Dom Pirate i Rose

Ponyville nie jest duże, ale zdarza się, że pewne miejsca są wysunięte bardziej... przy okazji są dość oddalone od centrum. Znajdują się tutaj gospodarstwa, jak na przykład farma rodziny Apple, ale także szkoła i zdarza się tutaj mieszka niektórym kucykom.

Moderatorzy: Mistrz Gry, Kojira, Reetmine, Tali, Sal Ghatorr, SilentGrass

Re: Dom Pirate i Rose

Postprzez Feather » 6 cze 2012, o 13:58

?askotek wyl?dowa? przed drzwiami, obok kucyka, któy postanowi? go odwiedzi?.
Ch?do?y?! Wojny si? mi koko euro spoko zachcia?o! Bitki. Jeszcze dzieci idioto osierocisz. Tego by? sobie nie wybaczy?, debilu. Ano tak. Nie mia?by? ju? jak. - pomy?la?.Zaraz... kto to jest?
Pegaz ?ci?gn?? he?m.
- Witaj! Nie, nie musisz si? mnie obawia?. W?a?nie postanowi?em, ?e sko?cz? z tym dziadostwem wojennym raz, na zawsze. To nie jest dla mnie... chocia? nienajgorzej mi z tym by?o. Och, gdzie moje maniery. Nazywam si? Feather B... Po prostu "Feather". A ty, jak si? nazywasz? Nie widzia?em ci? nigdy w mie?cie, ani poza nim. - u?miechn?? si? przyjacielsko - Wejd? mo?e, moje dzieci i narzeczona pewnie przyjm? ci?...
I wtedy drzwi otwar?y si?. Jak si? okaza?o, otworzy? je Shadow.
- O, oto i mój synek. Hej, Shadow. Wiesz, ?e nie mo?na otwiera? drzwi obcym? No dobra.
Pegaz przytuli? w zbroi ma?ego i za?o?y? mu he?m. Tak dla zabawy. Wszed? do ?rodka i przywita? si? z reszt?.
- Witajcie. Jednak uzna?em, ?e nie b?d? ryzykowa? ?ycia dla mojego zdradzieckiego kuzyna. Id? zdj?? z siebie ten z?om.
Pegaz polecia? do piwnicy. Mijaj?c Nomi da? jej buziaczka. W ko?cu, gdy ju? si? rozebra? wróci?.
- Mamy go?cia. - oznajmi?
HP: 8
WS: 50 amulet Eldena(zdjęty amulet = (-10) pkt)
BS: 31
S: 26
T: 35
PER: 26
AG: 43 amulet Eldena
INT: 20
FEL: 50
WP: 30
Feather
Perwersyjny

Tytuł Użytkonika: Pan Łaskotek
Uroczy Znaczek: Piórko
Lubi: Łaskotki, czytać, łaskotki, zawierać znajomości, łaskotki, rozmawiać,
Nie Lubi: Krytyki, dwulicowych kucyków, cwaniactwa,
Strach: Pająki, posądzenie o molestowanie/wykorzystanie.
Stan: Zaręczony ze Spearmint
Koneksje Rodzinne: Nie wypiszę wszystkiego, bo ma największe na forum.
Córka- Feather Sway
Narzeczona- Spearmint
Synowie- Sunny i Shadow.
Rasa: Pegaz
Charakter: Chaotyczny dobry, perwersyjny
Multikonto: NIE

Postprzez Last Word » 6 cze 2012, o 15:10

Kucyk ziemny nie do ko?ca wiedzia? co ma odpowiedzie?. Najpierw mu otworzy?o jakie? dziecko, o zgrozo pegaz który wybitnie nie powinien wed?ug niego mieszka? w domku na ziemi, a raczej gdzie? w chmurach, chocia? te nie wygl?da?y od jakiego? czasu zbyt zdrowo. Potem przysz?a klacz, m?oda jednoro?ka co go zdziwi?o. Nie s?dzi? by by?a matk? tego ma?ego pegaza, w ko?cu by?a na to zbyt m?oda, klacz wydawa?a si? by? mi?? chocia? nie?mia?? osob?. Ale zosta? przez ni? zaproszony do ?rodka. Pó?niej pojawi? si? pegaz, ubrany jak na wojn?, t?umacz?cy ?e w?a?nie z niej zrezygnowa?. Bez sensu. Ale wygl?da?o na to, ?e by? w?a?cicielem tego domu. Nie chcia? ich niby nachodzi?, ale by? tak zm?czony tym szwendaniem si? po lesie, ?e postanowi? sobie cho? na chwilk? odpoczynku skorzysta? z ich go?ciny.
-Postaram si? za du?o czasu nie zaj??. W?a?ciwie, mia?bym kilka pyta?.-Powiedzia? m?ody ogier, wchodz?c powoli i ostro?nie, staraj?c si? by jego kopyta wydawa?y jak najmniej d?wi?ku w kontakcie z pod?og?.-Jestem Last Word, szukam Ponyville... Szukam tam kogo?, daleko st?d do tego Ponyville?-Powiedzia? rozgl?daj?c si? mimowolnie po otoczeniu.
Last Word
Nadwrażliwy

Postprzez Rainbow Dash » 6 cze 2012, o 18:15

Klaczka w ca?ym zamieszaniu straci?a g?ow?.
- Ej no! Co tu jest grane?! - zawo?a?a.
Po chwili uspokoi?a si? i pobawi?a troszk? z dzieciakami. Gdy jednak ojciec wróci?, a razem z nim pojawi? si? go??, uzna?a, ?e nie mo?e przebywa? w tak "dzwinym" towarzystwie. Jednak polubi?a dzieciaki. Obieca?a sobie, ?e kiedy? wyci?gnie grubcia na latanie. Oczywi?cie to samo z bardziej wysportowanym. Ka?dy pegaz musi umie? dobrze lata?, a dzieci tak... Mi?ego pegaza zas?uguj? na lekcj? od prawdziwej mistrzyni lotu!
- Ech... Spadam st?d. Dowidzenia panie Feather, dowidzenia pani Nomiki i naraska dzieciaki!
Zerwa?a si? i wylecia?a z domu.
z/t
Aby mój avatar si? animowa?:
Google Chrome: http://tinyurl.com/gcapng
Mozilla Firefox i Opera: obs?uga APNG wbudowana :-)
Safari i Internet Explorer: nie obs?uguje APNG :-(
Rainbow Dash
Nadwrażliwy

Postprzez Sunny Sky » 6 cze 2012, o 18:18

Od ostatniej tury wojsk Sunny'ego i Rainbow zdarzy?o si? wiele rzeczy. Przede wszystkim, tatu? zd??y? wyj?? z domu w pe?nym rynsztunku bojowym, a nast?pnie wróci?, osadzaj?c he?m na g?owie Shadowa. Ca?kiem wa?ne by?o te? to, ?e kto? zapuka? do drzwi, a Shadow otworzy?, wpuszczaj?c do ?rodka nieznanego kuca ziemnego i tat?. Kuc wygl?da? bardzo sympatycznie, wi?c Sunny, jak to mia? w zwyczaju, podlecia? go u?ciska? na pocieszenie (wygl?da?, bidulek, na zm?czonego....).
-Ponyville jest niedaleko, mieszkamy na jego brzegu! - O?wiadczy? rado?nie, gdy sko?czy? m?czenie Worda. - Pa Dashie, do widzenia! - Pomacha? na po?egnanie niebieskiej pegazicy, dalej maj?c na twarzy szeroki u?miech.
Sunny Sky
Nadwrażliwy

Tytuł Użytkonika: Medyk
Uroczy Znaczek: Słońce wystające zza serca
Lubi: Flame, swoją pracę, żarty, śmiech
Nie Lubi: Więzienia go w ponurych jaskiniach, buraków, Instytutu, zbytniej powagi
Strach: Strata Flame i dzieci
Stan: Narzeczony Flame
Koneksje Rodzinne: Ojciec Feather, brat Shadow, narzeczona Flame, "kochanka" April, córki Sunset, Rapid Fire i Frozen Hope
Charakter: Chaotyczny dobry
Multikonto: TAK

Postprzez Nomiki » 6 cze 2012, o 18:47

-Od kiedy ja jestem Twoj? narzeczon?? -powiedzia?a cicho do Feathera.
-Do zobaczenia Rainbow-krzykn??a nim ta zd??y?a uciec.
-Last Word.. co? mi ?wita... Word Word... Ugh.. My?l! My?l! My?l!.- My?la?a intensywnie. Posz?a dalej po czym co? j? tkn??o.
-Wiem! Nazywasz si? Last Word...Co? mi to przypomnia?o... Czy mo?e jeste? spokrewniony z Quiet Wordem? Macie podobne oczy... on te? nie ma ?renic.. A mo?e to mi si? co? pokr?ci?o.. pewnie tak.. wybacz.. nie powinnam by?a... -Powiedzia?a zawstydzona swoj? w?asn? g?upot?. Zacz??a grzeba? kopytem w pod?odze i patrzy?a si? na ni?.
-To ja... mo?e pójd? zrobi? herbat?...-powiedzia?a i szybko znikn??a im z oczu. Odetchn??a gdy znalaz?a si? w kuchni. Szybko zaparzy?a herbat?... za szybko! Zanios?a j? i po?o?y?a na stol?.
Ostatnio edytowano 6 cze 2012, o 20:44 przez Nomiki, łącznie edytowano 1 raz
Dzieci potrzebują miłości - szczególnie wtedy gdy na nią nie zasługują.
~Henry David Thoreau
Nomiki
Miłosnik przyrody

Tytuł Użytkonika: <3
Uroczy Znaczek: Serduszka
Lubi: Wszystko.
Nie Lubi: Niczego.
Strach: Wszystko.
Stan: Panna~
Rasa: Pokem... jednorożec ^^'

Postprzez Feather » 6 cze 2012, o 20:36

- Tak, ma?y ma racj?. To nie jest daleko. Wygl?dasz na zm?czonego, Last. 
?askotek usiad? na kanapie, obok Nomi.
- Znasz odpowied? - poca?owa? klacz w czubek noska.
Nieco zdziwi? si? tym, ?e Nomi zna?a ogiera. Albo na to wygl?da?o. 
- To wy si? znacie? No tak... ty chyba Nomiki masz du?o znajomych, co? 
?askotek zawierci? jej skrzyde?kiem po brzuszku, puszczaj?c oczko. W krótce klacz posz?a zrobi? herbaty. - Dzi?kuj?, Cytrynko.
Zwróci? si? do go?cia:
- Siadaj, pogadamy mo?e, skoro zaszczyci?e? nas obecno?ci?. - klepn?? skrzyd?em na miejsce obok - Powiedz mi, czego? ty szuka? w tym cholernym lesie? Ja tam wol? si? nie zapuszcza?. Mantykora mi... - szepn?? - klacz zabi?a. - teraz mówi? ju? normalnie.
W ko?cu jednoro?ka przynios?a herbat?.
- Dzi?kuj?, Nomi. 
Odwróci? si? do dziatwy.
- Pobawcie si? sami chwilk?. Obiecuj?, ?e potem znowu si? pobawimy.
Feather
Perwersyjny

Córka- Feather Sway
Narzeczona- Spearmint
Synowie- Sunny i Shadow.

Postprzez Last Word » 6 cze 2012, o 21:15

Musia? powiedzie?, ?e kucyki tutaj by?y nadzwyczaj go?cinne, odetchn?? z ulg? zdaj?c sobie z tego spraw?. Z zaskoczeniem zorientowa? si?, ?e otwieraj?cy drzwi pegaz ma brata bli?niaka, który wygl?da? niemal?e identycznie, tylko zachowaniem zdaje si? od siebie odró?niali. Wys?ucha? s?ów kucyków o tym gdzie si? znajduj?, co sprawi?o, ?e poczu? mimowolnie ulg?. Nie mia? ochoty si? przedziera? jeszcze nie wiadomo ile przez jak?? dzicz.
-Quiet Word?-Powtórzy? pytaj?co w stron? Nomiki.-Je?li to taki szary kucyk, z pedalsko czerwon? grzyw? i takich samych oczach, to tak, znam go. W?a?ciwie to w?a?nie jego osoba mnie tu sprowadza.-Powiedzia? mimowolnie ciesz?c si?, ?e nie zb??dzi? i ?e zapewne ju? wkrótce si? z nim zobaczy. Czu? pewn? ekscytacj? na t? my?l.
-To mo?e ja to jako? uporz?dkuj?... Quiet to mój starszy brat, który od dawna nie pokazywa? si? w domu. D?ugo od niego nie by?o ?adnych wiadomo?ci, to postanowi?em sprawdzi? co si? z nim sta?o.-Wystrzeli? w?a?ciwie do?? szybko lokuj?c si? przy stole. Nie wygl?da?o na to, by mia? problemy z mówieniem.--Je?li chodzi o las... Poci?g si? wykolei?, to zacz??em si? przedziera? przez las by sobie skróci? drog?. I... Przykro mi s?ysze? ?e straci?e? tam ukochan? osob?. Ja w?a?ciwie jestem tu by pogada? powa?nie z bratem, nie wiecie gdzie mog? go konkretnie znale??? Jego ostatni list by? jak zwierzenia szale?ca. Mówi? co? o tym ?e znalaz? mi?o?? i si? b?dzie stara? ustatkowa?... Zupe?nie jakby to nie by? mój brat.
Last Word
Nadwrażliwy

Postprzez Sunny Sky » 7 cze 2012, o 17:07

Sunny i Shadow, pozostawieni sami sobie, nie mieli wiele do zrobienia. O ile Sunny wykazywa? jeszcze spore zainteresowanie nowym go?ciem, to Shadow siad? przy zamku, kombinuj?c nad strategi?, która da mu ostateczne zwyci?stwo przy wznowieniu gry.
-Tato, co to znaczy "pedalskie"? - Zapyta? ojca o nowe s?owo Sunny, patrz?c na niego niewinnie.
Sunny Sky
Nadwrażliwy

Nie Lubi: Więzienia go w ponurych jaskiniach, buraków, Instytutu, zbytniej powagi
Koneksje Rodzinne: Ojciec Feather, brat Shadow, narzeczona Flame, "kochanka" April, córki Sunset, Rapid Fire i Frozen Hope

Postprzez Feather » 7 cze 2012, o 22:21

Pegaz przys?ucha? si? opowie?ci br?zowego kucyka.
- Wykolei?... Grunt, ?e dotar?e? ca?y i zdrowy. 
?askotek podniós? ostro?nie fili?ank? i zrobi? ?yk. Upiwszy nieco napoju od?o?y? j? z powrotem. Rozla? si? ciep?y po jego gardle, sp?ywaj?c w dó?. Ku jego wielkiemu zdziwieniu ma?y pegaz spyta? o znaczenie pewnego s?owa. Ojciec wola? by nigdy go nie u?ywa?, ani nie us?ysza?. Ale có?... Mugn?? porozumiewawczo do ogiera, z którego pyszczka wylecia?o owe s?owo.
- Widzisz... "Pedalskie" znaczy emmm... No... Tego... Homoseksualne, o! - odpowedzia? ma?emu, nieco si? rumieni?c.
Mia? nadziej?, ?e nie spyta wi?cej o nic takiego...o
Feather
Perwersyjny

Córka- Feather Sway
Narzeczona- Spearmint
Synowie- Sunny i Shadow.

Postprzez Last Word » 7 cze 2012, o 22:42

-Tak, to takie homoseksualne, ?e a? daje po oczach.-Powiedzia? szary kucyk, lekko zaskoczony pytaniem dziecka. Odnotowa? sobie w pami?ci, by stara? si? uwa?a? na s?ownictwo przy tych malcach. Chwyci? szk?o z herbat?, której upi? troch?, po czym zacz?? jej pi? wi?cej. Dawno nie pi? tak dobrej herbaty, a w?a?ciwie to od kilku dni, ale czu? jakby to by?y lata.
-Nie wiecie gdzie go mog? tutaj znale???-Zapyta? si? odk?adaj?c herbat?.-To dla mnie wa?na sprawa. Powiedzmy ?e...-Przerwa? patrz?c si? na ma?ego pegaza, który mia? uszy nastawione zapewne jak dwa radary wychwytuj?ce ka?de s?owo.-Mamy sobie kilka s?ów do powiedzenia.
Last Word
Nadwrażliwy

Postprzez Sunny Sky » 7 cze 2012, o 22:48

A gdyby tak spróbowa? wyj?? z zamku? Tego nie b?d? oczekiwa?, tylko ?e przyda?aby si? jaka? szar?a do zniszczenia szyku wroga w pierwszej fazie kontrataku, a nie by?o na to miejsca... I trzeba by by?o mie? nadziej?, ?e na kostce wypadnie co najmniej 15 przy rzucie na atak. Taaa.... Shadow dalej kontemplowa? gr?, a Sunny kontemplowa? rozmow? doros?ych.
-A co znaczy "homoseksualne"? - Zapyta? znowu.
Sunny Sky
Nadwrażliwy

Postprzez Feather » 8 cze 2012, o 06:52

?askotek prychn?? ?miechem na "?e a? daje po oczach" Last Worda. Poci?gn?? kolejny ?yk, a w fili?ance uby?o p?ynu, zaparzonego z wonnych, suszonych listków. Tak. Herbata by?a nadzwyczajnie dobra. Zdziwi?o to Feathera, bo przecie? sam zaparza? j? wielokrotnie, a by?a tego samego gatunku. Widocznie robi? to ?le. 
- Nie wiem, nigdy nie spotka?em twojego "kochanego" braciszka. - odpowiedzia? na pytanie kucyka.
Pegaz dopi? herbat? i odstawi? fili?ank?. Znowu nast?pi?o co?, czego nast?pienie poci?ga do odpowiedzialno?ci za w?asne s?owa. Ma?y zrobi? to. Jego nokautuj?ce pytanie "zbi?o" ?askotkowego pegaza po uszkach tak mocno, ?e a? musia? je klapn??. Wzi?? g??bszy wdech noskiem.
- No wi?c homoseksualny oznacza... Yyyy... 
Kurde! Jakby mu to wyt?umaczy??!
- Homoseksualny oznacza, ?e kogo? nie interesuje... P?e? przeciwna. Na przyk?ad je?li ogierowi nie podobaj? so? klacze, a podobaj? ogiery, to znaczy, ?e jest homoseksualny. 
Wzi?? g??boki oddech. Teraz, jak ka?e mu t?umaczy?, co znaczy "podobaj? si?", to chyba spali si? ze wstydu.
Feather
Perwersyjny

Córka- Feather Sway
Narzeczona- Spearmint
Synowie- Sunny i Shadow.

Postprzez Last Word » 8 cze 2012, o 08:11

Last za?mia? si? cicho s?ysz?c s?owa Feathera. Wygl?da?o na to, ?e dzieci przechodz? w?a?nie etap podczas którego jednak trzeba bardzo uwa?a? na pytania. Zaraz pewnie zaczn? si? wieczne pytania, z których ka?de b?dzie brzmia?o "Dlaczego?". Odchrz?kn??, po czym upi? ponownie herbaty, zastanawiaj?c si? nad tym, co dalej mia?by zrobi?. Sytuacja na razie wygl?da?a nieciekawie, wygl?da?o na to ?e Ponyville by?o w samym centrum tego wszystkiego. Nie wiedzia? tylko czy to oznacza ?e tutaj jest wyj?tkowo niebezpiecznie, czy ?e to miejsce to oko cyklonu.
-Czyli trzeba b?dzie go poszuka?... Có?, chyba nic si? z nim nie sta?o, czy? nie? Bo co tu si? w ko?cu mo?e sta?...-Powiedzia?, po czym znowu upi? herbaty.
Last Word
Nadwrażliwy

Postprzez Sunny Sky » 8 cze 2012, o 11:30

A mo?e by tak zaryzykowa? u?ycie smoka? Mo?e i jest spora szansa na jego utrat?, ale dzi?ki temu b?d? mogli podes?a? ty?em oddzia?... Shadowowi znudzi?o si? w ko?cu my?lenie nad planem zwyci?skiej (to pewne!) bitwy i stan?? obok zaaferowanego brata, który szybko powi?ksza? swój zasób s?ów i wiedzy.
-A czemu lubi? tylko ogiery? A jak ja lubi? i ogiery i klacze to kim jestem? - Zaciekawi? si? bardziej kulisty pegazik.
-I, tato, w jakim sensie "interesuje si?"? I czemu tak a nie normalnie? - Do litanii pyta? do??czy? Shadow.
Sunny Sky
Nadwrażliwy

Postprzez Feather » 8 cze 2012, o 12:00

- Co mu si? mo?e sta?? Ano du?o. Lepiej nie w?óczy? si? po miastach, takich jak Canterlot, Cloudsdale, czy Manehattan. Tu lepiej te? uwa?a?. Wiesz, heroldzi... Jaka? grupa kucyków zosta?a op?tana przez demony chaosu. Tyle wiem. Widzia?em jednego na w?asne oczy, podczas ekhem, ratowania kuzyna. A ?e do??czy? si? do tego ?cierwa, wzi??em zad z powrotem do domu. Ot ca?a historia.
?askotek poprawi? si? na kanapie, zadowolony ze swojego mini monologu. I znów zosta? zaatakowany kolejnymi pytaniami, które spad?y na jego uszy niczym deszcz strza?. Z zadziorami.
- Emm... Sunny... No bo niektórzy ju? tak maj?, ?e... No bo... oni tacy... S? ju?. I nie wolno ich za to wini?.
?askotek stara? si? mówi? tak, by unikn?? s?ów takich jak: "gej", "lesbijka", "seks", "pop?d" itp. Trudne to by?o, by wyt?umaczy? szkrabowi co?, na co mo?e by? za ma?y. Przynajmniej tak powiedzia?by ojczym Feathera.
- No dobra, od pocz?tku. Po prostu niektórzy... Potrafi? si? zakocha? w kucyku swojej p?ci. Czyli na przyk?ad klacz potrafi si? zachowa? w klaczy, albo ogier w ogierze. Jeszcze s? takie kucyki, które potrafi? si? zakochiwa? i w klaczach i w ogierach. Ech... no i takie bardziej... Naturalne, czyli takie, które zakochuj? si? tak, jakto mówi? stare babcie powinny. Czyli Ogier w klaczy i odwrotnie.
Ju? mia? zadowolony nadziej?, ?e pytania si? sko?cz?, gdy Shadow doda? swoje "trzy grosze".
- Emm... W takim...
Na zgnite siano, miejcie lito??!
-... No na przyk?ad jak widzisz ?adn? klacz... To ci si? podoba, prawda? No i o takie interesowanie si? mi chodzi?o...
?askotek poczerwienia?. Wstydzi? si? gada? o takich rzeczach z dzie?mi. Oczywi?cie tylko dlatego, by nie zrobi? jakiego? b??du.
Feather
Perwersyjny

Córka- Feather Sway
Narzeczona- Spearmint
Synowie- Sunny i Shadow.

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Obrzeża