejonym kub?em jako g?ow?.
-Wol? nie ryzykowa?, mo?e prototyp si? rozwali na kawa?ki ale lepiej straci? kawa?ek drewna ni? swoje ?ycie. - Powiedzia? sumuj?c, nie by? kretynem wr?cz przeciwnie my?la? o kilka kroków do przodu przed innymi kucykami.
-Gotowa? Trzymaj porz?dnie drabin? a ja zrzuc? manekina z maszyneri? -powiedzia? wspinaj?c si? na drabin?.
-Uwaga, TERAZ! - Zawo?a? popychaj?c z ca?ych si? manekina z maszyn?.
Z pocz?tku wygl?da?o ?e wszystko dzia?a, Drake nie sprawdza? czy dzia?a mechanizm ko?owy poniewa? on dzia?a? ?wietnie a worek ziemniaków nie potrafi?by peda?owa?. Sprawdza? wytrzyma?o?? skrzyde? i czy maszyna jest statyczna. To trwa?o kilka sekund, pi?kny swobodny lot zosta? zmieciony wiatrem i uderzy? wielkim impetem o ziemi?. Ziemniaki si? rozsypa?y a wiadro zosta?o zgniecione ogromn? si?? grawitacji. Maszyna potrzebowa?a kilku poprawek je?eli chodzi o sterowanie.
-Wow...dobrze ?e co? mi powiedzia?o ?ebym to najpierw sprawdzi? na manekinie - Powiedzia? z u?miechem do SeaCoast. To jej obecno?? sprawi?a ?e sam nie sprawdzi? maszyny, wcze?niej by? bardziej pewny siebie poniewa? nie zna? kogo? na kim mu mog?o zale?e?, mimo to ?e w?a?nie uratowa?a mu ?ycie sam tego nie zauwa?y?, te obrazy przej?? tylko jako zwidy od za du?ej ilo?ci kawy.
-Dzi?kuj? jeszcze raz za pomoc - doda? i przytuli? mocno SeaCoast. By? jednak troszeczk? przestraszony wypadkiem maszyny.
Drake
Nadwrażliwy

Postprzez SeaCoast » 29 gru 2011, o 20:45

Klacz odwazjemni?a u?cisk. Gdy go pu?ci?a u?miechn??a si? delikatnie i poczu?a ulg?.
- Dzi?ki Celestii nie skoczy? sam... Pomy?le? ?e to móg?by? on... To by by?o straszne...
- Masz szcz??cie ?e sam nie skoczy?e?. Nie wiem co bym zrobi?a gdyby? si? tak rozbi?... Wole nawet o tym nie my?le?.
Sea potrz?sn??a g?ow? by wyrzuci? z g?owy te obrazy.
- Wygl?da ?e mimo wszystko ta twoja maszyna w miar? dzia?a... Kilka poprawek i b?dzie dzia?a?a a my mo?e kiedy? razem si? przelecimy.
Gdy sko?czy?? mówi? nagle u?miawomi?a sobi? jak to zabrzmia?o. Zaczerwieni?a si? i opu?ci?a g?ow?.
- T-to znaczy... Emm... Ojej...
SeaCoast
Nadwrażliwy

Postprzez Drake » 29 gru 2011, o 20:52

Drake nagle strasznie si? zaczerwieni? przytuli? j? i powiedzia?:
-Dzi?kuj? ?e si? o mnie martwisz...przez chwil? to brzmia?o jakby ci na mnie zale?a?o - doda?
-Ekhm um ja...-Nie wiedzia? co powiedzie? bo sytuacja by?a przezabawna
-Ja bym zjad? kolacj? i poszed? spa? - zaproponowa?
-Mo?e tym razem ja co? ugotuj?? - Zapyta? si? u?miechaj?c si? do SeaCoast
-Przy okazji nawet romantyczne miejsce na randk...test, test! - zawo?a? gdy? si? przej?zyczy? i poczu? si? bardzo g?upio. Zacz?? i?? powoli w kierunku warsztatu bior?c ze sob? drabin? i ?miej?c si? ze swojej g?upoty.
Drake
Nadwrażliwy

Postprzez SeaCoast » 29 gru 2011, o 20:57

Klacz u?miechn??a si? delikatnie z wci?? opuszczon? g?ówk?.
- Prawie? Ale mi na tobie zale?y... No wiesz... Przygarn??e? mnie do siebie. A teraz nawet kolacje chcesz mi zrobi?... Jeste? najcudowniejszym ogierem jakiego do tej pory spotka?am...
- Celestio co ja mówi?... Zupe?nie jakbym si? w nim... Ojej... Chocia? mo?e to na prawd? jest ten w?a?ciwy...
Posz?a za nim wci?? rozpromieniona drobnym u?miechem.
SeaCoast
Nadwrażliwy

Postprzez Drake » 29 gru 2011, o 21:17

Gdy ogarn?? rzeczy w warsztacie poszed? do kuchni.
Znalaz? si? w swoim ?wiecie, zrobi? najlepsz? sa?atk? z serem feta który kupi? w sklepie jak? potrafi?.
Przygotowa? tak?e kilka kanapek oraz 2 specjalne herbaty bo przepis zna? na pami??.
Zrobi? to w do?? szybkim tempie i przyniós? ca?? misk? sa?atki z kanapkami oraz herbat? i po?o?y? wszystko przed SeaCoast.
Usiad? obok niej i zacz?? je?? sa?atk? cz?stuj?c j?.
-Wi?c...d?ugo mieszkasz w PonyVille? Pami?ta? bym cie bo takich pi?knych twarzy si? nie zapomina - powiedzia? krztusz?c si? przy ostatnim zdaniu, odkaszln?? i powiedzia?:
-W...wybacz je?eli mówi? zbyt otwarcie ale staram si? by? szczery- spojrza? w dó? ze smutn? twarz?. Nie chcia? przy niej wyj?? na g?upka bo kategorycznie co? ich zacz??o ??czy?.
Drake
Nadwrażliwy

Postprzez SeaCoast » 29 gru 2011, o 21:34

Klacz by?a wielce zaskoczona pocz?stunkiem. Nie spodziewa?a si? takich dobroci. Skomentowa?a to ma?ym ca?usem.
- Och... Nie musia?e? na prawd?... To wszystko wygl?da pysznie.
U?miechni?ta zjad?a troch? sa?atki.
- Sa?atka jest ?wietna. Dziekuj? ?e to przygotowa?e?.
S?ysz?c jego pytanie zarumieni?a si? nieco i spojrza?a mu w oczy. Sama si? tym zdziwi?a. Normalnie by si? schowa?a ale teraz mia?a ochot? patrze? si? w jego dwa rubiny.
- Do Ponyville trafi?am dwa dni temu. Dzi?kuj? za komplement.
SeaCoast
Nadwrażliwy

Postprzez Angel » 29 gru 2011, o 21:38

W oczy Angela rzuci?a si? spora posesja.
- Huh... No, w sumie, dlaczego nie?
Pomara?czowy jednoróg zamontowa? g?o?niki w kilkunastu miejscach dooko?a domu, unikaj?c wszelkich promieni ?wiat?a. Kiedy sko?czy? niewdzi?czn? robot?, szybko wymkn?? si? z tego miejsca.
[z/t]
Byłem Angelem zanim stało się to mainstreamowe.
Angel
Wieczny Optymista

Tytuł Użytkonika: Mistrz Zepsucia
Stan: Wyrąbane
Multikonto: NIE

Postprzez Drake » 29 gru 2011, o 21:49

-Teraz rozumiem czemu ci? nie zna?em...nie chc? mówi? o mojej przesz?o?ci gdy? nie jest ona bardzo fajna- powiedzia? ze smutkiem.
-Do ponyville przyjecha?em szuka? pracy i znalaz?em j? u Rarity, robi?em jej hurtowo kapelusze ale ostatnio jej nie widzia?em. Ciekawe czy jeszcze tutaj mieszka... pewnie tak bo stoi jej Butik. Jest tutaj bardzo fajna biblioteka w wielkim drzewie, mieszka tam jednoro?ec jak ona si? nazywa?a...Twilight! i jeszcze taki smok Spajk, pomóg? mi kiedy? znale?? tak? jedn? ksi??k?.-Opowiada? z przej?ciem
-Nie lubi? za bardzo ha?asów i g?o?nych miejsc wi?c postanowi?em zamieszka? tutaj, nie ma wielu ha?asów i pozna?em kilku znajomych, prze?y?em tak?e kilka przygód ale wtedy musia?em wyjecha?. Znowu podró?owa?em po ?wiecie i wróci?em tutaj ?eby odnowi? ten n?dzny dom. Mam nadziej? ?e ci si? podoba, nie wiem czy widzia?a? ?azienk? jest dosy? du?a, domy?lam si? ?e lubisz wod? - Spojrza? na jej cutie marka i zaczerwieni? si? bo nie s?dzi? ?e patrzenie na jej bok. Od zawsze by? Gentlemanem boj?cym si? zrobi? pierwszy krok.
Drake
Nadwrażliwy

Postprzez SeaCoast » 29 gru 2011, o 22:03

Klacz s?uchaj?c historii jad?a sa?atk? i popija?a grzecznie herbat?. Mi?o jej si? s?ucha?o Drake'a. Przy okazji dowiedzia?a si? czego? o mie?cie.
- Tak. Bardzo mi si? podoba. Jest taki przestronny i przytulny. A w ?azience te? by?am. Prawda. Jest du?a. Pewnie przed snem pójd? wzi?? k?piel w tej wielkiej wannie... i owszem kocham wod?. Troch? mi jej brakuje od czasu do czasu ale jeziora te? si? nadaj?. Mam nadziej? ?e w okolicy s? jakie? zbiorniki wodne?
Gdy zobaczy?a jak ogier spogl?da na jej znaczek zarumieni?a si? odrobin? ale nie przeszkadza?o jej to. Zamachn??a si? tylko kilka razy ogonem sama nie wiedz?c czemu.
SeaCoast
Nadwrażliwy

Postprzez Drake » 29 gru 2011, o 22:07

-Tak jest tutaj jakie? du?e jezioro, chocia? nie wchodzi?em do niego jako? rzadko p?ywam i staram si? tego unika?- powiedzia? szczerze, wzi?? brudne talerze i wyniós? do kuchni gdzie je umy?.
-Raany jestem zm?czony tym dniem chyba pójd? ju? spa?, mi?ej k?pieli i dobranoc- powiedzia? a odchodz?c mimowolnie poca?owa? SeaCoast w policzek i szybko wszed? po schodach zamykaj?c si? w swoim pokoju.
-Mi?ych snów!-zawo?a? ze ?rodka i przykry? si? ko?dr?, ucieszony ?e w jego domu jest kto? taki.
Drake
Nadwrażliwy

Postprzez Angel » 29 gru 2011, o 22:43

W ca?ym domu nagle mo?na by?o us?ysze? g?os, dono?nie wydobywaj?cy si? z zamontowanych dooko?a g?o?ników. Szyby zadr?a?y w oknach posesji.
-Mam przyjemno?? og?osi?, ?e ju? jutro o osiemnastej w Ponyville odb?dzie si? przedstawienie, w... powiedzmy, w wielkim bia?ym namiocie w centrum miasta! Wszystkich ch?tnych zapraszamy!
Chcia?bym te? poprosi? wszystkich ch?tnych do wyst?pienia, aby ju? teraz przybyli do Sugarcube Corner i z?o?yli swoje zg?oszenia do siedz?cego tam s?omianego jednoro?ca!

Cisza kontrastowa?a znacz?co z ha?asem dobywaj?cym si? przed chwil?.
Byłem Angelem zanim stało się to mainstreamowe.
Angel
Wieczny Optymista

Tytuł Użytkonika: Mistrz Zepsucia
Stan: Wyrąbane
Multikonto: NIE

Postprzez SeaCoast » 30 gru 2011, o 08:37

Ca?us wywo?a? u klaczy ma?y rumieniec oraz u?miech. Gdy ju? si? po?o?y? krzykn??a
- S?odkich snów!
Po czym ruszy?a do toalety. Nape?ni?a wann? wod? i do niej wesz?a.
- Och jak cudownie... Tego mi by?o trzeba...
Sea le??c tak w wannie pod?piewywa?a sobie jak?? pi?kn? melodi?. Nagle jej relaks przerwa? g?o?ny d?wi?k. Klacz by?a tak przera?ona ?e prawie wyskoczy?a z wanny. Na szcz??cie nie rozla?a za du?o wody.
- Na Celesti?... Co to by?o? ?eby si? Draku? nie obudzi?... Jak ja go w?a?nie nazwa?am?
Za?mia?a si? sama do siebie i wróci?a do ?piewania.

Po d?ugiej k?pieli klacz wysz?a z wanny porz?dni si? wytar?a i skierowa?a do ?ó?ka. Zasn??a bardzo szybko gdy? po takiej k?pieli czu?a si? senna.
SeaCoast
Nadwrażliwy

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Cmentarzysko