Targowisko

Plac Ponyville jest jak koń. Jaki jest, każdy widzi. A jest rozległy, okrągły, z miejscami na kramy i z ratuszem na jednym z ko?ców. To tu Kucyki zbierają się by pohandlować i tutaj też mają miejsca punkty zapalne wszelakich imprez ku uciesze ludu. To również tu burmistrz wygłasza swe orędzia.

Moderatorzy: Mistrz Gry, Kojira, Reetmine, ReflexivoArco, Tali, Sal Ghatorr

Re: Targowisko

Postprzez Catastrophe Machine » 10 lip 2012, o 18:24

Wida? zauwa?y? jej niewerbaln? pro?b?. W ka?dym razie to on przej?? pa?eczk?. Szuka noclegu... Ona mia?a spory dom. W ka?dym razie jeden pokój powinien si? znale??...
- Znalaz?e? ju? kogo? kto by ci? przechowa?? Je?li nie... Có?, chyba mam wolny pokój u siebie. Wprawdzie ?adne luksusy ale na kubeczek wody do popicia chleba mo?na liczy? - u?miechn??a si? troch? nie?mia?o.
Spacer? To chyba wtedy kiedy 1 do 3 osób chodzi w losowe miejsca i rozmawia o niczym lub na losowy temat. Ewentualnie mo?e rozmawia? o czym? konkretnym i jest to spacer zaplanowany. Przyja?a si? Justicowi. Mimo ogólnego nieco mhrocznego wygl?du nie wydawa? si? mie? nieuczciwych intencji.
- Czemu nie? Mo?e by? przyjemnie. Ale chyba nie b?dziemy spacerowa? po targu... Proponuje park. Kojarzy mi si? ze spacerami. A co do Canterlotu... - wyra?nie si? zawaha?a. Stolica nie nale?a?a do jej ulubionych tematów - Tak, znam go. Nawet ca?kiem dobrze. Trudno nie zna? miasta swych narodzin. To co, idziemy do parku?
Ostatnio edytowano 11 lip 2012, o 16:34 przez Catastrophe Machine, łącznie edytowano 3 razy
WS:22 BS:29 S:22 T:26 PER:33 AG:32 INT:45 FEL:35 WP:45
Catastrophe Machine
Nadwrażliwy

Postprzez Justice Royal » 10 lip 2012, o 22:45

ERROR
Ostatnio edytowano 17 sie 2012, o 17:16 przez Justice Royal, łącznie edytowano 1 raz
Justice Royal
Nadwrażliwy

Postprzez Catastrophe Machine » 11 lip 2012, o 17:07

Unios?a brew w ge?cie uprzejmego zainteresowania. Widocznie jej nowy znajomy mia? z?e do?wiadczenia z alkoholem? Nie jej sprawa. W ko?cu cz?sto prowadzi do ró?nych problemów o ile nie pije si? z umiarem. Poczu?a ochot? by si? ?mia? z w?asnych my?li. Ona mówi?a o piciu z umiarem...
- Nie. Zdecydowanie nie zarz?dzam karczmom. Ale nie martw si?, w ?aden sposób mnie nie obrazi?e?. Trudno mnie zrani? s?owami. A co do mojego zawodu... Jestem wynalazcom. Ca?kiem dobr? w te klocki. Ten ubiór pozwala mi trzyma? przy sobie kup? niepotrzebnego szmelcu. Niepotrzebnego w mniemaniu sporej cz??ci spo?eczno?ci oczywi?cie. - U?miechn??a si? lekko. Nigdy nie zastanawia?a si? nad tym czy wynalazca to dobry zawód dla klaczy - W sumie to nie obchodzi mnie czy jest to typowy zawód dla klaczy. Zanim pójdziemy do parku poczekaj jeszcze minutk?. Musz? co? za?atwi?.
Po tych s?owach odwróci?a si? i znikn??a w t?umie. Przedzieraj?c si? przez morze wielobarwnych kucy wypatrywa?a starego ogiera z niszczej?cym straganem. Nie mia?a poj?cia sk?d ten staruch bierze ca?y sprz?t jednak podejrzewa?a, ?e nie by?a to do ko?ca legalna metoda. W ka?dym razie da?o si? u niego dosta? wszystko od broni po trudno dost?pny sprz?t magiczny. W ko?cu wypatrzy?a go w wylocie uliczki.
- Hej, Smart! Zerknij no na to - przed ?ó?tym kucem z szar? grzyw? wyl?dowa? Determinarz. Tamten wzi?? par? okularów i przez d?u?? chwil? spogl?da? poprzez porysowane szk?a na wewn?trzny mechanizm maszynki. Potem wyci?n?? z ma?ej skrzynki kilka ma?ych rurek miedzanych, z?batk? o zmy?lnym kszta?cie oraz gar?? drobiazgów o sto?kowatym kszta?cie.
- 300 - wycharcza?.
- A po przyjacielsku?
-Nie jeste?my przyjació?mi Cate - przerwa? ostro i rozkaszla? si?. Cate unios?a brew - 350. - warkn?? po po tym nag?ym napadzie napadzie.
- Kochany jeste?... - Smart wida? nie by? w nastroju do targowania si?. B?dzie podnosi? cen? tak d?ugo a? nie odpuszcz?. Albo si? na mnie obrazi. O stragan brzd?kn??a sakiewka - Do zobaczenia. I dbaj o siebie staruchu. - Nie dos?ysza?a co mrukn?? w odpowiedzi ale tym lepiej dla niego.
Przez chwil? lawirowa?a mi?dzy t?umem w poszukiwania Justice a? w ko?cu wy?oni?a si? tu? za nim. Zakupiony towar bezpiecznie spoczywa? w jednej z wielu kieszeni jej p?aszcza.
- Gotowy? - Spyta?a weso?ym tonem - Chod?, poprowadz? si? do parku. - Szturchn??a go przyja?nie i poci?gn??a do miejsca w którym zwykle si? spaceruje.

[z/t] Kontynuujemy w parku.
WS:22 BS:29 S:22 T:26 PER:33 AG:32 INT:45 FEL:35 WP:45
Catastrophe Machine
Nadwrażliwy

Postprzez Feather » 21 lip 2012, o 10:30

Targ w Ponyville... Ile? to rzeczy, bzdurnych, lub warto?ciowych, smacznych czy okropnych mo?na tu kupi?. Tak. Tu mo?na dosta? wszystko, nic, a nawet odrobink? wi?cej. ?askotek przyszed? w te miejsce, aby dokona? zakupu produktów spo?ywczych, takich jak np. mleko. Ewentualnie spotka? znajomych, z którymi ostatnio nie widywa? si? zbyt cz?sto.
Ciekawe, co porabia teraz Catastrophe... Pewnie prze?ywa dalej zmian?. My?l?, ?e wypada?oby j? kiedy? odwiedzi?. No i Arrow. Mieszka teraz z Arientarem. Tak, w porz?dku z niego kuc. Swoj? drog?, to jestem ciekaw, czy b?d? mieszkali razem w tej jaskini... Las Everfree to niezbyt go?cinne miejsce. Moja Blue przecie? zosta?a zabita,o ile nie zam?czona przez mantykor?. Dobrze, ?e przynajmniej dzieci prze?y?y. Ech, pieni?dze si? ko?cz? powoli... Zostanie tak ich na... Dwa miesi?ce. Co to dwa miesi?ce. Byle Tolimira zd??y?a z tym salonem, bo inaczej pójd? z torbami... - Zadr?cza? si? my?lami.
W ko?cu doszed? do jakiego? straganiku. Kupi? to i owo, po czym spakowa? to do torby. Po zakupach usiad? przy fontannie, która sta?a na ?rodku placu.
HP: 8
WS: 50 amulet Eldena(zdjęty amulet = (-10) pkt)
BS: 31
S: 26
T: 35
PER: 26
AG: 43 amulet Eldena
INT: 20
FEL: 50
WP: 30
Feather
Perwersyjny

Tytuł Użytkonika: Pan Łaskotek
Uroczy Znaczek: Piórko
Lubi: Łaskotki, czytać, łaskotki, zawierać znajomości, łaskotki, rozmawiać,
Nie Lubi: Krytyki, dwulicowych kucyków, cwaniactwa,
Strach: Pająki, posądzenie o molestowanie/wykorzystanie.
Stan: Zaręczony ze Spearmint
Koneksje Rodzinne: Nie wypiszę wszystkiego, bo ma największe na forum.
Córka- Feather Sway
Narzeczona- Spearmint
Synowie- Sunny i Shadow.
Rasa: Pegaz
Charakter: Chaotyczny dobry, perwersyjny
Multikonto: NIE

Postprzez SweetCandy » 21 lip 2012, o 11:03

Ma?a klacz z weso?ym u?miechem na pyszczku skaka?a od kucyka do kucyka próbuj?c sprzeda? swoje ciasteczka. Najpierw nie mia?a szcz??cia ale rado?? w jej drobnych skokach z miejsca na miejsce nie mala?a. Wreszcie jaki? kucyk kupi? jedno... I by? zachwycony! Ma?a klacz podskoczy?a rado?nie ze sprzeda?y. Nagle inne kucyki zacz??y si? zbiera? wokó? ma?ej i nim si? obejrza?a wszystkie ciasteczka by?y ju? sprzedane. Wszystkie poza dwoma które schowa?a dla siebie. Mia?a ju? du?o jak dla niej pieni??ków. By?a teraz wyj?tkowo rozradowana. Zobaczy?a nagle zamy?lonego bia?ego kucyka do którego weso?o podesz?a.
- Dzie? dobry prosz? pana. Mo?e mia?by pan ochot? na ciasteczko? Na koszt firmy. - Zamkn??a oczka u?miechaj?c si? s?odziutko i wyci?gn??a ciastko z torby magicznie - Wygl?da pan na smutnego... Co? si? sta?o?
SweetCandy
Nadwrażliwy

Tytuł Użytkonika: Cukiereczek
Uroczy Znaczek: brak
Lubi: Piec, cukierki, ciasteczka, wyroby słodkościowe
Nie Lubi: gorzkiego smaku, nieuprzejmych egoistycznych kucyków
Strach: Powrót do byłego miejsca zamieszkania
Stan: słodki
Koneksje Rodzinne: Zagubiona rodzina
Rasa: Jednorożec
Charakter: Praworządny dobry
Multikonto: TAK

Postprzez Feather » 21 lip 2012, o 11:16

Z zamy?lenia wyrwa?a go malutka, s?odziutka jednoro?ka. Ju? na sam widok takiej landrynki musia? si? u?miechn??.
- Hej, Mi?ku. - przywita? si? - Na koszt firmy... No w porz?dku.
Chwyci? ciastko w pyszczek i zjad?. Tak, by?o przepyszne.
- Delicje.
Wyci?gn?? z juki monet?. Poda? j? ma?ej. Mimo wszystko za takie pyszno?ci co? si? jej nale?y. W ko?cu zosta? zapytany o stan swojego humoru.
- Widzisz, ja nie jestem smutny. Po prostu nieco si? martwi?. Ale to nic takiego - u?miechn?? si? rado?nie do ma?ej.
Pegaz wyci?gn?? kopytko. Mimo, ?e by?a ma?ym ?rebakiem, to wypada?oby si? jej przedstawi?.
- Jestem Feather. Mo?esz mówi? na mnie "?askotek", je?li chcesz. A ty, jak si? nazywasz, myszko?
Dziecko by?o nad wyraz s?odkie. A? chcia?o si? je przytuli? i nieco po?askotac.
Ciekawe, czy polubi?a by ch?opców...
Feather
Perwersyjny

Córka- Feather Sway
Narzeczona- Spearmint
Synowie- Sunny i Shadow.

Postprzez SweetCandy » 21 lip 2012, o 11:23

Chichota?a przez niektóre okre?lenia pegaza którymi mówi? na Sweet. Kiwn??a rado?nie g?ówk? w podzi?ce za pochwa?? jej wypieków. Tym szerszy by? jej u?miech gdy jednak dosta?a zap?at?. Mniejsz? ale wcale o ni? nie prosi?a. Schowa?a j? do swojego woreczka który teraz by? pe?en monet. S?ysz?c ?e si? martwi powiedzia?a wreszcie.
- Nie ma co si? zamartwia? prosz? pana. Po ka?dym nieszcz??ciu nast?puje jeszcze wi?ksze szcz??cie czego sama do?wiadczy?am
Wci?? szeroko si? u?miecha?a i usiad?a sobie obok bia?ego pegaza. Zachichota?a s?ysz?c jego przezwisko.
- Pan ?askotek? - Za?mia?a si? weso?o jeszcze raz - Mi?o mi pana pozna?. Jestem SweetCandy. - z?apa?a jego kopytko i potrz?sn??a delikatnie po czym pu?ci?a.
SweetCandy
Nadwrażliwy

Postprzez Feather » 21 lip 2012, o 11:34

- Spotka?o ci? co? z?ego? - przybra? zmartwiony wyraz pyszczka.
Zrobi? miejsce klaczce.
- ?adne imie. Pasuje, do ciebie, s?odziaczku.
Pegaz zauwa?y?, ?e ma?a jednoro?ka zacz??a chichota? na jego w?asny "tytu?". No có?... ?askotek te? nieco zachichota?.
- Tylko nie "Pan". I czemu ci? to tak ?mieszy, co? - zmierzy? j? nieco wzrokiem, jednak przys?owiowy "banan" nie znik? z jego pyszczka.
- Co, mo?e chcesz wiedzie?, dlaczego "?askotek", co?
Roz?o?y? skrzyd?a, jakby szykowa? si? do ataku. Mia? zadziorn? min?. Oczywi?cie nie skrzywdzi?by ma?ej klaczki. Po chwili z?o?y? je z powrotem.
Nieco zastanowi? si?, na temat ma?ej, s?odziutkiej landrynki, która siedzia?a rozchichotana obok niego. Nie widzia? jej wcze?niej. By?a, zdaje si?, nowa. Najdziwniejszy by? fakt, ?e nie widzia? te? innych nowych kucyków, tylko j?. Czy?by by?a samotna?
- Wiesz, nie widzia?em ci? nigdy w Ponyville. Gdzie mieszkasz ze swoj? rodzin??
Feather
Perwersyjny

Córka- Feather Sway
Narzeczona- Spearmint
Synowie- Sunny i Shadow.

Postprzez SweetCandy » 21 lip 2012, o 11:43

-Em... Tak... Ale nie wa?ne. Nie chce o tym mówi?.
Postara?a si? jak najszybciej wyrzuci? z siebie negatywne my?li i emocje co na szcz??cie jej si? uda?o. Ca?y czas si? u?miecha?a przez to jak mi?y by? dla niej pegaz. Widz?c jego zadziorny wyraz pyszczka równie? taki przybra?a
- Domy?lam si? ?askotku - Znowu zacz??a si? weso?o ?mia? - Dzieci musza pana lubi? za ?askotanie.
Gdy jednak zada? swoje pytanie o rodzin?... Na chwil? zamar?a w bezruchu. To by? jej czu?y punkt. S?owo rodzina... Czu?a ?e zawsze gdy je us?yszy b?dzie smutna... B?dzie t?skni?... Spojrza?a si? na ziemie... Z jej oczu pop?yn??y ?zy... Nie by?a w stanie ich zatrzyma?. Kilka kucyków spojrza?o si? na ni? a potem wyra?nie niepocieszonym wzrokiem rzuci?o na Feathera.
- M-moja rodzina... Ja... Zgubi?am im si?... Wczoraj... Teraz mieszkam u Pinkie...
SweetCandy
Nadwrażliwy

Postprzez Feather » 21 lip 2012, o 11:50

- Rozumiem, Sweet Candy. Na prawd?, nie musisz mi o tym opowiada?. - przytuli? ma??.
Zachichota?, s?ysz?c od ma?ej, ?e musz? go lubi? dzieci za ?askotki.
- Nie tylko dzieci, ale te? doro?li. Lubi? ?askotki... A ty?
Jak si? pó?niej okaza?o, jego pytanie o rodzin? by?o b??dem. Nie powinien si? o ni? pyta?. Ale musia? wiedzie?, ?e tej kruszynce nie stanie si? nic z?ego. Przytuli? klaczk? ponownie, tym razem przytrzymuj?c j? przy swoim serduszku.
- Przepraszam, nie powinienem pyta?... Prosz?, przebacz mi. Wszystko b?dzie dobrze... Pinkie podobno jest spoko... Babka. No, u?miechnij si?, prosz?. Wszystko si? jako? u?o?y...
Delikatnie po?askota? swoim skrzyde?kiem jednoro?k? po brzuszku. Rónie? zrobi?o mu si? nieco przykro.
Feather
Perwersyjny

Córka- Feather Sway
Narzeczona- Spearmint
Synowie- Sunny i Shadow.

Postprzez SweetCandy » 21 lip 2012, o 12:25

Gdy j? przytuli? dalej p?aka?a ale by?o jej mi?o i cieplutko. Wtuli?a si? w niego s?uchaj?c bicia jego serduszka. To powoli j? uspokaja?o. Nie otrzymywa?a ju? tyle uczucia co kiedy? wi?c nawet taki ma?y mi?y gest by? dla niej czym? bardzo wa?nym.
- Ju? dobrze ?askotku... Nic si? nie sta?o...
Otar?a ?ezki o jego futerko i znowu si? delikatnie u?miechn??a
- Pinkie to moja najlepsza przyjació?ka... B?dzie mnie uczy?a robi? s?odycze. Te ciasteczka to moje pierwsze wypieki w ?yciu
Zachichota?a cicho od po?askotania. Humor ponownie jej si? poprawi?.
SweetCandy
Nadwrażliwy

Postprzez Feather » 21 lip 2012, o 12:43

- Tak? No to wiedz, ?e wysz?y ci przepysznie. Pinkie musi by? dobr? nauczycielk?. S?ysza?em, ?e jest nieco zwariowana. Musz? kiedy? si? z ni? spotka?.
Jeszcze moment posmyra? j? skrzyde?kiem po boczkach, po czym przesta?. Ba? si? troszk?, ?e kto? uzna go za fillyfila. Oczywi?cie tego nie chcia?, tote? przesta? j? ?askota?. A szkoda, bo jej chichot na prawd? wpad? mu w ucho. Zarumieni? si? i nieco odsun??.
- Um, przepraszam, ?e pogilgota?em ci? bez pozwolenia. Powinienem by? spyta?...
Zmartwi? go fakt, ?e nie odpowiedzia?a na jego pytanie. Spyta? ponownie.
- Lubisz ?askotki?
Feather
Perwersyjny

Córka- Feather Sway
Narzeczona- Spearmint
Synowie- Sunny i Shadow.

Postprzez SweetCandy » 21 lip 2012, o 12:51

- Pinkie to ?wietna nauczycielka! I fakt... Jest troszk? dziwna ale za to j? lubi?. Ona chyba potrafi ka?demu poprawi? humor bo uda?o jej si? poprawi? mój humorek.
U?miechn??a si? rado?nie. Gdy j? ?askota? zacz??a chichota? niby troch? unikaj?c ?askotek ale by?y fajne. Gdy przesta? i si? zawstydzi? zdziwi?o j? to. To by?y tylko niewinne ?askotki.
- A jaka jest zabawa gdy ?askoczesz z pozwoleniem... Ca?a zabawa polega na zaskoczeniu!
Nagle to ona zacz??a go ?askota?. na pytanie odpowiedzia?a krótko
- A jak my?lisz ?askotku?
Kontynuowa?a bezlitosne ?askotki chichocz?c s?odko
SweetCandy
Nadwrażliwy

Postprzez Feather » 21 lip 2012, o 13:07

- Ciesz? si?, ?e Pinkie potrafi si? tob?... Zaopiekowa?. - odpar? z u?miechem.
Dobrze, ?e b?dzie mia?a opiek?. Chyba zabi?bym tego, który chcia?by j? skrzywdzi?.
Zauwa?y?, ?e klaczka by?a nieco zdziwiona. Na jego pysku zakwit? rumieniec. Mimo wszystko szybko mu to przesz?o, bowiem poczu? na sobie kopytka ma?ej Sweet Candy. No tak, taki szkrab troch? ?askota? potrafi. Nie tak, jak on, ale jednak potrafi?a wywo?a? u?miech, a pó?niej ?miech u Feathera. Zacz?? ?mia? si?, Opieraj?c si? o murek fontanny.
- Ja te? my?l?, ?eto dobra zabawa.
Postanowi? kontraatakowa?. Chwyci? jej przednie kopytka swoimi i uniós? je delikatnie do góry. Posmyra? j? momencik po ?eberkach i pod "pachami", za pomoc? swoich skrzyde?. I w?a?nie znowu przypomnia? mu si? ma?y ogier, którego kiedy? porwa? na ?askotki... Jednak tego nie chcia? zrobi? z Candy. Przynajmniej narazie. Klaczka pewnie do?? mu nie ufa?a, ?eby wybaczy? mu potem (jak tamten ma?y) porwanie do swojej piwnicy i przywi?zanie do (ca?kiem wyogdnego, mi?ciutkiego,obitego skór?) sto?u ?askotkowych tortur...
Feather
Perwersyjny

Córka- Feather Sway
Narzeczona- Spearmint
Synowie- Sunny i Shadow.

Postprzez SweetCandy » 21 lip 2012, o 13:18

Gdy Feather postanowi? j? zaatakowa? nie by?a w stanie si? broni?. ?mia?a si? g?o?no i weso?o. Stara?a si? zakrywa? kopytkami Ale nie bardzo jej to wychodzi?o. Nie mia?a z nim szans. To by?a bardzo fajna zabawa. Chichota?a i cieszy?a si?. Po jakim? czasie jednak zacz?? j? bole? brzuszek od ?miechu i prób kontrataku.
- Pehehehestahahaha? Prohohosz? - Wci?? si? ?mia?a czuj?c jak piórka Feathera dotykaj? jej cia?ka.
Zwin??a si? w miar? mo?liwo?ci w kulk? zakrywaj?c brzuszek i pyszczek. Tylko jednym oczkiem zerka?a co robi pegaz.
SweetCandy
Nadwrażliwy