Dom DarkFire

Ponyville nie jest duże, ale zdarza się, że pewne miejsca są wysunięte bardziej... przy okazji są dość oddalone od centrum. Znajdują się tutaj gospodarstwa, jak na przykład farma rodziny Apple, ale także szkoła i zdarza się tutaj mieszka niektórym kucykom.

Moderatorzy: Mistrz Gry, Kojira, Reetmine, Tali, Sal Ghatorr, SilentGrass

Re: Dom DarkFire oraz Nomiki

Postprzez DarkFire » 29 sty 2012, o 12:55

- No mo?e si? naucz?... Mam nadziej?... A przy okazji modle si? o to by mnie potem ty?ek nie bola?.
Za?mia? si? delikatnie po czym Nomi za?o?y?a mu szalik.
- Dzi?kuj? s?o?ce.
Ogier wyszed? za Nomi po czym ruszyli w stron? lodowiska.

<zt>
Obrazek
Obrazek

WS BS S T Per AG Int FEL WP HP
30 26 29 32 25 21 44 33 45 5
DarkFire
Upadły Anioł

Tytuł Użytkonika: Mistrz Ognia
Uroczy Znaczek: Kula ognia
Lubi: Słodycze, Ogień
Nie Lubi: Zimno, Wywyższania
Strach: NIC!
Stan: Wolny
Koneksje Rodzinne: Brat Coy
Rasa: Jednorożec
Charakter: Chaotyczny-Dobry
Multikonto: NIE

Postprzez DarkFire » 4 lut 2012, o 14:03

( Wcze?niejsze wydarzenia zosta?y opisane na EpZ )

- Ja Ciebie te? kocham.
Gdy klacz po?o?y?a si? obok niego i wtuli?a si? poczu? si? niesamowicie dobrze. Wype?nia?a go mieszanka wszystkich najlepszych uczu?. Od rado?ci a? po lekkie podniecenie. Obj?? j? jednym kopytem i poca?owa? w g?ówk? a potem poliza? róg i skrzywi? si? nieco
- Smakujesz jak cytrynka.
Za?mia? si? i kontynuowa? obejmowanie klaczy
- Jeste? najpi?kniejsz? klacz? w Equestri... a ja jestem z Tob? najszcz??liwszym ogierem. Chyba nie mog?em trafi? lepiej...
Wyszepta? jej na ucho. Ciep?ym i mi?ym g?osem. Wtedy us?ysza? Ciche mruczenie a potem spokojny oddech Nomi.
- Zasn??a... Kocham Ci?.
Poca?owa? j? w czó?ko i sam zasn??

Nast?pnego dnia:

Ogier obudzi? si? wreszcie Spa? bardzo d?ugo. Zszokowa?o go ?e Nomi równie? dalej ?pi. Spojrza? na zegarek i okaza?o si? ?e jest ju? do?? pó?ne popo?udnie. Wsta? i od?wie?y? si?. Posprz?ta? dekoracje w domu i przyrz?dzi? ma?e ?niadanie dla siebie i klaczy. Sko?czy? ju? ostatni? kanapk? i rozpocz?? czekanie na rozbudzenie si? klaczy. Niestety czeka? na marne. Zacz??o mu si? porz?dnie nudzi? wi?c pomy?la? ?e przejdzie si? na miasto co zrobi?.

<zt>
Obrazek
Obrazek

DarkFire
Upadły Anioł

Postprzez DarkFire » 17 lut 2012, o 17:56

Darky wszed? cichute?ko do domu. Otwieraj?c drzwi wej?ciowe rozejrza? si? czy Nomi przypadkiem ju? nie wsta?a.
- Teren czysty. Mo?na kontynuowa?.
Ogier szed? cichutko rozgl?daj?c si? uwa?nie po domu. Stwierdzi? ?e wszystkie pokoje ??cznie z kuchni? by?y puste. Zaskoczy?o go to podobnie jak brak nale?ników. Skierowa? si? do sypialni gdzie jego kochana klacz prawdopodobnie s?odko spa?a. Mia? racj?. Zagl?daj?c do pokoju z nowo postawionym ?ó?kiem ujrza? Nomi obok której spa?a Goldy.
- Tak s?odko wygl?dasz gdy ?pisz...
Wyszepta? do siebie. Obok niego pojawi?a si? torba z której wyci?gn?? cudowny bukiet kwiatów. Poszpera? jeszcze chwil? i wyci?gn?? z niej bombonierk? do której przyczepiona by?a kartka " Tak jakby? zapomnia? o jakim? wa?nym wydarzeniu ". O wydarzeniu nie zapomnia? ale nie przysz?o mu do g?owy by kupi? Nomi kawa?ek ciasta z Sugarcube. Usiad? obok niej trzymaj?c przy sobie przedmioty i czeka? a? si? obudzi podziwiaj?c jej s?odycz i pi?kno.
Obrazek
Obrazek

DarkFire
Upadły Anioł

Postprzez Nomiki » 18 lut 2012, o 17:09

Niesamowite by?o, ile ?ó?ta klacz spa?a tego dnia. A raczej nocy i dnia po ostatnich dosy? intensywnych wydarzeniach. Ogólnie rzecz ujmuj?c jej prawie ca?odobowy sen by? w miar? spokojny, nie licz?c rzeczy, które w jej wyobra?ni pojawia?y si? w jej g?owie podczas owego snu. Mo?e przez te rzeczy tak trudno by?o jej umys?owi wybudzi? si? z koj?cego stanu kontrolowanego braku przytomno?ci. Nie raz u?miechaj?c si? i cichutko mrucz?c pod noskiem, ?ni?y jej si? rzeczy które niedawno mia?y miejsce. Powtarza?y si?, niekoniecznie w tym samym miejscu, czasie, czy innych czynnikach. Ale dwie rzeczy, a raczej dwaj kuce by?y w nim sta?e: Sama Nomi i jej ukochany bordowy jednoro?ec, Dark. Tak ?ni?c o rzeczach niekoniecznie grzecznych i przeznaczonych dla nieletnich kuców, Nomi pod wp?ywem kolejnego takiego snu zacz??a si? niebezpiecznie zbli?a? do prawej kraw?dzi swojego ?ó?ka. Ca?kowicie tego nie?wiadoma, dalej ?ni?a, marzy?a o swoim ukochanym skrycie w swoich snach, gdy nagle zbyt blisko zbli?y?a si? do kraw?dzi ?ó?ka, i w ko?cu j? przekroczy?a. ?rodek ci??ko?ci jej smuk?ego cia?a zacz?? znajdowa? si? coraz dalej poza ow? kraw?dzi?, i w mgnieniu oka Nomi z niewielkim hukiem znalaz?a si? oko?o pó? metra na prawo od ?ó?ka, a tak?e pó? metra od jego powierzchni, czyli na pod?odze. Dopiero ten swoisty efekt wstrz?sowy j? wybudzi? z transu, i lekko zdezorientowana otworzywszy oczy zorientowa?a si?, ?e jest poza ?ó?kiem. Mrukn??a tylko cicho, po czym przeci?gn??wszy si? na pod?odze prostuj?c swoje ko?ci, niemrawo wsta?a na cztery kopytka. Rozgl?da?a si? po pokoju i zobaczy?a patrz?cego na ni? Darka z wielkim bukietem kwiatów i bombonierk?.
-Ile spa?am?-powiedzia?a podchodz?c bli?ej, mru??c oczy od ?wiat?a i dalej nie wiedz?c o co chodzi.
Dzieci potrzebują miłości - szczególnie wtedy gdy na nią nie zasługują.
~Henry David Thoreau
Nomiki
Miłosnik przyrody

Tytuł Użytkonika: <3
Uroczy Znaczek: Serduszka
Lubi: Wszystko.
Nie Lubi: Niczego.
Strach: Wszystko.
Stan: Panna~
Rasa: Pokem... jednorożec ^^'

Postprzez DarkFire » 18 lut 2012, o 17:21

Ogier czekaj?c a? klacz si? wybudzi zamkn?? oczy. Tak siedz?c w fotelu marzy? o swojej przysz?o?ci z Nomi. Jaka to szcz??liwa b?dzie z nich rodzina. Ona pracuje, Nomi zajmuje si? domem a kilka m?odych ?rebaków bawi si? w salonie. To marzenie przerwa? nag?y cichy huk. Szybko otworzy? oczy i spojrza? si? na ?ó?ko. Nie by?o na nim Nomi. Znalaz? j? jednak sekund? pó?niej le??c? obok ?ó?ka. Podszed? do niej i pomóg? wsta? wci?? zaspanej klaczy.
- Nic Ci si? nie sta?o kochanie? Wszystko w porz?dku? - Powiedzia? zatroskany ogier. - Mam nadziej? ?e nic sobie nie zrobi?a?.
Obejrza? j? dok?adnie by sprawdzi? czy jest ca?a. Nie wykry? ?adnych uszkodze? wi?c z u?miechem powiedzia?
- No najwyra?niej nic Ci si? nie sta?o. Spa?a? chyba ca?e 24 godziny. Nie jestem pewien ale wiem ?e bardzo d?ugo nie wstawa?a?. Pewnie strasznie zdr?twia?a? podczas snu. - Do Jednoro?ca podlecia? bukiet oraz bombonierka. Spojrza? si? klaczy w oczy i z u?miechem powiedzia? - Prosz?. Dzisiaj walentynki wi?c pomy?la?em ?e co? Ci kupi?. Weso?ych walentynek kochanie... Mimo ?e w sumie ju? si? ko?cz?... - Doda? na koniec nieco rozbawiony tym faktem.
Obrazek
Obrazek

DarkFire
Upadły Anioł

Postprzez Nomiki » 19 lut 2012, o 12:02

[i]Klacz s?ysz?c pytanie zacz??a porusza? raz przedni? nog?, raz tyln?, g?ow? i innymi cz??ciami cia?a. Mog?oby si? wydawa?, ?e jest strasznie wolna ale wynika?o to z zastania po bardzo d?ugim ?nie. Gdy wszystko ju? sprawdzi?a zauwa?y?a, ?e nic j? nie boli.
-Nie...chyba nic mi nie jest..dzi?kuje, ?e si? tak o mnie martwisz..-powiedzia?a i mocno przytuli?a ogiera.
-Spa?am ca?e 24 godziny?! To tak si? da?!Wczoraj nie by?am chyba a? tak zm?czona...-powiedzia?a sama do siebie. By?a bardzo zdziwiona d?ugo?ci? swojego snu.Po chwili zauwa?y?a lec?ce przedmioty. Nie mog?a jeszcze zauwa?y? co to jest. Gdy owe przedmioty znalaz?y si? bli?ej zobaczy?a, ?e s? to bukiet i bombonierka. Nie mia?a poj?cia o co chodzi?o. Czy dzi? by?o jakie? ?wi?to?
-To dla mnie?-powiedzia?a po czym skoczy?a na niego i cmokn??a go delikatnie w usta po czym odsun??a si? na chwil? i zamykaj?c oczy po??czy?a si? z nim w nami?tnym poca?unku.
-Dzi?kuje!-powiedzia?a przerywaj?c poca?unek.
~Henry David Thoreau
Nomiki
Miłosnik przyrody

Postprzez DarkFire » 19 lut 2012, o 15:45

- Jeste? moim ma?ym anio?kiem z nieba. Musz? si? o Ciebie troszczy? prawda?
Powiedzia? u?miechaj?c si? s?odko do klaczy i puszczaj?c jej oko. S?ysz?c jej niepewne pytanie odpowiedzia? rado?nie.
- Tak to dla Ciebie s?o?ce ty mo... - Nie zd??y? doko?czy? bo przerwa?o mu cmokni?cie w usta. Lekko zdziwiony spojrza? si? na klacz gdy ta da?a mu spojrzenie wyra?aj?ce wielkie zadowolenie i zamkn??a oczy po czym da?a mu kolejny tym razem ju? nami?tny poca?unek. Ogier odda? si? mu na d?u?sz? chwil? a gdy ta si? sko?czy?a przytuli? delikatnie do siebie klacz.
- Nie ma za co. Dla ciebie wszystko kochanie. Zas?ugujesz na to i jeszcze wi?cej.
Zacz?? j? delikatnie g?aska? po grzbiecie wtulaj?c si? w jej cia?o od które czu? przyjemne ciep?o.
Obrazek
Obrazek

DarkFire
Upadły Anioł

Postprzez Nomiki » 20 lut 2012, o 22:42

-Ojjj... No... Nie zas?uguj?... Ty jeste? idea?em... Jedynym idea?em... Dla mnie... -powiedzia?a lekko nie?mia?o nadal b?d?c w obj?ciach kuca. Chcia?a by ta chwila trwa?a wiecznie, ciep?o od jego cia?a i delikatne pieszczoty skutecznie powodowa?y u niej lekki ''odp?yw'' w krain? przyjemno?ci... By?o jej tak dobrze... Wtedy te?, troszk? mocniej wtulaj?c si? w swojego wybranka, zacz??a my?le?... Nad nim, nad tym wszystkim... Tylko z nim, przy nim by?a w pe?ni szcz??liwa... Ca?a ta chwila zacz??a j? rozkleja?, jeszcze bardziej ociepla? j? wewn?trz... Po chwili, wtuli?a si? mocno - przynajmniej dla niej mocno - w cia?o jej ukochanego i ledwo powstrzymuj?c si? od p?aczu, powiedzia?a wysokim g?osikiem, przepe?nionym silnymi emocjami:
-Jeste? najlepszym... co mnie w ?yciu spotka?o. Nawet nie wiesz... -Tutaj an chwil? przerwa?a, aby z?apa? oddech... -...jak ja bardzo Cie kocham... Tylko... Ciebie...-powiedzia?a cicho, na ko?cu wpadaj?c w delikatny i subtelny p?acz.... Przytuli?a ogiera jeszcze bardziej po czym po pyszczku polecia?a jej ?za... A potem kolejna...
~Henry David Thoreau
Nomiki
Miłosnik przyrody

Postprzez DarkFire » 20 lut 2012, o 22:57

- A Ty jeste? moj? ma?? bogini?... - Wyszepta? jej do ucha przyjemnym m?skim tonem.
Kontynuowa? delikatny masa? kopytkami u?miechaj?c si? b?ogo. Poczu? lekkie zwi?kszenie mocy u?cisku od strony klaczy. A jej s?owa... Jej s?owa ogrza?y jego ca?e cia?o zaczynaj?c od serca. Przyjemne ciep?o rozkoszy i czu?o?ci przepe?niaj?ce go od kopyt a? po róg. Na dodatek poczu? jak po jego ciele sp?ywaj? ?zy. poluzowa? lekko u?cisk by móc zobaczy? cudowny pyszczek klaczy. Gdy ta otworzy?a swoje pi?kne oczy odp?yn? dos?ownie na sekundk? zapatrzony w ten g??boki ró?. Jego oczy przybra?y ten sam kolor. Zabawne... Jego stare zdolno?ci nie odzywa?y si? ostatnimi czasy ale nagle postanowi?y si? ujawni?. Z rogu wylecia?a powoli t?cza która owin??a i przycisn??a do siebie oba kucyki na koniec sprawiaj?c ?e po??czyli si? w p?ytkim czu?ym poca?unku mi?o?ci. Ogier na pocz?tku lekko zdezorientowany opanowa? si? i zamkn?? oczy oddaj?c si? w pe?ni tej chwili

To jest dobry moment, Darky, by zastosowa? sie do histori twojej postaci z sesji niekanonicznej, wyj?? G?siwo i rozje**? Nomiki w drobny mak ^_^
Ostatnio edytowano 20 lut 2012, o 23:02 przez DarkFire, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
Obrazek

DarkFire
Upadły Anioł

Postprzez Nomiki » 21 lut 2012, o 22:51

Nomi odsun??a si? troszeczk? do ty?u i zacz??a p?aka?. Czu?a to od dawna. Wiedzia?a, ?e musi to w ko?cu powiedzie?. Nie mo?e d?u?ej tego ukrywa?.
-Dark..ja..ja musz? Ci co? powiedzie?. Nie chce tego robi?..ale musz?. To na prawd? wa?ne.Ja ju? tak nie mog?. Za d?ugo to trwa... -powiedzia?a przez ?zy spuszczaj?c g?ow?. Ca?y czas chcia?a si? wycofa?. Za pomoc? czarów zdj??a z rogu pier?cionek i wzi??a go do kopytka. Tak bardzo si? trz?s?a, ?e po chwili upad? z wielkim hukiem na pod?og?.
-Ja... musz? odej??...Chyba po prostu nie jestem gotowa...Zapomnij mnie...ju? na zawsze-powiedzia?a to po czym wolno skierowa?a si? w stron? drzwi. Nie chcia?a opuszcza? miejsca w którym prze?y?a najwi?cej mi?ych wspomnie?. Wiedzia?a, ?e Dark nie zapomni o niej tak ?atwo, ale ona zapami?ta go na zawsze.
-Wybacz mi...-doda?a wychodz? przez drzwi. Za ni? ruszy? pies który najwyra?niej nie wiedzia? co si? dzieje.Posz?a prosto, przed siebie. Wci?? w g?owie maj?c zamazane wspomnienia. Ostatni raz odwróci?a si? i posz?a swoj? drog? ca?y czas p?acz?c.
[zt]
~Henry David Thoreau
Nomiki
Miłosnik przyrody

Postprzez DarkFire » 21 lut 2012, o 23:15

Ogier poczu? ?e poca?unek zosta? przerwany. Gdy Nomi si? cofn??a my?la? ?e p?acze z powodu szcz??cia. Jej mina jednak wskazywa?a na co innego. By?a ona pe?na bólu.
- Nomi? Co? si? sta?o kochanie?
Zrobi? krok w przód i wtedy klacz zacz??a mówi?. Jej s?owa przerazi?y go bardziej ni? najgorsze my?li o Maniacu. Patrzy? si? na klacz w nadziei ?e ?artuje. Nie chcia? uwierzy? ?e znowu j? traci.
- Jak to nie mo?esz. S?o?ce Ty moje o czym mówisz?
Ujrza? jak z jej rogu zdj?ty zosta? pier?cionek. W tym momencie poczu? si? jakby co? w nim p?k?o. Ból przeszy? ca?e jego cia?o zaczynaj?c od serca podobnie jak niedawno odczuwana przyjemno??. Jednak?e ból ten by? znacznie pot??niejszy ni? jakikolwiek poczu? i zapewne poczuje w swoim ?yciu. Gdy pier?cionek upad? na ziemi? z jego oka polecia?a samotna ?ez smutku i rozpaczy.
- B?agam Nomi... Nie rób mi tego... Nie wytrzymam kolejnej utraty klaczy któr? kocham... Prosz?... Nie odchod?...
Z jego oczu wyp?yn??y kolejne ?zy. Gdy klacz skierowa?a si? w stron? wyj?cia Skierowa? swoje kopyto w jej stron? i krzykn?? g?o?no
- Zosta? ze mn? B?agam!!!
Jego zachowanie musia?o wygl?da? ?a?o?nie ale nie obchodzi?o go to. Nie chcia? ponownie traci? mi?o?ci. Gdy klacz opu?ci?a budynek on chcia? pobiec za ni?. Jednak?e co? mu przeszkadza?o. Ponownie tak jak w przypadku Flame o?lep? z nat?oku smutku. Nie wiedzia? gdzie i??. Gdzie jest wyj?cie.Stara? si? je znale?? ale nie by? w stanie. Próby jedynie tworzy?y niesamowity ba?agan w pokoju.
- NOMI WRÓ? DO MNIE!!!
Wykrzycza? jeszcze jeden ostatni raz po czym w ge?cie rezygnacji po?o?y? si? na ziemi i zamkn?? oczy rozpaczaj?c nad utrat? ukochanej.
Obrazek
Obrazek

DarkFire
Upadły Anioł

Postprzez Prophecy Pawn » 21 lut 2012, o 23:32

?wi?te proroctwo Pawna zaprowadzi?o go do pewnego domostwa na obrze?ach. Ksi?ga mówi?a jasno, ?e musi znale?? "Zdradliwy P?omie? w sercu harmonii". Pierwsz? rzecz? jak? zauwa?y? by?a p?acz?ca klacz ?ó?ta jak zimowy ?nieg. Podszed? do drzwi i zapuka?.- W imie naj?wi?tszego proroctwa pisanego przez stwórce, niechaj te drzwi strzeg?ce wybra?ca b?d? otwarte.
Prophecy Pawn
Nadwrażliwy

Postprzez DarkFire » 22 lut 2012, o 16:39

Darkfire nie s?ysza? kuca. O dziwo drzwi na s?owa br?zowego kucyka otworzy?y si?. Darky ?ka? w samotno?ci le??c na pod?odze nie widz?c co robi?. Otwieraj?c oczy widzia? tylko nieprzeniknion? czer?.
- Czemu... Czemu mnie zostawi?a?... Dlaczego mi to zrobi?a?...?
Jednoro?ec nie by? w stanie poj?? zachowania Nomi. Wydawa?a si? taka szcz??liwa a teraz? Zostawi?a go. Tak po prostu...
Obrazek
Obrazek

DarkFire
Upadły Anioł

Postprzez Prophecy Pawn » 22 lut 2012, o 20:43

Mnich szybko przeszed? przez otwarte drzwi i poszed? szuka? Darka.Kiedy go znalaz? stan?? przed Darkym nie zwracaj?c uwagi na jego obecny stan.- Zaprawde powiadam Ci zosta?e? wybrany do spe?nienia proroctwa mog?cego zniszczy? lub uratowa? ten ?wiat. Wybór nale?y do ciebie. I co ty na to? B?dziesz mia? jedyn? w swoim rodzaju szanse na pokazanie, ?e nadajesz si? do czego? innego ni? robienie ?rebaków. Zacne prawda? To chod?my spe?nia? proroctwo.
Prophecy Pawn
Nadwrażliwy

Postprzez DarkFire » 22 lut 2012, o 21:34

Ogier us?ysza? czyje? kroki. Zwi?kszy? swoj? czujno?? i wsta? na nogi wci?? ze ?zami w czarnych jak w?giel oczach. Gdy d?wi?k kroków usta? us?ysza? g?os. Wys?ucha? dok?adnie wypowiedzi kuca co wywo?a?o u niego ogromne zdziwienie ale te? odst?pienie ma?ej ilo?ci smutku. Znowu by? w stanie zobaczy? cho? troch? ?wiata. Zmru?y? oczy staraj?c ise ujrze? kucyka.
- Kim jeste?? O czym ty mówisz.... Najlepiej daj mi spokój i wyjd? zanim sam ci? st?d wynios?. - Powiedzia? lekko zdenerwowany. - Wybra?e? sobie bardzo z?y czas na odwiedziny kimkolwiek jeste?.
Obrazek
Obrazek

DarkFire
Upadły Anioł