Polana

Głęboki, piękny i majestatyczny las Everfree, wokół którego krążą różne, mniej lub bardziej mroczne legendy. Odważne kucyki lubią chadzać tam na spacery.. są też takie, które mieszkają tam w zgodzie z naturą.
W Lesie Everfree mieszkają różne, dzikie zwierzęta, na które można się natknąć w trakcie przechadzek...

Moderatorzy: Mistrz Gry, Kojira, Reetmine, Tali, Sal Ghatorr, SilentGrass

Re: Polana

Postprzez Suisen Kawaii » 26 cze 2012, o 19:12

-Przepraszam... Nie chcia?am.. na prawd?..
Powiedzia?a patrz?c si? na niego przepraszaj?co. Nie chcia?a tego zrobi?. Troszeczke si? zapomnia?a.Gdy us?ysza?a komplement troch? si? zaczerieni?a.
-Dzi?kuje.. Pochodz? z Canterlotu. Po uko?czeniu szko?y chcia?am tu przyjecha?. No wi?c jestem. Rodzice wykupili mi tu domek i b?de w nim mieszka? a? kolejny pomys? nie wpadnie mi do g?owy. Chcia?am pozna? du?o kucyków! Bardzo lubie poznawa? nowe osoby!
Stara?a si? mówi? tak by nie by? nudn?. Nuda.. co za okropie?stwo!
Suisen Kawaii
Nadwrażliwy

Postprzez White Smile » 26 cze 2012, o 19:24

- Wi?c jeste? tutaj pierwszy raz panno Kawaii. - po czym si? za?mia? - No có?, ja akurat wychowywa?em w tych okolicach, ale jeszcze mia?em wystarczaj?co du?o czasu, aby pozwiedza? Ponyville. - spogl?daj?c w tym czasie w stron? miasteczka, które by?o dobrze widoczne z polany.
Chwilk? si? zastanowi? i po czym spyta? si? - Je?li mo?na wiedzie?? Czego si? uczy?a? w szkole w Canterlot?? - a na twarzy White zaciekawienie.
White Smile
Nadwrażliwy

Postprzez Suisen Kawaii » 26 cze 2012, o 19:54

-Zwracaj si? do mnie po imieniu, prosz?.
Powiedzia?a rozbawiona troche tym, ?e White wci?? nazywa j? pann?. Nikt si? ju? tak nie zwraca.. ale moz? tak zosta? wychowany? Kto wie?
-Ja? Uczy?am si? magii natury w szkole dla jednoro?ców ksi??niczki Celestii.. Teraz potrafie nawet przywraca? zwi?d?e ro?liny do ?ycia! To na prawde nie jest ?atwe... a Ty? Powiedz co? o sobie..Wiem jedynie jak masz na imie..
Doda?a pó?niej. Nie by?a zadowolona z Tego, ?e niczego nie wie o swoim znajomym.
Suisen Kawaii
Nadwrażliwy

Postprzez White Smile » 26 cze 2012, o 20:39

- Dobrze Suisan, zapami?tam. - Po czym u?miechn?? si? w jej stron?.
Po chwili us?ysza? czego uczy?a si? w szkole i powiedzia? .
- Ciekawa umiej?tno??. Pewnie sprawiasz, ?e kwiaty staj? si? pi?kniejsze dzi?ki twojej magii. - za?mia? si? patrz?c jak klacz lekko si? zarumieni?a z jego komplementów, po czym doda? - Z biegiem czasu napierzesz wprawy to u?ywania tej magii.
Nagle us?ysza? pytanie od Suisan, by teraz powiedzia? co? o sobie. Suisan by?? pierwszym kucem któr? spotka? po wyj?ciu i nie chcia? j? wystraszy? tym, ?e by? trenowany przez ojca do zabijania innych. Popatrza? chwile przed siebie staraj?c u?o?y? s?owa tak, aby nie przerazi? Suisan. Po chwili powiedzia?
- Ja od ma?ego trenowa?em atletyk?, po tylu latach treningu mog? teraz bez problemu biega? po dachach domów, czy innych budynków
Popatrza? w stron? Ponyville po czym zapyta? si? nowej znajomej.
- Mo?e pójdziemy pozwiedza? Ponyville? Chyba nie b?dziemy tu siedzie? do wieczora - po czym si? za?mia?
White Smile
Nadwrażliwy

Postprzez Suisen Kawaii » 26 cze 2012, o 20:50

-Tak.. chyba tak.. jako jedyna zda?am ten test..popatrz.
Powiedzia?a po czym za pomoc? magii z rosn?cej obok trawy wyrós? pi?kny ?ó?ty kwiat ?onkila. By? na prawd? prze?liczny.
-To moje ulubione kwiaty.. to w?a?nie dzi?ki nim mam swój znaczek..-
Dowiedzia?a i wskaza?a na swój bok na którym widnia? ?onkil..
-Wiele im zawdzi?czam.. tak jak i moim rodzicom..p
Powiedzia?a troszke ciszej.
-Widze, ?e Ty równie? mia?e? ciekaw? przesz?o??... oczywi?cie, ?e mo?emy.. ale ja.. nie do ko?ca znam to miasto...
Suisen Kawaii
Nadwrażliwy

Postprzez White Smile » 26 cze 2012, o 21:03

Wsta? i podszed? do ?onkili, która wyros?a przed chwil. Przyjrza? si? przez chwile kwiatkowi, po czym spojrza? si? na Suisan. Po chwili powiedzia?
- Pewnie twoi rodzice ci? spierali, có? mój ojciec te? mnie motywowa? do treningów. Mówi? mi, ?e by? dumny z moich osi?gni??.
Podszed? do Suisun i powiedzia? -Spokojnie, powiedz mi tylko gdzie jest twój dom to bez problemu tam dojdziemy. - po czym powoli poszed? w stron? Ponyville

[z/t]
White Smile
Nadwrażliwy

Postprzez Luna » 26 cze 2012, o 22:52

-Moojaaa glooowaaa- wyharczala Luna. Otworzy?a dotad zamkni?te oczy i przymknela jakby ktos zaswiecil jej w oczy latarka
-Aaaa, hsss- wymruczala chora wladczyni nocy. Nie panowala nad soba, nie by?a w stanie myslec, a co dopiero skupi? si? na czyms.
-?apy przy sobie bezczelni szubrawcy- wymamrotala do psów po czym przysunela si? do Celestii
-Chce... do domu... - powiedzia?a zm?czonym g?osem Luna po czym zasnela tul?c sie do nogi siostry

[Luna spi, pomija?, chyba ze ja obudzicie]
Luna
Księżniczka

Tytuł Użytkonika: Pani Nocy
Uroczy Znaczek: Półksiężyc.
Lubi: Spędzać czas z innymi, uczyć się nowych rzeczy oraz tworzyć jakże piękne noce na niebie.
Nie Lubi: Przede wszystkich Nightmare Moon, o ile można to nazwać zwykłą niechęcią
Strach: Przed powrotem Nightmare, przed odrzuceniem przez poddnaych na rzecz siostry
Stan: Zawsze samotna, wszak każdy jej się boi. Poza tym królewski obyczaj
Koneksje Rodzinne: Siostra Celestia, siostrzenica Cadence, bratanek Blueblood + cała reszta.
Rasa: Alicorn.
Charakter: Praworządny Dobry
Multikonto: NIE

Postprzez Celestia » 27 cze 2012, o 09:14

Celestia spojrza?a na swoj? siostr?, która dostawa?a zastrzyki. Od razu przypomnia?o jej si? dzieci?stwo, ale nie chcia?a o tym zbytnio teraz mówi?. Gdy lekarz sko?czy? swoje dzia?ania u?miechn??a si? do niego.
- Dzi?kuje ci za pomoc, wezm? to pod uwag?. Cho? w?tpi?, by postanowi?a kogo? ugry??.
Nie zdziwi?a si? zbytnio tym, ?e Lunie mog?a si? nie spodoba? pomoc od wilków, sama w normalnej sytuacji raczej by z tego nie skorzysta?a. No ale jak mus to mus. Nawet s?odko to wygl?da?o gdy ona kichn??a i przytuli?a si? do nogi pani s?o?ca. To by?a przyjemniejsza cz???. Mniej przyjemna by?a ta, ?e kto? j? b?dzie musia? nie?? i prawdopodobnie tym kim? b?dzie sama Celestia. Westchn??a i zarzuci?a j? sobie na plecy, zdziwi?a si? bo nie poczu?a jakiego? zbytniego ci??aru. To prawdopodobnie z powodu zmiany w gryfa, jej si?a fizyczna wzros?a kosztem zdolno?ci magicznych.
- Có?, siedz?c tutaj niewiele wskóram. Udam si? do Ponyville, mo?e sama tam si? dowiem czego? wi?cej. Je?li chcesz mo?esz mi towarzyszy?.- I maj?c Lun? na plecach skierowa?a si? do miasta

z/t Celestia i Luna
Ekwipunek- miecz normalny, torba podróżna, szary płaszcz, mieszek- złoto i kamienie szlachetne.
WS-BS-S-Per-T-Ag-Int-Fel-WP-HP
32-24-31-34-34-24-44-38-34-16
Za avatar thx Poke:)
Celestia
Księżniczka

Tytuł Użytkonika: Tyrant
Uroczy Znaczek: Słońce/ obecnie Słonecznik
Lubi: Władzę, harmonię, Twilight Sparkle, Lunę( czasami).
Nie Lubi: Luny( czasami), Nightmare Moon, Discorda, Chrysalis, Tali kiedy ta postanawia być chaotyczna. Król Sombra pracuje dla mnie trololo!
Strach: Oczywiście, że nikogo się nie boje.
Stan: Oczywiście, że nikt nie jest mnie godzien.
Koneksje Rodzinne: Siostra Luna, bratanek Blueblood, siostrzenica Cadance, Shining Armor( siostrzeniec poprzez ślub)
Rasa: Alicorn
Charakter: Praworządny zły

Postprzez Shade Night » 29 cze 2012, o 20:15

Klacz d?ugo sz?a na polan? poniewa? by?? ona sporo oddalona od zagajnika z którego wyruszy?y. Chcia?a? si? przewietrzy? a pozna?a? element harmonii. Heh ale masz szcz??cie. Gdy wreszcie dotar?a na polane poczeka?a na niebiesk? towarzyszk?. Wida? by?o ?e wi?cej lata?a ni? chodzi?a.
-To tutaj. Pi?kne miejsce prawda? Powiedzia?a klacz gdy wreszcie wysz?a na s?oneczna polan? i zatrzyma?a si? na jej skraju. Ciekawi mnie tylko dla czego elementy nic nie robi? by uspokoi? albo zako?czy? te wojn? domow?. Ale nie wa?ne. Nie czas i miejsce ?eby si? o to martwi?.
Shade Night
Nadwrażliwy

Tytuł Użytkonika: Skrytobójczyni
Uroczy Znaczek: Żmija oplatająca różę.
Lubi: Noc,ciszę,zmrok,księżyc,pieniądze,spokój,nocne niebo,Lunę
Nie Lubi: Gapiów,tłumu,źrebaków,rozkazów,
Strach: Śmierć znikąd
Stan: W związku z Hikarim.
Koneksje Rodzinne: Nieznane
Rasa: Jednorożec

Postprzez Rainbow Dash » 11 lip 2012, o 18:37

Dashie lecia?a za swoj? towarzyszk?, zastanawiaj?c si?, gdzie te? ona j? prowadzi. Wkrótce znalaz?y si? na do?? ?adnej polanie w ?rodku lasu.
- Masz racj?, ?adnie tu- powiedzia?a l?duj?c na trawie - Cz?sto tu przychodzisz? - zapyta?a si? klaczy w bia?ym p?aszczu.
Wkrótce Rainbow Dash znowu wzbi?a si? w powietrze, nie umia?a d?ugo usta? na twardym l?dzie.
Aby mój avatar si? animowa?:
Google Chrome: http://tinyurl.com/gcapng
Mozilla Firefox i Opera: obs?uga APNG wbudowana :-)
Safari i Internet Explorer: nie obs?uguje APNG :-(
Rainbow Dash
Nadwrażliwy

Postprzez Shade Night » 11 lip 2012, o 18:40

-Bardzo cz?sto. Do miasta chodz? tylko po niezb?dne mi rzeczy. Reszt? czasu sp?dzam tu albo pracuj?c. Klacz zobaczy?a ?e pegazka nie mo?e zbyt d?ugo wytrzyma? na ziemi. Jest troszk?... nadpobudliwa. Ale co zrobi??
-A ty? Gdzie zwykle przebywasz? Spyta?a si? klacz patrz?c na lataj?c? Rainbow. Ciekawi mnie gdzie s? wszystkie inne elementy. Klacz bardzo zaciekawi? temat wojny domowej. Ale skoro pegaz nie chcia?a o tym mówi? to nie b?dzie naciska?a.
-Ciekawi mnie jak wygl?da ?ycie elementu harmonii. Opowiesz mi co? o tym?
Shade Night
Nadwrażliwy

Postprzez Rainbow Dash » 11 lip 2012, o 18:54

- Latam cz?sto nad Ponyville i okolicami. Lubi? lata? - odpowiedzia?a na pytanie swojej rozmówczyni. Gdy ta zapyta?a j? o ?ycie elementu harmonii, Rainbow wyl?dowa?a przed jednoro?k?
- Nie prowadz? jakiego? nadzwyczajnego ?ycia. Spotykam si? z przyjació?mi, ?wicz? latanie w wolnych chwilach, pracuj? jako pegaz pogodowy. Czasem prze?yj? jak?? ciekaw? przygod?, ale poza tym jest ?yj? jak ka?dy inny kucyk - odpowiedzia?a weso?o swojej rozmówczyni.
Rainbow Dash
Nadwrażliwy

Postprzez Shade Night » 11 lip 2012, o 19:00

-To ?e lubisz lata? mo?na wywnioskowa? z twojego zachowania. Ale spokojnie. Nie przeszkadza mi to.
Gdy klacz przed ni? wyl?dowa?a Shade spojrza?a si? na ni? a ta zacz??a odpowiada? na jej pytanie. A wi?c tak ?yj? elementy. Dobra metoda na zamaskowanie tego kim si? jest Klacz rozmy?la?a nawet by takiej metody spróbowa? ale raczej to by nie zda?o egzaminu. Mo?e kiedy?. Ale z pewno?ci? nie teraz.
- Pracujesz jako pegaz pogowy? Ciekawe. Strasznie ciekawi? j? wygl?d Cloudstale ale nie mia?a jak go niestety zobaczy?. Nie umia?a sta? na chmurach tak jak pagazy. Mo?e kiedy? magia to umo?liwi.
Shade Night
Nadwrażliwy

Postprzez Rainbow Dash » 11 lip 2012, o 19:08

- Praca jak praca. Zabawa z chmurami jest fajna, ale szybko si? przyzwyczajasz. Jak z ka?d? prac?. Mimo to lubi? swoj? prac?, fajna jest. - pegazka opowiedzia?a o swojej pracy. Dashie przyjrza?a si? zielonej klaczy. Ta rozmowa sprawi?a, ?e pegazka zacz??a zastanawia? si?, czym te? trudzi si? jej rozmówczyni - A ty czym si? zajmujesz? - zapyta?a w ko?cu i z niecierpliwo?ci? czeka?a na odpowied?, unosz?c si? kilka centymetrów nad ziemi?.
Rainbow Dash
Nadwrażliwy

Postprzez Shade Night » 11 lip 2012, o 19:15

Tego pytania klacz si? obawia?a. No i co jej powiedzie?? Klacz chwil? my?la?a nad odpowiedzi?. Postanowi?a ?e na razie postara si? przemilcze? jako? t? spraw?. Na pewno nie powie jej czym si? naprawd? zajmuj? bo to mog?o by j? zaniepokoi?. Na razie sama by?a lekko zaniepokojona do czego ta rozmowa zmierza.
-Eee tam. Nic nadzwyczajnego. Klacz bardzo szybko postara?a si? zmieni? temat rozmowy.
-Zastanawiam si? jak to jest by? pegazem i móc lata?.
Shade Night
Nadwrażliwy

Poprzednia stronaNastępna strona