Sesje RPG niekucykowe

Paplanie O czym tam chcecie. O wędkarstwie, krośnie, szydełkowaniu, sportach ekstremalnych, zbieraniu buraków, dojeniu krów... Od waz zależy co tu powstanie o czym będziecie sobie gada?. Oczywiście... pamiętajmy o umiarze.

Moderatorzy: Kojira, Reetmine, Tali, QuietWord, Sal Ghatorr

Re: Sesje RPG niekucykowe

Postprzez Apple Fritter » 7 mar 2013, o 16:00

Dobra, żeby temat nie umarł. Proponuje jako pierwszą sesję D&D, bo to nieskomplikowany świat i bez większej wiedzy da się zrozumieć uniwersum (tak jestem strasznym ignorantem), a tu jest kilka osób które dopiero zaczynają się bawić w takie rzeczy. Zwłaszcza że jeśli ta jedna przygoda nam się uda, to można by to kontynuować to co jakiś czas, za każdym razem w innym RPG'u.
Powtarzam: Kto ma umiejętności żeby być Mistrzem Gry w D&D? Albo w jakimś innym uniwersum? No i kiedy?
Mi i Heneorowi (dla przypomnienia) pasuje od 19 do 23, proponuje raz w tygodniu, prosiłbym żeby nie w piątki i soboty.
Karabin - broń obuchowa w kształcie strzelby. Składa się z grubej metalowej rury z przodu i "kolby" czyli drewnianego końca.

CDS?MoIcoHOlŁ?
Apple Fritter
Nadwrażliwy

Uroczy Znaczek: trzy ciastka z jabłkiem
Lubi: Ciastka z jabłkami, jabłeczniki, cydr, rodzinę Apple, dziadka Strudel, strzelbę od dziadka.
Nie Lubi: Drzewnych wilków, stworzeń atakujących jej teren,
Strach: Strata rodziny i farmy,
Stan: Samotna panna
Koneksje Rodzinne: Pochodzi od potężnego i bogatego rodu Apple, najbliższa rodzina to dziadek Apple Strudel, rodzice to Caramel Apple i Apple Cinnamon
Rasa: Najwspanialsza na świecie, rasa nadkucy, czyli rodzina Apple. (ziemny znaczy)
Charakter: praworządny neutralny/dobry chaotyczny
Multikonto: NIE

Postprzez ReflexivoArco » 7 mar 2013, o 16:05

Ja na mistrzowaniu w klasycznych RPG nie znam się zupełnie, niestety. Mi pasuje czas tak od 19 do 22, byle nie w piątek i weekend. Sesja raz w tygodniu brzmi nieźle ;-)
Rarco kobieciarz&Diamond amant-BFF
Obrazek
Obrazek
WS-34 S-31 Ag-40 T-24 Int-37 BS-67 Per-32 Fel-30 WP-39
Obrazek
ReflexivoArco
Wędrowiec

Tytuł Użytkonika: Łucznik-alkoholik
Uroczy Znaczek: Jabłko przeszyte strzałą
Lubi: Łucznictwo, dobry alkohol, zły alkohol w dobrej ilości.
Nie Lubi: Fałszywych przyjaciół, wywyższania się.
Strach: Bezbronność, zawiedzenie przyjaciół
Stan: Jestem skłonny uznać, że w związku z Tali <3
Koneksje Rodzinne: ...Porzucony za młodu został przygarnięty przez Zwiadowcę Blaze'a...
Rasa: Kuc ziemny

Postprzez Apple Fritter » 12 mar 2013, o 15:12

Stan jest taki (gejmmasterowanie):
Tali - powiedział że może być w D&D
Ja - mogę poprowadzić sesję storytellingową w uniwersum Metra (książki Metro 2033 i Metro 2034), mam mniej więcej zarys kart postaci, może bym coś wydukał.
Black - zdecydowanie dałby radę w Młotku, w innych systemach pewnie też, acz wątpię żeby się zgodził na D&D. Czekam na odpowiedź.
Nie pamiętam co na to Koji, coś mówił o tym, ale nie pamiętam co....
Some i Rarco raczej odpadają, Heneor stanowczo powiedział że nie. Feather tyż nie.
Karabin - broń obuchowa w kształcie strzelby. Składa się z grubej metalowej rury z przodu i "kolby" czyli drewnianego końca.

CDS?MoIcoHOlŁ?
Apple Fritter
Nadwrażliwy

Uroczy Znaczek: trzy ciastka z jabłkiem
Lubi: Ciastka z jabłkami, jabłeczniki, cydr, rodzinę Apple, dziadka Strudel, strzelbę od dziadka.
Nie Lubi: Drzewnych wilków, stworzeń atakujących jej teren,
Strach: Strata rodziny i farmy,
Stan: Samotna panna
Koneksje Rodzinne: Pochodzi od potężnego i bogatego rodu Apple, najbliższa rodzina to dziadek Apple Strudel, rodzice to Caramel Apple i Apple Cinnamon
Rasa: Najwspanialsza na świecie, rasa nadkucy, czyli rodzina Apple. (ziemny znaczy)
Charakter: praworządny neutralny/dobry chaotyczny

Poprzednia strona

Powrót do Paplanina