Dom Sal i Silent Rose

Ponyville nie jest duże, ale zdarza się, że pewne miejsca są wysunięte bardziej... przy okazji są dość oddalone od centrum. Znajdują się tutaj gospodarstwa, jak na przykład farma rodziny Apple, ale także szkoła i zdarza się tutaj mieszka niektórym kucykom.

Moderatorzy: Mistrz Gry, Kojira, Reetmine, Tali, Sal Ghatorr, SilentGrass

Re: Dom Sal i SilentGrass'a

Postprzez SilentGrass » 7 lut 2012, o 21:32

Pirat sta? i patrzy? w swoje odbicie w lustrze, zacz?? rozci?ga? kopytami skór? twarzy i robi? przy tym najprzeró?niejsze miny. "Na brod? Celestii, ale jestem paskudny." Podrapa? si? po brodzie i dalej kontynuowa? swój wywód do lustra. "Co w ogóle ona we mnie widzi?". Aby nie do?owa? si? jeszcze bardziej pirat wszed? pod prysznic i odkr?ci? zimn? wod?, potrzebowa? dodatkowego orze?wienia. Po wyj?ciu z pod prysznica zajrza? jeszcze do torby i wyci?gn?? z niej ró?owy r?cznik oraz szczoteczk? do z?bów. Wytar? w?osy, oraz energicznie ociera? cia?o r?cznikiem a? czu? lekkie mrowienie. Nast?pnie wyszczotkowa? z?by po?yczaj?c past? do z?bów od Sal. Wiedzia? ?e i tak zaraz b?dzie jad? deser, ale chcia? zabi? smak i zapach dopiero co wydalanej zawarto?ci ?o??dka w procesie kolokwialnie zwanym "?ygiem".
Od?wie?ony wyszed? z ?azienki i zobaczy? Sal siedz?c? przy kominku. Klacz siedzia?a spokojnie i wpatrywa?a si? w ogie?. P?omienie rzuca?y ciep?y pomara?cz na jej twarz, a w jej wielkich turkusowych oczach odbija?y si? p?omyki. Po cichu podszed? do niej, usiad? i przytuli? j?. Przy okazji ca?uj?c delikatnie w policzek. Otar? nosem po jej policzku i cicho zapyta?.
- To jak z tym deserem?
22:26:34 Tomek: Ja tylko wymyślam sytuację, nikogo do niczego nie zmuszam. Jeżeli ktoś posłucha się mojej absurdalnej sugestii to jego wola. Tylko że niektórzy nie łapią tego, że zawsze daję im wybór...

Obrazek
Obrazek

36-23-26-24-36-34-36-35-9001
WS BS S T PER AG INT FEL HP
SilentGrass
Pirat

Tytuł Użytkonika: Pirat!
Uroczy Znaczek: Butelka rumu świetnej marki "XXX"
Lubi: Rum!
Nie Lubi: Jak nie ma rumu .-.
Strach: Kidy pije coś innego niż rum!
Stan: Całkiem radośnie pijany z klaczą zwaną Sal
Koneksje Rodzinne: Jest ojcem forum.
Rasa: Pirat.
Charakter: Zależy od stanu upojenia.
Multikonto: NIE

Postprzez Sal Ghatorr » 7 lut 2012, o 21:49

W sumie po co im w domu kominek, skoro mia?a Silenta? Ledwo przyszed? i usiad? ko?o niej, od razu zrobi?o si? jej cieplej. Gdy przeszed? do tulenia i ca?owania, zrobi?o si? jej jeszcze milej, a gdy przejecha? nosem po jej policzku by?a ju? wniebowzi?ta (tak z innej beczki - jest jaki? fetysz nosów? Najpierw po dotkni?ciu nosem w szyj? rzuci?a si? go ca?owa?, a teraz po kontakcie nosa Silenta z policzkiem czuje si?, jakby ?ywcem trafi?a do tej przyjemniejszej cz??ci za?wiatów. Czy to normalne?). Zachichota?a lekko, za?askota?o j? to, po czym - poddaj?c si? syndromowi "nosa Silenta" - te? go poca?owa?a w policzek.
-Jest w kuchni, powinien by? akurat dobry do jedzenia. - Powiedzia?a, gdy si? ju? od niego oderwa?a.
[Dzisiaj 14] SilentGrass: Sal zmusza mnie do ustatkowania się :/

WS - 16
BS -23
S - 26
T - 28
Per - 34
AG - 28
Int - 51 (+10 z sesji)
FEL - 50 (+10 z sesji)
HP - 6
WP - 41

Obrazek
Sal Ghatorr
Upadły Anioł

Uroczy Znaczek: Dłutko
Lubi: Sztuka, spokój, nos, porządek
Nie Lubi: Chaos, bałagan
Strach: Strata córki
Stan: "Wdowa" po Silencie
Koneksje Rodzinne: Siostra Shar, córka Silent Rose, reszta rodziny z Manehattanu nie żyje
Rasa: Jednorożec
Charakter: Neutralny dobry

Postprzez SilentGrass » 7 lut 2012, o 22:16

Kiedy Sal poca?owa?a Silenta, jego serce ju? nie zareagowa?o jak poprzednio. Za co pirat dzi?kowa? niebiosom, d?ugo by nie wytrzyma? takich uniesie?. Ale po jego ciele rozesz?o si? mi?e ciep?o. Kiedy Sal da?a mu troch? przestrzeni i zdradzi?a miejsce ukrycia deseru, pirat wsta? i powiedzia?.
- Zaraz wróc?... I z u?miechem na ustach skierowa? si? w stron? kuchni. W tym?e miejscu zasta?y go przedmioty. Przedmioty, które nie by?y jako? bogate ale mia?y du?e znaczenie sentymentalne, dla pirata. Jego stary piracki kapelusz, miska kisielu i ?ó?wik z wyrytym jego imieniem. Zaraz... ?ó?wik, w pirackim domniemaniu jakim móg? operowa? Silent, wygl?da? on po prostu buy some apples!. Za?o?y? kapelusz na g?ow?, a na jego szycie umiejscowi? ?ó?wika. Z?apa? obie salaterki kisielu, dwie ?y?ki i wróci? do Sal. Klacz wci?? siedzia?a przy palenisku, usiad? przy niej, poda? przeznaczon? dla niej porcj? kislu i znów lekko poca?owa? w policzek.
- Oj... Chyba za bardzo mnie rozpieszczasz.
I nagl? pirata tkn??o ?e w sumie nie ma nic czym móg?by si? odegra?... Chocia?, co? mu si? przypomnia?o ale jeszcze nie by? tego pewien. Jednak fakty, które dane by?o mu dzi? zaobserwowa? rokowa?y bardzo jasno. Postanowi? jednak narazie tym si? nie przejmowa? i zacz?? powoli delektowa? si? kisielem. Mmmm kawa?ki jab?ek. PYCHA!
22:26:34 Tomek: Ja tylko wymyślam sytuację, nikogo do niczego nie zmuszam. Jeżeli ktoś posłucha się mojej absurdalnej sugestii to jego wola. Tylko że niektórzy nie łapią tego, że zawsze daję im wybór...

Obrazek
Obrazek

SilentGrass
Pirat

Postprzez Sal Ghatorr » 7 lut 2012, o 22:26

Chcia?a ju? ruszy? za Silentem do kuchni, ale rozleniwienie wywo?ane ogniem i pieszczotami unieruchomi?y j? jeszcze na pó? minutki... Które starczy?y, by Silent przyniós? kisiel do salonu. "Ogier idealny, wyprzedza ka?d? my?l" u?miechn??a si? w my?lach sama do siebie, a ?e u?miechanie si? tylko do swojej w?asnej osoby jest do?? nienormalne, u?miechn??a si? jeszcze do pirata. Ba, nawet przyczepi? figurk? do kapelusza ("Hm, gdyby jeszcze wyry? adres, ju? by nie gubi? kapelusza..."). Przyj??a z poczuciem tryumfu, jakiego pewnie nie czu? nawet Cezar odbieraj?c kapitulacj? Wercyngetoryksa, swoj? salaterk? i zacz??a je??. Skoro siedz? razem przy kominku wypada?oby jednak chyba rozpocz?? konwersacj?, mo?e od czego? tak prostego jak....
-Zadowolony? - Zapyta?a w przerwie mi?dzy machni?ciem ?y?eczkami. W sumie chcia?a zapyta? czy mu smakuje, ale jej pod?wiadomo?? w ostatniej chwili zmieni?a rozkazy pos?ane strunom g?osowym.

WS - 16
BS -23
S - 26
T - 28
Per - 34
AG - 28
Int - 51 (+10 z sesji)
FEL - 50 (+10 z sesji)
HP - 6
WP - 41

Obrazek
Sal Ghatorr
Upadły Anioł

Koneksje Rodzinne: Siostra Shar, córka Silent Rose, reszta rodziny z Manehattanu nie żyje

Postprzez SilentGrass » 8 lut 2012, o 00:59

Akurat pirat powoli rozgryza? jab?ko kiedy us?ysza? pytanie Sal. Pytanie proste, zwi?z?e i na które mog?a pa?? bardzo ?atwa odpowied?. Jednak mimo to pirat zakrztusi? si? s?ysz?c to pytanie. Prze?kn?? jab?ko i spojrza? na Sal.
- A mam prawo twierdzi? inaczej?
Odstawi? misk? na bok i patrzy? Sal g??boko w oczy.
- Pierwszy raz od gdzie? dwudziestu lat w ?yciu zacz??o mi si? uk?ada?, pierwszy raz od dwudziestu lat poczu?em ?e gdzie? jest moje miejsce. Pierwszy raz od dwudziestu lat, zbudowa?em co? co prosperuje dobrze i ma szanse jeszcze d?ugo przetrwa?.
Przybli?y? swoj? twarz do twarzy Sal.
- Pierwszy raz od dwudziestu lat poczu?em ?e znów mog? pokocha?... Wi?c pytam si? jeszcze raz. Mam prawo by? niezadowolony?

Obrazek
Obrazek

SilentGrass
Pirat

Postprzez Black_Gallant » 8 lut 2012, o 15:26

Gronostaj Wheatley

By?o to wyj?tkowo ci??kie dla ma?ego gronostaja i popiskiwa? przy tym gniewnie.

- Jak ten czarnuch móg? mi kaza? lecie? z t? wiadomo?ci? do jakiego? Zj*ba i kaza? mi si? wspindra? po parapecie?

Niewiele mu pozostalo potem do przej?cia, tak wiec wspi?? si? na parapet i z ca?ej si?y pchn?? okno. O dziwo, ustapi?o natychmiast a on wpad? do ?rodka z piskiem.

Podskoczy? do Silent Grassa i spojrz?? na pirata.

- Fiu fiu... - zagwizda? - No to nie?le sobie poczynasz - teraz ju? wypiszcza? po swojemu.

Nie bawi?o go turlanie si? z wiadomo?ci?, wiec rzuci? tylko karteczk? i zacza? buszowa? w lodówce pirata, jak gdyby nigdy nic.

wiadomo?? brzmia?a:

"Mam k?opoty z duchami/op?tanymi/szalonymi w Carousel Boutique. Przybywaj bez zw?oki. Black Gallant."
Incompetence, breeds even more incompetence
- Megatron

WS....BS.....S.....T....PER...AG...INT....FEL...WP....HP
37.....46....47...39......25....38....33....42.... 28....13
Black_Gallant
Upadły Anioł

Tytuł Użytkonika: Pierwszy Elegant
Uroczy Znaczek: Cylinder
Lubi: Modę, Swoje mankiety
Nie Lubi: Rażącego braku higieny, złego wychowania.
Strach: Wielki Magiel
Stan: W związku z Bright Beer
Koneksje Rodzinne: Shiny Masquarade - Brat
Tali - Siostra
Silent Grass - Biologiczny Ojciec.
Vermouth - Syn.
Haramu - Córka
Bright Beer - Przyszła żona.
Poza tym, wychowany jako sierota.
Rasa: Ziemny
Charakter: Własny

Postprzez Sal Ghatorr » 8 lut 2012, o 19:51

Gdy pirat si? zakrztusi?, Sal chcia?a ju? podj?? akcj? ratownicz? przy pomocy kopytoczynu Heimlicha, ale na swoje szcz??cie Silent szybko sam sobie poradzi? z niepokorn? porcj? kisielu. Gdy pad?a odpowied? na jej ma?o, w gruncie rzeczy, skomplikowane pytanie, z wzruszenia a? poca?owa?a Silenta w nosek (powtarzam pytanie - co to za dziwny fetysz, do Discorda?) i przysun??a si? bli?ej niego. Ogarn??o j? dziwne uczucie, pot?gowane jeszcze przez ciep?o bij?ce z kominka i blisko?? cia?a ukochanego. Przysun??a si? jeszcze, opieraj?c g?ow? o bok pirata.
-Silent, ja... - Zacz??a, gdy nagle okno si? otworzy?o pod naporem jakiego? ma?ego, futerkowanego zwierz?tka, które wpad?o do salonu i pop?dzi?o w stron? zielonego ogiera. Nag?y podmuch, jaki wdar? si? do pokoju skutecznie ostudzi? i rozbudzi? klacz. - ...Nie wierz? w?asnym oczom. - Doko?czy?a, otwieraj?c oczy, które przed chwil? same si? zamkn??y po jej oparciu si? o pirata. Gdy zwierz?tko co? zapiszcza?o, rzuci?o na pod?og? zapisan? kartk? i ruszy?o w stron? jej lodówki, postanowi?a dzia?a?. Ignoruj?c na razie otwarte okno (i tak w sumie trzeba by?o wywietrzy? ju? w domu), posz?a do kuchni, unieruchamiaj?c gronostaja moc? rogu i unosz?c go nad pod?og?. Wróci?a do salonu.
-Silent, o co chodzi? - Zapyta?a nieco zdezorientowana. W ko?cu niecodziennie gronostaje rujnuj? jej romantyczne momenty....

WS - 16
BS -23
S - 26
T - 28
Per - 34
AG - 28
Int - 51 (+10 z sesji)
FEL - 50 (+10 z sesji)
HP - 6
WP - 41

Obrazek
Sal Ghatorr
Upadły Anioł

Postprzez SilentGrass » 8 lut 2012, o 21:23

Znów ca?y ?wiat pociemnia? dooko?a pirata, a w centrum tego co zosta?o jasne by?a Sal. Przytuli?a si? do niego i poca?owa?o go w nos. Hmm... ciekawe, chyba ma jaki? fetysz zwi?zany z nosami... Patrzy? w jej oczy, a klacz szykowa?a si? do powiedzenia czego? wa?nego, czego? co b?dzie dla pirata wiele znaczy?o. Pad?y pierwsze s?owa i serce pirata mocniej zabi?o, z niecierpliwo?ci? czeka? na nast?pne s?ówka klaczy. Jednak zamiast tego ja?? pirata poszerzy?a si? i zobaczy? przed sob? gronostaja z kartk?, Przyjrza? si? kartce, a Sal w tym samy czasie pobieg?a za gronostajem do kuchni.
"Mam k?opoty z duchami/op?tanymi/szalonymi w Carousel Boutique. Przybywaj bez zw?oki. Black Gallant."
"Eeee.... Co?"
Po chwili wróci?a do pokoju Sal z gronostajem na uwi?zi. Pirat z?apa? zwierz?, z sakwy wyci?gn?? lamp? i zacz?? j? ?wieci? w twarz przes?uchiwanego. Pobawimy si? w z?ego policjanta.
- A wi?c tak, co tu si? do jasnej cholery dziej??
Praktycznie wykrzycza? to w twarz gronostajowi i z w?ciek?ym spojrzeniem czeka? na odpowied?. Bo w ko?cu to co? zniszczy?o mu wieczór, mia? prawo by? z?y.

Obrazek
Obrazek

SilentGrass
Pirat

Postprzez Black_Gallant » 8 lut 2012, o 21:37

Gronostaj Wheatley

- Ty brutalu zafajdany! Ja tu przychodze jako pose? a ty w niewol?!? A takiego ci pegazisynu!

Zapiszcza? po swojemu po czym zamachn?? si? ogonem i wytr?ci? piratowi lamp? z r?ki. Nastepnie zamachn?? si? drugi raz, odepchn?? tylnimi ?apkami i skoczy? mu na g?ow?. Z?apa? mu z?bami czapk?, zerwal ja, i ruszy? w stron? okna. Dzi?ki swej nadzwyczajnej ponadgronostajej zwinno?ci uda?o mu si? wyskoczy? przez okno, gdzie korzystajac z czapki jak ze spadochronu, wyl?dowa? bezpiecznie na bruku.

Nastepnie pomacha? gniewnie pi?stk? stoj?cemu w oknie piratowi, pokaza? mu miedzynarodowy gest wypi***alaj i pobieg? z jego czapk? w kierunku Carousel Boutique.

[z/t dla gronka]
Incompetence, breeds even more incompetence
- Megatron

WS....BS.....S.....T....PER...AG...INT....FEL...WP....HP
37.....46....47...39......25....38....33....42.... 28....13
Black_Gallant
Upadły Anioł

Tytuł Użytkonika: Pierwszy Elegant
Uroczy Znaczek: Cylinder
Lubi: Modę, Swoje mankiety
Nie Lubi: Rażącego braku higieny, złego wychowania.
Strach: Wielki Magiel
Stan: W związku z Bright Beer
Koneksje Rodzinne: Shiny Masquarade - Brat
Tali - Siostra
Silent Grass - Biologiczny Ojciec.
Vermouth - Syn.
Haramu - Córka
Bright Beer - Przyszła żona.
Poza tym, wychowany jako sierota.
Rasa: Ziemny
Charakter: Własny

Postprzez Sal Ghatorr » 9 lut 2012, o 12:53

Sal a? zagryz?a wargi w nag?ym przyp?ywie gniewu. To ma?e dra?stewko, nie do?? ?e przerwa?o jej wypoczynek z Silentem, próbowa?o dokona? inwazji na JEJ... W sumie teraz to ICH.... Lodówk?, to jeszcze wytr?ci?o Silentowi lamp? z kopyta i porwa?o czapk?! Lamp? zdo?a?a szybko z?apa? i zgasi? (lepiej nie ryzykowa? w drewnianym domku), ale kapelusza ju? nie zd??y?a uratowa?. Stworzonko zaprezentowa?o jeszcze Silentowi obel?ywy gest i uciek?o.
Spojrza?a na niego. Wydawa? si? by? równie, albo i bardziej, zdenerwowany ni? ona.
-Co. Si?. W?a?nie. Sta?o. - Wycedzi?a przez zaci?ni?te z?by, odk?adaj?c zgaszon? lamp? na stolik.

WS - 16
BS -23
S - 26
T - 28
Per - 34
AG - 28
Int - 51 (+10 z sesji)
FEL - 50 (+10 z sesji)
HP - 6
WP - 41

Obrazek
Sal Ghatorr
Upadły Anioł

Postprzez SilentGrass » 9 lut 2012, o 17:33

Pirat sta? niepewnie, a lewa powieka delikatnie mu drga?a. Zimny powiew wiatru z okna przewia? g?ow? Silenta i ostatecznie wywo?a? niemi?y dreszcz na karku. Doskoczy? szybko do okna i zobaczy? znikaj?c? w ciemno?ciach fretk?. Znaczy tak wydawa?o mu si? ?e to fretka, bo w sumie nie mia? okazji dobrze si? przyjrze?, a na szczura mu to nie wygl?da?o. Zamkn?? okno i podszed? do Sal, przytuli? j? i z trosk? g?osie powiedzia?.
- Ech... Ju? dobrze, ju? sobie posz?o.
Pu?ci? klacz podszed? do le??cej na ziemi karteczki z wiadomo?ci?, przeczyta? wiadomo?? jeszcze raz staraj?c si? j? zrozumie?. W ko?cu odwróci? si? do klaczy.
- Wygl?da na to ?e potrzebuj? mojej pomocy. Potem doda? troszk? niepewnie.
- Teraz.
Bardzo mu to nie pasowa?o i nie bardzo wiedzia? co mo?e poradzi? w sytuacji paranormalnej. Ale przyjacio?om si? nie odmawia. "Hmm... Czy aby na pewno oni s? moimi przyjació?mi?"

Obrazek
Obrazek

SilentGrass
Pirat

Postprzez Sal Ghatorr » 9 lut 2012, o 18:18

Sal nagle zachcia?o si? by? samolubn?. Co z tego, ?e kto? potrzebuje pomocy Silenta? Nie odda go! Nie! On jest, przynajmniej na ten wieczór, tylko jej! Westchn??a.
-Ech, no to id?. - Powiedzia?a cicho, zwalczaj?c kot?uj?ce si? w niej emocje. Nie wysy?ali by przecie? tresowanego, wrednego gronostaja po niego, gdyby nie by? potrzebny, prawda? Tylko ?e mog?o mu si? co? sta?... - Tylko uwa?aj na siebie. Wró? z wszystkimi ko?czynami i tak dalej. - Doda?a jeszcze ca?uj?c go jeszcze w policzek, odk?adaj?c salaterki z kisielem na bok i stawiaj?c kilka kroków w stron? swojego pokoju. - Skoro z wspólnego wieczoru nici, to pójd? si? ju? po?o?y?. Zamknij za sob? drzwi na klucz, dobrze?

WS - 16
BS -23
S - 26
T - 28
Per - 34
AG - 28
Int - 51 (+10 z sesji)
FEL - 50 (+10 z sesji)
HP - 6
WP - 41

Obrazek
Sal Ghatorr
Upadły Anioł

Postprzez SilentGrass » 9 lut 2012, o 20:03

Pirat mia? jeszcze odrobin? czasu, mimo i? nie bardzo wiedzia? jak bardzo powa?na mo?e by? sprawa, zawiedzenie na twarzy Sal wydawa?o mu si? wa?niejsze. Z?apa? j? za nim wesz?a do swojego pokoju. Stan?? przed ni? i przybli?y? swoj? g?ow? par? centymetrów od jej. Patrzy? si? jej w oczy i zastanawia? si? co ma powiedzie?. Nagl? przez my?l przesz?a mu informacja o tym ?e to Sal wcze?niej chcia?a co? powiedzie?.
- Tu? przed tym jak wpad?o tu to co?... Chcia?a? mi co? powiedzie?...
Powiedzia? cicho nie odrywaj?c wzroku od klaczy...

Obrazek
Obrazek

SilentGrass
Pirat

Postprzez Sal Ghatorr » 9 lut 2012, o 20:32

Sal pisn??a cicho z zaskoczenia, gdy poczu?a nag?y chwyt Silenta. Szybka my?l o gwa?cie zd??y?a pa?? zanim si? w pe?ni ukszta?towa?a - w ko?cu chodzi?o o Silenta, a nie jakiego? nieznanego ogiera, prawda? Gdy pirat znalaz? si? nagle tu? przed ni? i spojrza? jej w oczy, znowu poczu?a to samo dziwne uczucie, co przed chwil?, gdy siedzieli razem przed trzaskaj?cym weso?o ogniem z kominka - nag?e rozleniwienie, uczucie ciep?a i... Dziwne kr?cenie w podbrzuszu (a mo?e to tylko niestrawno?? czy co??)?
-Silent, ja... - Skojarzy?a wreszcie o co chodzi piratowi. Sama ju? niezbyt kojarzy?a o co jej wtedy chodzi?o, ale to niewa?ne. Doskonale wiedzia?a, co chce powiedzie?. - Ciebie.... - Na u?amek sekundy si? jeszcze zawaha?a, to by?a ju? pe?na i bardzo wa?na deklaracja... Ale nie ma czasu na pó??rodki.- ...Kocham. Z ca?ego serca. - Doko?czy?a cicho, patrz?c prosto w pirata. Mia?a ochot? na nieco bli?szy kontakt fizyczny (Nie! Nie o to! Chodzi mi co najwy?ej o przytulanie si?! I nie zaprzeczaj, wiem co pomy?la?e?!), ale postanowi?a da? inicjatyw? piratowi. Nale?a?o mu si?.

WS - 16
BS -23
S - 26
T - 28
Per - 34
AG - 28
Int - 51 (+10 z sesji)
FEL - 50 (+10 z sesji)
HP - 6
WP - 41

Obrazek
Sal Ghatorr
Upadły Anioł

Postprzez SilentGrass » 9 lut 2012, o 21:03

Nad piratem kr??y?a teraz ró?owa chmurka szcz??liwych my?li, nag?e wyznanie klaczy da?o mu ?wiadomo?? spokojnej przysz?o?ci. Sta? tak chwilk? próbuj?c do siebie doj?? i zastanawiaj?c si? co odpowiedzie?. Naprawd? nie sz?o mu to zbyt dobrze, bo rzadko kiedy by? stawiany w takiej sytuacji, a serce ju? lekko podstarza?e bi?o bole?nie mocno. Ca?y czas nie odrywaj?c wzroku od klaczy odpar? jedynie cicho.
- Wiem...
Po czym d?ugo i nami?tnie poca?owa? klacz. Mówi?c d?ugo mam na my?li naprawd? d?ugo, w tym czasie pewna dwuno?na istota zwana Usain Bolt zd??y?a by par?na?cie razy przebiec odleg?o?? 100 metrów i za ka?dym razem zgarn?? z?oty kr??ek. ?wiat?o s?oneczne zd??y?o by przelecie? 1/4 odleg?o?ci do ziemi, a malutkie serduszko kolibra zdo?a?o by zabi? 1200 razy.
Przykro by?o piratowi przerywa? mi?osne po??czenie z klacz? i równie przykro by?o mu opuszcza? teraz dom. Ale doskonale wiedzia? ?e Sal b?dzie tu na niego czeka?a.Odsun?? si? troch? od klaczy, wyci?gn?? z sakwy czerwon? wst??k? i przewi?za? j? sobie na czole. Nast?pnie wyci?gn?? pas amunicji i przewiesi? przez siebie. Na koniec z sakwy wy?oni?o si? M60.
Spojrza? na Sal, typowo m?skim wzrokiem i wychodz?c z domu odpar?.
- Nie martw si? o mnie, jeszcze tu wróc?
Tu? po wyj?ciu z domu zamkn?? za sob? drzwi na klucz.
[z/t]

Obrazek
Obrazek

SilentGrass
Pirat