Domek na drzewie Willow Bark

Głęboki, piękny i majestatyczny las Everfree, wokół którego krążą różne, mniej lub bardziej mroczne legendy. Odważne kucyki lubią chadzać tam na spacery.. są też takie, które mieszkają tam w zgodzie z naturą.
W Lesie Everfree mieszkają różne, dzikie zwierzęta, na które można się natknąć w trakcie przechadzek...

Moderatorzy: Mistrz Gry, Kojira, Reetmine, Tali, Sal Ghatorr, SilentGrass

Re: Domek na drzewie Willow Bark

Postprzez Frozen Hope » 19 lis 2012, o 23:28

Malutka była bardzo zaskoczona tym, że została uniesiona przez tą ciemną klacz. Nie wiedziała co się dzieje, gdzie jest i dlaczego tutaj jest tak dziwnie. Nagle poczuła dziwne ciepło, które zaczęło ją powoli uspokajać. Czuła się bezpieczniej, było o wiele lepiej już. I słyszała melodyjny głos klaczy, który chyba był skierowany do niej. Kilka razy już go słyszała, za każdym razem wydawał jej się być takim ładnym... Ale nie zawsze śpiewała, czasem mówiła inaczej. Wtedy była straszna.
Słuchała z otwartymi usteczkami jednorożki, mrugając co jakiś czas. Po pewnej chwili przeciągnęła kopytkami i ziewnęła po swojemu, niemalże bezgłośnie i otwierając jeszcze szerzej usteczka. Musnęła kopytkiem policzki tej klaczy, kiedy ją pocałowała w czółko, było takie inne od tego w co była opatulona.
Ziewnęła ponownie, po czym zamknęła oczka i wsłuchując się w odgłosy próbowała zasnąć. Ciepło, te dziwne dźwięki, wszystko działało usypiająco. A może po prostu ona była już bardzo zmęczona? W końcu była wciąż małym źrebaczkiem.
Frozen Hope
Doskonały Lotnik

Stan: Źrebię
Koneksje Rodzinne: Matka - April Moon
Ojciec - Sunny Sky i co za tym idzie... Nie chce mi się tego wymieniać.
Rasa: Pegazica.
Charakter: Do ukształtowania.
Multikonto: TAK

Postprzez April Moon » 19 lis 2012, o 23:36

Pozwoliła się badać swojej córeczce. Pierwszy raz w ciągu ostatnich dwudziestu czterech godzin poczuła się szczęśliwa. Roniła łzy szczęścia i tuliła do siebie kochane dziecko. Na pewno jej rodzice też ją pokochają. I będzie mogła ją w spokoju wychować. Sunny i Shadow ich nie odnajdą i będą mogły być ze sobą szczęśliwe. Lulała ją jeszcze trochę i dalej jej śpiewała, aż nie zasnęła. A gdy zasnęła, okryła ją szczelnie kocykiem, by się nie wygrzebała i nie zmarzła, i sama usnęła obok niej. A noc pełna była koszmarów niepewności.
Obrazek

WS....BS.....S.....T....PER...AG...INT....FEL...WP....HP
30....35.....28...35....33.....36....34....34.......37.....?
April Moon
Nadwrażliwy

Tytuł Użytkonika: Księżycowa Klacz
Uroczy Znaczek: Księżyc w aktualnej kwadrze oraz Szara gwiazdka.
Lubi: Księżyc, Gwiazdy, dobry s...erial.
Nie Lubi: Złego s...erialu, dnia, Nowiu.
Strach: Że nie wróci po nowiu.
Stan: Panna
Koneksje Rodzinne: Rodzina w Manehattanie. Tato, Mama i młodsza siostra.
Rasa: Jednorożec.
Charakter: Praworządny zły - Chaotyczny neutralny.

Postprzez Reetmine » 20 lis 2012, o 22:37

Obrazek

Nagle pojawił się feniks, ale nie w blasku światła. Nie chciał straszyć dziecka choć wiedział, że dla niego raczej tak nie będzie wyglądać, bardziej interesująco, jak duża pluszowa zabawka. Mimo to wystawił skrzydła na boki i lewitując w powietrzu spoglądał na jednorożkę.

- Witaj April Moon, ty mnie nie znasz, a ja o tobie słyszałem. Nie mnie oceniać co zrobiłaś, ale złamałaś prawo, a za tobą został wysłany list gończy. Zostanie on anulowany jeśli przybędziesz do Canterlot, tam odbędzie się sprawa sądowa dotycząca praw rodzicielskich. Niestawienie się na nią będzie równoznaczne z rezygnacją z tych praw i odebraniem dziecka. Co zrobisz to zrobisz, ja przekazałem do powiedzenie co miałem.

Po tych słowach feniks stał się niematerialny i wyleciał przez ścianę.

z/t
37.....43....21....33....38....33....30.....48....50....11

Obrazek
Reetmine
Bitter - Sweet

Uroczy Znaczek: Luneta
Lubi: Pieniądze, używki, intrygi.
Nie Lubi: Braku kontroli, braku pieniędzy, pyszałków.
Strach: Utonięcie, psy.
Stan: Kawaler
Koneksje Rodzinne: Bhmmmm
Rasa: Pegaz
Charakter: Neutralny zły
Multikonto: TAK

Postprzez April Moon » 20 lis 2012, o 22:44

April przerażona obudziła się i spojrzała na gadającego od rzeczy feniksa. Że niby list gończy za nią? Po jednej nocy nieobecności? Inteligencja kucyków spadła już chyba na najniższe wyżyny, skoro zamiast poszukać klaczy i dziecka od razu wystawiają za nimi list gończy. Nie zwracała już uwagi na to co mówił Feniks. A już z całą pewnością nie pojawi się w Canterlocie. Nawet jej ukochana księżniczka Luna by jej nie pomogła. Wszyscy wokół już ją widać skazali. Jeżeli tak miało być, to tym bardziej musi uciekać. Rodzice byli w Prance. Na pewno uda jej się tam dotrzeć ze swoimi zarobkami.
Ubrała cieplutko córeczkę i ruszyła skoro świt. W stronę Manehattanu i w stronę granicy z Germaney. Starała się też nie obudzić małej, gdyż im dłużej spała, tym mniej miała szoku z powodu podróży.
- Żegnaj, Equestrio...

[z/t Dla April i Frozen]
Obrazek

30....35.....28...35....33.....36....34....34.......37.....?
April Moon
Nadwrażliwy

Tytuł Użytkonika: Księżycowa Klacz
Uroczy Znaczek: Księżyc w aktualnej kwadrze oraz Szara gwiazdka.
Lubi: Księżyc, Gwiazdy, dobry s...erial.
Nie Lubi: Złego s...erialu, dnia, Nowiu.
Strach: Że nie wróci po nowiu.
Stan: Panna
Koneksje Rodzinne: Rodzina w Manehattanie. Tato, Mama i młodsza siostra.
Rasa: Jednorożec.
Charakter: Praworządny zły - Chaotyczny neutralny.

Poprzednia strona

Powrót do Las Everfree