Imi? i Nazwisko: Sporkly Hash
Miejsce zamieszkania: Ponyville
Pochodzenie: Cloudsdale
Ranga: Wieczny Optymista
Wygl?d: Fioletowa klacz z bia?ym zako?czeniem kopyt. D?ugie, chude, lecz silne nogi, krótkie, aczkolwiek g?ste, mi?kkie i mi?e w dotyku w?osie. Sporkly posiada równie? mi?y u?miech, który prawie ca?y czas go?ci na jej twarzy. Uroczy znaczek w kszta?cie dwóch kwiatów.
* Oczy: B??kitne
*W?osy: Bia?e z pasami jasnego fioletu
*Ubranie: Zielonkawe bransolety.
*Sylwetka: Smuk?a.
Charakter: Mimo swojego niewinnego wygl?du umie "pokaza? pazurki". Na ogó? mi?a i ma?omówna, jednak cz?sto krzyczy z byle powodu, z?o?ci si?, lecz po chwili ju? si? s tego ?mieje. Boi si? lata?, jednak robi to ca?kiem cz?sto. Woli mie? sta?y grunt pod kopytkami, dlatego mieszka w Ponyville. Uwielbia pomaga? innym, lecz rzadko jej to wychodzi. Straszna niezdara.
Krótka historia: Sporkly urodzi?a si? i wychowa?a w Cloudsdale, jednak nie lubi?a tamtego miejsca. Co kilka dni przylatywa?a wraz z rodzicami do Ponyville, by by tam pozna? normalne kucyki, czy jednoro?ne, które tam mieszka?y. W lataniu od pocz?tku by?a bardzo dobra, lecz ba?a si? wysoko?ci. Mimo to lata?a, ale kilka centymetrów nad ziemi?. Teraz, ju? jako doros?a klacz, lata wysoko, ale gdy tylko spojrzy w dó?... Po prostu spada, krzycz?c i piszcz?c. Teraz, gdy jest ju? doros?a, postanowi?a zamieszka? w Ponyville.
Dodatkowe: Dobrze ?piewa.
Error