Miejsce zamieszkania: Canterlot
Pochodzenie: Canterlot
Ranga: Romantyk
Wygl?d:
- * Oczy: Purpurowe
*W?osy: D?ugie, pi?knie uczesane, trzykolorowe.
*Ubranie: Wykonane ze szczerego z?ota „buciki”, diadem i naszyjnik.
*Sylwetka:
Charakter: Wierna i lojalna, w ka?dej chwili skora do pomocy. Wykazuje si? odwag? i potrafi zrobi? wszystko dla tych, których kocha. Cechuje si? wra?liwo?ci? i opieku?czo?ci?. Nie mo?e znie?? cierpienia innych kucyków, dlatego ch?tnie im pomaga, szczególnie dobrze radzi sobie z rozterkami mi?osnymi. Ma niez?e podej?cie do dzieci i ?wietnie sobie z nimi radzi. Zawsze sprawia wra?enie mi?ej, otwartej klaczy i wzbudza zaufanie u poddanych.
Krótka historia: Ksi??niczka Cadance przysz?a na ?wiat w Canterlot, w rodzinie królewskiej. Wiod?a rajskie ?ycie us?ane ró?ami, otoczona pi?knem, zupe?nie nie znaj?c takiego poj?cia jak „ból”, a? do dnia, w którym spotka?a si? z k?ótni?. Pomi?dzy pewn? dwójk? kucyków o ma?y w?os nie dosz?o do kopytkoczynów! Wtedy moc drzemi?ca w klaczce obudzi?a si? i na nowo pogodzi?a zwa?nion? par?. Pami?tk? po tym wydarzeniu zosta? Uroczy Znaczek w postaci brylantowego serca. Cadance postanowi?a opanowa? i ?wiczy? magi? mi?o?ci, co sz?o jej doskonale. Wkrótce zosta?a opiekunk? najlepszej uczennicy ksi??niczki Celestii, czyli Twilight Sparkle. Nauczy?a j? wielu gier, zabaw, zawsze by?a tu? obok i bardzo si? z ni? z?y?a. Gdy jednoro?ec opu?ci? Canterlot, Cadance skupi?a si? na rozsiewaniu mi?o?ci w ca?ej Equestrii. Podczas swojej misji spotka?a mnóstwo kucyków, lecz tylko w jednym zakocha?a si? od pierwszego wejrzenia. By? to Shining Armor, Kapitan Stra?y Królewskiej. Sp?dzi?a z nim wy??cznie kilka miesi?cy, a ju? zaplanowa?a ?lub. Plan postanowiono wcieli? w ?ycie. Niestety, alicorn zwany Chrysalis wybra? Equestri? jako nast?pnego ?ywiciela, a w doj?ciu do w?adzy mia?a mu pomóc para m?oda. Ksi??niczka zosta?a uwi?ziona w g??bokich jaskiniach pod Canterlot, by nikt nie stan?? na drodze do podboju, jednak dzi?ki Twilight Sparkle pokonano Królow? Podmie?ców a zako?czenie okaza?o si? szcz??liwe.
Dodatkowe:
- Ma ?liczne, ?adniejsze od Celestii i Luny razem wzi?tych dwukolorowe skrzyde?ka. :3
ERROR!