Rozległy sad

To właśnie tutaj rodzina Apple ma sady uginających się do słodziutkich jabłek jabłoni. Poza tym wyrabiają też ciasta i inne s;słodycze sporządzone z jabłek. Również najlepszy w Ponyville sok z tych przepysznych owoców.
Tutaj znajduje się dom rodziny Apple oraz stodoła służąca do przechowywania jabłek, jak i urządzania country imprezek.

Moderatorzy: Mistrz Gry, Kojira, Reetmine, Tali, QuietWord, Sal Ghatorr

Re: Rozległy sad

Postprzez Luna » 2 sty 2012, o 17:52

-Czemu jest nie sprawiedliwe ? o co chodzi ? czy chodzi o tego tygryfa? zakocha?e? sie w niej.-pyta?a
-Oj pijany jeste?..musisz wytrze?wie?-powiedzia?a i zaczarowa?a go by by? troche trze?wiejszy.
-No teraz powiedz...
Luna
Księżniczka

Tytuł Użytkonika: Pani Nocy
Uroczy Znaczek: Półksiężyc.
Lubi: Spędzać czas z innymi, uczyć się nowych rzeczy oraz tworzyć jakże piękne noce na niebie.
Nie Lubi: Przede wszystkich Nightmare Moon, o ile można to nazwać zwykłą niechęcią
Strach: Przed powrotem Nightmare, przed odrzuceniem przez poddnaych na rzecz siostry
Stan: Zawsze samotna, wszak każdy jej się boi. Poza tym królewski obyczaj
Koneksje Rodzinne: Siostra Celestia, siostrzenica Cadence, bratanek Blueblood + cała reszta.
Rasa: Alicorn.
Charakter: Praworządny Dobry
Multikonto: NIE

Postprzez ReflexivoArco » 2 sty 2012, o 18:02

Wybornie.
Nie do??, ?e zgubi? piersiówk?, to jeszcze zaczynaj? go wytrze?wia?... Ale w sumie zakl?cie i tak niewiele pomog?o... pomog?o? Niewa?ne, nawet magia jednej z najpot??niejszych istot tej krainy nie potrafi?a wydoby? cho?by procenta alkoholu z krwioobiegu ?ucznika. Rarco ponownie spojrza? na Lun?. I tak nie mia? ju? nic do stracenia, wi?c mo?e podpisa? na siebie wyrok. Wewn?trzny Rarco wali? aktualnie g?ow? we wn?trze czaszki.
-Ehh... Tia. chyba si? zakocha?em- powiedzia? jakby zdziwiony- I jak sko?czy?em? Z obitym pyskiem siedz? na drzewie.- doda? ponuro-I tak to si? ko?czy... *hic*... zawsze, najpierw daj? ci skrzyd?a, aby pó?niej patrze?, jak ?adnie... *hic*... lecisz w dó?...

(tryb pijackiego filozofowania- w??czony)
Rarco kobieciarz&Diamond amant-BFF
Obrazek
Obrazek
WS-34 S-31 Ag-40 T-24 Int-37 BS-67 Per-32 Fel-30 WP-39
Obrazek
ReflexivoArco
Wędrowiec

Tytuł Użytkonika: Łucznik-alkoholik
Uroczy Znaczek: Jabłko przeszyte strzałą
Lubi: Łucznictwo, dobry alkohol, zły alkohol w dobrej ilości.
Nie Lubi: Fałszywych przyjaciół, wywyższania się.
Strach: Bezbronność, zawiedzenie przyjaciół
Stan: Jestem skłonny uznać, że w związku z Tali <3
Koneksje Rodzinne: ...Porzucony za młodu został przygarnięty przez Zwiadowcę Blaze'a...
Rasa: Kuc ziemny

Postprzez Luna » 2 sty 2012, o 18:32

-Och bardzo si? ciesze ?e si? zakocha?e? w Tali..Tak bardzo si? ciesze..ogromnie-powiedzia?a lecz ko?cówke ju? w my?lach...By?a szcz??liwa ?e jej przyjaciel si? zakocha? ale nie mog?a znie?? ?e Cierpi..
-Prosz? to dla ciebie -powiedzia?a i wyczarowa?a mu now? piersiówk?..pe?n?
-Nie powinnam Ci tego dawa?..ale musz?.. zbytnio cierpisz..
Luna
Księżniczka

Lubi: Spędzać czas z innymi, uczyć się nowych rzeczy oraz tworzyć jakże piękne noce na niebie.
Nie Lubi: Przede wszystkich Nightmare Moon, o ile można to nazwać zwykłą niechęcią
Strach: Przed powrotem Nightmare, przed odrzuceniem przez poddnaych na rzecz siostry
Koneksje Rodzinne: Siostra Celestia, siostrzenica Cadence, bratanek Blueblood + cała reszta.

Postprzez ReflexivoArco » 2 sty 2012, o 18:47

Rarcowi co? b?ysn??o w oku na widok prezentu. Piersiówka by?a elegancka, b?yszcza?a, a? mi?o, ale mimo wszystko wola? swoj? star?, ju? do?? poobijan?. Zszed? (pionowo wzgl?dem ziemi, bez dotykania pnia drzewa) na ziemi? i przyj?? podarek. Otworzy?, i poci?gn?? d?uuugi ?yk. Tak, to by?o to, to by?o prawdziwe, Canterlotckie wino. Nigdy go nie pi?*, ale s?ysza? legendy o nim nawet od Blaze'a, który kiedy? mia? przyjemno?? uczestnictwa w bankiecie zorganizowanym z okazji pokonania zbuntowanego barona, który wraz ze swoj? armi? stworów z Everfree rodem zagra?a? Equestrii. Blaze przeprowadzi? armie Celestii na ty?y wroga tylko sobie... no, mo?e z wyj?tkiem kilku jego kolegów... znanymi ?cie?kami doprowadzaj?c tym samym do otoczenia wrogich si?, a nast?pnie dowodzi? oddzia?em ?uczników w ostatecznej bitwie. Tak, Rarcowi zawsze ciarki po grzbiecie przechodzi?y, gdy s?ysza? t? histori?, nie tylko od Blaze'a, ale te? od przypadkowo spotkanych w karczmie podczas w?drówki po kraju by?ych ?o?nierzy, czy po prostu starych kucy, albo w jakiej? ksi?dze z tamtego okresu...
Rarco otrz?sn?? si? ze wspomnie?, zakr?ci? piersiówk?, i u?cisn?? Lun?
-Dzi?ki, Luna... *hic*... Tylko ty mnie rozumiesz...-zarzuci? jeszcze nieod??cznym podczas rozmowy po pijaku tekstem.

*A przynajmniej nie w tym wymiarze
Obrazek
Obrazek
Obrazek
ReflexivoArco
Wędrowiec

Koneksje Rodzinne: ...Porzucony za młodu został przygarnięty przez Zwiadowcę Blaze'a...

Postprzez Luna » 2 sty 2012, o 19:03

-Prosz? bardzo Rarco..Po prostu bardzo Ci? lubi?..bardzo wiele dla mnie znaczysz..niestety co do mi?o?ci nie mog? Ci pomóc..Magia na ni? nie dzia?a a nawet je?li dzia?a to..nie wolno miesza? w uczuciach..-powiedzia?a miej?c nadzieje ?e Rarco zrozumie chod? jedno s?owo..
-Powiniene? zakocha? si? w kim? innym ta Tali jest nieprzewidywalna..
Luna
Księżniczka

Postprzez ReflexivoArco » 2 sty 2012, o 19:24

Rarco zwolni? u?cisk, i spojrza? si? na Lun?, by po chwili wybuchn?? ?miechem niemal?e dzieci?cym, charakterystycznym dla tych, którzy wypili co nieco
-A gdyby to ode mnie zale?a?o, Luna, gdyby to ode mnie zale?a?o, w kim... *hic*... ulokuj? swoje uczucia.- przejecha? j?zykiem po z?bach- Wiesz, to jest jak z kol?dnikami. Nie wiesz kiedy przyjd? i kto b?dzie kol?dowa?, ale tak czy inaczej tego nie unikniesz.- tutaj przypomnia?o mu si?, ?e fakt, ?e pomimo tego, ?e chatka Blaze'a sta?a w niemal?e sercu lasu, a sam Blaze sprawia ? wra?enie ponurego (tylko sprawia? wra?enie), to te ma?e szkraby w domowej roboty kostiumach zawsze trafia?y pod jego drzwi. Blaze obiera? z?? strategi?, je?li chcia? ich wyp?dzi? raz na zawsze, bo za ka?dym razem kol?dnicy wychodzili z kieszeniami pe?nymi karmelków...
Obrazek
Obrazek
Obrazek
ReflexivoArco
Wędrowiec

Postprzez Luna » 2 sty 2012, o 20:02

-Och Rarco..-powiedzia?a
-Rarco musisz i?? do domu i wytrze?wie?..i radze Ci si? w bójki nie wdawa? bo stracisz jeszcze nie jeden z?b.. przy okazji twoj? piersiówke ma Tali..jak co? to do niej sie zg?o?..ale jak wytrze?wiejesz !-powiedzia?a
-Ja ju? b?d? lecie?..moja siostra i tak mnie gani za to ?e nie pomagam jej..musze w ko?cu co? z tym zrobi?..Do widzenia Rarco-powiedzia?a i polecia?a do Canterlotu[zt]
Luna
Księżniczka

Postprzez ReflexivoArco » 2 sty 2012, o 20:18

-Pa, Luna, dzi?ki za rozmow?...*hic*...- po?egna? si? ?ciskaj?c ksi??niczk? ze ?zami w oczach. Ona mia?a racj?, musia? i?? do domu i wytrze?wie?. Ju? zacz?? si? zbiera?, kiedy nagle przypomnia? sobie, ?e jego dom jest aktualnie zakopanym pod ?niegiem kawa?kiem p?ótna. Wzruszy? ramionami i z powrotem wdrapa? si? na drzewo. Posiedzia? tak mo?e z dziesi?? minut, gdy nagle znowu dopad?y go czarne my?li. Pogrzeba? w sakwie, i wyci?gn?? czarny futera?, a z futera?u lutni?. Tak, stanowczo od dawna na niej nie gra?... Nastroi? j?, zmieni? p?kni?t? strun?, upi? ?yk z piersiówki, i za?piewa? do?? czystym g?osem jak na kogo? za?amanego, pijanego i bez jednego z?ba

Nie wo?aj o pomoc
Nie nadejdzie
Nie próbuj si? broni?
Szkoda si?
To nieposkromiony
To
Rydwan stukonny, co p?dzi a Ty
Ty p?dzisz w nim

I cho?by? ucieka?
To J? gonisz
I cho? by? si? skrywa?
Szukasz Jej
I cho? by? udawa? ?e?
?lepy na nago?? i g?uchy na szept
Nie umkniesz Jej

Nie pokonasz mi?o?ci...
Nie pokonasz mi?o?ci...
Nie pokonasz mi?o?ci...
Nie zwyci??ysz jej w sobie
To wiedz
Nie pokonasz mi?o?ci
Nie zwyci??ysz jej
Od?o?ysz wszelk? bro?
Gdy ujrzysz J?

Cho? mówi? o Tobie
?e? ze ska?y
Cho? wszystko widzia?y
Oczy twe
Gdy ujrzysz J? ca??
To
Nagle popadniesz w nie?mia?o?? i wiedz
Dosi?gnie ci?

Nie pokonasz mi?o?ci...
Nie pokonasz mi?o?ci...
Nie pokonasz mi?o?ci...
To wiedz
Nie pokonasz mi?o?ci...
Nie pokonasz mi?o?ci...
Nie pokonasz mi?o?ci...
To wiedz
Nie pokonasz mi?o?ci
Nie zwyci??ysz jej
Od?o?ysz wszelk? bro?
Gdy ujrzysz J?...
Gdy ujrzysz J?...
Gdy ujrzysz J?...
Gdy ujrzysz J?...
Gdy ujrzysz J?...
Gdy ujrzysz J?...

Na koniec pozwoli? strun? si? wybrzmie?, z?o?y? lutni? na kolanach (?) i odda? si? ponownej kontemplacji gwiazd...

(Bard Go?dzik- pocz?tki :mrgreen:)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
ReflexivoArco
Wędrowiec

Postprzez ReflexivoArco » 7 sty 2012, o 19:41

?ucznik obudzi? si?. Nie by? zdziwiony faktem, ze znajdowa? si? na drzewie, mia? na kopytku ?miesznego buta z dzwoneczkiem na czubku (prawdopodobnie fragment kostiumu Kanclerza Kuców Ziemnych) i temu, ?e g?owa bola?a go, jakby jakich ch?do?ony Nord u?y? na nim Krzyku, a nast?pnie waln?? go w szcz?k? z bani. Ale wiedzia?, ?e to niemo?liwe. Na pewno... Zakl?? pod nosem, gdy po przejechaniu j?zykiem po z?bach zauwa?y? brak jednej z tych ko?ci. Si?gn?? do wewn?trznej kieszeni i wyci?gn?? z niej piersiówk?. Ale nie srebrn?, poobijan? piersiówk?, ale eleganck?, poz?acan?, z wygrawerowanym god?em Equestrii. Zdziwiony odkr?ci? j?, pow?cha? i co? go tkn??o. Upi? ma?y ?yczek. Tak, to by?o prawdziwe, Canterlockie wino. S?ysza? o nim legendy *Tu wstaw fragment o przesz?o?ci Blaze'a*. Spróbowa? zej?? z jab?oni, ale spostrzeg?, ?e na kolanach spoczywa jego lutnia, na której nie gra? chyba od wieków.
-Albo od wczoraj- zreflektowa? si? w my?lach.
Schowa? instrument do futera?u, piersiówk? do kieszeni, po czym zszed? na ziemi?, zarzuci? puzdro na rami? i uda? si? w kierunku miasta.

/zt/
Obrazek
Obrazek
Obrazek
ReflexivoArco
Wędrowiec

Postprzez ReflexivoArco » 27 lut 2012, o 16:08

?ucznik obudzi? si? w ju? tradycyjnym miejscu popopijackiej (?) pobudki. Przeci?gn?? si? mamrocz?c pod nosem co? o wystaj?cych wsz?dzie ga??ziach i o konieczno?ci zainstalowania sobie tam jakiego? materaca czy co?. Tak czy inaczej zgramoli? si? z tego ogromniasteeeego kawa?ka drewna. Ku swemu zdziwieniu praktycznie nie mia? kaca, tylko odrobin? kr?ci?o mu si? w g?owie. Zdziwiony spojrza? w niebo, gdzie tak jak si? spodziewa? lecia? samolot z plakatem przyczepionym do ty?u g?osz?cym
,,DZI? JEST 27 LUTEGO''
Rarco pacn?? si? w g?ow?. Potem znowu. Jeszcze raz. Wzi?? kij. Zacz?? si? nim ok?ada? po ?bie. Pobieg? i zacz?? czego ? szuka? po okolicy.
Po bezowocnych poszukiwaniach siekiery ?uczni przystan??. Zda? sobie spraw?, ?e przespa? pierwsze walentynki, które mia? sp?dzi? z drug? osob?. Wyci?gn?? sakiewk? i pogrzechota? ni?. Z westchni?ciem popatataja? w celu zakupienia jakiego? prezentu na nieco spó?nione swi?to zakochanych...

/zt/
Obrazek
Obrazek
Obrazek
ReflexivoArco
Wędrowiec

Postprzez Applejack » 22 lip 2012, o 13:39

Przekroczywszy granice Akrów farmerka odetchn??a g??boko i rado?nie, z lubo?ci? wci?gaj?c znajome powietrze.
-Akry! Tu nawet powietrze inaczej smakuje! - Za?mia?a si? lekko widz?c, jak w jej stron? biegnie Winona. Piesek poskaka? troch? przy swojej pani, szczekn?? rado?nie na Facade, a na Blacka zachcia?o mu si? zawarcze?, po czym pobieg? w swoj? stron?. - Zaraz wam wszystko za?atwi?, ale teraz si? lepiej odsu?cie.. - Stan??a przy odpowiednim drzewie, podci?gn?wszy przedtem obok niego kosze, po czym kopn??a w nie z ca?ej si?y tylnymi nogami. Oceni?a szybko ilo?? str?conych jab?ek. - Starczy ci tyle, cukiereczku? - Zapyta?a Facade, wskazuj?c na pe?ne jab?ek kosze.
Applejack
Nadwrażliwy

Postprzez Tranquil Facade » 22 lip 2012, o 13:50

Facade by?a oszo?omiona wielko?ci? sadu. Nigdy nie widzia?a tylu owocuj?cych na raz drzew w jednym miejscu. To by?o... pi?kne i majestatyczne zarazem, zatrzymuj?ce dech w piersi. Wiedzia?a, ?e b?dzie na Akry wraca? cz??ciej, zarówno dla jab?ek, jak i dla tego w?a?nie widoku.
Szczekanie Winony wyrwa?o j? z zachwytu nad sadem. Na pro?b? AJ odsun??a si? i patrza?a, co m?oda klaczka kombinuje. *BACH!* I rozwi?zanie zagadki skopywania jab?ek spad?o razem z nimi do koszyka. Musi by? strasznie silna, je?li jest w stanie dokona? czego? tak karko?omnego po prostu kopi?c jab?onk?. Ale w sumie co si? dziwi?, robi to zapewne od dziecka - pomy?la?a.
Oceni?a ilo?? jab?ek w koszykach, po czym zwróci?a si? do Applejack:
-Tak, w zupe?no?ci, dzi?kuj? Ci bardzo. Ile Ci jestem za to winna? - tu ?ciszy?a g?os. - I czy nast?pnym razem mog? sama spróbowa? skopa? jab?ka? To wygl?da?o imponuj?co.
Tranquil Facade
Wędrowiec

Tytuł Użytkonika: ( ?° ?? ?°)
Uroczy Znaczek: Dwa kwiaty datury
Lubi: przygody, rzadkie przedmioty
Stan: :natS
Charakter: chaotyczny dobry

Postprzez Applejack » 22 lip 2012, o 13:58

-Ju? mi zap?aci?a? na targu, moja droga, nic nie musisz dodawa?. - O?wiadczy?a Applejack, pomijaj?c fakt, ?e wyp?aci?a reszt? za wszystko, czego nie da?a Facade natychmiast. - Mo?esz spróbowa? nawet teraz, tylko do tego trzeba sporo krzepy. My?lisz, ?e dasz rad?? - Oceni?a j?. No có?, skoro wszystkie jej przyjació?ki by?y w stanie pomaga? kiedy? przy zbiorach... - A Black na pewno ch?tnie ci pomo?e zanie?? te jab?ka, prawda? - Zapyta?a go z u?miechem.
Applejack
Nadwrażliwy

Postprzez Tranquil Facade » 22 lip 2012, o 14:15

-Mimo wszystko wola?abym spróbowa? nast?pnym razem. Nie chc? bra? dodatkowych jab?ek tylko po to, by si? zmarnowa?y, dlatego ?e nie b?dziemy mogli ich przeje?? razem z panem Sleeperem - za?mia?a si?. A dodatkowo nie chc? nadwyr??a? kr?gos?upa pana Gallanta - doda?a ju? do siebie.
- Do tego czasu troch? po?wicz? i na pewno dam rad?!
Zacz??a powoli przesypywa? jab?ka do swojej torby i z rado?ci? obserwowa?a, jak si? powolutku zape?nia. Pan Sleeper na pewno b?dzie ucieszony tak? ilo?ci? dobrych owoców, niech tylko na nie spojrzy po jej powrocie do Rezydencji. Z pewno?ci? os?upieje! Facade z rado?ci wymskn?? si? cichy chichot. Po dope?nieniu i zapi?ciu torby zwróci?a si? jeszcze do Applejack:
-Dzi?kuj? bardzo za pozwolenie mi przyj?? tutaj. To jedno z najpi?kniejszych i najspokojniejszych miejsc, jakie widzia?am. Przyjemnie mi tu b?dzie wraca? po kolejne zapasy jab?ek dla pana Sleepera. Tymczasem musia?abym si? ju? po?egna?, moje zakupy du?o wa??, a mimo moich ch?ci przebywania tutaj niezbyt mog? z tak? ilo?ci? baga?u. Mi?o mi by?o Ci? pozna?, Applejack.
Tranquil Facade
Wędrowiec

Tytuł Użytkonika: ( ?° ?? ?°)
Uroczy Znaczek: Dwa kwiaty datury
Lubi: przygody, rzadkie przedmioty
Stan: :natS
Charakter: chaotyczny dobry

Postprzez Black_Gallant » 22 lip 2012, o 19:43

Black zebra? ca?y baga? jaki mia?. Cicho do siebie j?kn?? i zacisn?? z?by. Jednak jego plecy jeszcze si? nie wygoi?y i b?dzie musia? nied?ugo zmieni? banda?e.

- Spokojnie, nie takie ci??ary nosi?em. AppleJack, je?eli b?dziesz potrzebowa? pomocy przy zbiorach, ch?tni? si? zatrudni?.

Powiedzia? i odszed? z Tranquil.
[z/t]
Incompetence, breeds even more incompetence
- Megatron

WS....BS.....S.....T....PER...AG...INT....FEL...WP....HP
37.....46....47...39......25....38....33....42.... 28....13
Black_Gallant
Upadły Anioł

Tytuł Użytkonika: Pierwszy Elegant
Uroczy Znaczek: Cylinder
Lubi: Modę, Swoje mankiety
Nie Lubi: Rażącego braku higieny, złego wychowania.
Strach: Wielki Magiel
Stan: W związku z Bright Beer
Koneksje Rodzinne: Shiny Masquarade - Brat
Tali - Siostra
Silent Grass - Biologiczny Ojciec.
Vermouth - Syn.
Haramu - Córka
Bright Beer - Przyszła żona.
Poza tym, wychowany jako sierota.
Rasa: Ziemny
Charakter: Własny