Dom Pirate i Rose

Ponyville nie jest duże, ale zdarza się, że pewne miejsca są wysunięte bardziej... przy okazji są dość oddalone od centrum. Znajdują się tutaj gospodarstwa, jak na przykład farma rodziny Apple, ale także szkoła i zdarza się tutaj mieszka niektórym kucykom.

Moderatorzy: Mistrz Gry, Kojira, Reetmine, Tali, Sal Ghatorr, SilentGrass

Re: Dom Pirate i Rose

Postprzez Last Word » 8 cze 2012, o 12:22

-Bo Quiet by z kimkolwiek akurat walczy?. Znaj?c go, zaszy? si? pewnie w jakiej? dziurze czy pod jakim? kamieniem i wyjdzie dopiero jak ju? b?dzie po wszystkim.-Powiedzia? Last wzdychaj?c lekko. Wygl?da?o na to, ?e brata za szybko nie spotka. A b?dzie musia? sobie pewnie znale?? jakie? miejsce do kimania dopóki nie b?dzie dane mu spotka? si? z w?asnym bratem.
Przygl?da? si? z pewnym u?miechem temu jak pegaz próbowa? wyj?? z opresji rodzicielskich, polegaj?cych na tym, jak unikn?? nazbyt brutalnej odpowiedzi na dzieci?ce pytania. S?owa pegaza o niebezpiecze?stwach jako? go nie przerazi?y, co zapewne by?o skutkiem m?odego wieku, przez który nie by? w stanie sobie po prostu tego wyobrazi?.
-Ciekawe musisz mie? ?ycie z tymi dzieciakami.-Powiedzia? ca?kiem spokojnie ogier.
Last Word
Nadwrażliwy

Postprzez Sunny Sky » 8 cze 2012, o 12:50

Oba ?rebaki bardzo zaciekawi?a omawiana tematyka. Ani jeden ani drugi nie mieli ochoty si? cofn?? przed mo?liwo?ci? dowiedzenia si? wszystkiego na prezentowany przez ich ojca temat. Prawie zapomnia?y, ?e w mieszkaniu jest obcy ogier, tylko Sunny, by Last Wordowi nie by?o smutno, niemal?e odruchowo podszed? do niego i u?ciska? go, gdy ten wspomnia? o "ciekawym ?yciu z dzieciakami".
-A czemu nie mo?na ich wini?? - Sunny odezwa? si? pierwszy.
-Skoro ogier i klacz to bardziej naturalne, to czy te inne kucyki s? z?e? - Shadow podj?? wyzwanie.
-Czy chodzi o takie zainteresowanie jak ty i Nomi?
-Albo takie jak ty z mamusi??
-Jak takie jak ty z mamusi?, to czy te homoseksualne kucyki mog? mie? dzieci?
-A sk?d si? bior? dzieci? Mia?e? nam kiedy? powiedzie?! Powiedzia?e?, ?e s? w brzuszku mamy, ale nie powiedzia?e? jak si? tam dostaj?, bo wtedy pan Blanco wpad? do komina! - Pegaziki si? dopiero rozkr?ca?y...
Sunny Sky
Nadwrażliwy

Tytuł Użytkonika: Medyk
Uroczy Znaczek: Słońce wystające zza serca
Lubi: Flame, swoją pracę, żarty, śmiech
Nie Lubi: Więzienia go w ponurych jaskiniach, buraków, Instytutu, zbytniej powagi
Strach: Strata Flame i dzieci
Stan: Narzeczony Flame
Koneksje Rodzinne: Ojciec Feather, brat Shadow, narzeczona Flame, "kochanka" April, córki Sunset, Rapid Fire i Frozen Hope
Rasa: Pegaz
Charakter: Chaotyczny dobry
Multikonto: TAK

Postprzez Feather » 8 cze 2012, o 15:14

- A ?eby? zgnite jab?ko wiedzia?... - odpar? Last Wordowi
I znowu kaskada pyta?. Powieki prawego oka zadr?a?y ?askotkowi, a ?renice zw??y?y si?. Uszka opad?y. Na pyszczku wykwit? "poker face".
*BIP BIP BIP*
PEZETWARZANIE
PRZETWARZANIE
ROZPOCZYNAM PROCEDUR? ZA?AMANIA NERWOWEGO
B??D
PROCEDURA NIE MO?E ZOSTA? WYKONANA
ROZPOCZYNAM PROCEDUR? T?UMACZENIA DZIECIOM
SUKCES
Feather u?miechn?? si? przesadnie do dzieci. Wygl?da?o to troszk? dziwnie.
- Hahaha, och wy moje ciekawskie szkrabiki! No wi?c nie mo?na ich wini?, bo to normalne, ?e ka?dy ma swoje preferencje. I nie ma w tym nic z?ego. Tak mówi? tylko idioci, którzy nie potrafi? zrozumie? ich. I w?a?nie o takie zainteresowanie mi chodzi?o.
Odetchn?? g?eboko, po czym kontynuowa?.
- Nie mog? mie? dzieci, bo... Naturalnie nie s? w stanie ich... Urodzi?, o! Bo ?eby dzieci by?y, to musi by? klacz i ogier. A dzieci si? bior? z ich mi?o?ci. Ja kocha?em bardzo mamusie i... Okazywa?em jej to i mamusia uro... I mam was teraz, moich kochanych ogierków!
Zatrzepota? uszkami i u?miechn?? si?, po czym odwróci? do Lasta. Za?mia? si? pod nosem.
- Kiedy? przy nich zwiariuj?
HP: 8
WS: 50 amulet Eldena(zdjęty amulet = (-10) pkt)
BS: 31
S: 26
T: 35
PER: 26
AG: 43 amulet Eldena
INT: 20
FEL: 50
WP: 30
Feather
Perwersyjny

Tytuł Użytkonika: Pan Łaskotek
Uroczy Znaczek: Piórko
Lubi: Łaskotki, czytać, łaskotki, zawierać znajomości, łaskotki, rozmawiać,
Nie Lubi: Krytyki, dwulicowych kucyków, cwaniactwa,
Strach: Pająki, posądzenie o molestowanie/wykorzystanie.
Stan: Zaręczony ze Spearmint
Koneksje Rodzinne: Nie wypiszę wszystkiego, bo ma największe na forum.
Córka- Feather Sway
Narzeczona- Spearmint
Synowie- Sunny i Shadow.
Charakter: Chaotyczny dobry, perwersyjny
Multikonto: NIE

Postprzez Last Word » 8 cze 2012, o 19:30

-Có?, mam naprawd? nadzieje, ?e wam nie przeszkadzam...-Powiedzia? Last niezbyt pewnie, po czym odchrz?kn?? lekko, zastanawiaj?c si? nad tym, jak d?ugo te dzieciaki tak b?d? w stanie. Stwierdzi?, ?e je?li jako wujek te? b?dzie mia? takie urwanie g?owy... Nie, zdecydowanie b?dzie musia? bratu wybi? pomys? wi?zania si? z kimkolwiek z tego durnego ?ba. Dla bezpiecze?stwa jego i jego w?asnego, poza tym niezbyt wierzy?, by Quiet by? w stanie znale?? sobie jak?? klacz która by go pokocha?a.
-Poza tymi oszo?omami chc?cymi rz?dzi? Equetri?, jest tutaj co? jeszcze na co trzeba uwa?a?? Bo wierz?, ?e oni w ko?cu kiedy? przestan?.
Last Word
Nadwrażliwy

Postprzez Sunny Sky » 8 cze 2012, o 19:38

Prawie by?o wida? trybiki i kó?ka z?bate, obracaj?ce si? w g?owach pegazików, rozmy?laj?cych nad kolejnymi ci??kimi pytaniami, którymimi mog?yby zadr?cza? ojca i poszerza? swoj? wiedz?.
-Tato, co znaczy urodzi?? Tego nie wyja?ni?e?. - Zauwa?y? inteligentnie Shadow.
- I o jakie okazywanie mi?o?ci chodzi? Ja kocham Nomi, i ty j? kochasz, a nie ma ?rebaków! - Wypali? Sunny, tul?c si? do ?ó?tej jednoro?ki. Shadow popatrzy? na ten akt zdrady z ukosa i prychn??.
Sunny Sky
Nadwrażliwy

Nie Lubi: Więzienia go w ponurych jaskiniach, buraków, Instytutu, zbytniej powagi
Koneksje Rodzinne: Ojciec Feather, brat Shadow, narzeczona Flame, "kochanka" April, córki Sunset, Rapid Fire i Frozen Hope

Postprzez Feather » 8 cze 2012, o 19:51

- Tak to chyba nikt. No maj? popleczników. Ale w Ponyville jest du?o dobrych kucyków. Wszyscy przyja?ni. Raczej od strony mieszka?ców nie ma hmmm... Zagro?e?.
?askotek podrapa? si? po grzywie. I znowu te pytania...
Przynajmniej Sunny Nomiki kocha. To dobrze, bardzo dobrze. My?la?em, ?e b?d? potrzebowali znacznie wi?cej czasu. W przeciwie?stwie do Shadowa. Ale to bracia, pewnie Shadow przekona si? do Nomisi.
- Widziszs, jak ju? si? ogier i klacz kochaj?, to potem z ich mi?o?ci w brzuszku klaczy zaczyna si? ?ycie - czyli zaczyna pojawia? si? ma?y dzidziu?. No i on sobie ro?nie do pewnego momentu i po tym momencie, jak ju? uro?nie dziecko jest tak du?e, ?e musi wyj?? na zewn?trz. I wychodzi przez...
Wkopa?e? si? idioto. Znowu
- I lekarz pomaga mu wyj?? z jego mamy. Zazwyczaj.
CO?! NIENIENIE, NA TO ZA WCZE?NIE
- Fizyczn? tak?... Za m?odzi jeste?cie, nie zrozumieliby?cie, szkrabiki moje kochane - przeczesa? grzywy ogierków, po czym zagarn?? ich do siebie.
I ?askotek nagle wpad? na genialny plan...
- A nie, jest czego si? ba?, Last... - w oczach ?askotka stan??y "ogniki"
Feather
Perwersyjny

Córka- Feather Sway
Narzeczona- Spearmint
Synowie- Sunny i Shadow.

Postprzez Pirate Watch » 8 cze 2012, o 20:12

Pod dom ?askotka podjecha? z do?? g?o?nym rykiem czarny motocykl. Z motocyklu zsiad?y dwie nastoletnie klacze. Najpierw zsiad?a Iron Rose, która pomog?a Pirate Watch.Pirate rozejrza?a si?, po czym podesz?a do drzwi i bez pukania wesz?a do domu.
-Wróci?y?my i mamy wam co? do powiedzenia! Klacz krzykn??a od drzwi. Po chwili zorientowa?a si?, ?e w domu jest kto?, kogo wcze?niej tu nie by?o. Podesz?a do kuca i przedstawi?a si?:
- Witaj jestem Pirate Watch, siostra Feathera. Powiedzia?a z przyjaznym u?miechem. Po tym obejrza?a si? przez rami? i u?miechn??a si? zach?caj?co do Rose, która wygl?da?a na onie?mielon?. Podesz?a do niej, przytuli?a j? i podprowadzi?a do zebranych.
Bo tak na prawdę liczy się tylko wariat :D

Podziękowania Venatze za avka-prezent :3

Koneksje rodzinne: tutaj
Pirate Watch
Nadwrażliwy

Tytuł Użytkonika: Krawcowa
Uroczy Znaczek: Koło zębate i gogle steampunkowe
Lubi: Śnieg, łaskotki, szycie ubrań i Rose <3
Nie Lubi: Deszczu, rodziców i siostry
Strach: pająki?
Stan: W związku z Rose :3
Koneksje Rodzinne: Rozległe

Postprzez Iron Rose » 8 cze 2012, o 20:29

Gdy tylko klaczki podjecha?y pod dom, Pirate szybko wbieg?a do budynku. Rose zgasi?a silnik i podesz?a pod drzwi. Po chwili pegazka gestem zach?ci?a Rose do wej?cia za ni?. Zrobi?a to troch? niepewnie i zaraz przytuli?a si? do ukochanej klaczy.
- Hej, jestem Iron Rose. - przedstawi?a si? ogierowi, którego widzia?a po raz pierwszy w ?yciu. Potem spojrza?a sie g??boko w oczy Pirate. Widz?c jej pewno?? zebra?a sie w sobie i postanowi?a powiedzie? rodzinie Pirate o ich uczuciu.
- Feather, Szkraby. Wasza ciocia Pirate i ja si? w sobie zakochali?my - powiedzia?a, rumieni?c si?. Oczekiwa?a z niepewno?ci? na reakcj? rodziny Pirate.
Obrazek
Wielkie dzi?ki dla Nomiki za ikonk? (cusia) :*
Iron Rose
Nadwrażliwy

Postprzez Last Word » 8 cze 2012, o 20:48

Last ju? na powa?nie zaczyna? si? obawia? dzieciaków. Mia? szczer? nadziej?, ?e w ?yciu nie b?dzie musia? si? ?adnymi opiekowa?, a na pewno nie je?li b?d? si? zachowywa? tak jak te tutaj. Us?yszawszy dalsze pytania i odpowiedzi tej rodzinki, doszed? do wniosku, ?e posiadanie rodziny to jednak ci??kie zaj?cie.
-Jak to jest si? czego ba?? W takiej dziurze?-Powiedzia? do?? zaskoczony s?owami bia?ego pegaza.
Wtem do mieszkania wesz?y dwie klacze, z których jedna oznajmi?a wiadomo?? ?ci?le zwi?zan? z tym, o czym przed chwil? mówi? Feather z dzieciakami. Last odwróci? chwilowo g?ow?, by ukry? swoje próby zamaskowania ?miechu, którym móg?by si? udusi?. Na jego szcz??cie, uda?o mu si? to w por? zatrzyma?.
-Có?, mi?o mi pozna? drogie panie. Jestem Last Word i... ?ycz? szcz??cia na nowej drodze ?ycia.-Powiedzia? z u?miechem b?d?cym pozosta?o?ci? po owym wybuchu ?miechem.
Last Word
Nadwrażliwy

Postprzez Sunny Sky » 8 cze 2012, o 21:17

Nie zrozumiej?? Zarówno Sunny jak i Shadow lekko si? oburzyli na t? sugesti?. Byli ju? duzi! Uczyli si? lata?! Znali trudne s?owa, takie jak "marmolada"! Umieli ju? nawet, chocia? Sunny mia? z tym problem, czyta?! Nie ma takiej rzeczy, której by nie zrozumieli, jak nie osobno to razem!
-Ale tato! - Krzykn?li obaj naraz jak na komend?. Popatrzyli na siebie z lekkim zdumieniem. - Na pewno zrozumiemy! Mo?esz nam powiedzie?, jak dziecko wychodzi z mamusi! - Kontynuowa? ju? tylko Shadow. Wtedy nagle do domku wesz?a ciocia z Iron Rose. OPo us?yszeniu wstrz?saj?cego wyznania, Sunny podrapa? si? z namys?em po grzywie. - Ciociu, ale czy nie mówi?a?, ?e znajdziesz nam wujka? I mówili?my z tatusiem o klaczach, co lubi? klacze! - Rzuci? rado?nie. - Tak, tata nam powiedzia?, ?e... Eee... Naturalne jest, jak klacz zakochuje si? w ogierze! Czy jako? tak... - Doda? Shadow, pogr??aj?c ojca.
Sunny Sky
Nadwrażliwy

Postprzez Feather » 8 cze 2012, o 21:40

- Zawsze mo?esz trafi? na moje dzieci, które zarzuc? ci? pytaniami - odpowiedzia?.
Uzna?, ?e po?askotanie go?cia w obecnej, k?opotliwej sytuacji by?oby dziwne. 
I us?ysza? ryk silnika. Znajomy. I wesz?a klacz. Znajoma. Siostra. I pos?ucha? co powiedzia?a. A zaiste by?o to ciekawe.
?eby by?o ?mieszniej reszt? us?ysza? od Rose. 
- No to teraz nie pozostaje mi nic innego. - powiedzia? z powag?.
Wsta? i podlecia? do szarej jednoro?ki. Zmiery? j? surowym wzrokiem. Podszed? bli?ej z udawan? odraz? i...
- Masz dba? mi o Pirate!
... I przytuli? klacz z u?miechem. 
Cieszy? si?, ?e siostra znalaz?a sobie drug? po?ówk?.
- Mam nadziej? Rose, ?e lubisz ?askotki. Bo Pirate je uwielbia. Jak ja. I Shadow. I chyba Sunny. Rodzinne to mamy. 
Zwróci? si? do dzieci.
- Wyt?umacz? wam to kiedy?, jak przestaniecie mnie pyta? o wszystko. 
- A ty mi si? tam nie ?miej, bo zaraz za?askocz? ci? na ?mier?, po?miewco!  - powiedzia? do ziemniaka.
Na gaf? dzieci zareagowa? mniej wi?cej tak...
UUUUUUUUUUUUUUUUUU!
PRZECI??ENIE
PRZECI??ENIE
PRZECI??ENIE
UUUU-Uuuu-UUUUU
- Wybaczcie. T?umaczy?em im par? spraw i chyba nie za?apali. 
- Dzieci. No wi?c mi?o?? jest naturalna. Rozumiecie ju?? Tak, ka?dy mo?e si? kocha? ka?dego, a nawet si? w nim zakocha?.
Og?upia?y ?askotek rzuci? b?agalne spojrzenie do Pirate.
- B?agam... Pomó? mi im wytkumaczy? to... Znasz mnie i wiesz, ?e jestem tolerancyjny... Oni te? powinni mie? podobne zdanie.
Feather
Perwersyjny

Córka- Feather Sway
Narzeczona- Spearmint
Synowie- Sunny i Shadow.

Postprzez Pirate Watch » 9 cze 2012, o 13:06

Pirate nie wiedzia?a co si? dzieje. Sunny zasypa? j? pytaniami a Feather zacz?? ja prosi? o wyja?nienie dzieciom o co w tym wszystkim chodzi. Postanowi?a porozmawia? z maluchem:
-Tak kochanie, mówi?am. Ale znalaz?am wam drug? cioci?. To dobrze, ?e rozmawiali?cie na ten temat z tat?. Kiedy? w ko?cu trzeba, a im wcze?niej tym lepiej. Owszem, to naturalne, ale nic z?ego si? nie dzieje gdy klacz zakocha si? w klaczy lub ogier w ogierze. Mi?o??, to uczucie towarzysz?ce ka?dej ?ywej istocie. Mo?e mie? ró?ne formy. Mo?na kocha? mam?, tat? cioci? i ka?dego z rodziny i to bym nazwa?a "mi?o?ci? rodzinn?". Mo?na kocha? ro?liny i zwierz?ta i to by by?a "mi?o?? do natury". Ona bierze si? z szacunku do ?ycia. Jest te? mi?o?? "partnerska", czyli klaczy do ogiera, klaczy do klaczy, lub ogiera do ogiera. Jest ona równie normalna co ka?da wcze?niej wymieniona. Wy te? si? kiedy? w kim? zakochacie. A teraz kochacie swoj? rodzin? i to jest najwa?niejsze dla was. Po z?o?eniu tej wypowiedzi, klacz u?miechn??a si? do brata, maj?c nadziej?, ?e odpowiedzia?a w sposób zadowalaj?cy. A je?li nie, to by?a gotowa odpowiada? na ka?de pytanie jakie mo?e pa?? ze strony jej ukochanych bratanków.
Bo tak na prawdę liczy się tylko wariat :D

Podziękowania Venatze za avka-prezent :3

Koneksje rodzinne: tutaj
Pirate Watch
Nadwrażliwy

Tytuł Użytkonika: Krawcowa
Uroczy Znaczek: Koło zębate i gogle steampunkowe
Lubi: Śnieg, łaskotki, szycie ubrań i Rose <3
Nie Lubi: Deszczu, rodziców i siostry
Strach: pająki?
Stan: W związku z Rose :3
Koneksje Rodzinne: Rozległe

Postprzez Iron Rose » 9 cze 2012, o 20:18

Rose u?miechn??a si? do Last Worda, który z u?miechem na twarzy ?yczy? im szcz??cia w zwi?zku.
- Dzi?kuj? - powiedzia?a, gdy zobaczy?a zdenerwowanego Feathera id?cego w jej stron?. By? bardzo powa?ny i najwyra?niej z?y. Jednak okaza?o si? to tylko mask?, pod któr? by? weso?y kucyk, który j? przytuli? i kaza? jej dba? o swoj? wybrank?. Po chwili ogier zapyta? si? o ?askotki - No có?, ?askotki s? bardzo weso?e... - jej odpowied? zosta?a przerwana przez wypowied? Pirate. Gdy pegazka sko?czy?a mówi?, Rose podesz?a do niej i przytuli?a si? do ukochanej.
- Macie szcz??cie, dzieciaki - powiedzia?a do Shadowa i Synny'ego - Macie berdzo pi?kn?, mi?? i m?dr? cioci?.
Obrazek
Wielkie dzi?ki dla Nomiki za ikonk? (cusia) :*
Iron Rose
Nadwrażliwy

Postprzez Last Word » 9 cze 2012, o 21:52

-Wiecie, ja sobie lepiej pójd?. Tak b?dzie najlepiej, oraz nie b?d? wam przy okazji przeszkadza?.-Powiedzia? Last u?miechaj?c nerwowo, po czym odszed? powoli od sto?u i zacz?? si? wycofywa? ty?em, odnotowuj?c sobie w pami?ci, by w ?yciu si? w tym mieszkaniu wi?cej nie pojawi?. Uk?oni? si? jeszcze raz na po?egnanie, po czym wyszed? w stron? Ponyville, staraj?c si? utrzyma? w miar? sta?e tempo marszu. Mia? dziwnie wra?enie, ?e przyjazd tutaj by? z?ym pomys?em.

[zt]
Last Word
Nadwrażliwy

Postprzez Sunny Sky » 9 cze 2012, o 22:01

Dzieci popatrzy?y po sobie, troch? tego by?o du?o jak na ich ma?e g?ówki. Nagle okaza?o si?, ?e ciocia za?atwi?a im kolejn? cioci?, i to tak? któr? ledwo znali, tata dobiera? si? tego dnia do Nomiki, w ich domu by?a Celestia... To by? bardzo ci??ki dzie?, i powoli ju? si? nie czu?y na si?ach. Utrzymywa?a je na nogach chyba ju? tylko nadzieja doko?czenia rozgrywki... I uzyskanie kilku odpowiedzi.
-Tato, ale przed chwil? sam mówi?e?... Eeee... ?e to ogier i klacz s? naturalne, ?e tak jest przykazane, a teraz nagle si? t?umaczysz. I nie lubi? ?askotek! - Powiedzia? z wyrzutem Shadow. Siedz?cy obok Sunny kontemplowa? chwil? w milczeniu zdobyte informacje.
-Czyli... Nie b?dzie wujka? - Zapyta? cioci z pewnym zawodem w g?osie.
-I... Doktor StrongFist chyba co? o tym mówi?, pami?tasz Sunny? - Shadowowi co? si? przypomnia?o. - ?e... Ee.... Jak klacze zbyt si? lubi?, to.... Jak to by?o... Ogiera im trza?
-Nie pami?tam, ja wola?em by? z dentyst?, pami?tasz? - Przypomnia? mu Sunny. - A, tato, i dalej nie powiedzia?e?, jak ?rebaki wychodz? z mamy!
Sunny Sky
Nadwrażliwy

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Obrzeża